Konstano pucaju nova creva turbine pasat tdi

Uradjen servis,bilo max napravio 70 km sutra ujutro prazna cantra.Dolio max napravio 50 km opet skoro prazna.Imao sam za 2 dana posle velikog max/minimum seanse.Stalno max pa prazna cantra.
koliko dana da se prati?
Sta treba da se uradi da ozraci sistem?Da nije majstor sta zaboravio uradit ili imam neki kvar?
Trebalo bi valjda nakon 2 dana da bude ok?
To nije dobro ozraceno, ne bi smelo tako da gubi...ili negde curi ili to, ne znam sta drugo moze da bude.

Proveri kakvo je ulje da nije pomešao, bude ko slina promeni boju. Antifriz ako curi on se vidi ostaje fleka ne isparava. Teraj to nazad kod majstora dok ne reši. Može i mali hladnjak da pušta i onda antifriz ostaje u kabini ispod sedišta upije izolacija.
E da ako ima ispod one zastite plastiku to ne moze ni da se vidi, koja to glupost ko izmislio.

Proveri kakvo je ulje da nije pomešao, bude ko slina promeni boju. Antifriz ako curi on se vidi ostaje fleka ne isparava. Teraj to nazad kod majstora dok ne reši. Može i mali hladnjak da pušta i onda antifriz ostaje u kabini ispod sedišta upije izolacija.
Vrlo moguce Mario i taj mali hladnjak ili ko zna sta mu je.Kreno iz Bg i evo nakon 30 km vec gubi dosta.
Ne vide se crveni tragovi u motoru ili ja ne vidim jbg .Jednostavno nestaje cist antifriz.

Prilozi

• IMG_20250711_110027.jpg
    IMG_20250711_110027.jpg
    94,3 KB · Pregleda: 8
  • IMG_20250711_110020.jpg
    IMG_20250711_110020.jpg
    97,7 KB · Pregleda: 10
Jos mu ja reko u sredu sve pregledaj kaze termistat je i evo nije.
Da ne curi gde ona gumica od termostata.
On ti je ispod komandne table hehe retko ko hoće to da radi. Kod lade je u motornom prostoru ispod brisača a glupi aviomehaničar koji je popravljao prvo skinuo komandnu tablu pa shvatio da ga nema :lol:

Uglavnom 100+ evra popravka bila.
Nije valjda onaj strucnjak za Lade?

Valjda mi se vise nece desavati da gubim antifriz i sada nakon zamene cevi za vodu.Ne znam.Menjana je lani glava,sad cev,nova pumpa zubcasti,termostat,juce nakon zamene sve suvo.
Sugerisao sam mu da sve pogleda.Koliko puta teoretski mogu dosipati antifriz nakon zamene u sistemu?
Zadnji put za 50 km mi je ispraznio celu posudu antifriza.
Verovatno jer je cev vode riknula.Videt cemo sad pratit.

Ovu cev je menjo videt cemo da li ce se zaustaviti trosenje antifriza zbog nje ili cu morati u nedogled ici da se provali sto gubi antifriz.Ova sto ide u hladnjak.
Juce nakon 80 km koliko sam napravio voznje tempratura u voznji oko 90 ali videt cemo ovih dana kako se ponasa posuda za antifriz.
Ako i dalje bude gubio boga pitaj sta je sto rece Mario milion stvari moze biti.Ali eto majstor je gledao a ne ja!
Hvala svima Mario,Dark,igy na sugestijama i pomoći.

Prilozi

• IMG_20250712_050020.jpg
    IMG_20250712_050020.jpg
    83 KB · Pregleda: 7
Valjda mi se vise nece desavati da gubim antifriz i sada nakon zamene cevi za vodu.Ne znam.Menjana je lani glava,sad cev,nova pumpa zubcasti,termostat,juce nakon zamene sve suvo.
Sugerisao sam mu da sve pogleda.Koliko puta teoretski mogu dosipati antifriz nakon zamene u sistemu?
Zadnji put za 50 km mi je ispraznio celu posudu antifriza.
Verovatno jer je cev vode riknula.Videt cemo sad pratit.
U sustini jednom ili dva puta i to je to i to ne puno.

Back