Konstano pucaju nova creva turbine pasat tdi

Uradjen servis,bilo max napravio 70 km sutra ujutro prazna cantra.Dolio max napravio 50 km opet skoro prazna.Imao sam za 2 dana posle velikog max/minimum seanse.Stalno max pa prazna cantra.
koliko dana da se prati?
Sta treba da se uradi da ozraci sistem?Da nije majstor sta zaboravio uradit ili imam neki kvar?
Trebalo bi valjda nakon 2 dana da bude ok?
Sta je tačno radio ..To nije majstor previše kopa ima alat za te stvari i za dihtung glave i za to ako negde pusta .. Lako se nalazi staviš alat na posudu od antifriza koji digne pritisak u sistemu i vidiš gde pisa ,na tu istu podudu se izmeri ima li gasova u sistemu tj da li ti je dihtung popustio a i možes i da proveris da li ti nabijs pritisak u crevima .. To du sve majstori bez alata koji traže kvarove naslepo a to može biti skupo..Ovako na netu tesko ko može da ti pomogne bez da se pregleda auto

Sta je tačno radio ..To nije majstor previše kopa ima alat za te stvari i za dihtung glave i za to ako negde pusta .. Lako se nalazi staviš alat na posudu od antifriza koji digne pritisak u sistemu i vidiš gde pisa ,na tu istu podudu se izmeri ima li gasova u sistemu tj da li ti je dihtung popustio a i možes i da proveris da li ti nabijs pritisak u crevima .. To du sve majstori bez alata koji traže kvarove naslepo a to može biti skupo..Ovako na netu tesko ko može da ti pomogne bez da se pregleda auto
Slazem se.Citav zivot trazim takve majstore ali nisam nasao.Svi bi na brzinu da rese.
Zamenio termostat,zubcasti i pumpu i cev vode.
Ovu cev zamenio zaista je pustala i video sam.I Termostat se iskrivio i to sam video i zubcasti se moro menjat odavno nije. Pogledao sve i sve suvo.Uporan da nije do bloka motora ni glave.Radio to u februaru 2024.

Prilozi

• IMG_20250712_050020.jpg
    IMG_20250712_050020.jpg
    83 KB · Pregleda: 5
  • IMG_20250712_093943.jpg
    IMG_20250712_093943.jpg
    34 KB · Pregleda: 9
Ja sam jednom davno imao problem sa Vectrom B 2,0d samo stala i da nebi trošio vreme na detekciju dam je Opelu da je pregleda i da ni kaže koji je kvar ..Rekli mi pumpa posle prvog dan stavio renoviranu pumpu ništa pa kupio drugu opet ništa odlucim da je Bosch pogleda i oni konstatuju da nije bila pumpa već računar ..Stavim drugi komp i upali odmah ..I šta da im čovek kaže posle svega toga skinuli su mi 800€ delova koje sam bez veze platio plus što sam njima trebao da platim za detekciju kvara ali su odustali od računa ..

Ne snosi majstor troskove ako ne pogodi koji je kvar vozila!Hebe im se.
Trazit cu i dalje dok ne resim problem.
Nije bas fer 3 puta sam bio kod njega znam ih 10 godina fer su do mene ali eto tesko nac gde pusta .
Po Bg samo brzinski jer nemaju vremena da se posvete jednom autu.
Jedino u Bih da vozim negde ali ne znam kome i gde.
Za 70 km voznje posle menjanja antifriza u sistemu.

Prilozi

• IMG_20250712_081701.jpg
    IMG_20250712_081701.jpg
    37,1 KB · Pregleda: 6
Pa eto napisah gore sta je menjo.
1.Zubcasti/pumpa za vodu
2.Termostat
3.Cev za vodu koja ide u hladnjak
4.Drugo nista nije uradio
5.Cena za cev za vodu 30 eur/Ruke
6.Zubcasti i pumpa 70 eur./ruke
7.2024 godine februar glava motora se ravnala .
8.I dalje pije antifriz i tempratura ide preko 90 kada klimu upalim narocito.
9.Auto ide top i ulje sveze i cisto i ne pije ga.
10.hladnjak vode menjan
11.Onaj u kabini niko ne obraca paznju
,nisam taj nikad menjo mada i on moze biti.
Niko nista ne garantuje.Da mi rastavi celi auto platio bih i kuci pevajuci hahaha.
Moram drugog majstora trazit ako uopste postoje takvi koji ce zamenit nesto i stati iza toga.

Poslednja izmena:
I ta glava motora zna često da pukne, ozbiljan servis je testira pre ugradnje ima mašinu za to :mrgreen:
Pitao ga juce 23 puta da mi proveri izricit bio nije do glave i bloka.Pa necu ga tuci zbog toga.Vozit cu mu i ostavit auto 3 meseca da pregleda pa mozda i resim problem.
Suvo ispod i ja gledao.Izuzev te cevi za vodu drugo ok.Ma mozda i taj mali hladnjak(majstor kaze ne) boga pitaj.
Uradit cu proveru glave co2 master novi bg.
Jel moze tu da se provali?

I ta glava motora zna često da pukne, ozbiljan servis je testira pre ugradnje ima mašinu za to :mrgreen:
Identican motor imam, nista ne puca normalno se vozi, pali iz prve ...ja pricam da su kasnije serije odnosno druge nove modele fusarili, sve dokle su proizvodili 306 to je bilo ok, svi motori su bili dobri samo treba izbegavati 1.1 oni se nisu ni u 205 proslavili Bogznasta ....ali opet su bili bolji nego u novijim modelima.

1.4 8 ventila 55 kw kao da je posuda za antifriz busna haha ili neko trece crevo da je problem ili mozda senzor neki,ma milion necega kojeg ni majstor ne provalit ne moze.
..pa nista proveravaj kakvo ti je ulje, gledaj da na cepu ne pravi onaj majonez.....gledaj nakon voznje ispod da li ima neko curenje, ispod haube proveris pomocu lampe.

..pa nista proveravaj kakvo ti je ulje, gledaj da na cepu ne pravi onaj majonez.....gledaj nakon voznje ispod da li ima neko curenje, ispod haube proveris pomocu lampe.
Ulje nema majonez cisto ko biser,ne pije ga grama.Uradih pumpu vode i kais i jos gore pocelo pit hahaha.Strasno.
Nista ne curi gledao sam.Ma ko zna bre i blok motora kakav je boga pitaj.Ako nije bio ravan eto problema

1.4 8 ventila 55 kw kao da je posuda za antifriz busna haha ili neko trece crevo da je problem ili mozda senzor neki,ma milion necega kojeg ni majstor provalit ne moze.
Mozda mu treba sipati 16 puta antifriz da sedne i ozraci sistem.
Ne znam kod mene ima jedan mali venilcic i tu se ispusta vazduh kada se ozracuje i to se posle zategne lepo i nema problema.

Back