Само да јавим људима који су ми много помогли својим одговорима на моја питања да сам срео једну госпођу која је шетала свог пса и која ми је обећала једно штене кокер-шпанијела за око 7 месеци, како је рекла. Јако сам срећан 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Treba im ihihihi setnje, inace polude pa i ujedaju kako Mimi lepo rece.Da ozivim temu malo
Šta vi mislite o držanju Zlatnih retrivera u stanu. Živim u stanu od 86kvm . Da li se osete i koliko im treba šetnje dnevno?
Ako neko ima iskustva sa ovom rasom, neka podeli informacije![]()
Zlotvora je uvek bilo koji pre podne mrze sebe,a posle podne ceo svetA komšije? U većini gradova je lokalnim Odlukama o držanju životinja zabranjeno voziti pse liftom. Nije da te odgovaram od nabavke psa, samo ti predočavam sa čim sve možeš da se susretneš, da ne bude da nisi znao pre nego što dobro promisliš.
Inače, što se tiče samih zlatnih retrivera, moraš od malena da radiš na socijalizaciji jer su među veterinarima koji rade te obavezne preglede posle ujeda, izašli na prvo mesto od svih rasa. Dakle, i u Dogs 101 su ih okarakterisali kao "snappy". Dlaka, mislim da nije suviše komplikovana za održavanje, takođe uz blagovremeno navikavanje na češljanje, i mislim da nemaju tako razvijene lojne žlezde kao labradori koji se ipak više koriste za aport iz vode i uopšte, za neki rad, ali s druge strane, to je i prednost labradora. (Da bi labrador dobio titulu nacionalnog ili internacionalnog šampiona, bez obzira na broj kandidatura, koliko se sećam, mora da ima položen radni ispit i ispit urođenih osobina, dakle, ne samo lepota.)
Pa ne znam, eto kod mene u NS ima i zlatnih retrivera i labradora masa. Na svakom cosku po jedan... Niko se ne zali, svi su jako miroljubivi, samo bi se igrali. A vlasnici, sve starosne dobi, od dece pa do baka koje pola dana provedu pred TV-omTreba im ihihihi setnje, inace polude pa i ujedaju kako Mimi lepo rece.
Ni ja ne razumem zasto su ti zlatni retriveri toliko popularni, stnacuju se kao na tekucoj traci, a kako Mimi lepo rece svi od reda
su bolesni. Za srpske prilike ja bih ti preporucila nekog manjeg psa ( westi, dzek rasel, nesto te velicine).
Ljudsi ne shvataju da je i zlatni retriver i labrador pas koji hoce zadatke, nije porcelanska lutka, ko tome ne moze da udovolji
ne treba da uzima tu pasminu.
Nijedan pas ne smrdi ako se ceslja, cetka.
Ja imam psa velicine labradora, 3 sata sam s njim u setnji, nikada nije sam.
Ja sam sada prvi put cula da da negde nije dozvoljeno psa voziti liftom. To je za moje pojmove protivzakonito.Zlotvora je uvek bilo koji pre podne mrze sebe,a posle podne ceo svetPokušala jedna draga komšinica da mi broji zbog lifta,ali je na startu odustala
![]()
Ajde, reci nam koliko godina imas pa cemo ti mi reci da li ces i koliko dugo da se pridrzavas ovih obaveza oko izvodjenja psa.Pa ne znam, eto kod mene u NS ima i zlatnih retrivera i labradora masa. Na svakom cosku po jedan... Niko se ne zali, svi su jako miroljubivi, samo bi se igrali. A vlasnici, sve starosne dobi, od dece pa do baka koje pola dana provedu pred TV-om
Kazu za labradore i zlatne retrivere da su prilagodljivi i da dokle god su sa vlasnikom oni su srecni. Ja mislim da bih bio u stanju da ga vodim u park ujutru na 20tak minuta, oko podneva sat vremena park pa setnja, a onda uvece isto sat-sat i po. To kad malo poodraste, a dok je stene nije mi nikakav problem da ga izvodim cesce, jer bih ga uzeo na leto kad sam nonstop slobodan. Ne znam jel mu to dovoljno vezbe jedino...
Što se tiče socijalizacije, ne znam da li neko od vas zivi u NS, ali grad je pun kucica raznoraznih, pa verujem da socijalizacija nece biti problem![]()
Imam 15 godina, ali nisam sam, moji ce mi pomagati oko svega sto je potrebno, sa bratom bih delio raspored oko setnji a sam bih ga cetkao, to mi nije problemAjde, reci nam koliko godina imas pa cemo ti mi reci da li ces i koliko dugo da se pridrzavas ovih obaveza oko izvodjenja psa.![]()
Imam 15 godina, ali nisam sam, moji ce mi pomagati oko svega sto je potrebno, sa bratom bih delio raspored oko setnji a sam bih ga cetkao, to mi nije problem![]()
A što je to uobicajeno?Cetkanje i nije bas tako veliki problem kod retrivera. Retriveri mnogo gube dlaku, to bi tvoji roditelji morali da znaju da ne bude posle da
takvog psa ne zele. Svakako da retriver moze da bude u stanu, ako si bas zapeo, uzmi ga
Za godinu, dve ce i tako samo tvoji roditelji da se brinu o njemu. To je tako uobicajeno. Znaci da je najvaznije
da je njima jasno sta im sleduje sledecih 13 godina)
Epanjel breton ne trazi bas toliku akciju kao labrador ili zlatni rertriver, ali o njemu nismo nesto ni pricali.A što je to uobicajeno?
Što se tice Epanjel bretona, zar to nije pticar? Mislim da oni bas i nisu za stan zbog potrebe za akcijom![]()
To su neodgovorna deca koje zelja za psom prodje.. Ja sam odgovoranEpanjel breton ne trazi bas toliku akciju kao labrador ili zlatni rertriver, ali o njemu nismo nesto ni pricali.
Uobicajeno je da od kako imam psa ( 14 godina) srecem ljude sa psima koji mi govore da su to psi njihovih sinova i kceri , a koji su sa
14 i 15 godina obavzeno hteli psa. Te sinove i kceri nikada nisam srela sa tim psima
To je uobicajeno.
Mimi ti je vec lepo odgovorila za Bretonca. Pas snova u svakom pogledu, i za grad, za park, kucu, stan, setnju, decu, mazenje.To su neodgovorna deca koje zelja za psom prodje.. Ja sam odgovoran
Jesi sigurna za Epanjela? Ipak su to pticari, nekako mi se cini da su mnogo aktivniji od labova i zlatnih retrivera
Mimi ti je vec lepo odgovorila za Bretonca. Pas snova u svakom pogledu, i za grad, za park, kucu, stan, setnju, decu, mazenje.
Zdrav ko dren, razigran, Mimi je lepo primetila da je to pas koji ne "mirishe", a i dlaka je jako jednostavna za negu.
Velicina i karakter savrseno skladni i harmonicni.