Pas u krevetu?

• Začetnik teme Začetnik teme Larra
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
DSC00354.jpg

Pas I na Luju XIV. (nije luj, a nije ni pas nego labrador)

Dobro, psu neće biti ništa toplije u krevetu, nego što bi mu bilo toplo u ostalim delovima kuće/stana. To svi znamo. Ali volimo da je pas tu.
Ono što zabrinjava, rekao bih, kolegu/nicu Bagudina je, verovatno, higijena. Donekle je u pravu. Dolazimo iz šetnje, izuvamo se, dok pas na šapama donosi sve iz šetnje. Naravno, za to postoji lek, a zove se "vlažne maramice". Pre ulaska u stan, obrisati šape. Drugi aspekt higijene je i odeća, mi je skinemo pre odlaska u krevet, pa tuš, pa noćna odeća... Psi to ne mogu - ali i za to postoji lek i preventiva (preventiva je kupanje* određenim preparatima a lek je jednostavno četkanje i/ili brisanje peškirom). *Napomena: kupanje ne sme biti često, zato pominjem "određene preparate".
Možda Bagrudina misli na dlake? Pa, ne verujem da je bilo ko gadljiv na vuneni džemper, vuneni tepih, vuneno ćebe... A vuna je upravo životinjska dlaka.
Ako se plaši buva, pak, onda treba da zazire od mačaka u krevetu, a ne pasa.
Crevni paraziti - ako je pas tretiran na vreme, kako treba, nema opasnosti.
Kožne bolesti - vrlo nizak rizik.
Ostale zoonoze - zdrav pas, što je briga vlasnika - nema opasnosti.

Upravo, ali kako je navela da je psu mesto u dvoristu i sam nacin kako mu se obraca sa "ker".....
Sta covek da pomisli. Nije problem ni u krevetu ni bilo gde u kuci. Dlake su dlake, kupis FURminator i usisavas redovno.
Sapice - postoje patikice za pse, ne koristim al ako je toliki problem...

Upravo, ali kako je navela da je psu mesto u dvoristu i sam nacin kako mu se obraca sa "ker".....
Sta covek da pomisli. Nije problem ni u krevetu ni bilo gde u kuci. Dlake su dlake, kupis FURminator i usisavas redovno.
Sapice - postoje patikice za pse, ne koristim al ako je toliki problem...

Pa sta onda sto kazem ker?
To ne znaci da ga ne volim,pa ljudi jedni druge pogrdnije nazivaju pa nista...
Ja mog Medu,pored njegovog imena zovem jos i dzukac iz miloste,i nikad mu nista lose nisam uradio,naprotiv,volim ga,ali ne u kuci.
To je jednostavno moje misljenje,kao sto vi imate vase suprotno mome....

Voleo bih da vidim patuljastog pinca kako spava u dvoristu.
Mislim da je jako vazno da imamo na umu da neke rase ne mogu da opstanu u dvoristu vec da su u pitanju kucni psi. Drugp je pitanje da li trebaju da spavaju u krevetu ili imaju svoj cosak u stanu.
Moji spavaju malo u svom cosku a malo u krevetu kod klinca ili mene - kako im 'dune'.

I super, al jadna je pudlica ili neka druga rasa iz FCI IX ili jos neka osetljiva rasa ako dospe u tvoje ruke, pazi kad se u setnji zimi mora obuci dzemper mojoj rasi koju imam.

Tipican tip - voli zivotinje al u dvoristu i mnogo vise voli svoj cisti i uredni krevet bez dlaka:roll:
Drugim recima - PROBIRLJIV

Voleo bih da vidim patuljastog pinca kako spava u dvoristu.
Mislim da je jako vazno da imamo na umu da neke rase ne mogu da opstanu u dvoristu vec da su u pitanju kucni psi. Drugp je pitanje da li trebaju da spavaju u krevetu ili imaju svoj cosak u stanu.
Moji spavaju malo u svom cosku a malo u krevetu kod klinca ili mene - kako im 'dune'.

Ja ne bi:(
Ostalo - :tick:
P.S. da ne bude zabune shvatam ironiju.

Joj, Padre, ja ne bih volela da ga vidim, ma istog momenta bih vlasniku natovarila na vrat inspekciju i + predsednicu lokalnog društva za zaštitu u kompletu, kao što se spremam i onom psihiću što maltretira i izgladnjuje konja, tamo, malo dalje od moje radnje.

Fakat da neke rase jednostavno ne bi preživele napolju, upravo tipa pudli, patuljastih pinčeva, pa i neke veće rase se kod nas zimi smrzavaju, čist primer su engleski hrt i dogo argentino. Sad, pas u krevetu, vlasniku je to možda simpatično, ali pas tako uspostavlja dominaciju, tu postoji problem već, dok sam studirala mama i tata su bili preterano popustljivi prema Gizmu a "zauzvrat" onaj ko zakasni na spavanje dobije porciju režanja. Kod mene je spavao isključivo pod nogama a tek ujutru se privlačio uvis na porciju maženja. Kasnije, kad su dlake postale neprihvatljive (od strane mog muža, veterinara pomalo paranoičnog u vezi ehinokokoze) zabranjeno mu je da se uopšte penje na krevet ali mu to i nije tako teško palo, ja sam mu nabavila po jedan nov, samo njegov, dovoljno prostran i udoban "krevet" u svakom ćošku koji mu je pao na pamet a mimi's dad ga je potkupio vožnjom sa otvorenim prozorom. :mrgreen:

Joj, Padre, ja ne bih volela da ga vidim, ma istog momenta bih vlasniku natovarila na vrat inspekciju i + predsednicu lokalnog društva za zaštitu u kompletu, kao što se spremam i onom psihiću što maltretira i izgladnjuje konja, tamo, malo dalje od moje radnje.

Fakat da neke rase jednostavno ne bi preživele napolju, upravo tipa pudli, patuljastih pinčeva, pa i neke veće rase se kod nas zimi smrzavaju, čist primer su engleski hrt i dogo argentino. Sad, pas u krevetu, vlasniku je to možda simpatično, ali pas tako uspostavlja dominaciju, tu postoji problem već, dok sam studirala mama i tata su bili preterano popustljivi prema Gizmu a "zauzvrat" onaj ko zakasni na spavanje dobije porciju režanja. Kod mene je spavao isključivo pod nogama a tek ujutru se privlačio uvis na porciju maženja. Kasnije, kad su dlake postale neprihvatljive (od strane mog muža, veterinara pomalo paranoičnog u vezi ehinokokoze) zabranjeno mu je da se uopšte penje na krevet ali mu to i nije tako teško palo, ja sam mu nabavila po jedan nov, samo njegov, dovoljno prostran i udoban "krevet" u svakom ćošku koji mu je pao na pamet a mimi's dad ga je potkupio vožnjom sa otvorenim prozorom. :mrgreen:

Slazemo se

Ma, ukapirali smo ironiju.
Ja bih na listu "smrzavanja" dodao i jazavičare (na žalost, znam za slučaj).

btw, danas smo instalirali novu garnituru - crnu, naravno, jer se dlake manje vide... (da ne poveruješ, to je bila "ideja vodilja"!).

Back