Partizani VS Četnici

Obersturmfuehrer:
haha
izem ti vojsku koja ceeo rat jede gibanicu, onako takticki

Da, da, verovatno si hteo reci da dok cetnici jedu gibanicu,a uz to jos ubijaju decu i siluju zene (naravno sve uz cuvene stihove "Ubicemo, zaklacemo ko sa nama nece"), "hrabri" i promrzli partizani marsuju Igmanom, ili pak streljaju svoje ljude zbog jedne sljive, ili crvenog sala.Ovo mi sve lici na "klasike" jugoslovenske kinematografije, koje i danas mnogi gledaju sirom otvorenih ociju, a bogami i usta, pri tom psujuci cetnike kao vece izrode i od samih nacista.
Ma sit sam vise te propagande i tih gluposti o partizanima.Ne kazem, bilo i medju njima hrabrih i casnih ljudi, ali su oni izgleda (posto je rat relativno dugo trajao) svi poginuli, jer su "hrabro i golim grudima" jurili na neprijatelja (a u stvari su pokoseni sa ledja).Ovi sto su ostali,oni su nas tek dokusurili.

Kao prvo partizani su postojali(što u vašim komentarima dovodite u sumnju), dalje jedini su se kroz ceo rat borili protiv fašista(Nemaca i domaćih izdajnika), ovo su im priznali i Zapadni saveznici i Rusi.Zbog dejstava partizana odložena je operacija "Barbarosa" što je delom uslovilo i njen kasniji neslavan kraj.Tokom rata partizanske snage(ne četnici) vezivali su nekoliko stotina hiljada nemačkih vojnika plus sve ono ostalo(i četnike), što bi bilo jako korisno na nekom drugom frontu.Na kraju krajeva partizani su oslobodili zemlju i još ponešto zauzeli na uštrb Italije.Na kraju nikad nisam bio za to da čekam da me neko oslobadja.Zbog ove činjenice ponosan sam i na otpor koji je u I SR mala Srbija pružila Austrougarskoj i Nemačkoj(uz cenu od trećine stanovništva) i na kraju opet oslobodila svoje teritorije uz znatne teritorijalne dobitke.E sad sam na kraju ,ponosan sam i na sve ono što smo uradili u devedesetim uključujući i otpor koji smo pružili NATO alijansi, svidjalo se to nekom ili ne!Naravno mogu da kažem da mi je žao što nismo uradili i više ali čitajući vaše komentare i jasno mi je što nismo....

Citam ovo i sve se pitam dokle ce trag crnene nemani pustositi srpskim narodom? Titoisticka propaganda je gora od nacisticke...
Tacno je da su cetnici i partizani oslobodili Kraljevo 29. novembra 1941. ali kako... Partizani su drzali potpuno nevazan deo linije u selu Kovaci na suprotnoj strani Ibra u odnosu na Kraljevo, dok je cetnicka artiljerija sa Ruzica Brda tukla aerodrom i nemacke jedinice a cetnicke jedinice sa dvoje "Hotckis" borbenih kola jurisale na grad. Jedna su unistena u centru grada a druga na kapiji aerodroma.
Grad je napusten po pristizanju nemackih trupa iz pravca Krusevca. Naime, Nemci su prosli i pored zasede koje su im postavili partizani u Popinama kod Vrnjacke Banje.
Sto se tice komunista, oni su u centralnoj i zapadnoj Srbiji cinili neverovatna zlodela.
Streljanja "100 za jednoga" pocela su posle uspesnog napada grupe partizana na grupu Nemaca (u okolini Kragujevca cinimi se)kada su partizani mrtvim nemcima sekli genitalije i stavljali im u usta. Fotografije oskrnavljenih vojnika su poslate Hitleru koji je odmah naredio odmazdu...
Ja ipak pravim razliku izmedju partizana i komunista. Patrizani su po meni bili prosti ljudi iz naroda zavedeni od komunista - propalih studenata i lenjih radnika pricama o lagodnom zivotu bez rada...
Koliko je samo istih takvih srpskih seljaka, postenih i radnih koji su podrzavali partizane stradalo od komunista posle rata za vreme nasilnog otkupa da bi Tito srpskim zitom hranio Albance u Albaniji (sve do 1948.)

Pa naravno, svi treba da budemo ponosni na ono sto je Srbija uradila, pogotovo u Prvom svetskom ratu.Za to su nam mnogi odali najvisa priznanja.Za ono sto je uradjeno u Drugom svetskom ratu i posle rata trebalo bi da se duboko zamislimo i da se za neke stvari zapitamo.Dok su se Srbi mlatili medjusobno i sa raznim okupatorima, domacim i stranim izdajnicima,buduca braca su ih masovno tamanila i zavrsavala neke svoje poslove.To se naravno nastavilo i posle rata, ali sad u nekom drugom obliku, prefinjenijem, politickim igrama i igricama.Naravno i tu se nismo najbolje snasli.I posle 60.godina od zavrsetka rata, kad covek pogleda gde se nalaze Srbi, a gde njihovi neprijatelji iz rata, treba duboko da se zamisli i da se zapita da li je problem u nama, ili u njima.Ali vazno je i to da se jos uvek lome koplja oko toga ko je bio u pravu, cetnici, ili partizani.Proci ce jos dosta vremena dok se ne opametimo i ne shvatimo da su i jedni i drugi na pocetku rata krenuli u borbu protiv Nacista, a onda su nastupile neke druge okolnosti, politicke igre i ko zna sta jos.
I partizane i cetnike treba staviti u istu ravan, ne favorizujuci ni jedne ni druge.Pa rodjena braca su se medjusobno ubijala, dok su drugi iskoristili tu istorijsku sansu.
Pitam se samo dokle vise?

rudy_kv:
Citam ovo i sve se pitam dokle ce trag crnene nemani pustositi srpskim narodom? Titoisticka propaganda je gora od nacisticke...
Tacno je da su cetnici i partizani oslobodili Kraljevo 29. novembra 1941. ali kako... Partizani su drzali potpuno nevazan deo linije u selu Kovaci na suprotnoj strani Ibra u odnosu na Kraljevo, dok je cetnicka artiljerija sa Ruzica Brda tukla aerodrom i nemacke jedinice a cetnicke jedinice sa dvoje "Hotckis" borbenih kola jurisale na grad. Jedna su unistena u centru grada a druga na kapiji aerodroma.
Grad je napusten po pristizanju nemackih trupa iz pravca Krusevca. Naime, Nemci su prosli i pored zasede koje su im postavili partizani u Popinama kod Vrnjacke Banje.
Sto se tice komunista, oni su u centralnoj i zapadnoj Srbiji cinili neverovatna zlodela.
Streljanja "100 za jednoga" pocela su posle uspesnog napada grupe partizana na grupu Nemaca (u okolini Kragujevca cinimi se)kada su partizani mrtvim nemcima sekli genitalije i stavljali im u usta. Fotografije oskrnavljenih vojnika su poslate Hitleru koji je odmah naredio odmazdu...
Ja ipak pravim razliku izmedju partizana i komunista. Patrizani su po meni bili prosti ljudi iz naroda zavedeni od komunista - propalih studenata i lenjih radnika pricama o lagodnom zivotu bez rada...
Koliko je samo istih takvih srpskih seljaka, postenih i radnih koji su podrzavali partizane stradalo od komunista posle rata za vreme nasilnog otkupa da bi Tito srpskim zitom hranio Albance u Albaniji (sve do 1948.)

Ovo za partizane i komuniste si sto posto u pravu.

rudy_kv:

da, a cetnici su bili sve sami intelektualci
vrlo je bitno gde su ti ljudi ziveli i ko je prvo dosao do njih partizani ili cetnici (ili mozda neka druga formacija, nije ovde bila samo jedna banda)
pa cela Lika su bili partizani
izmedju ostalih i moj deda koji je na pocetku rata bio na vojnoj akademiji, dakle kraljevska vojska
ali sta se desilo
kad je poceco rat vratio se u selo, partizani su bili tu, i rezon je bio ok ideem sa njima, bolje nego da sedim ovde

Obersturmfuehrer:
rudy_kv:

da, a cetnici su bili sve sami intelektualci
Ja mogu da ti kazem samo to da je Draza Mihajlovic bio student na Sorboni,a da je Tito bio jedan obican probisvet i mlatikurchina koji je yebavao grofice i ostale bogatasice i obnjaivao njihove familije,uzimao im kintu i nestaja bez traga.Tito je koje kude napravio vise od desetoro dece po celoj evropi.Neki njegovi sinovi su bili i u Nemackim trupama u Jugoslaviji.A za oslobadjanje Draze Mihajlovica se licno kod Tita zalagao Sarl de Gol,jer je bio licni prijatelj Cice.Pa ti sad vidi gde su bili intelektualci kod Draze Sorbonca ili Tita yebivetra.

Pričaš priču, pa mi još uvek ne znamo ko je bio Tito.Tip koji se predstavljao kao bravar a koji je govorio nekoliko jezika, svirao klavir,bavio se mačevanjem,fotografijom i savršeno plesao je sve samo ne hebivetar!Od jezika naroda i narodnosti nije tečno govorio ni jedan...Mislim da ni jedan svetski vodja neće moći okupiti onakav skup ljudi kakav je bio na njegovoj sahrani.Bojim se da nam dalji protok vremena neće doneti ništa novo što bi nam razjasnilo ovu misteriju.Da li mi ga je žao...nije.Da li je za poštovanje...jeste!E pa da se vratimo našoj temi, odnosno ko je gde išao...Moj deda po majci bio je u četnicima, čak je i četnička štamparija za vreme rata bila u njihovoj kući,a sve to jer je bio jako bogat seljak i pošto je smatrao da će komunisti posle rata sve to podeliti sirotinji(što se i desilo).Njegove sluge i radnici su normalno išli u partizane jer nisu imali šta da izgube a mogli su da eventualno dodju do dela dedine imovine(što se i desilo).Usput četnici su a i moj deda počeli da saradjuju sa Nemcima jer su partizani bili vojnički jači a pod firmom da čekaju da dodju saveznici(što se i desilo) koji su opet svoje saveznike u borbi sa Nemcima našli u partizanima!Toliko o četnicima intelektualcima....Moj deda po ocu je bio u partizanima i učestvovao u borbama 1941(Čačak,Kraljevo...)pa kad je trebalo da njegova jedinica podje u Bosnu on je pošto je imao troje dece ostao u Srbiji a pošto je bio železničar svoje delovanje je nastavio kao ilegalac prenoseći poštu i ostalo na relaciji BGD-Sarajevo!Kasnije se istakao čuvajući ranjenog partizanskog komesara u svojoj kući, koji mi je kasnije postao teča!Ni taj moj deda nije bio intelektualac a nije bio ni lenj radnik.Ni jedan od mojih predaka nije pokupio spomenicu, a hvala Bogu obijica su rat preživeli i svaki mi je posebno ispričao svoju priču...U čemu su se obojica slagali a vezano je za našu tamu je to da su se protiv okupatora borili stvarno jedino partizani!Četnici su sa Nemcima sačekali kraj rata i sa njima se povukli na zapad koji su čekali od 1941 g.Jedan deo četnika je prešao u partizane, a jedan se ućutao(kao moj prvi deda) i čuvao neke svoje slike i sumnje i istine i zablude....Sve ovo bih sveo na konstataciju da su četnici najveći deo svojih grešaka učinili za vreme rata a partizani posle njega!

Osnovni problem kod cetnickog pokreta je bio taj sto Draza kao komandant nije imao kontrolu nad svim jedinicama.Zato se i desilo da neko nije ispalio ni jedan jedini metak na nemackog vojnika.Kao i u svakom ratu neki pojedinci su radili u svom interesu i gledali su da ostvare neke svoje ciljeve.Pa koliko je bilo samo tkz. vojvoda, koji su sami sebi dali ta zvanja, a koji su pre rata bili na samom dnu drustvene letvice (sto je i u kasnijim ratovima bila masovna pojava).Takvi su u svojim krajevima (selima) vedrili i oblacili.Pravih vojnih cetnickih formacija je bilo malo, mozda samo ono jezgro oko Draze.
Partizanske jedinice su bili daleko organizovanije,i u stalnom kontaktu sa svojim stabovima.

Ovo za Tita,da je svirao klavir,govorio e zna koliko jezika itd.Pa da Covek je ziveo i yebavao grofice po habzburskoj monarhiji pa je znao nekoliko jezika.A klavir danas sviraju svi cigani...i ne samo klavir.Toliko o tome.Covek je jednostavno bio probisvet koji je jedinu svoju sansu video u ratu.Posebno kada je vec doshao do glavnog mudda u KPJ.A da treba odati postovanje,treba...nisam ni rekao da ne treba.On je yebavao ceo svet,jer je to tada tako moglo.Zbog blokovske politike mogao si da se vagas tamo ili ovamo.Inace,samo jedna informacija...Tito nije umro 4.maja,vec negde u februaru.To je potvrdjeno.Pricao sam sa nekim ljudima u vezi toga.
No...ne moze niko da gleda pojedinacno na stvar i da kaze moj deda je trgovac,intelektualac,doktor...i on je bi u partizanima.Naravno da je takvih bilo i kod partizana,ali jako retko.Prvih godina rata vecina inteligencije je bila na strani Kraljevske vojske u otadzbini.Posle su se neke stvari promenile,jer su se mnogi uplasili za svoje duppe.
Ja tvrdim da je velika vecina partizana i komunista uopste u to vreme bila obicna banda nepismenih i neskolovanih ljudi koji su videli svoju sansu.A niko ne pominje da su vrsili i prinude mobilizacije...i maltene dtreljali svakoga ko nije hteo sa njima.Opste ta njihova deviza "ko nije sa nama ,taj je protiv nas" je apsolutno totalitaristicka.Niko ne pominje da je Nedic prihvatao i kako tako zbrinjavao srpse izbeglice iz Bosne i Krajne.One koji su uspeli da se spasu.A Nedic se i dan danas vodi kao najveci izdajnik.Sluzio sam vojsku sa jednim likom koji je dalji Nedicev rodjak...i nisam mogao da verujem da su njemu i dan danas prebacilavali onako podmuklo..."A ti si Nedic,a? Aha".To je jadno.
Uglavnom...vidim ja da ovde ne mogu da se objasne neke stvari.tasko je sada objasniti nesto sto je bilo,kad je neko 60 godina ucio nesto sasvim drugo.To je kao da si usvojen i sa 30 godina saznas da ti to nisu pravi roditelji,nego neki tamo drugi.Komunisti su pobedili (prvenstveno zahvaljujuci Cherchilu,koji je tako zamislio podelu Evrope,da smo mi morali da podpadnemo pod komunizam) a posto pobednik pise istoriju,komunisti su stvarno pisali sve i svasta.Setih se sad reci jedno matorca koji je bio u partizanima i koji je pre 10 godina jednom rekao onako polu nesvesno "eee,za sta sam ja jurisao?" Interesanrno je i da je moj deda po calu,koji je inace bio u pratizanima, pre 15 godina okacio na zid u kuci sliku srpske kraljevske porodice.I pricao da je komunizam velika obmana,ali da je on jednostavno morao da ide u partizane.

Niko ne pominje cetnicki doprinos na odbrani srpskog naroda u Bosni od ustaskog noza.To je cinjenica.
Pa partizani su se od silnih ofanziva smo povlacili i gledali da izvuku zive glave.Pri tom je stanovnistvo (srpsko) sa tih teritorija trpelo nevidjene mere odmazde od strane Nemaca i ustasa.
Pa kakav je haos samo na Kozari ostao posle njihovog povlacenja.I ono malo Srba sto je preostalo, ili je moralo da pobegne (ko zna gde), ili je ubijeno.

svaka cast,vidim da ljudi vecinom znaju istinu o cetnicima odnosno jug.vojsci u otadjbini.cetnici su bile te,treba reci specijalne jedinice koje datiraju jos iz prvog rata.oni.su i prvi probili solunski front,i tacno je trebalo je postupiti po njihovom planu,dakle nesto kao francuzi i holandjani.ma bez kralja ne valja.sad ce se javiti onaj tetak pa ce nesto torokati za kralja kako je pobegao ili...jok nego ce da pogine,da smo njegove komande ovde slusali ne bi tetak bio ponosan ni na sta nego bismo imali zemlju vrednu postovanja ali vratice se na presto ako bog da.

Naravno da ću da se javim....Da ostavimo malo komuniste po strani i da se zadržimo na kraljevskoj porodici.Eto lepo su došli, seli u Beli dvor, primaju apanažu ,svadjaju se oko "imovine" i uglavnom troše pare poreskih obveznika ,zaista uzorno ponašanje....Šta bi tek radili da su ne da Bože na vlasti...Nego kad pomenu bežaniju dične kraljevske porodice, nešto se ne sećam da su Kralj Petar I i princ Aleksandar bežali iz zemlje za vreme I SR, već su se časno borili i delili sudbinu naroda i vojske.Bežanija je ušla u modu nešto kasnije!I na kraju ko kaže da na presto treba da sednu Karadjordjevići, imamo mi i dinastiju Obrenovića koju su Karadjordjevići na svaki način hteli da zatru i to tako da bi se i komunisti u tom pogledu osećali kao amateri!A što se nedića(namerno pišem sa malim slovom)tiče, tip je bio i ostao stereotip izdajnika za koga je vuk branković, crvenkapica!

Ne znam ni sam sta da mislim o odlasku Petra II u Englesku.Mora se uzeti u obzir i to da je on tada bio jos dete.Sve se nekako brzo izdesavalo: taj kobni 27. mart, pa puc i njegovo postavljanje na vlast,6. april, nemacki napad na Jugoslaviju, kapitulacija vojske i ko zna sta jos (sto je mnogo mnogo je).Ni mnogo iskusniji vladar se u takvim okolnostima ne bi snasao.
Da je Aleksandar preziveo atentat, mnogi dogadjaji bi se razvijali u skroz suprotnom smeru.
Mnogi iz njegovog okruzenja su se isuvise oslonili na Cercila i englesku obavestajnu sluzbu,koja je izgleda tada kumovala mnogim presudnim dogadjajima.

Ne znam samo kako ljude nije sramota da pisu ovakve stavri.A nije ti msetalo sto je Tito trosio iste te pare na bahanalije po africi,aziji,kubi itd.Sto se izdrrkavao 35 godina gde god je stigao.I on i njegovi dripci sekretari,generali,omladinci i omladinke koje je yebavao. A ta imovina koju pominjes u vezi Karadjordjevica,to je njihovo.To su oni stekli i oni placali da se sve to napravi.Beli dvor je pravljen od licnih sredstava kraljevske porodice,kao i crkva na Oplencu,izmedju ostalog.
Nikako ne mogu da shvatim da je Srbima drazi jedan Tito ustasa,nego nas Kralj,SRPSKI KRALJ.A nesto nisam obavesten da kraljevska porodica prima apanazu?! A nije ti smetalo dok je Milosevic podkradao drzavu i narod...to ti je ok? Nije ti msetalo sto je jos 1000 bilmeza oko Milosevica radilo isto sto i on? Nego ti sad bas smeta ta neka apanaza,za koju nisam siguran ni da primaju.Bitno je samo reci da je Kralj kriv,a da su svi ostali odlicni!Pa znate li vi sta bi Hrvati ili Slovenci dali da imaju svoju dinastiju...kakvu takvu.A mi Srbi stoka se ovako ophodimo prema nashoj dinastiji.

TETAK:
Eto lepo su došli, seli u Beli dvor, primaju apanažu ,svadjaju se oko "imovine" i uglavnom troše pare poreskih obveznika ,zaista uzorno ponašanje....

Nego kad pomenu bežaniju dične kraljevske porodice, nešto se ne sećam da su Kralj Petar I i princ Aleksandar bežali iz zemlje za vreme I SR, već su se časno borili i delili sudbinu naroda i vojske.
Karadjordjevići, imamo mi i dinastiju Obrenovića koju su Karadjordjevići na svaki način hteli da zatru i to tako da bi se i komunisti u tom pogledu osećali kao amateri!A što se nedića(namerno pišem sa malim slovom)tiče, tip je bio i ostao stereotip izdajnika za koga je vuk branković, crvenkapica!
Kralj Petar se povlacio zajedno sa vojskom sto znaci da je i on bezao.A ti verovatno mislis da je Petar II trebao da ostane u Srbiji i da ga streljaju komiunisti.Pa njima nije sto je on "ostavio narod i zemlju",vec sto im je utekao "sa vesala".Sve to za razliku od Tita koji se suprodstavio Nemcima i bezao kroz celu Bosnu od njih i to kasnije predstavaljao kao "Velike takticke popede"...daj molim te...
Karadjordjevici se uopste nisu trudili da zatru Obrenovice.Obrenovici su imali problema sa naslednikom prestola odmah posle Knjaza Mihajla,pa je na presto dosao Kralj Milan koji je bio neki njegov brat od strica.I dinastija Obrenovica ne postoji vise cak ni po zenskoj liniji.Mozda se Bogi Karic proglasi njihovim naslednikom,kao sto je skoro izjavio za novine da su Karici potomci Nemanjica :lol:
A za Nedica ne vredi da ti pricam,posebno ne ovde na forumu...ali malo se bolje raspitaj i konsultuj odrdjenu literaturu i shavtices da je on jedan od srpskih velikana.Isto kao sto nisi bas najbolje upoznat sa time da Vuk Brankovic nije bio izdajnik,ali...

Zanima me samo kako svi ti osvedočeni izdajnici, prema tvojim "informacijama" postaše patriote...Mislim da ni jednog izdajnika nisi propustio da rehabilituješ.Izvini nisi pominjao Judu!Zašto je nj.k.v."taktički pobegao" iz zemlje, kad je kako ti kažeš četnički pokret bio toliko jak i organizovan,i kakva je to sila mogla da dodje glave kralju i sviti, koji uzgred, u toku bežanije, nisu zaboravili da ponesu bele pare za crne dane a onog mučenog Dražu(koji je zaista žrtva ali ne partizana i Tita nego "kraljevske vlade")ostavili da glumi kraljevsku vojsku u otadžbini!Napomenuo bih i to da je sa narodnim parama izgradjivan ceo kompleks Belog dvora, a narod ga je i održavao sve ove godine pošto Karadjordjevići nisu ostavili ni dinara...Obrenovića ima a o tome kako su ih Karadjordjevići sistematski uništavali pročitaj u knjizi "Moja sestra Kraljica Draga" koja je napisana prema sećanju i spisima gospodje Ane Milićević Lunjevice a pusti tvoje pouzdane kafanske izvore!Na kraju proanaliziraj tvoj nick name pa će ti neke stvari biti jasnije!

ovaj tatak je zakleti komunista.ne dati karadjordjevicima da vladaju je kao kad te neko izbaci iz kuce.u prvom ratu se ratovalo prostije nego u drugom,pa morao je da ode,ostala je njegova vojska.ne daj boze da je poginuo.

U Bibliji lepo piše, poštuj vlast jer je od Boga, ali ovo se odnosi na svaku vlast, jer kad vlast izgubi Božiju podršku više to ne bude!Ti iz ovoga izvuci odgovarajuću pouku....PS Ne zameri ali Bog se piše velikim slovom!

Tetak,stvarno nema nameru,a ni volju da se nastavljam sa tobom.Ti si jedan od onih ljudi koji biju glavm kroz zid iako znaju da nisu u pravu.Sa nasom istorijom sam jako dobro upoznat i vek sam se zanimao za istu.A to sto je pisala sestra Drage Mashin...pa oni sigurno nije mogla da napise nesto u korist Karadjordjevica,jer su joj bili rivali.Tako da ta knjiga koju si mi preporicio je u startu subjektivna.Daj neku knjigu koju je pisao neko ko neam veze ni sa jednom od nashih dinastija.Daj mi pravi argument!
I jos nesto...bas me cudi da je neko ko je iz Cacka,kao sto si ti,jedan tako zagrizeni komunista i antimonarhista.Ja Cacane poznajam kao sasvim drugacije.
I uopste ne znam kakve veze ima moj nik sa ovom temom.Nisi imao nista bolje da mi prikachis neko da se okomis na moj nik.MOgu odmahd ati kazem da nisam clan nikakve sekte i da nisam antihrist i satanista,ako si,a verovatno jesi,aludirao na to pominjuci moj nik.
Kao sto vec rekoh,jako je tesko ljudima objasniti neke stavri koje su im bile servirane 60 godina.ZAr je toliko bolno cuti drugu stranu?Zar je toliko bolno saznati istinu?
Naravno da su Karadjordjevici odlei zalto sa sobom,nece valjda da ostave komunistima i Nemcima.A Beli Dvor je odrzavan jer se Tito po oslobodjenu BGa odmah uvalio u Beli Dvor.To je bio njegov san.Tako da se narodnim para odrzavalo nesto sto je koristio Tito.I na kraju krajeva,naravno da ce dvor da se odrzava od narodnih para jer je Karadjodrdje oslobodio Srbiju i zasluzio da njegovi potomci imaju tu privilegiju.Ako je nemaju oni ko ce onda drugi.Da nece mozda Jovanka Broz? Ili Mira Markovic ili Marko.
Taj dvor ima nacionalni znacaj! Zar moram opet da pitam sta bi Hrvati ili Slovneci dali da danas imaju kraljevsku ili knezevsku dinastiju.Pa oni bi se prosseravali da su narod star 5 000 godina,a mi nasheg Kralja pljujemo kad god stignemo.Stidim se takvih Srba.Vazda je kod Srba bilo da je tudje sladje.

TETAK:
U Bibliji lepo piše, poštuj vlast jer je od Boga, ali ovo se odnosi na svaku vlast, jer kad vlast izgubi Božiju podršku više to ne bude!Ti iz ovoga izvuci odgovarajuću pouku....PS Ne zameri ali Bog se piše velikim slovom!
dobro je da komunisti znaju kako se pise bog,i ako ga ne postuju.to jako ohrabruje. :wink:

PLESsitnihDEMONA:
Tetak,stvarno nema nameru,a ni volju da se nastavljam sa tobom.Ti si jedan od onih ljudi koji biju glavm kroz zid iako znaju da nisu u pravu.Sa nasom istorijom sam jako dobro upoznat i vek sam se zanimao za istu.A to sto je pisala sestra Drage Mashin...pa oni sigurno nije mogla da napise nesto u korist Karadjordjevica,jer su joj bili rivali.Tako da ta knjiga koju si mi preporicio je u startu subjektivna.Daj neku knjigu koju je pisao neko ko neam veze ni sa jednom od nashih dinastija.Daj mi pravi argument!
I jos nesto...bas me cudi da je neko ko je iz Cacka,kao sto si ti,jedan tako zagrizeni komunista i antimonarhista.Ja Cacane poznajam kao sasvim drugacije.

I uopste ne znam kakve veze ima moj nik sa ovom temom.Nisi imao nista bolje da mi prikachis neko da se okomis na moj nik.MOgu odmahd ati kazem da nisam clan nikakve sekte i da nisam antihrist i satanista,ako si,a verovatno jesi,aludirao na to pominjuci moj nik.
Kao sto vec rekoh,jako je tesko ljudima objasniti neke stavri koje su im bile servirane 60 godina.ZAr je toliko bolno cuti drugu stranu?Zar je toliko bolno saznati istinu?
Naravno da su Karadjordjevici odlei zalto sa sobom,nece valjda da ostave komunistima i Nemcima.A Beli Dvor je odrzavan jer se Tito po oslobodjenu BGa odmah uvalio u Beli Dvor.To je bio njegov san.Tako da se narodnim para odrzavalo nesto sto je koristio Tito.I na kraju krajeva,naravno da ce dvor da se odrzava od narodnih para jer je Karadjodrdje oslobodio Srbiju i zasluzio da njegovi potomci imaju tu privilegiju.Ako je nemaju oni ko ce onda drugi.Da nece mozda Jovanka Broz? Ili Mira Markovic ili Marko.
Taj dvor ima nacionalni znacaj! Zar moram opet da pitam sta bi Hrvati ili Slovneci dali da danas imaju kraljevsku ili knezevsku dinastiju.Pa oni bi se prosseravali da su narod star 5 000 godina,a mi nasheg Kralja pljujemo kad god stignemo.Stidim se takvih Srba.Vazda je kod Srba bilo da je tudje sladje.
Hvala bogu da ga nemaju (ovakvog) a o postavljalnju pa karadjprdjevići to najbolje znaju sa puškom i u krvi. Dinastija Obranovića je zbrisana da bi oni vladali, ali sada ne treba o tome raspravljati jer smo svi mi SRBI i kao takvi moramo da budemo JEDINSTVENI. O četnicima je istorija rekla svoje i tu se nema šta dodati.

He,he...pa brate ako poznaješ istoriju kao Čačane onda su mi jasne tvoje zablude.Meni je zaista žao što u diskusiji odmah prilepite etiketu "komunista" svakome ko drugačije misli.Zar to nije tako komunistički?Ja bih sebe pre opisao kao republikanca i Pravoslavnog Hrišćanina, sa po malo simpatija za dinastiju Obrenovića!?Inače, potpuno si u pravu, ova diskusija zaista nema svrhe jer si ti očigledno učio istoriju slušajući "Glas Amerike"!

Back