Partizani VS Četnici

Е бре ми Срби јесмо стока права, глобимо се и ждеремо целога века и како ствари стоје и треба да нестанемо како су Тарабићи прорекли! Боли ме баш дал си био четник ил партизан ако си Србин! Мени је деда по оцу био у партизанима, а старији брат његов у четницима, и комунисти га убише 1945, и мој деда иако је био ортодоксни комуниста плакао је ко киша на његовој сахрани, јер му је брат! Шта је бре знао о борби две супротне идеологије онај сељак с Златибора, Златара, Таре и др, дођу ти или једни или други у кућу виде да си способан за борбу и одведу те! После ти усаде у мозак своју идеју као о јединој праведној и исправној и ти се у то кунеш као у светињу и браниш је после животом! Клали су се бре брат против брата и ми на то равнодушно гледамо и само се расправљамо ко је управу! Срамота! Бре што смо... А размислите било би потпуно супротно да су се рецимо искрцали Амери пре Руса на Јадрану! Тито би запалио, а Недић или Дража би били уместо њега!

Prvo da kazem da je ovo zanimljiva tema i stvarno sam se iznenadio koliko odredjeni ljudi poznaju srpsku istoriju ali i koliko ljudi samo lupeta. Na primer ovaj Kiza je onaj tipichan chovek niske inteligencije (da ne kzem kao broj cipela mozda ima velika stopala). Takve tzv. CETNIKE sam oduvek prezirao jer su pravi cetnici bili vojnici pre svega i nisu imali veze sa politikom i ako nije previse za njega da shvati da se Srbija vise ne deli na cetnike i partizane ma koliko to bolno (chitaj teshko) bilo za njega. Jedino je tacno da najverovatnije nije komunista jer ih zaista ima malo u Cacku (cast izuzecima koji su posebna prica). Sto se tiche tita (namerno je malim slovom) ne bih se slozio da je bio probisvet i yebivetar chak naprotiv. Postoji jedna teorija (koja ce se najverovatnije objaviti kroz neko vreme) gde je doticni bio AGENT koji je skolovan u Engleskoj i treniran u SAS-u (setite se samo gde je izvrsena atentat na Kralja i triput pogadjajte ko ga je izvrsio)
i otuda i poticu njegovi dobri odnosi sa Englezima odn. Cercilom i da on u stvari nije ni bio hrvat (opet namerno) nego Ceh (sto potvrdjuje i njegov "srpsko-hrvatski" jezik). A Josip Broz je stvarno ziveo u Kumrovecu ali i umro jadan covek pre nego sto je tito uopste i postao lider. Sto se tice knjige Daleko je Sunce sto sam video da je neko pomenuo (TETKA ja mislim) koja u sushtini i pokazuje kako su se partizani ponasali prema saborcima (ukoliko se ne varam lika (junaka) su streljali zato sto je predlozio da rasformiraju jedinicu i ne idu u samoubilacku misiju). Tako su se uostalom i komunisti nadalje ponasali (setite se Krcuna istaknutog SRPSKOG komunistu ili cak pisca Branka Copica koji se ubio jer su ga danonocno pratili agenti UDBE-e, a tu je i brat Mese Selimovica koga su streljali zbog zicanog kreveta i stola koje je "ukrao" jer mu je kuca bila zapaljena za vreme rata (po njemu je nastala knjiga Dervis i Smrt koja je MNOGO ozbiljnija od prethodno pomenute i koju verujem doticni TETAK ne bi ni skapirao). A ko veruje da je Brankovic stvarno postojao mora da veruje da je i Kraljevic Marko stvarno pobio pola turske vojske ili da je ziveo nekih trista godina (mislim nije da nije moguce :D )
I tako izvinite sto sam se ovako raspisao...sto se tice teme mislim da vise nema ili ima stvarno malo ko da se miri a Cetnici (citaj Kraljeva garda) ako ih ima zivih treba da dobiju penziju jer su oni u drugom svetskom ratu bili !!!JEDINA!!! legitimna vojska

KiZo:
za Kraljevsku vojsku u otadzbini. tj. Chetnike! Cacanii su vi cetnici tetak je neki izrod...moze pomirenje ali da se ispravi 50 godina istorijske nepravde...
ej bre ehehehe kad moram samog sebe da citiram pa vi vidite dokle je doslo,satanizuju me ko srbiju na cnn-u,.Prvi post i vec poceo da lupeta sta covek da radi nego da se smeje kad cuje ove tvoje nebuloze,ja jesam za pomirenje a ako bi procitao post tvog banovanog prijatelja kinga video bi da si bash njemu uvalio kosku!!! odnosno ucinio medvedju uslugu. ma necu s tobom uopshte da pricam a kamoli da diskutujem otvojoj inteligenciji.ccccccc...cc...c..p.s.[Samo jos da dodam da sam ja licno polagao test inteligencije u vise navrata i uvek mi je bio rezultat iznad proseka!]

ISKRENO NI JEDNI NI DRUGI NISU BAS SJAJNI , U PARTIZANIMA JE BILO SVEGA OD SRBA , HRAVATA I OSTALIH MANJINA, A O CETNICIMA STA PRICATI UDRUZILI SE SA USTASAMA I UBIJALI SRBE , A MI SMO SADA KAO CETNICI , AJ DA MI NEKO OBJASNI OVO !!!!!

Nikada. Jedno je kad ti je neprijatelj Svaba ili Japanac. On je stranac i dosao je, to se desavalo idesavace se. Drugo je kad ti je neprijatelj sunarodnik koji rije potuljeno iznutra, koji ti izdaje drzavu, granice, veru koji je otpadnik a koji hoce da otme kao takav ono sto mu inace pripada. Komunisti su radili za SSSR, NKVD, Staljina, internacionalu i uvek su bili otvoreno i direktno protiv Srbije, pravoslavlja, nacionalnog bica a uvek su radili bas sa Nemcima a posle rata sa ustasama koji su postajali masovno Jugoslovenski oficiri dok su pobijeni Srbi ne zna im se broj. Srbija je podeljena, Kosovu i Vojvodini su nacrtali granice koje nemaju nikakvu istorijsku i drzavnu vaznost i da ne nabrajam, zlodela su tolika da se ne moze napisati lako. Moze pomirenje sa Nemcima, Italijanima ali sa siptarima i komunistima nikad.

Zaboravio sam to kao i da su Crnogorci kao stopostotni komunisti takodje " nastali " kao nacija i da se kao takvi bore za svoju crkvu o kojoj nije bilo ni zapisa ni pomena u istoriji. Znaci, makedonski i crnogorski Srbi koji su se primili komunizma proklamuju otpadnistvo i nekakvu posebnost. Crnogorci se i dalje rado skoluju u Srbiji, hrani ih Srbija, zive od nje a u stvari pljuju u bunar odakle piju vodu. Pogledajmo na kraju da se za vreme ratova devedesetih najvise ginulo i pucalo u najkomunistickijim delovima bivse SFRJ, da su siptari nadirali tamo gde su komunjare bile najjace, da ce Crna Gora uskoro pod siptarsko pitanje kao i makedonija.

pccelica:
ЧЕТНИЦИ ЧЕТНИЦИ И САМО ЧЕТНИЦИ
ЋИРИЛИЦА, СРПСКО ПИСМО
ПРАВОСЛАВЉЕ
ДРАЖА МИХАЈЛОВИЋ......И...
С Р Б И Ј А Д О Т О К И Ј А !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

NEMA PROBLEMA KOLEGINCE , ALI POSTO SAM POSTAVIO PITANJE NA PRETHODNOJ STRANI BUDI LJUBAZNA PROCITAJ STA SAM NAPISAO PA MI ODGOVORI ..... VELIKI POZDRAV I NISAM ZABORAVIO NA TVOJ RODJENDAN...HTEO SAM JUTROS NESTO DA TI POSALJEM ALI BLOKIRAN TI JE E-MAIL !!! POZDRAV !!!

PROMENIO SAM AVATARA TAKO DA MOZES DA SE SETIS O KOME SE RADI !!! KISS AND KEEP IN TOUCH !!!

Back