PARANORMALNE POJAVE-vaša lična iskustva

Pratila sam ovu temu na drugom forumu i drago mi je sto sam pronasla Interglossu na ovom. Draga Interglossa, htela bih da te zamolim da mi posaljes broj od S na pp. Citala sam sve tvoje postove i cini mi se, da je ona jedina ostavila utisak na tebe, iz onog sto sam citala stekla sam poverenje u tvoj sud jer se ne das zavarati sa laznim nazovi vidovnjacima. Hvala!

U redu, ako ti tako misliš i osjećaš.

Ja ne vjerujem u postojanje Boga. JA ZNAM, ne samo da ZNAM da Bog postoji...JA ZNAM...Boga. :)
Svi ZNAMO Boga ali smo ga zaboravili, zaboravili smo kako da mu se-SEBI-Bogu vratimo. Bog se i o tome postarao i stara se. Svaki Božiji izraz postaje svjestan Sebe-Boga...eventualno, ali sigurno. Ti si Bog koji doživljaš Sebe čovjekom. Ja sam isti Bog koji Sebe doživljavam čovjekom...i u svakoj kreaciji je isti Bog koji doživljava SEBE...nekim ili nečim. Bog nije odvojeno biće od svojih kreacija. Kreacija ne može da bude, ne može da postoji bez kreatora niti se pak kreacija može doživjeti postojećom-Svjesnom bez prisustva kreatora-Tvorca-Boga-'Svetog duha' unutar te kreacije. Razlog da duh zaboravlja Sebe-Boga jeste totalna koncentracija na Svjesnost-o-Sebi-kreaciji. Koncentarcijom Bog Sebe postavlja u Sebe-kreaciju i poistovjećuje sa njom te u njoj od svega što 'On' uvijek jeste biva samo njegov duh koji doživljava spoznaju Sebe kroz širenje svjesnosti-o-postajućem-sebi.
Moj otac je moj kreator i stvoren sam po njegovom Liku...moj otac je moj Bog? :think:
salim se,to sam onako rekao jer mi proslo kroz glavu dok sam ovo citao.. :)
dobro receno JA KOJI JESAM :ok:
al jaaako komplikovano....i jos nisam siguran sta si rekao...
znaci mi smo nesto kao produzetak Boga,koji nismo svesni toga..?

Poslednja izmena:
Ja imam dva iskustva u jednom sam sam ucestvovao,a o jednom mi je pricano.Negde oko moje 2,3 godine sam se cesto valjda budio nocu plakao, nisam mogao da spavam..ne mogu bas detalja da se setim.Uglavnom to je potrajalo i keva sta ce kao i svako sa brigama ode sa dve drugarice(jedna je imala svoj problem)kod babe za koju su culi da je vidovita.Baba je tamo rekla da me valjda napadaju neke "vestice" i da mi stavi valjda luk i jos nesto na grudi.Ako verujete secam se tih noci kad mi je to stavljano..valjda je imalo snazan uticaj na mene.Po majcinoj prici nakon par dana ja se vise nisam budio,plakao ITD.E sad sto se tice majcine drugarice ona je imala problem u porodici,ako se to uopste i moze nazvati problemom da niko nije mogao da dobije musko dete(zena godinu,dve pre toga dobila cerku).I baba im je rekla da u dvoristu imaju ne znam koje drvo i da ce kada poseku to drvo sledece dete biti musko.Nakon sto su to uradili,majcina prijateljica dobija sina.
Drugo iskustvo je bilo negde oko Uskrsa,par dana pred Uskrs je kod nas dosao seljak da ponudi jaja.Sad narvno pozvali covek u kucu,kupili odredjenu kolicinu, pili kafu i kad su skoro svi vec zavrsili sa kafom covek upita moju majku "Hocete li da vam pogledam u solju"majka rece "Moze".Nakon toga je seljak poceo da prica kao da cita iz knjige,iznosio je cinjenice za koje nisam ni ja znao...majka je samo cutala i gledala u neverica kao i svi koji su se zatekli tu.Mani je bilo najzanimljvije sto je covek pricao brzo,nije zastajkivao ili nesto puno razmisljao vec kao da cita.Od tada verujem da postoje ljudi sa tim sposobnostima..

Ti ljudi uglavnom pogadjaju. Mnogo njih prorice na osnovu prvog utiska licnosti, niste svesni koliko se moze pogoditi na osnovu najobicnijih tikova.
Ne verujem da poseduju nikakav talenat, jer svi kod kojih sam isao su se ispostavili kao najveci lazovi. Ne verujem da je to slucajnost.
Autosugestivno mozemo verovati u sve sto pozelimo.

- - - - - - - - - -

volio bi kad bi me neko uverio u suprotno...
Mada su svi komentari do sad bili slabo argumentovani, to se sve moze pogoditi i nagadjanjima. Masu prevaranata je tako zaradjivala, za koje se utvrdilo da pojma nemaju.

sedim juce u sobi za leptopom bilo je ugaseno svetlo i citao sam nesto na forumu
televizor je bio upaljen i slucajno ja pogledam na desno de su vrata dnevne sobe i hodnika
kad pretrca neko duh dete ili patuljak u spavacu sobu
ja se trgnem i mislim se ma ucinilo mi se
ugasim posle neko vreme sve ovo i odem na spavanje
kolko sam leko poce nesto da me gusi okrecem se ali ne vredi
sve mi nesto smeta nemogu da zaspim i cim sam se uspavao
ja sanjam neki djavoli kako me jure
i malo malo pa se probudim znojav i tako celu noc
da li sam ja predvideo nekog duha demona koji se usunjao u stanu i muci me u snu ?
i kako da ga se resim ?

E ljudi, evo doslo je vrijeme i ja svoju pricu da ispricam.
Prije godinu dana i koji mjesec (feb-mar 2012) bio sam u fazonu diplomiranja: normalno izvesno vreme sam se ceskao i ostavio najvise za kraj. U tome je sto sam po danu radio i spavao (1-2 sata) a po noci (bolja mi je koncentracija i vise mira) sam pripremao diplomski. Kod kuce nisam imao plottere (veliki stampaci) pa sam morao da radim u birou gdje sam bio stazant, a sef je imao povjerenja u mene i ostavio mi cijeli biro na raspolaganju.
Ok kontajuci da sam psiho fizicki zdrav, nisam od onih opsjednutih paranormalnim niti sam satanski gitarista i te p**de materine....normalna dosadno-prosjecna osoba. Sjedim ja, odvrn'o muziku na kompjuteru crtam diplomski i vidim kako iz druge prostorije kao da je neko slikao nesto. Blic. Al reko nema nikoga ajmo dalje. **** majku opet blic. Ok ustanem ja i vec psujem budalu koja nije spustila roletne (u uvjerenju da je taj blic ustvari svjetlo od auta izvan zgrade): sve roletne spustene. Ok...ta noc prodje. Sledeca noc, opet. Ustanem, provjerim roletne: spustene. Provjerim sve kompjutere:ugaseni. Zatvorim sva vrata...Blic. Ja popizdim i odlucim da ne obracam paznju, kazem sebi da su halucinacije od umora.
Meni se prispavalo ******....reko odo do wc-a da se umijem...nesmijem zaspati, moram raditi...Udjem u kupatilo, rijesim, izadjem: sva vrata otvorena, a ja ih bio zatvorio. Ok, pocnem da se bojim stvarno..U najbolju ruku bi znacilo da ludim!!! Pozatvaram vrata. I sve perfektno prodje te veceri. Cak i uspjem uraditi dosta jer mi se nije spavalo od straha.
Vikend sam bio kuci, Dolazim u ponedeljak, radim po danu, ma sve u redu. Navece ostajem tamo, zaslajdram se crtajuci ko prava junacina, pernica na stolu od mog kolege padne na pod (ali bila je na ivici stola, u nestabilnom polozaju), sagnem se da pokupim iz pernice stvari opet vidim blic (jer je osvjetlio sve) i cujem tresak. Mis sa kojim sam radio je preletio sobu u kojoj sam radio....recimo nekih 6 metara, razvalio se od zid, a vrata na drugoj strani biroa (koja su bila zatvorena) su se snazno zalupila (svi prozori zatvoreni, nema tracka vjetra vani).... Pogledam da je kabal od misa prerezan kao skalpelom.
Tog momenta sam izletio kao metak iz biroa, zgrabio sam telefon i kljuceve od auta....i novcanik sam ostavio gore i svjetla upaljena (dok sam zakljucavao biro, vidjeo sam kroz stakleni dio vrata da su svjetla upaljena sa druge strane, ali nisam smjeo uci i ugasiti). Sisao sam dole pogledao i vidio kako su svjetla ugasena, ali ekran kompjutera na kojem sam radio je bio upaljen....vidio sam siluetu kako prolazi ispred ekrana.
Mislim da je jasno da se vise nisam zadrzavao sam u tom birou, ostalima sam ispricao za bliceve....nisam nikada rekao cijelu istinu, jer i sam neznam dali da vjerujem u to. Samo znam da sam sledeceg dana nasao isti mis u korpi za smece. Razvaljen. Na zidu su bili manji tragovi ali niko nije obazirao paznju na to.
Nikad me vise nije nista spopadalo, niti ista nevjerovatno desavalo.

Ima jedan lik u Bijeljini koji se zove Drago ili Dragan.....nesto u fazonu. Kao frajer je bio gastarbajder u Nemackoj, i jednog dana ga je zvala jedna baba da se vrati u Bijeljinu i da ce mu doci jedna djevojcica koja je bolovala od necega. I legenda glasi da mu je ta baba rekla da samo on moze pomoci i kako i lik je izlecio djevojcicu...I nastavio zanat. E sad, to je legenda koju sam cuo, ali:
Prije nekih 10 godina sam otisao sa starcima do doticnoga, znaci uz brojanicu i molitve lik je rekao nekih par stvari, (npr. da ce mi sestra imati spontani s prvi detetom jer joj je bila previse mala materica) koje su mnogo specificne...Mislim lako je reci imat ces dvoje djece, jedno ce biti vise a jedno nize...Mislim, sto bi se reklo u Bosni, 'fala qurcu....
Uglavnom, mi smo isli samo da nam kaze buducnost, za sada je sve pogodio, sto mi se cini jezivo. A posto je to njegov posao on mora od toga da zivi, prima da mu doneses vrecu brasna ili 500 eura....sta ko moze, a ako nista ne moze svejedno ne odbija nikoga.
Mislim da nije korektno prema Bogu da se ide kod vidovnjaka & co., ali moram priznati da je harizma i ponasanje tog covjeka bilo totalno fer. To je moje iskustvo.

- - - - - - - - - -

Poslednja izmena:
pomenuti film je pose vestice iz blera najveca glupost koju sam odgledao u zivotu
film mi je bio toliko glup i dosadan da nisam uspeo do kraja da ga odgledam, posle me je devojka naterala na to. odgledao sam ga na silu do kraja i umalo nisam zaspao.koga moze onako nesto glupo, ocekivano i vec 100000 puta vidjeno da uplasi, ... taj je stvrano onda za decije filmove i spanske sapunice.
Meni uz Cloverfild i Veštice iz blera najdosadniji horor. Ne da nisam imao jezu, nego sam zaspao od dosade.
Znam da su ukusi različiti, ali ne mogu da shvatim šta je ljudima jezivo i strašno u tom filmu ?
Ajde Amerima, njima je strašno ako deset minuta nemaju struje, ali nama ?

Hm zanimljivo. A reci mi od onoga što je rekao da će se desiti jel se bar nešto ispunilo? Meni se čini da svi koji su mi gledali su rekli za prošlost tačno svašta a sve što kažu da će biti ne desi se.

Predpostavljam da se meni obracas.....Sve sto je rekao za proslost je rekao ispravno. Sve sto je rekao za buducnost je se ispunilo (rekao mi je da cu imati dva sina ali jos nisam pokusavao pa neznam hoce li se i to ispuniti)

Dakle osim dva deteta ostalo ti se desilo. Konkretno, jel ima neki događaj (posao, put, osoba, nešto) što ti je opisao i to ti se desilo? Izvini što idem u sitna creva sa objašnjavanjem ali me zaista zanima jer ima mnogo onih koji daju prognoze uopštene - oženićeš se, imaćeš decu, umreće ti majka - a to su sve uopštena mesta koja se pre ili kasnije svima dese. Zato me zanima nešto konkretno što ti je rekao a da se baš tako desilo.

Dakle osim dva deteta ostalo ti se desilo. Konkretno, jel ima neki događaj (posao, put, osoba, nešto) što ti je opisao i to ti se desilo? Izvini što idem u sitna creva sa objašnjavanjem ali me zaista zanima jer ima mnogo onih koji daju prognoze uopštene - oženićeš se, imaćeš decu, umreće ti majka - a to su sve uopštena mesta koja se pre ili kasnije svima dese. Zato me zanima nešto konkretno što ti je rekao a da se baš tako desilo.

1. Da ce moja sestra imati spontani abortus zato sto joj je materica smanjenih dimenzija - DESILO SE i to bas zbog tog razloga
2. Da ce moja mama operisati ledja, u donjim prsljenovima - DESILO SE
3. Da cu imati posla sa jednom zenom koja se zove S. - DESILO SE (iako tada nisam poznavao ni jednu zenu/djevojku sa tim imenom)
4. Da ce mi stari imati incident na jednoj krivini blizu kuce - DESILO SE
i jos druge stvari koje su relativno genericne kao "prije ili posle ces umreti"

Ne, znaci imao sam "posla" sa tom zenom S. i hvala Bogu rijesio sam je se....ali tada sam bio previse mali da bih pitao za zenu....samo sam, iz sale, pitao kako ce se zvati osoba sa kojom cu biti u vezi i pogodio je gdje cu je upoznati (u skoli) ali mi nista vise nije rekao....a i to je rekao kao sa smijeskom sale na licu.
Ne bih ni pitao za zenu, jos samo fali da mi kaze da ce se zvati....Ljubosav ili Miroslav pa bi se iskompleksirao....heheheh.

Back