Izxvini sto malo kasnim,evo me stojim ti na raspolganju uz napomenu da Biblija nikad ne gresi vec je problem kod onih koji je pljuvaju...Neka mi se taj robivek javi danas do 13.00 sati, neću ovo više da trpim !
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Izxvini sto malo kasnim,evo me stojim ti na raspolganju uz napomenu da Biblija nikad ne gresi vec je problem kod onih koji je pljuvaju...Neka mi se taj robivek javi danas do 13.00 sati, neću ovo više da trpim !
Sa ovim se potpuno slazem stoga je red da mi pojasnis kakve sad veze imaju 10 Bpzje zapovesti s tim Starim savezom ?Hristos je Stari savez (zavet) ispunio i imamo Novi savez (zavet), znači da obredni deo Starog saveza nije više obavezan. Pa piše ti u Novom zavetu da obrezanje nije obavezno. Još kad bi neko nešto čitao pa došao na forum sa nekim predznanjem.
Da, naravno.Sa ovim se potpuno slazem stoga je red da mi pojasnis kakve sad veze imaju 10 Bpzje zapovesti s tim Starim savezom ?
...jel to znaci da hriscani ne trebaju drzati SVIH 10 Bozjih zapovesti ????
Hristos je Stari savez (zavet) ispunio i imamo Novi savez (zavet), znači da obredni deo Starog saveza nije više obavezan. Pa piše ti u Novom zavetu da obrezanje nije obavezno. Još kad bi neko nešto čitao pa došao na forum sa nekim predznanjem.
Znci po tebi danas hriscni ne trebju postovati roditelje,d mogu slobodno krsti i ubijti,imati vise bogov osim jednog,da mogu slobodno uzimati Bozje ime uzalud,da mogu slobodno ciniti preljubu...?????Da, naravno.
Ne kaze da nije obavezno, gde si to procitao? Doslovno kaze da telesno obrezanje ne znaci nista ako ne postoji obrezanje srca, ali to ne znaci da obrezanje nije obavezno ili da nije znak i savez izmedju boga i coveka. ALi ajde da uzmemo da si u pravu, kako jedan covek koji u starom zavetu procita da je nesto VECNI savez i znak, da prihvati neke stvari iz novog zaveta koje to ukidaju?Hristos je Stari savez (zavet) ispunio i imamo Novi savez (zavet), znači da obredni deo Starog saveza nije više obavezan. Pa piše ti u Novom zavetu da obrezanje nije obavezno. Još kad bi neko nešto čitao pa došao na forum sa nekim predznanjem.
A kakve sad veze ima Hristovo vaskrsenje sa odredbama iz 4-te Bozje zapovesti koja je u sustini spomenik stvaranja i direktan poziv za aktivno oponasanje Bozjeg primera ?Сад ја Гедеон пишем: Пошто је Господ наш Исус Христ/ос васкрсао у недељу, за нас је недеља дан одмора као спомен на Његово славно васкрсење.
Pa jel se obrezuješ?SVe sto si napisao tacno je, ali ne znaci da je ispravno. Bog u starom zavetu kaze da su subota i obrezanje vecni znak izmedju coveka i boga, a Isus taj zakon i savez nije ukinuo. Dakle, postavlja se logicno pitanje ko ga je ukinuo i zasto i da li je na to imao pravo?
Iz Crkve je proizašla Biblija. Ako poštuješ Bibliju moraš poštovati i Crkvu. Crkva je stub i tvrđava istine.Po mnogima ovde je patrijarh, crkva, sabor, kanoni, vaznije od same bozije reci gde je 2+2=4.
Znci po tebi danas hriscni ne trebju postovati roditelje,d mogu slobodno krsti i ubijti,imati vise bogov osim jednog,da mogu slobodno uzimati Bozje ime uzalud,da mogu slobodno ciniti preljubu...?????
Iz onog sto pise verujem da se obrezuje u skladu sa onim sto nam Mojsije i apostol jasno nalazu:Pa jel se obrezuješ?
Sram te bilo lazove,Pismo je proizaslo od delovanje Duha Svetoga kroz svete ljude koji su zapisivali Bozje poruke,evo dokaza jos jednom:Iz Crkve je proizašla Biblija.
Crkva se ne postuje vec se postuje Bog nebeski u kontekst relacije Stvoritelj/stvorenja i postuju se ljudi / braca i sestre u skladu sa Bozjim jasnim instrukcijama.Ako poštuješ Bibliju moraš poštovati i Crkvu. Crkva je stub i tvrđava istine.
Nisam obrezan, dete mi nije obrezano, u crkvu idem nedeljom. Prsvoslavnu crkvu. Tu jednostavno pripadam i to je to, ali citajuci Bibliju pokusavam da shvatim zasto je to sve izmenjeno. SVestenik mi je rekao da je dobro biti u strahu da ne uradim nesto pogresno pred bogom, strahu oko subote konkretno ili ikona, ali rekao je da mnogo analiziranja i razmisljanja u stvari vise udaljava nego sto priblizava bogu, vec da treba da pripadam crkvi i verujem u to sto crkva predstavlja. Da li je u pravu ne znamPa jel se obrezuješ?
Iz Crkve je proizašla Biblija. Ako poštuješ Bibliju moraš poštovati i Crkvu. Crkva je stub i tvrđava istine.
Izvini sto ti se ovako javno obracam ali bih te savetovao da i dalje produzis ici u pravoslavne objekte nedeljom ( ili bilo kojim drugim danom ako ima sto organizovano) pazljivo slusaj sta se tamo prica i obavezno postavljaj pitanja koja ti nalaze savest.Nisam obrezan, dete mi nije obrezano, u crkvu idem nedeljom. Prsvoslavnu crkvu. Tu jednostavno pripadam i to je to, ali citajuci Bibliju pokusavam da shvatim zasto je to sve izmenjeno. SVestenik mi je rekao da je dobro biti u strahu da ne uradim nesto pogresno pred bogom, strahu oko subote konkretno ili ikona, ali rekao je da mnogo analiziranja i razmisljanja u stvari vise udaljava nego sto priblizava bogu, vec da treba da pripadam crkvi i verujem u to sto crkva predstavlja. Da li je u pravu ne znam
Aaaaaaaa tako dakle,hriscni po tebi mogu slobodno prktikovti zoofiliju i koristiti Bozje ime uzalud jer koliko znam ove stvri nisu ponovljene u NZ-tu ?Ako im je u Novom zavjetu (Kristovom zakonu) rečeno da to mogu činiti, onda mogu.
Daj mi reci gde da kupim Novi Zavet koji izricito brani da hriscani imaju / praktikuju zoofiliju i da uzalud koriste Bozje ime ????????Kupi Bibliju koja ima i Novi zavjet, i naravno čitaj, i vidjet ćeš da je sve ono što si naveo kršćanima rečeno da to ne čine.

Moraš čitati i tumačenja Svetih Otaca uz Pismo kako bi sve shvatio. I naravno uz Pismo držati i Sveto Predanje.Tu jednostavno pripadam i to je to, ali citajuci Bibliju pokusavam da shvatim zasto je to sve izmenjeno.
Najbolje ćeš ti sam to znati.SVestenik mi je rekao da je dobro biti u strahu da ne uradim nesto pogresno pred bogom, strahu oko subote konkretno ili ikona, ali rekao je da mnogo analiziranja i razmisljanja u stvari vise udaljava nego sto priblizava bogu, vec da treba da pripadam crkvi i verujem u to sto crkva predstavlja. Da li je u pravu ne znam
Nije samo Maki papista vec ste to svi vi koji ste prihvtili papska lazna ucenja i njegovu versku praksu ( uz neke sitne tehnicke razlike).Ako je Maki papista,
Kisho aja terebu beep beep,kvo ki citkukkn kogo naaaa ?onda sam ja vanzemaljac.

Sta je sad ovo,nije valjda da branis Duhu Svetome da deluje u ljudska srca i da osvedocava za istinu i to u skldu sa Isusovom porukom ???Moraš čitati i tumačenja Svetih Otaca uz Pismo kako bi sve shvatio. I naravno uz Pismo držati i Sveto Predanje.
Tako je,on ce sam pomocu Duh Svetoga prepoznti sta je od Boga a sta nije,sta je u skladu s Biblijom sta nije.Najbolje ćeš ti sam to znati.
Дух Свети је послан апостолима тј. Цркви.Sta je sad ovo,nije valjda da branis Duhu Svetome da deluje u ljudska srca i da osvedocava za istinu i to u skldu sa Isusovom porukom ???
Evo sta nam je Isus rekao a st ti tvoji oci brane da vidis i procitas:
Jov.16,7.13.14:
"...Nego vam ja istinu govorim: bolje je za vas da ja idem: jer ako ja ne idem, utješitelj neće doći k vama; ako li idem, poslaću ga k vama....
...A kad dođe on, Duh istine, uputiće vas na svaku istinu; jer neće od sebe govoriti, nego će govoriti što čuje, i javiće vam što će biti unapredak.
On će me proslaviti, jer će od mojega uzeti, i javiće vam: ..."
Kao sto se jasno vidi,Isus je veoma precizno reko da ce On poslati Bozjeg Duha koji ce pouciti vernike NA SVAKU ISTINU sto ce reci da NIKOME NISU POTREBNI NIKAKVI OCI da bi im tumacili Sveto Pismo .
Tako je,on ce sam pomocu Duh Svetoga prepoznti sta je od Boga a sta nije,sta je u skladu s Biblijom sta nije.
Sva sreća da si zakasnio...na to sam računao kao na najpovoljniju varijantu !Izxvini sto malo kasnim,evo me stojim ti na raspolganju uz napomenu da Biblija nikad ne gresi vec je problem kod onih koji je pljuvaju...

Pitanje.Tako je. Irelevantno je jer je ranim hrišćanima subota bila irelevantna.
Apostol je rekao da subotni počinak PREDSTOJI Božijem narodu. Taj počinak će se ostvariti kada Hristos opet dođe.
Tako je. Prije Hristove smrti važili su propisi zakona o suboti, krvnim žrtvama, obrezanju i slično.
TO ti vidi sa apostolom koji subotu naziva sjenom.
Tako je. A apostol Pavle jasno naziva SUBOTU sjenom tijela Hristovog.
Ceremonijalne tj. godišnje i sedmične.Pitanje.
1. Kakve su sve subote postojale?
Pa nemaju veze sa subotom, to su druge stvari zbog kojih hrišćani ne trebaju biti osuđivani. Takođe vi ovo kršite jer se držite starije podjele na čiste i nečiste životinje.I tekst koji pominjes, da vas niko ne osudjuje za subote jela i pica.
2. Kakva su to jela i pica koja imaju vezu sa subotama?
Dokaz?3. Zasto ce se subota svetkovati u raju na novoj zemlji a ne nedelja?
Ne ometa je, samo je nepotrebno isto kao što je nepotrebno klati jagnjad za otpuštenje grijehova.4. Kako to ometa subota nedelju kada ne padaju u isti dan?
Srpska pravoslavna crkva u Severnoj Americi je tamo nekanonski. Jedina kanonska crkva tamo je Orthodox Church in America (OCA), kojoj je Moskovska patrijaršija doselila autokefaliju. Postoje prema uslovima tomosa o autokefaliju i parohije Moskovske patrijaršije u Severnoj Americi, tako da možeš ići i tamo:Nemoj se izvinjavati, kulturan si covek i drago mi je pricati sa tobom i ostalima. Hvala ti na ovome, naravno da cu nastaviti da idem u nasu pravoslavnu crkvu, nikada u zivotu mi nije palo na pamet da nesto menjam po tom pitanju, ali ispitujem, citam, razgovaram. Sto se tice pitanja, nekada svestenici bas i ne vole to pogotovo ako nemaju odgovor, pa su mi odgovarali "Nije na nama da ispitujemo, nije nama dato". Poslednjih neoliko godina zivim u Njujorku, nasa crkva i zajednica, svestenici naravno, izuzetni su i voljni za svaki razgovor.
Jeli bato,jhel ti ovde pokusvas da Hristove i reci apostola poreknes ili mozda dopunis recima tvojih paganskih otaca ?Дух Свети је послан апостолима тј. Цркви.
"Свето Писмо је извор светих догмата само у оном смислу, облику и садржини, како га од Господа Христа и светих Апостола има, чува и тумачи једина, света, саборна, апостолска Црква Православна. Као богочовечанско тело Христово, које оживотворава Дух Свети, она једина има божанску силу и власт да светом равношћу чува и очува сву богооткривену садржину и смисао Светога Писма. Јер чувати Свето Писмо Божje у његовој божанској пуноћи и чистота, и непогрешно тумачити његове божанске истине, може само Црква Христова, која Духом Светим живи, мисли, креће се и јесте. Еванђелску истину говори свети Иполит када вели да једино „дух Цркве“ може бити и јесте руковођ у чувању и тумачењу Светога Писма" (Догматика Православне Цркве св. Јустина Ћелијског).
Свети апостол Петар нас јасно упозорава да се ријечи апостола могу изврнути на погибао. Дакле потребно је поуздано тумачење.
Cekaj bre, ova crkva na Menhetnu sto je izgorela pre 8,9 godina, i svestenstvo, tu su nekanonski?Srpska pravoslavna crkva u Severnoj Americi je tamo nekanonski. Jedina kanonska crkva tamo je Orthodox Church in America (OCA), kojoj je Moskovska patrijaršija doselila autokefaliju. Postoje prema uslovima tomosa o autokefaliju i parohije Moskovske patrijaršije u Severnoj Americi, tako da možeš ići i tamo:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Orthodox_Church_in_America
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Russian_Orthodox_Patriarchal_Parishes_in_the_USA
A, inače ti je najzdravija tamo pravoslavna crkva: Ruska pravoslavna zagranična škola, ali gledaj da nije u raskolu, da se pominje patrijarh moskovski na službama.
A Porfirijevi popovi su katastrofa i u otadžbini i u inostranstvu. Samo materijalisti. Apostolat nula.