Par pitanja za protestante

Cekaj bre, ova crkva na Menhetnu sto je izgorela pre 8,9 godina, i svestenstvo, tu su nekanonski?
Da li su njegovi popovi katastrofa ne zna, ova dvojica su fantasticna. Sve je besplatno, knjige, svece,ikone, krstici, rucak nakon svake liturgije se postavi, lepa atmosfera sve u svemu.U rusku crkvu stvarno ne zelim ici, zelim biti medju svojim narodom. ALi hvala u svakom slucaju.
Idi u Pravoslavnu crkvu Amerike. To je njihova kanonska teritorija. A naši popovi i episkopi su tamo nekanonski isto kao i grčki i ostali. Trpe ih radi mira u kući, što se kaže.

Ne, to vi elenisti radite.
Pazi ovamo,ja sam ti citirao reci Isusa Hrista i nisam ni pokusao da ih tumacim ovako il onako - jednostavno sam izneo realnost i sad MENI kazes da ja izvrcem Njegove reci ????/
Ja sam ti bato dao konkretne dokaze iz Svetog Pisma koje potvrdjuju moje tvrdnje stoga je red ako se ne slazes da mi pokazes da sam pozda pogresio kontekst,da Isus mozda nije mislio na Duha Svetoga nego na...sta ja znam,mozda na tvoje oce i t.d.

PA nejasno je malo ovo sto je napisao. Kako moze SPC biti nepriznata u Americi zato sto je anerickoj pravoslavnoj crkvi autokefalnost dala ruska crkva? Tu nema logike.
Situacija u Americi je konfuzna jer postoji više pravoslavnih autokefalnih crkava koje tamo imaju svoje eparhije. To je rezultat imigracije pravoslavnih naroda u Ameriku i svaki narod je želio da sačuva vezu sa svojom autokefalnom crkvom. Ali suštinski za običnog vjernika to ne igra ulogu budući da nema raskola i sve autokefalne crkve priznaju jedna drugu. Čak su svi zajedno članice Zajednice kanonskih episkopa Pravoslavne Crkve u SAD.
https://www.assemblyofbishops.org/

Pazi ovamo,ja sam ti citirao reci Isusa Hrista i nisam ni pokusao da ih tumacim ovako il onako - jednostavno sam izneo realnost i sad MENI kazes da ja izvrcem Njegove reci ????/
Ja sam ti bato dao konkretne dokaze iz Svetog Pisma koje potvrdjuju moje tvrdnje stoga je red ako se ne slazes da mi pokazes da sam pozda pogresio kontekst,da Isus mozda nije mislio na Duha Svetoga nego na...sta ja znam,mozda na tvoje oce i t.d.
Ali zato tumačiš da kad apostol Pavle kaže da je subota sjena da se tu ne radi o suboti.

Situacija u Americi je konfuzna jer postoji više pravoslavnih autokefalnih crkava koje tamo imaju svoje eparhije. To je rezultat imigracije pravoslavnih naroda u Ameriku i svaki narod je želio da sačuva vezu sa svojom autokefalnom crkvom. Ali suštinski za običnog vjernika to ne igra ulogu budući da nema raskola i sve autokefalne crkve priznaju jedna drugu. Čak su svi zajedno članice Zajednice kanonskih episkopa Pravoslavne Crkve u SAD.
https://www.assemblyofbishops.org/
Eto, nisam uopste ni razmisljao o tome. Za mene je najbitnije otici medju nase ljude, slusati na nasem jeziku, prisustvovati nasim obicajima i kuhinji itd. Hvala ti brate.

Ali zato tumačiš da kad apostol Pavle kaže da je subota sjena da se tu ne radi o suboti.
Kako to mislis da se ne radi o suboti kada jasno pise da su to subote koje je pomenuo u istom recenicom s praznicima i mladinama ?
To jesu subote ali ne one koje se svetkuju 7 dana sedmicno,365 dana godisnje u toku citavog zivota vernika vecu su one druge godisnje subote koje su sadrzle elemenat krvnog zrtvovanja sto se vidi iz onog sto je Bog jasno rekao / nalozio kada je davao sve te obredne zakone.

P.S. ...i zasto mi ne odgovaras sta su to konkretno mladine,sta se tada slavi/ svetkuje / praznuje ?

Kako to mislis da se ne radi o suboti kada jasno pise da su to subote koje je pomenuo u istom recenicom s praznicima i mladinama ?
To jesu subote ali ne one koje se svetkuju 7 dana sedmicno,365 dana godisnje u toku citavog zivota vernika vecu su one druge godisnje subote koje su sadrzle elemenat krvnog zrtvovanja sto se vidi iz onog sto je Bog jasno rekao / nalozio kada je davao sve te obredne zakone.

P.S. ...i zasto mi ne odgovaras sta su to konkretno mladine,sta se tada slavi/ svetkuje / praznuje ?
Godišnje subote su već navedene kao praznici.

Konkretno sam ti odgovorio da su mladine mjesečna svetkovina koja se svetkovala na početku svakog mjeseca. Svetkovale su se kroz žrtvoprinošenje i kroz okupljanja naroda.

Možda zato jer pitaš ista pitanja milion puta.
... pitam zato sto na pitanje koliko su dva i dva odgovaras sa svezim podatcima o lanskom snjegu...
...nije problem da das pogresan odgovor,recimo tipa da su dva i dva mozda sezdeset i sedam ili 53 ali je problem sto odgovaras na pitanja koja nisam postavio stoga sam primoran da ih ponavljam sve dok ih ne budes odgovorio...

Citiraj mi pitanje i odmah nakon toga odgovora kojeg si navodno dao i ja cu se odmah javno izviniti i odmah zakazati vanrednu kontrolu kod oftimologa ali ako to ne uradis onda postoji osnovana sumlja da ti zapravo bezis od odgovora jer predosecas da ce ti odgovor srusiti citavu teologiju.
Izvoli i budi musko.
Konkretno sam ti odgovorio da su mladine mjesečna svetkovina koja se svetkovala na početku svakog mjeseca. Svetkovale su se kroz žrtvoprinošenje i kroz okupljanja naroda.
Jesi zadovoljan? Sad želim javno izvinjenje.

Jesi zadovoljan? Sad želim javno izvinjenje.
Javo se izvinjavam sto sam te zadnji put neosnovano optuzio i prvom prilikom trcim kod oftimologa i ujedno ti javno zahvljujem sto si mi omogucio da ovu prepisku zavrsimo jasnim i realnim zakljuckom sledcecim pitanjem:

Ako su mladine u tehnickom smislu bile zaista ono sto si rekao u smislu da su se mladine Svetkovale kroz žrtvoprinošenje i kroz okupljanja naroda daj mi onda reci sta se radilo u toku ostalih verskih praznika ?????????

:mazi: :mazi: :mazi:

Back