Par pitanja za protestante

Kkvo prividjanje,covek je okoreli papista a nazalost,nista bolji nisi ni ti...

Daj me citiraj da vidimo sta sam rekao samo nemoj me molim te tumaciti,videli smo da ti to jako slabo ide...

Jel doticni pokusao promeniti Bozje zapovesti a narocito 4-tu ?
Jeste.
Dali je sebe proglasio nepogresivim izjednacivsi se sa Hristom i tako ga degradirajuci ?
Jeste .
Sta ces vise od ovog ?
To što su rimokatolici proglasili rimskog papu za nepogrešivog u pitanjima vere i morala je njihov problem. A da je itekako pogrešiv pokazalo se više puta, a naročito sa ovim sadašnjim kojem želim pokajanja i zdravlja, ako je još uopšte živ.
+++
A ti si kao bolji od pape. I tvoja baba i ti se držite nepogrešivima poput pape.

Ne znam da citam misli.
Mislim da ti nisi razumio sta sam kazao.
Kazi problem.
Проблем је, ако кажеш да је Православна црква у екуменистичком покрету са Протестантима, и ако је она (ПЦ) самим тиме престала да буде црква (за мене је ово реторички), то значи да Протестанти нису црква, и ако тамо има неколико стотина праваца Протестаната, шта онда то даље значи. :arrow:

Прво, да ли тамо има неких Протестаната који славе суботу, друго, ако су тамо Протестанти који имају вероисповедање слично као правац Лутера или Калвина, онда испада по овој твојој предпоставци да - правац Лутера или Калвина такође нису цркве, нису цркве и они правци који славе суботу (ако има таквих у екуменском покрету).

Треће, даље, има ту још један велики проблем, али отом потом. :jede2:

И, где си онда ту, ти, јел се препознајеш међу Протестантима или не ?

Проблем је, ако кажеш да је Православна црква у екуменистичком покрету са Протестантима, и ако је она (ПЦ) самим тиме престала да буде црква (за мене је ово реторички), то значи да Протестанти нису црква, и ако тамо има неколико стотина праваца Протестаната, шта онда то даље значи. :arrow:

Прво, да ли тамо има неких Протестаната који славе суботу, друго, ако су тамо Протестанти који имају вероисповедање слично као правац Лутера или Калвина, онда испада по овој твојој предпоставци да - правац Лутера или Калвина такође нису цркве, нису цркве и они правци који славе суботу (ако има таквих у екуменском покрету).

Треће, даље, има ту још један велики проблем, али отом потом. :jede2:

И, где си онда ту, ти, јел се препознајеш међу Протестантима или не ?
Nisi dobro pratio.

Po pravoslavnim kanonima, Ocima, saborima, simbolu vere, sto su dve stubovi i temelji te crkve, oni nisu vise crkva.
Ne po meni.
Jer su samo tim savezom a jos dodatno zajednickom sluzbom i molitvom sa svima u Ekumeni, prekrseni svi ovi stubovi i sruseni.
Minirani.
E kada padnu stubovi, pada i cela gradjevina.
Nisam ja te stubove koji cine PC izabrao i odredio, vec sama crkva.
U svim diskusijama se vernici pozivaju na iste i prebacuje drugima kako oni nisu crkva jer nemaju te stubove, itd.
E kada pogledamo te stubove, vidimo da ih se u stvari ni oni sami ne drze a niti crkva.
Svi su prekrseni i sruseni.
E kada osudjujes druge da ih nemaju ne drze ih se i zato nisu crkva, a vidimo ti si jos gori u tome, onda ni ti to nisi po tvojim pravilima ne mojim.
Problem je sto svi ti kanoni, Sv. Oci bacaju prokletstvo i anatemu ko ih krsi i kazu, bezi od takvih vodja i svedtenika i takve crkve.
Po Ocima i kanonima svi oni moraju da budu rascinjeni.
A o promeni liturgoje i krstenja i mnogo drugog, o tome nista nisam rekao.
Pa uzmi 5 minuta pa pogledaj tacno:

https://biblija.serbianforum.info/t271-sta-je-p-crkva-1-deo

Ili ovde

https://forum.krstarica.com/threads/sta-je-p-slavna-crkva-1-deo.1023160/

Nisi dobro pratio.

Po pravoslavnim kanonima, Ocima, saborima, simbolu vere, sto su dve stubovi i temelji te crkve, oni nisu vise crkva.
Ne po meni.
Jer su samo tim savezom a jos dodatno zajednickom sluzbom i molitvom sa svima u Ekumeni, prekrseni svi ovi stubovi i sruseni.
Minirani.
U svim diskusijama se vernici pozivaju na iste i prebacuje drugima kako oni nisu crkva jer nemaju te stubove, itd.
E kada pogledamo te stubove, vidimo da ih se u stvari ni oni sami ne drze a niti crkva.
E kada osudjujes druge da ih nemaju ne drze ih se i zato nisu crkva, a vidimo ti si jos gori u tome, onda ni ti to nisi po tvojim pravilima ne mojim.
Problem je sto svi ti kanoni, Sv. Oci bacaju prokletstvo i anatemu ko ih krsi i kazu, bezi od takvih vodja i svedtenika i takve crkve.

Ili ovde

Да, у праву си. Нажалост је тако. Зато се ја држим аутономно за себе да не потпаднем под анатеме.

Nisi dobro pratio.

Ne po meni.
Minirani.

Ili ovde

Ово време је верски прилично незахвално. Треба гледати где има литургичка црква са свештенством које има апостолско прејемство, а још и ортодоксија би била идеална. У СПЦ се не можеш више ни причестити како треба (добијеш пола причешћа, само Крв Христову - потурају под Тело Христово честице за живе и упокојене, римокатолици опет дају само Тело Христово тј. хостију а Крв Христова је за попове); а вера је очито на граници јереси и сами потпадају под анатеме отаца. Баш незахвална времена. Данас је важно је да се лично исповеда права вера тј. ортодоксија јер се под православље потура све и свашта.

Ово време је верски прилично незахвално. Треба гледати где има литургичка црква са свештенством које има апостолско прејемство, а још и ортодоксија би била идеална. У СПЦ се не можеш више ни причестити како треба (добијеш пола причешћа, само Крв Христову - потурају под Тело Христово честице за живе и упокојене, римокатолици опет дају само Тело Христово тј. хостију а Крв Христова је за попове); а вера је очито на граници јереси и сами потпадају под анатеме отаца. Баш незахвална времена. Данас је важно је да се лично исповеда права вера тј. ортодоксија јер се под православље потура све и свашта.
Nema to tamo vise nigde na zalost.
Uostalom ne mozes da se pricescujes koga kanoni rascinjuju.

Nisi dobro pratio.

Ne po meni.
Minirani.

Ili ovde

Имаш (логичке) проблеме, прво, ако је Православна црква пала у екуменизму, онда признајеш да је пре екуменизма била права Црква, како се то онда уклапа у твоју адвент причу.

Друго, већ сам питао, ти си практично отписао као цркве све разне Протестанте који су у екуменском покрету, јер је по теби Православна црква пала јер учествује у екуменском покрету где су Протестанти, и шта ако су међу тим Протестантима неки који верују слично као и ти, онда си и самог себе поништио као права вера и црква. :mrgreen:

Треће, једном поруком си поништио Протестанте од 16 -21 века :aha:, где је онда по теби црква од 16 - 21 века, где је онда континуитет цркве.

Баш си се запетљо. :tambalamba:

Имаш (логичке) проблеме, прво, ако је Православна црква пала у екуменизму, онда признајеш да је пре екуменизма била права Црква, како се то онда уклапа у твоју адвент причу.

Друго, већ сам питао, ти си практично отписао као цркве све разне Протестанте који су у екуменском покрету, јер је по теби Православна црква пала јер учествује у екуменском покрету где су Протестанти, и шта ако су међу тим Протестантима неки који верују слично као и ти, онда си и самог себе поништио као права вера и црква. :mrgreen:

Треће, једном поруком си поништио Протестанте од 16 -21 века :aha:, где је онда по теби црква од 16 - 21 века, где је онда континуитет цркве.

Баш си се запетљо. :tambalamba:
Ja sam pisao iz pravoslavne perspektive i iz perspektive njihovih pravila jer oni cute o tome i to kriju.
Narod ne piznaje pravoalavlje.
Nisam pisao iz moje perspektive.

Ti pišeš iz perspektive onih koji blagosiljaju i venčavaju homoseksualne parove i onda kažu kako su oni biblijski vernici, a Biblija zabranjuje navedeno stvari. Tako rade tvoji.
Pa vi ste u ekumeni sa tima koje kobqäajagi osudjujes.
Zaboravio vec, ne drzii?
Molite se zajedno sluzite, ljubite.
Vidis kako si licemeran.
A licemerje je najveci znak lazne poboznosti.

Pedofilija u SPC-u: Kupovali smo za vladiku mladiće do 11 godina, starija su mu bila "prljava"​

I.Ć.

https://www.google.com/amp/s/www.in...godina-starija-su-mu-bila-prljava/557705.aspx

Pa vi ste u ekumeni sa tima koje kobqäajagi osudjujes.
Zaboravio vec, ne drzii?
Molite se zajedno sluzite, ljubite.
Vidis kako si licemeran.
A licemerje je najveci znak lazne poboznosti.

Pedofilija u SPC-u: Kupovali smo za vladiku mladiće do 11 godina, starija su mu bila "prljava"​

I.Ć.

https://www.google.com/amp/s/www.in...godina-starija-su-mu-bila-prljava/557705.aspx
Šta ja imam sa tim? Nisam ni znao za to? Gde su državne institucije? Policija i tužilaštvo?

Back