Papski templari u SPC

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
bpelogo.png

bpelogo.png

Ne znam kakve veze ima cvijet runolista sa hriscanstvom? Ili sam ja preskocio neki dio Biblije ;)

ali ima neko heraldičko značenje. Ne mora sve imati strogo hrišćansko poreklo da bi se našlo na nekom grbu

Ne pisem ja istoriju templara, nego ukazujem i pokazujem templarske simbole u SPC. Je li ovo dole krst templara ili nije?

180pxkrstaskistit.jpg

ludijovan.jpg

Krst malterskih vitezova na ulaznim vratima. Templarski krst na episkopu sumadijskom, jedan jedini divovski krst na fresci koja zauzima cijeli zid..

ne Hrastovniče, to nije templarski krst na štitu, već sam ti jednom ukazao šta je to

Pogledaj ovu fresku iz Dečana i uporedi

copyofarhijerejidecani.jpg

nemoj mi samo opet reći da je to delo modernih restauratora!

ali ima neko heraldičko značenje. Ne mora sve imati strogo hrišćansko poreklo da bi se našlo na nekom grbu

Naopako postavljeni cvijet runplista zaista nema, ne strogo, nego ama bas nikakvo hriscansko porijeklo. Evo dokaz da na grbu jedne eparhije SPC moze biti i izvrnuta zvijezda petokraka prikazana kao runolist.Zaista , kakve to veze ima sa Hristom i Novim Zavjetom i Crkvom?

Poslednja izmena:
Први је то изнео у свом делу Џ.С.М. Ворд (Freemasonry and the Anicient Gods 1928.) који је био врло респектован као историчар који се бавио истраживањем масонерије, а са њим су сагласни и двојица историчара слободног зидарства Кристофер Најт и Роберт Ломас чије књиге се налазе у слободнозидарским радионицама како у иностранству тако и у Србији.

Pozivas se trojicu ljudi pored svih istoricara. Bas su ta trojica imali rodoslove prvih templara od vremena progonstva Jevreja do osnivanja templara . De se malo uozbilji!

Nije. To je standardni krstaški krst. Vitezovi frankofonskog i mediteranskog porekla nosili su crveni, vitezovi nordijskog porekla nosili su crni (izuzev Tevtonaca, koji su nosili crni jednakokraki šapasti). Templarski krstovi jesu različiti, ali imaju jednu zajedničku osobinu: jednakokraki su.

Sve se da dokazati i pokazati! Evo pred svima pa nek vide koliko si u pravu:

templars3.png

91070448.jpg
skrm.jpg

stockphotolionhearttemp.jpg
templarshieldl.jpg
knightc1285.jpg

20934360762cdc2d637ao.jpg
knightc1285.jpg

PS Posjetite link: http://www.google.ca/images?hl=en&q...=UTF-8&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1024&bih=556

Poslednja izmena:
Ne vidim kako ove slike opovrgavaju ono što sam rekao. Poenta je da sve što se nalazi na netu ne mora i da bude tačno. Geslo "in hoc signo vinces" i simbolika Zmaja nemaju nikakve veze sa Templom. Čak ni heraldičke u smislu porodice iz koje dolazi vitez koji pristupa Templu, jer je Templar presekao sve svoje svetovne veze, uključujući i porodicu. Zato je i na nadgrobnim spomenicima templara uklesan samo mač okrenut vrhom nadole; simbol ratnika koji se odmara in imitatio Christi. edit: Budi siguran da bilo koja organizacija koja javno tvrdi da vodi poreklo od, da je nastavljaš tradicije, čuvar tajni, ili da ima bilo kakve, makar i simboličke veze sa templarskim redom, sasvim sigurno tu vezu nema niti je ikad imala.

Poslednja izmena:
ne Hrastovniče, to nije templarski krst na štitu, već sam ti jednom ukazao šta je to

Pogledaj ovu fresku iz Dečana i uporedi

copyofarhijerejidecani.jpg

nemoj mi samo opet reći da je to delo modernih restauratora!

visokidecani0211cg1.jpg

Polako i ti! Odezda ovog svetitelja sa freske u Decanima sva je u krstovima.A episkop Jovan (sumadijski) ima samo jedan jedini krst i to mnogo veceg omjera prema tijelu u odnosu na krst i tijelo sa decanske freske.

Veliko je pitanje da li su oni uopste hriscani!
pa sta i ako nisu. po tvom postu bolji su od hriscana
Red ostaje veran svojim principima: odbrana Vere i usluga onima koji pate. Njegovi članovi dele isti poziv i zajedno streme ka solidarnosti, pravdi i miru, sve bazirano na učenju Jevanđelja i u najbližoj komunikaciji sa Svetom Stolicom. Oni su uključeni u aktivne i dinamične dobrotvorne aktivnosti koje su podržane molitvom. Nijedan Vitez ili Dama nije to što jeste po rođenju ili stečenim zaslugama, već zato što su se javili na poziv tamo gde je bilo materijalne ili moralne potrebe, tamo gde ima patnje.

Gde god su se nastanili Vitezovi Hospitaleri su uvek prvo osnivali bolnice i domove za decu i bolesnike, a tek onda, ako je bilo potrebe, gradili odbrambena utvrđenja. Šta znači biti Hospitalar u trećem milenijumu? To znači posvetiti sebe olakšavanju patnji i donošenju melema Hrišćanskog dobročiniteljstva bolesnima, bilo gde u svetu, ne samo u bolnicama već i u privatnim kućama i negovalištima u naseljima-straćarama sa siromašnim stanovništvom. Red se ne posvećuje samo bolesnima, već takođe i društveno izolovanim, žrtvama proganjanja i izbeglicama bilo koje rase i vere.

Pozivas se trojicu ljudi pored svih istoricara. Bas su ta trojica imali rodoslove prvih templara od vremena progonstva Jevreja do osnivanja templara . De se malo uozbilji!
Ради се о људима који су и сами припадници масонерије тако да им је било приступачно и оно што другима није.

Ne vidim kako ove slike opovrgavaju ono što sam rekao. Poenta je da sve što se nalazi na netu ne mora i da bude tačno. Geslo "in hoc signo vinces" i simbolika Zmaja nemaju nikakve veze sa Templom. Čak ni heraldičke u smislu porodice iz koje dolazi vitez koji pristupa Templu, jer je Templar presekao sve svoje svetovne veze, uključujući i porodicu. Zato je i na nadgrobnim spomenicima templara uklesan samo mač okrenut vrhom nadole; simbol ratnika koji se odmara in imitatio Christi. edit: Budi siguran da bilo koja organizacija koja javno tvrdi da vodi poreklo od, da je nastavljaš tradicije, čuvar tajni, ili da ima bilo kakve, makar i simboličke veze sa templarskim redom, sasvim sigurno tu vezu nema niti je ikad imala.

masoni.jpg

Medju slikama koje sam postavio o djurdjevdanskom krstu ima crteza i gravura iz vremena templara. Da si ti strucnjak za templare, ti bi to znao.

Poslednja izmena od moderatora:
evija200810a.jpg

pyramidelouvre2js3.jpg

evija200810a.jpg

Pogledajte kvadrate na tlu ispred pravoslavaca i kvadrate Staklene piramide u Luvru.

125pxflagoftheitalianre.png

Jedna od Napoleonovih zastava. Je li ovo hriscanski simbol? Ma ja sta je! I Napoleon je bio pravoslavac! :hahaha:

400pxashurnasirpal2stel.jpg

Sunce nekog bozanstva sa osam zrakova u krugu.

mik17191resize.jpg

Em je Sunce, em osam zrakova, em u krugu!? Sto ti je slucajnost! :mrgreen:

Poslednja izmena:
masoni.jpg

Medju slikama koje sam postavio o djurdjevdanskom krstu ima crteza i gravura iz vremena templara. Da si ti strucnjak za templare (za sto se lazno predstavljas), ti bi to znao.
Obicno si lupetalo koje o templarima (narocito modernog doba) pojma nema.

Da, znam da ima gravura i crteža iz vremena templara, ali one nemaju veze sa templarima. To sam ti već objasnio.
Nisam ja stručnjak za Templ, samo sam dovoljno informisan da n praim greške koje ti praviš.
Ako te zanimaju moderni templari u Srbiji, obrati im se lično, daću ti adresu.

evija200810a.jpg

pyramidelouvre2js3.jpg

evija200810a.jpg

Pogledajte kvadrate na tlu ispred pravoslavaca i kvadrate Staklene piramide u Luvru.

Jedna od Napoleonovih zastava. Je li ovo hriscanski simbol? Ma ja sta je! I Napoleon je bio pravoslavac! :hahaha:

mik17191resize.jpg

Sunce "nekog" božanstva? Da si bar pročitao tekst vezan za fotku sa Gugla koji ti je glavni izvor informisanja...mislim, šta pokušavaš da dokažeš ovim silnim slikama?

Sunce "nekog" božanstva? Da si bar pročitao tekst vezan za fotku sa Gugla koji ti je glavni izvor informisanja...mislim, šta pokušavaš da dokažeš ovim silnim slikama?

Slika je napravljena u vladicanskom dvoru u Trebinju, dakle kod domacina:

http://www.eparhija-zahumskohercegovacka.com/node/2736

Sta hocu da dokazem? Pa eto, sve je nacrtano, zasto jos da crtam? :think:

Sto je babi milo, to joj se i snilo, tj. sto mi je milo dusi, nek je mi i pred ocima!

evija200810a.jpg

pyramidelouvre2js3.jpg

evija200810a.jpg

mik17191resize.jpg

hrastovniče već sam ti objašnjavao simboliku osmokrake zvezde, i njeno vezivanje za Presvetu Bogorodicu

neopalimajakupina.jpg

presvetabogorodicaneopa.jpg

Hrastovniče tvojom logikom i krst možemo odbaciti kao nehrišćanski simbol, s obzirom da je u brojnim prehripćanskim i nehrišćanskim civilizacijama i religijama poštovan kao simbol drugačijeg značenja!
Ponavljam po 1000. put - simboli prelaze iz jednog simboličkog sistema u drugi, a pri toem ne zadržavaju nužno ista značenja!

hrastovniče već sam ti objašnjavao simboliku osmokrake zvezde, i njeno vezivanje za Presvetu Bogorodicu

neopalimajakupina.jpg

presvetabogorodicaneopa.jpg

Ako je to hriscanski simbol (kao sto tvrdis da jeste), zasto te simbole stavljate pod noge da se gazi po njima. Sta ce simbol Bogorodice na podu svima pod petom?
Po drzavnim simbolima ne smije se gaziti, zar ne? Pa sto vi, ako ste hriscani, gazite svoje simbole?

Poslednja izmena:
Hrastovniče tvojom logikom i krst možemo odbaciti kao nehrišćanski simbol, s obzirom da je u brojnim prehripćanskim i nehrišćanskim civilizacijama i religijama poštovan kao simbol drugačijeg značenja!
Ponavljam po 1000. put - simboli prelaze iz jednog simboličkog sistema u drugi, a pri toem ne zadržavaju nužno ista značenja!

Pravoslavci svojim vjerskim simbolima pridaju posebnu paznju. Pravoslavci svoje vjerske simbole ne slikaju po mjestima kojim bi se skrnavila i ruglu izvrgavala hriscanska vjera (to je cak zabranjeno jednim Vaseljenskim saborom po cijenu izbacivanja iz Crkve onih koji se usude da to rade.

Na sto se vi pozivate kad hriscanske simbole, pa i krst, izobrazavate kao slike po podovima i po putevima? Cime to opravdavate, kojom naukom?

Antihriscani upravo to cine slikajuci hriscanske simbole po podovima radi gazenja tih simbola i ponizavanja hriscanske vjere i ponizavanja Hrista. Cista logika i jasan zakljucak: SPC je u rukama antihrista, Hristovih protivnika!

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back