Papski templari u SPC

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo ja sam trenutno u Grckoj i svako jutro se probudim, izadjem na terasu i vidim Svetu Goru/Atos. Bio sam na temi Papski templari u SPC i razmisljao sam, ako ih ima u SPC onda su se sigurno zavukli na jedno od najnepristupacnijih mesta na svetu. Sveta gora. Ja mislim da ako je sve to istina, onda da su im Vatikan(za Templare koji su "Katolici") i Sveta Gora dva mesta za skrivanje. sta vi mislite??? Ako verujete da se u nasoj Crkvi kriju templari, da li su oni i na Svetoj Gori? :neutral:

NIt verujem da se kriju u nasu crkvu, nit verujem da se kriju na Svetoj Gori.

kalamegdan.jpg

kalamegdan2.jpg

Ha cлици je нeдaвo упoкojeни свештеник-темплар Cтojaн, бивши cтapeшинa црквe Ружицe на Калемегдану. Иначе, ова слика није направљена у цркви Ружици на Калемегдану.То је сремско село Шуљам у коме тада (2001. г.) није било асфалта, а црква је била у фази реновирања. Село има само једну "улицу" и свега стотинак кућа, али се зато први пут помиње у изворима од пре 450 година, а само село је по предању старо колико и Римска имперapeија. Шуљам слави светог Пантелејмона, а црква је посвећена преносу мотију светог Николе.

hristofor4.jpg

hristofq.jpg

hristofor4.jpg

Vladika SPC Hristofor i templari.

Neki ne vjeruju ni svojim vlastitim ocima!
Ako ih ima medju episkopima i svestenstvom, zasto ih ne bi bilo i medju igumanima na Svetoj Gori?

Jos jedan (komentar #990):

http://forum.krstarica.com/threads/293662&page=40
.

Poslednja izmena:
Neki ne vjeruju ni svojim vlastitim ocima!
Ako ih ima medju episkopima i svestenstvom, zasto ih ne bi bilo i medju igumanima na Svetoj Gori?

Jos jedan (komentar #990):

http://forum.krstarica.com/threads/293662&page=40
.
Овима је више стало до публицитета него ли до ичега другог на свету, погледај како су срећни и радосни што су огрнули одору са црвеним крстом мислећи да су неко и нешто.
Сам историчар витешког-монашког реда Лоран Далијез тврди да данашњи људи који се представљају за Темпларе имају мало везе или нимало са стварним редом који је постојао у средњем веку, тајне Темплара и начин увођења у ред су давно изгубљени, а неко је инспирисан средњовековним Темпларима оживео ред највероватније из публицитета и самопридавњу важности.
Као што можеш да видиш на фотографији и офарбану жену су огрнули белом одором што је код правих Темплара незамислиов јел су организовани били прво као монашки ред, а тек онда витешки ред и молили су се Богу пет пута на дан а правила реда које је написао Бернар од Клервоа су врло строга и прецизна ови људи су више брука за Темпларе него било шта друго.

To nije kocka kao sastavni dio zida, vec kocka kao samostalni dio spomenika: to je masonska savrsena kocka, kao sto je i zlatni dvoglavi orao zapravo feniks kao egipatski simbol vaskrsenja cije dvije glave predstavljaju dva suprotna principa: pozitivno i negativno, musko i zensko, proslo i buduce, istok i zapad, izlazak i zalazak, rodjenje i smrt, donji i gornji svijet.

Ti principi nisu suprotni, nego komplementarni. Jedno bez drugog ne može da postoji.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back