Papski templari u SPC

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pravoslavci svojim vjerskim simbolima pridaju posebnu paznju. Pravoslavci svoje vjerske simbole ne slikaju po mjestima kojim bi se skrnavila i ruglu izvrgavala hriscanska vjera (to je cak zabranjeno jednim Vaseljenskim saborom po cijenu izbacivanja iz Crkve onih koji se usude da to rade.

Antihriscani upravo to cine slikajuci hriscanske simbole po podovima radi gazenja tih simbola. Zakljucak: SPC je u rukama antihrista!
Нико од нас није позван да суди.

Ja ne sudim, nego pokazujem cinjenicno duhovno stanje.

800pxrilamonlazarov5.jpg

Iz jednog pravoslavnog manastira:sunce na podu! Ovaj rad posluzio je kao uzorak autoru projekta sa donje slike:

trggmpticijav.jpg

Je li to krug? Jest!
Je li u krugu krst? Jest!
Je li ispred kruga mali obelisk? Jest!
Jesu li oko kruga sa krstom sjedista? Jesu
Pa sta ce biti taj krug sa krstom? Bice pozorisna bina!

I sve se to sprema u Srbiji koja pred svijetom glasi za hriscansku pravoslavnu zemlju.U Srbiji, u Eparhiji branicevskoj, u eparhiji ciji je episkop najveceg hulitelja Crkve i Hrista.

A gdje su ostali episkopi, gdje je Sinod, gdje je Sabor da se takve pojave sprijece? Nema ih, jer su i sami clanovi tajnih misticnih udruzenja koja ponizavaju i gaze Hristov krst na ocigled svih, pa i onih sto misle, jadnici, da su pravoslavni hriscani!

Poslednja izmena:
Ono jeste moj post, ali nije moje misljenje, jer je tekst sa jednog od templarskih linkova ispod navedenog posta.
kakvo je tvoje misljenje o templarima? kavi su?
mene je malo iznenadio naslov papski templari.
malo znam o templarima. koliko ja znam, umalo ih je francuski kralj i katolicka crkva (papa) totalno iskorenio. hteli su njihov novac.
tako da je ovo papski templari malo cudno, kao kad bi napisao paganski srbi, kao da ima jos mnogo srba koji uzimaju peruna za autoritet.
znam da je jedino mesto gde su nesmetano radili kroz istoriju je portugal. mislim da je portugalski kralj bio jedan od sefova templara.
a ne znam da li je mit ili istina da su svi portugalski navigatori bili templari i da su u stvari, najveca geografska otkrica povezana sa njima.

Ja ne sudim, nego pokazujem cinjenicno duhovno stanje.

trggmpticijav.jpg

Je li to krug? Jest!
Je li u krugu krst? Jest!
Je li ispred kruga mali obelisk? Jest!
Jesu li oko kruga sa krstom sjedista? Jesu
Pa sta ce biti taj krug sa krstom? Bice pozorisna bina!

I sve se to sprema u Srbiji koja pred svijetom glasi za hriscansku pravoslavnu zemlju.U Srbiji, u Eparhiji branicevskoj, u eparhiji ciji je episkop najveceg hulitelja Crkve i Hrista.

A gdje su ostali episkopi, gdje je Sinod, gdje je Sabor da se takve pojave sprijece? Nema ih, jer su i sami clanovi tajnih misticnih udruzenja koja ponizavaju i gaze Hristov krst na ocigled svih, pa i onih sto misle, jadnici, da su pravoslavni hriscani!
bas me briga, jedna sekta vise manje. dal su pravoslavci ili krivoslavci il templari. samo drugo pakovanje.

Pravoslavci svojim vjerskim simbolima pridaju posebnu paznju. Pravoslavci svoje vjerske simbole ne slikaju po mjestima kojim bi se skrnavila i ruglu izvrgavala hriscanska vjera (to je cak zabranjeno jednim Vaseljenskim saborom po cijenu izbacivanja iz Crkve onih koji se usude da to rade.

Na sto se vi pozivate kad hriscanske simbole, pa i krst, izobrazavate kao slike po podovima i po putevima? Cime to opravdavate, kojom naukom?

Antihriscani upravo to cine slikajuci hriscanske simbole po podovima radi gazenja tih simbola i ponizavanja hriscanske vjere i ponizavanja Hrista. Cista logika i jasan zakljucak: SPC je u rukama antihrista, Hristovih protivnika!
to da ne veruju u boga je jasno. ali mislim da nisu glupi da veruju da djavo postoji.

Rechke: hrastovniče već sam ti objašnjavao simboliku osmokrake zvezde, i njeno vezivanje za Presvetu Bogorodicu

negotin4.jpg

negotin.jpg

negotin3.jpg

Kakve veze ima gradski trg u negotinu sa Presvetom Bogorodicom? Pa bunar na osmokrakoj zvijezdi?

negotin2.jpg

Ovo, kaze Rechke, simbol je Presvete Bogorodice. Koliko nogu, Rechke, stane na taj simbol i pogazi ga u toku jedno dana?

crkvanegotin.jpg

I sve ovo nalazi se tik ispred hrama SPC, skoro u porti crkve.

20269210.jpg

Sunce u krugu sa osam suncanih zraka na glavnom trgu Negotina.

mik17191resize.jpg

Em je Sunce, em osam zrakova, em u krugu! (u Trebinju)!

400pxashurnasirpal2stel.jpg

Sunce u krugu sa osam zraka u Vavilonu.Kakve duhovne veze imaju Negotin i Trebinje sa Vavilonom?

"Ima neka tajna veza, tajna veza sa sve nas..." (D. Trifunovic)

.
.

Poslednja izmena:
thumb32azdahezabaticucr.jpg

Ovako je bilo u srednjem vijeku: golgotski krst (vjera) sa svetiteljima satiruci pobjedjuju azdaje (demone, smrt).

Uploaded with ImageShack.us

foto6resize.jpg

Jedan od mnogih modernih ikonostasa u hramu SPC: usta azdaje kao baza i potpora svetiteljima sa ikona!

diablebataille.jpg

Da li je slicnost azdaja samo slucajna?

24vmj3q.jpg

Azdaja sa freske pravoslavnog manastira predstavlja ad, pakao, boraviste i staniste demona.

33mvpg7.jpg

Rumunski pravoslavni manastir: Zivot (ptica je dusa koja se spasava krstom) i smrt (azdaja)

dsc00704c.jpg

U nase vrijeme azdaja (zuti krugovi) ima pocasno mjesto na ikonostasima SPC sto je jasan dokaz naopake, izopacene i pale vjere episkopa, svestenstva i laika SPC.Sve su to vidljivi znakovi transformacije hriscanstva od Hrista ka Antihristu.

.

Poslednja izmena:
meščini da ova aždaja pre proždire demona nego što mu je "stanište"..?

Tacno je da ga prozdire, ali zar ne vidis da demona neko kopljen gura dole, ili pogodjen kopljem bjezi u azdaju?

Upoznaj se sa ucenjem Crkve:
Na ikonama se sv. Đorđe predstavlja u vojvodskom odelu, na konju, kako kopljem probada strašnu aždaju, a nešto dalje stoji jedna žena u gospodskom ruhu. Mada je narod ispleo mnoge legende oko imena sv. Đorđa, on se u stvarnosti i zemaljskom životu nije borio sa aždajom i spasavao carsku kćer. Aždaja na ikoni, simvolično prestavlja mnogobožačku silu, koja je nebrojene hrišćanske žrtve proždirala. Sveti Đorđe ju je pobedio i svojom mučeničkom smrću zadao smrtni udarac neznaboštvu.

http://www.dijaspora.ch/sr/main/crkva/sveci/djurdjevdan

Poslednja izmena:
kakvo je tvoje misljenje o templarima? kavi su?
mene je malo iznenadio naslov papski templari.
malo znam o templarima. koliko ja znam, umalo ih je francuski kralj i katolicka crkva (papa) totalno iskorenio. hteli su njihov novac.
tako da je ovo papski templari malo cudno, kao kad bi napisao paganski srbi, kao da ima jos mnogo srba koji uzimaju peruna za autoritet.
znam da je jedino mesto gde su nesmetano radili kroz istoriju je portugal. mislim da je portugalski kralj bio jedan od sefova templara.
a ne znam da li je mit ili istina da su svi portugalski navigatori bili templari i da su u stvari, najveca geografska otkrica povezana sa njima.
Prvo, papski templari je u neku ruku oksimoron.
Drugo, u čemu je tvoj problem sa Srbima koji su pagani? :dontunderstand:

Ti i dalje ko Maksim po diviziji: lupas li lupas!
Srba pagana nema, postoje samo turbo-pagani!

Evo rečeni Caliburn, a ja mogu da te upoznam sa najmanje još desetoro, od kojih će jedan uskoro doktorirati na etnologiji na temu srpskih narodnih, drevnih, paganskih običaja koje je svojim očima video i svojim ušima čuo putujući preko 9 godina po Srbiji isključivo sa ciljem skupljanja žive srpske paganske religije.

Evo rečeni Caliburn, a ja mogu da te upoznam sa najmanje još desetoro, od kojih će jedan uskoro doktorirati na etnologiji na temu srpskih narodnih, drevnih, paganskih običaja koje je svojim očima video i svojim ušima čuo putujući preko 9 godina po Srbiji isključivo sa ciljem skupljanja žive srpske paganske religije.

Mozete vi imati stotine doktora etnologije i hiljade "neopagana", ali to nece biti originalna predhriscanska srbska religija.Rekoh vec: bice to turbo-folk neopaganizam.

Srbska predhriscanska religija nije ono sto su etnolozi pokupili po terenu.To je deseta sjena od sjene onoga sto je bilo.

Ta religija moze prividno zaziviti u glavama mladih i duhovnom zivotu neupucenih osoba, cisto iz snobizma, ali oni nikad ne mogu obnoviti svestenstvo te religije, jer je za sluzbu svestenika i u ono vrijeme bila potrebna posebna priprema i inicijacija kroz tajni ritual.

Svestenstvo je znalo tajne molitve, magicne formule i rituale, bilo je upuceno u tajne duhovnog svijeta i tajne prirode... A sta ovi danas znaju? Mogu samo kod baba sa Homolja da nauce vracanje i da se vracarima nazovu. ;)

Poslednja izmena:
Mozete vi imati stotine doktora etnologije. Srbska predhriscanska religija nije ono sto su etnolozi pokupili po terenu. Ta religija moze prividno zaziviti u glavama mladih i duhovnom zivotu neupucenih osoba, cisto iz snobizma, ali oni nikad ne mogu obnoviti svestenstvo te religije, jer je za sluzbu svestenika i u ono vrijeme bila potrebna posebna priprema i inicijacija kroz tajni ritual.

Svestenstvo je znalo tajne molitve, magicne formule i rituale, bilo je upuceno u tajne duhovnog svijeta i tajne prirode... A sta ovi danas znaju? Mogu samo kod baba sa Homolja da nauce vracanje i da se vracarima nazovu. ;)

Pa koja je to onda prava srpska religija? Mora biti da si upućen, pa podeli sa nama.

Mozete vi imati stotine doktora etnologije i hiljade "neopagana", ali to nece biti originalna predhriscanska srbska religija.Rekoh vec: bice to turbo-folk neopaganizam.

Srbska predhriscanska religija nije ono sto su etnolozi pokupili po terenu.To je deseta sjena od sjene onoga sto je bilo.

Ta religija moze prividno zaziviti u glavama mladih i duhovnom zivotu neupucenih osoba, cisto iz snobizma, ali oni nikad ne mogu obnoviti svestenstvo te religije, jer je za sluzbu svestenika i u ono vrijeme bila potrebna posebna priprema i inicijacija kroz tajni ritual.

Ti i ono sto znas i u cemu ima istine, anuliras ovakvim izrekama i stavovima.

Kakve tajne molitve i magicne formule...? Jesi li ti neki alhemicar?

I jos nesto - vidis "znakove" i tamo gde ne postoje.

Istina je da bi svestenstvo moglo biti kudikamo bolje, ali ne na ovaj nacin na koji ti pises.

A za sta se zalazes - to ni samom tebi nije jasno.

Pa koja je to onda prava srpska religija? Mora biti da si upućen, pa podeli sa nama.

Moja vjera je stara srbska religija krunisana vjerom u Spasitelja svijeta, Isusa Hrista.Zasto to tako kazem? Kazem zato jer je svetosavlje poseban i jedinstven stil hriscanstva u sveukupnom Pravoslavlju, prirodni spoj nase drevne predhriscanske religije sa vjerom u Hrista.

I tako vjeruju Srbi evo skoro 2000 godina (mada ce neki reci 1000 godina).Moj Stari Zavjet je moja predhriscanska vjera, jer sam u predhriscanskoj vjeri Srba nasao prorocansku simboliku Hristovog dolaska, bas kao sto je to u biblijskom Starom Zavjetu kazano kroz usta proroka.
Nebeski polozaji zvijezda i Sunca tacno su se poklopili sa religijskom obicajima predhriscanskih Srba u vrijeme rodjenja Isusa Hrista.Ko se razumije u astronomiju lako moze da provjeri: skoro svi religijski obicaji predhriscanskih Srba kalendarski su stali u vrijeme Hristovog rodjenja i fiksirani su na nebeske prilike pocetka hriscanske ere.

Onda možeš samo da kažeš da veruješ da znaš šta je zaista stara srpska religija i to je sasvim ok. Običaji vezani za datum Hristovog rođenja su mnogo stariji od samog tog rođenja. Naravno, govorimo o 25. decembru, ne o 7. januaru koji ne znači ništa.

Poslednja izmena:
Ti i ono sto znas i u cemu ima istine, anuliras ovakvim izrekama i stavovima.

Kakve tajne molitve i magicne formule...? Jesi li ti neki alhemicar?

I jos nesto - vidis "znakove" i tamo gde ne postoje.

Istina je da bi svestenstvo moglo biti kudikamo bolje, ali ne na ovaj nacin na koji ti pises.

A za sta se zalazes - to ni samom tebi nije jasno.

Tragovi srbske predhriscanske vjere potpuno su jasni u arijskim Vedama. I nas narod pamti rijec "gatka" sto se danas tumaci kao vradzbina. Medjutima gatke su zapravo gate , izgubljene molitve svestenika, molitve dobijene od bozanstava, tajne formule rijeci koje su svestenicima omogucavale komunikaciju sa onim svijetom.

Tri mudraca koji su dosli na poklonjenje novorodjenom Mesiji u Vitlejem jesu svestenici predhriscanske religije koji su znali gate i koji su ocekivali od Boga kazani im znak Hristovog rodjenja.

Tri mudraca sa istoka poruka su Bozija hriscanima da ne smatraju sve religije predhriscanskog doba paganskim i djavoljim rabotama.

Tragovi srbske predhriscanske vjere potpuno su jasni u arijskim Vedama. I nas narod pamti rijec "gatka" sto se danas tumaci kao vradzbina. Medjutima gatke su zapravo gate , izgubljene molitve svestenika, molitve dobijene od bozanstava, tajne formule rijeci koje su svestenicima omogucavale komunikaciju sa onim svijetom.

Tri mudraca koji su dosli na poklonjenje novorodjenom Mesiji u Vitlejem jesu svestenici predhriscanske religije koji su znali gate i koji su ocekivali od Boga kazani im znak Hristovog rodjenja.

Tri mudraca sa istoka poruka su Bozija hriscanima da ne smatraju sve religije predhriscanskog doba paganskim i djavoljim rabotama.

Eto kako ti izvrces.

Ti mudraci bili su "zvezdocatci", astrolozi, a ne nikakvi svestenici.

Odoh....a ti pisi do sutra ako neko jos uvek ovo cita.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back