Papski templari u SPC

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dragi Hrastovnice :), mislilo se na kalendar, a ne na predvidjanje dogadjaja kod gatara u zvezdama.:)

Ti misli da je to tako, ja mislim drugacije!

Znaci vremenima je u bukvalnom i u duhovnom smislu. To je potvrdila vitlejemska zvijezda, to je potvrdilo pomracenje Sunca na Veliki petak, a Hristos svjedoci nebeske znake Njegovog drugog dolaska.

Ti mozes sve ovo odbaciti, to je stvar tvoje vjere. Preostaje ti da ovo prihvatis kao cinjenicu ili da negiras rijeci Svetog Pisma.Tvoj izbor!

Ti misli da je to tako, ja mislim drugacije!

Znaci vremenima je u bukvalnom i u duhovnom smislu. To je potvrdila vitlejemska zvijezda, to je potvrdilo pomracenje Sunca na Veliki petak, a Hristos svjedoci nebeske znake Njegovog drugog dolaska.

Ti mozes sve ovo odbaciti, to je stvar tvoje vjere. Preostaje ti da ovo prihvatis kao cinjenicu ili da negiras rijeci Svetog Pisma.Tvoj izbor!

Ne negiram reci Svetog Pisma, ali one nikako ne upucuju na horoskop, kako to ti tumacis.:)

Mudar covek gleda u znake na nebu (i prorodi uopste:)), a budala u horoskop.

Uostalom, nemas dobru direkciju na tudja misljenja i pitanja, sta cemo...?

Ti i dalje ko Maksim po diviziji: lupas li lupas!
Srba pagana nema, postoje samo turbo-pagani!
Čudno... kako to onda ja znam bar deset slovenskih pagana, koji su Srbi? :dontunderstand:

Mozete vi imati stotine doktora etnologije i hiljade "neopagana", ali to nece biti originalna predhriscanska srbska religija.Rekoh vec: bice to turbo-folk neopaganizam.

Srbska predhriscanska religija nije ono sto su etnolozi pokupili po terenu.To je deseta sjena od sjene onoga sto je bilo.

Ta religija moze prividno zaziviti u glavama mladih i duhovnom zivotu neupucenih osoba, cisto iz snobizma, ali oni nikad ne mogu obnoviti svestenstvo te religije, jer je za sluzbu svestenika i u ono vrijeme bila potrebna posebna priprema i inicijacija kroz tajni ritual.

Svestenstvo je znalo tajne molitve, magicne formule i rituale, bilo je upuceno u tajne duhovnog svijeta i tajne prirode... A sta ovi danas znaju? Mogu samo kod baba sa Homolja da nauce vracanje i da se vracarima nazovu. ;)
E, gle čuda... za slovensku religiju je potrebno sveštenstvo, a za tvoj home made special blend vedsko-srspko-svetosavsko-pravoslavnu religiju si dovoljan ti sam?! :hahaha:
Veliki deo slovenske religije je sačuvan u narodnim obredima koji se i danas obavljaju, a ključ za njihovo razumevanje se nalazi u narodnom predanju.
Naša je dužnost prema precima da učinimo sve što možemo da plamen slovenske religije ne zgasne, nego da ponovo bukne svom silinom.

Moja vjera je stara srbska religija krunisana vjerom u Spasitelja svijeta, Isusa Hrista.Zasto to tako kazem? Kazem zato jer je svetosavlje poseban i jedinstven stil hriscanstva u sveukupnom Pravoslavlju, prirodni spoj nase drevne predhriscanske religije sa vjerom u Hrista.

I tako vjeruju Srbi evo skoro 2000 godina (mada ce neki reci 1000 godina).Moj Stari Zavjet je moja predhriscanska vjera, jer sam u predhriscanskoj vjeri Srba nasao prorocansku simboliku Hristovog dolaska, bas kao sto je to u biblijskom Starom Zavjetu kazano kroz usta proroka.
Nebeski polozaji zvijezda i Sunca tacno su se poklopili sa religijskom obicajima predhriscanskih Srba u vrijeme rodjenja Isusa Hrista.Ko se razumije u astronomiju lako moze da provjeri: skoro svi religijski obicaji predhriscanskih Srba kalendarski su stali u vrijeme Hristovog rodjenja i fiksirani su na nebeske prilike pocetka hriscanske ere.
Ma nije valjda... a gde ti je sveštenstvo? Tajne formule? Magija?
Za ovo ti ne treba? :lol:

Tragovi srbske predhriscanske vjere potpuno su jasni u arijskim Vedama. I nas narod pamti rijec "gatka" sto se danas tumaci kao vradzbina. Medjutima gatke su zapravo gate , izgubljene molitve svestenika, molitve dobijene od bozanstava, tajne formule rijeci koje su svestenicima omogucavale komunikaciju sa onim svijetom.

Tri mudraca koji su dosli na poklonjenje novorodjenom Mesiji u Vitlejem jesu svestenici predhriscanske religije koji su znali gate i koji su ocekivali od Boga kazani im znak Hristovog rodjenja.

Tri mudraca sa istoka poruka su Bozija hriscanima da ne smatraju sve religije predhriscanskog doba paganskim i djavoljim rabotama.

I opet nema izvora, ni za ovu tvrdnju. :think:

Хунгане обичаји везани за Божић немају никакве везе са старом српском религијом.
Ma ne uopšte... samo su iz nje preuzeti, praktično doslovce. :hahaha:

Али везивање обичаја и обреда православног хришћанства са предхришћанским култовима ,као да имају заједничке корене не стоји.
Hm, da... salve, Badnjak, Zadušnice, skoro Hrastovnik pomenu i Varindan... sve to nema veze sa hrišćanstvom, nego je reč o svetkovinama slovenske religije, samo zamaskiranim u hrišćansko ruho.

Nisam pobrkala, eto taj post jasno govori o kakvim ti satanisticko-paganskim stvarima ovde i svuda govoris. I to sam, na svoju ruku, bez ikakvog uporista u teoriji, praksi.

Nije li te sramota, konacno?
Nije li tebe sramota da lupetaš ovde? :dontunderstand:
Paganizam nema nikave veze sa Satanom i satanizmom, jer su i jedno i drugo u posedu avramskih religija.

Dragi Hrastovnice :), mislilo se na kalendar, a ne na predvidjanje dogadjaja kod gatara u zvezdama.:)
Bistirce, a šta misliš koje je određivao kalendar u to vreme, ako ne zvezdočatci, tj. astrolozi? :ceka:

Ne negiram reci Svetog Pisma, ali one nikako ne upucuju na horoskop, kako to ti tumacis.:)

Mudar covek gleda u znake na nebu (i prorodi uopste:)), a budala u horoskop.

Uostalom, nemas dobru direkciju na tudja misljenja i pitanja, sta cemo...?

Ti si naucena da vjerujes po rijecima popova i "svetih otaca" koji su gradili vidjenje Boga i nebeskih stvari onako kako je bilo za cara najbolje da upravlja carevinom, naucena da ne razmisljas dalje od granice koju ti oni propisuju kako bi ti vid ostao zamagljen i dusa poslusna ne Bogu, nego caru i popovima.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back