Papski templari u SPC

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Slovo G uopste nije vazno! Vazno je da se podudaraju geometrija u vremenu i vrijeme u geometriji!

Ja zavrsih sto sam imao reci, a skoro vrijeme pokazace vam da sam u pravu: unija sa Vatikanom je neizbjezna i neizbjezan je nestanak srbskog naroda kao jednog izvornog nacionalnog entiteta i nestanak srbskog naroda kao dijela vaseljenske Pravoslavne Crkve.

Hvala na druzenju! :pivce:

Poslednja izmena:
popepatriarch3.jpg

mementomori.jpg

A ti pojasni sto ce tu savrsena kamena kocka? Eno ista i na grobu patrijarha Dimitrija (granit je neotporan na promjenu temperature, pa se vec malo po coskovima orunila).Da li su te kocke uobicajene po nasim grobljima?

Kocka! Uobičajeni građevinski element! Ako ćemo tom logikom, onda i svaka crkva i kuća su sumnjive, jer se od pamtiveka koriste kamene kocke kao građevinski element!

To nije kocka kao sastavni dio zida, vec kocka kao samostalni dio spomenika: to je masonska savrsena kocka, kao sto je i zlatni dvoglavi orao zapravo feniks kao egipatski simbol vaskrsenja cije dvije glave predstavljaju dva suprotna principa: pozitivno i negativno, musko i zensko, proslo i buduce, istok i zapad, izlazak i zalazak, rodjenje i smrt, donji i gornji svijet.

Poslednja izmena:
Можда ће бити интересантан овај чланак и на овој теми:

Naslednik Pavla templar!

templar-v.jpg

Prvi put u istoriji Srpske pravoslavne crkve na njeno čelo mogao bi da
stane jedan templar! Naime, mitropolit srednjezapadnoamerički
Hristofor, koji je ravnopravni kandidat za tron novog poglavara SPC,
pripada viteškom redu templara, piše u članku koji je objavio ugledni
„Čikago tribjun“
.

Iako ne postoji zvaničan stav crkve po pitanju delovanja njenog sveštenstva
u okviru ovakvih organizacija, sociolozi religije upozoravaju da bi izbor
templara za patrijarha svakako bio presedan koji se mora preispitati.
- Templari ili malteški vitezovi pripadaju katoličkoj crkvi i pravoslavni mitropolit
ne bi smeo da bude član njihovog reda.
Međutim, Jovanovci (kako još zovu
templare, kao čuvare glave Jovana Krstitelja) su posle gubitka moći tokom
francuske revolucije zaštitu našli u pravoslavnoj Rusiji kod cara Pavla prvog
početkom 19. veka. Zato danas i pravoslavni vladika može da pripada
malteškom redu, ali to svakako nije uobičajeno i u praksi toga nema -
kaže Mirko Đorđević, sociolog religije.

O uticaju templara na prilike u crkvi često se nagađalo, a i sam mitropolit
Hristofor često je optuživan da je previše naklonjen katoličkoj crkvi.

- Jedna od ideja „Malteškog reda“ je da postanu duhovni most između
pravoslavlja i katoličanstva. Međutim, oni su danas samo senka
nekadašnjeg uticaja i uglavnom deluju kroz humanitarne organizacije -
objašnjava Đorđević.
Dimitrije Kalezić, teološki pisac, kaže da je članstvo u organizacijama poput
„Malteškog reda“ žestoko čuvana tajna, te da je pravo čudo da je takva
informacija procurila u javnost.
- Više crkvene vlasti treba da odluče o članstvu svojih sveštenika u
necrkvenim organizacijama. Ako se ispostavi da ne može da bude patrijarh,
onda nije ni za episkopa. Međutim, to su tajne stvari o kojima se ne priča
i pitanje je koliko ima osnova za takve tvrdnje. Zato bi najbolje bilo da se
mitropolit sam oglasi - kaže Kalezić.
„Alo!“ je pokušao da stupi u kontakt sa episkopom Hristoforom, ali do
zaključenja broja nam se niko nije javio.
Vladika niški Irinej nije želeo da komentariše ovaj specifičan slučaj u
vrhu SPC.
- Zaista ne poznajem pravila templara i ne znam koji je stav crkve po tom
pitanju - rekao je vladika Irinej.
Veliki prior Velikog priorata Srbije Dejan Mileković kaže da mitropolit nije
član srpskih templara, ali da bi njegovo članstvo u toj organizaciji bilo
afirmativno za srpski narod i crkvu.
- Njegovo pravosveštenstvo nije naš član, ali je verovatno učlanjen u
američki red templara. Važno je naglasiti da templari i masoni nisu isto.
Mi smo specijalizovana organizacija pri Ujedinjenim nacijama koja
promoviše hrišćanske principe bez ikakvih tajnih rituala i mistifikacije.
I kralj Petar Drugi Karađorđević je pripadao američkom „Malteškom
redu“, pa ne vidim zašto to ne bi mogao da bude i mitropolit Hristofor
- objašnjava Mileković

http://www.alo.rs/vesti/22990/Naslednik_Pavla_templar

Gospodo,svi koji su naveli da je delovanja OSMTH u SPC stvarno i realno su upravu!Organizacija deluje unutar SPC ali to nije manifest ovoga veka vec je produkt celog milenijuma koji je iza nas!Red je satanizovan od strane vestackih tvorvina koje su potekle iz njega i shvacen je u negativnom kontekstu iako nije pod delovanjem Vatikana i pape iako je ekumenska hriscanska organizcija koja je zadrzala svoj militaristicki oblik i to samo u kontekstu odbrane Hriscanstva od drugih nevrnika i u cilju vracanja na pravi put!Tamplarski kodeks je castan i mnogi od velikih duhovnika ukljucujuci i oca Nikolaja Velimirovica su bil deo reda!Red ne potvrdjuje bilo kavo delovanje protiv Gospoda Isusa Hrista i nikakvu povezanost sa masonima!Red smatra masone za neprijatelje covecanstva i organizaciju koja tezi da ustolici Antihrista na zemlji,red je protiv Nato organizacije i direktno smatra da je ista svetski policajac koji kontrolise sa ciljem da ustolici Antihrista!OSMTH je antiglobalisticka organizacija koja ima duboke korene u srpskoj istoriji i tradiciji!Ova organizacija seze u korene porodice Nemanjica dajuci narodima na ovom prostoru prvu drzavu i ocepljenje od Vizantije,seze u korene Balsica koji dodjose iz Provanse od kuce De Baux i proteze se kroz celu srpsku istoriju do porodice Obrenovica koja je ugasena donekle mada ima jos zivih potomaka!Svi koji su pisali o simbolima na srpskim hramovima neka znaju da je istina i da je to nezaobilazni deo srpske borbe i odbrane od muslimanskih osvajaca!Stegovi u srpskim ustancima i grbovi srpskih vladarskih dinastija govore o velikoj hriscanskoj organizaciji koja je postojala na ovim prostorima!Na zalost trenutno na ovim prostorima deluju organizacije koje se predstavljaju kao izvorni red ali to nisu!Templarstvo i vitestvo nije zlo vec odraz casti i stovanja Hrista kao Boga i kroz njega spoznaje sveta u kome zivimo!Svi dokazi su nepotrebni i uvek ce postojati oni koji neveruju,bili ili ne bili volite Gospoda i verujte cuvajte tradiciju i budite dobri Hriscani!Hristos vaskrse !
Srbija_Grb.gif

Evo ja sam trenutno u Grckoj i svako jutro se probudim, izadjem na terasu i vidim Svetu Goru/Atos. Bio sam na temi Papski templari u SPC i razmisljao sam, ako ih ima u SPC onda su se sigurno zavukli na jedno od najnepristupacnijih mesta na svetu. Sveta gora. Ja mislim da ako je sve to istina, onda da su im Vatikan(za Templare koji su "Katolici") i Sveta Gora dva mesta za skrivanje. sta vi mislite??? Ako verujete da se u nasoj Crkvi kriju templari, da li su oni i na Svetoj Gori? :neutral:

Poslednja izmena:
Evo ja sam trenutno u Grckoj i svako jutro se probudim, izadjem na terasu i vidim Svetu Goru/Atos. Bio sam na temi Papski templari u SPC i razmisljao sam, ako ih ima u SPC onda su se sigurno zavukli na jedno od najnepristupacnijih mesta na svetu. Sveta gora. Ja mislim da ako je sve to istina, onda da su im Vatikan(za Templare koji su "Katolici") i Sveta Gora dva mesta za skrivanje. sta vi mislite??? Ako verujete da se u nasoj Crkvi kriju templari, da li su oni i na Svetoj Gori? :neutral:

Верујем у Бога, а не у теорије завера.

prvo ne vidim zasto bi se neki "templar" danas skrivao? ebote pa nije vreme inkvizicije. nisu oni haski optuzenici.
drugo, valjda znas istoriju i znas za progon nad templarima? ili ne? :roll:
trece, danas imas drustva templara koji su uredno registrovani.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back