Цццццц... шта се са тобом десило? Да није она ''кад се градише мудри полудјеше''?
Како можеш за осведоченог богоугодника и свеца тврдити да је слуга архијеретика римског, па то само протестанти такве небулозе басонослове? Ако ти свете мошти нису доказ богоугодности, сви су ти закључци о духовности без темеља.
O svetim mostima pricaj tamo gdje je tema.
I cekaj, ne zuri! Ne pise li u Nemanjinoj biografiji ovo:
"А како су у земљи тој и латински јереји, то се по
вољи божјој удостоји да у храму том прими и латинско крштење."
Dakle, junace i ispovjednice Istinskog Pravoslavlja, pitanje za tebe:
je li moguce da po Bozijoj volji neko bude UDOJTOJEN krstenja kod jeretika koji ispovijedaju laz da Sveti Duh i od Sina ishodi? I ne samo to, nego su bili anatemisani. Je li to politika protiv Vizantije i dodvoravanje rimokatolicima? Jest!
To pise Nemanjin sin Stefan Prvovjencani, onaj koji je koketirao sa papom i od pape narucio kraljevsku krunu (sta li je bila cijena...?)
A ovo je o Nemanji iz rukopisa Svetog Save:
"Rođenje njegovo bilo je u Zeti na Ribnici,
i tamo je primio sveto krštenje. Kada je ovaj mladenac bio iznesen ovamo, uze ga episkop crkve Svetih Apostola i pomoli se nad detetom, i mirom ga pomaza, pa je tako
i drugo krštenje primio. Jer sve je bilo čudno sa ovim mužem:
kada je bio dete primio je dva krštenja;"
"Sveto krstenje" kod jeretika i kod onih koji su anatemisani od Carigradske patrijarsije? Je li ovo istina Pravoslavne Crkve ili je politika dodvoravanja rimokatolicima?
Junace, drugo pitanje za tebe: postoje li u Crkvi dva krstenja, mogu li se crkveno primiti dva krstenja, mogu li se ispovijedati dva krstenja?
Objasni mi ovo, ja sam u lavirintu ovih rijeci!
Ne tice se mene orginalnost ovih rukopisa, nego o istini Crkve se zbori!