Papski templari u SPC

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Istaknuti ekumenista - profesor na Bogoslovskom fakultetu u Beogradu

Dr Jure Zečević vanredni profesor Katoličkog bogoslovskog fakulteta u ZagrebuNa zvaničnom sajtu Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta Univeziteta u Beogradu, objavljen je spisak nastavnog osoblja ove visokoškolske ustanove

+++

U njemu je i ime , koji je ovde označen kao „gostujući profesor“.

Dr Jure Zečević je i sekretar veća Hrvatske biskupske konferencije za ekumenizam, u kojoj oblasti važi za specijalistu ili kako ga katolički nedeljnik „Glas koncila“ predstavlja: „prof. dr. Jure Zečević, tajnik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za ekumenizam i istaknuti ekumenski djelatnik.

Za mene, naivnog laika, je novost da papinovci predaju na beogradskom Bogoslovskom fakultetu, koji više ne pripada Srpskoj pravoslavnoj crkvi već državnom univerziteu, kako to stoji na sajtu. Dekan ovog fakulteta episkop bački Irinej, prodekan za nauku, ministar vera Bogoljub Šijaković, a među profeorima su i episkopi Ignjatije i Porfirije /docent, inače, visoki državni funkcioner u oblasti radija i televizije/.

Verujem da ni 99,99 % pravoslavnih Srba ne zna da ovaj Jure predaje nešto na pomenutom fakultetu u Beogradu. Ako je već tu, gospon Jure je sigurno “djelatan i učinkovit”, u zadatku na koji ga je uputio Vatikan.

Mnoga se pitanja nameću i pošto sam ja zaista neupućen u ove relacije, molio bih da neko odgovori na pitanja, koja sigurno zanimaju:

Šta Dr Jure predaje u Beogradu srpskim studentima?

Ko ga je tu i kada postavio, ko ga je predložio?

Ko postavlja i na čiji predlog nastavno osoblje na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu u Beograd?

Ko određuje nastavni programß

Ko nas to preko „ekumenizma“ podvodi papi i moramo li mi laici /verni narod/ prihvatati ovo, ako su u instaliranju biskupskog tajnika, učestvovale i naše vladike???

S poštovanjem,

Radovan

Kratak komentar:

Ovo je prvi put u istoriji SPC da jedan Latin – jeretik – otpadnik predaje na Bogoslovskom fakultetu u Beogradu.

izvor: kosovoimetohija.org, 04.11.2009

Izvor:
http://www.novinar.de/2009/11/09/is...slovskom-fakultetu-u-beogradu.html#more-13481

Dogovor o saradnji:
http://74.125.113.132/search?q=cach...ta&cd=16&hl=en&ct=clnk&gl=ca&client=firefox-a

Poslednja izmena:
aer.jpg

ancientofdaysserbianfre.jpg
y1pgnbay4bylkzqqbknxszm.jpg

Obratite paznju na geometriju Slave Bozije: ukrsteni kvadrati koji cine hriscansku osmokraku zvijezdu.

zadusnice01.jpg

Obratite paznju na geometrijsku figuru pod nogama vladika i sta vidite: vidite onu istu Boziju slavu kao na gornjem nebu, na fresci i na ikoni: ukrsteni kvadrati ciji krakovi cine osmokraku zvijezdu. I sve to namjerno je ugradjeno u pod ove crkve u Brodu (Zvornicko-tuzlanska eparhija) koja je "osvecena" 1.septembra ove godine, namjerno ugradjena da bi se po tome gazilo i da bi se pokazivalo da je vlast oznacena tim simbolom pod njihovim nogama.

Pitam ja vas: koji to generali smiju gaziti zastavu ili obiljezja svog vladara ili svoje drzave? Ne, ne smiju gaziti simbole vlasti onog vladara kome sluze, ali zato smiju nogama gaziti simbole neprijateljskog vladara.

PS Zamislite sta bi bilo da su po podu ovog hrama prostrli zastavu BiH i da su nogama na nju stali te se tako slikali.

.

Poslednja izmena:
pb051874.jpg

Psenicni klasovi nikad nisu bili hriscanski simboli. Klasovi psenice upucuju na astrolozki znak sazvijezdja Virgo (Djevica).

U drevnom Egiptu Virgo je poznata kao Izis, bozanstvo plodnosti. Jevreji su je zvali Betulah i bila je znak bogate zetve. Sumerci i Vavilonjanji zvali su je Istar .

Poslednja izmena:
Помоз Бог Горане!

Није чести случај.

Јасно је да није за свештенослужитеља да буде
масон! То смо решили. Али ви овде већ форсирате
разговор али "неосуђујете" како то ви сами кажете.

Мој митрополит приликом путовања по Египту, после
Синаја свратио је до пирамида. И тамо се сликао
испред њих. Да ли је само због тога масон? Или их
тако афирмише? Колико сам само земаља пропутовао
више и не знам где и испред чега сам се сликао.
Сликао сам се и испред "Зида плача" - остатка Храма,
који је светиња за поштовање, као и извор св Јакова,
или храст у Хеврону. Ово како ви пишете је тражење
длаке у јајету... Уби нас неки мистериозни симболизам
а све више губимо живу веру, ону како се кроз Цркву
отктрива живом и побожном црквеношћу. Не познајемо
основе наше вере а знамо све мистерије и завере
света, а то је због тога што прво не читамо а ово
друго гутамо као информацију.

Епископ Атанасије се сликао на српском гробљу
у Либертвилу испред споменика који је имао и масонски
симбол. Да ли му је тај покојник био неки даљи рођак,
или познаник или шта га је навело на то ми не знамо.
И неки га због тога сада виде као масона. Мислим,
заиаста, ста се дешава са мојим народом?

Зашто људи све преувеличавају?

Поздрав

оЉуба

Помоз Бог Горане!

Није чести случај.

Јасно је да није за свештенослужитеља да буде
масон! То смо решили. Али ви овде већ форсирате
разговор али "неосуђујете" како то ви сами кажете.

Мој митрополит приликом путовања по Египту, после
Синаја свратио је до пирамида. И тамо се сликао
испред њих. Да ли је само због тога масон? Или их
тако афирмише? Колико сам само земаља пропутовао
више и не знам где и испред чега сам се сликао.
Сликао сам се и испред "Зида плача" - остатка Храма,
који је светиња за поштовање, као и извор св Јакова,
или храст у Хеврону. Ово како ви пишете је тражење
длаке у јајету... Уби нас неки мистериозни симболизам
а све више губимо живу веру, ону како се кроз Цркву
отктрива живом и побожном црквеношћу. Не познајемо
основе наше вере а знамо све мистерије и завере
света, а то је због тога што прво не читамо а ово
друго гутамо као информацију.

Епископ Атанасије се сликао на српском гробљу
у Либертвилу испред споменика који је имао и масонски
симбол. Да ли му је тај покојник био неки даљи рођак,
или познаник или шта га је навело на то ми не знамо.
И неки га због тога сада виде као масона. Мислим,
заиаста, ста се дешава са мојим народом?

Зашто људи све преувеличавају?

Поздрав

оЉуба

pravi citat na pravom mestu :ok:

Psenicni klasovi nikad nisu bili hriscanski simboli. Klasovi psenice upucuju na astrolozki znak sazvijezdja Virgo (Djevica).

U drevnom Egiptu Virgo je poznata kao Izis, bozanstvo plodnosti. Jevreji su je zvali Betulah i bila je znak bogate zetve. Sumerci i Vavilonjanji zvali su je Istar .

" hleb nas nasusni daj nam danas " .

Od cega se pravi hleb?

"Ja sam hljeb zivota," rece Hristos.

Brasno + so + kvas + voda + vatra (temperatura) = hljeb

Psenica nije hljeb!

Psenicni klasovi nisu nikad bili simbol hriscanstva, niti ih se Crkva ikad koristila kao simbol Hrista ili hriscanstva niti na ikonama, niti na freskama, niti na svestenickim odezdama.

Izgovora moze biti svakakvih, ali nemaju opravdanje Crkve! :ok:

To je astroloski simbol sazvijezdja Virgo (vrlo znacajnog u masoneriji).

Poslednja izmena:
"Ja sam hljeb zivota," rece Hristos.

Brasno + so + kvas + voda + vatra (temperatura) = hljeb

Psenica nije hljeb!

Psenicni klasovi nisu nikad bili simbol hriscanstva, niti ih se Crkva ikad koristila kao simbol Hrista ili hriscanstva niti na ikonama, niti na freskama, niti na svestenickim odezdama.

Izgovora moze biti svakakvih, ali nemaju opravdanje Crkve! :ok:

To je astroloski simbol sazvijezdja Virgo (vrlo znacajnog u masoneriji).

"I rece jos :Tako je sa Kraljevstvom Bozijim kao kad covek baci seme na zemlju.Spavao on ili bdio nocu i danju,seme nice i raste,a da on ni ne zna kako.Zemlja sama od sebe donese najpre travu,zatim klas,pa onda ispuni psenicu u klasu."

Marko.4:26-28

Poslednja izmena:
"I rece jos :Tako je sa Kraljevstvom Bozijim kao kad covek baci seme na zemlju.Spavao on ili bdio nocu i danju,seme nice i raste,a da on ni ne zna kako.Zemlja sama od sebe donese najpre travu,zatim klas,pa onda ispuni psenicu u klasu."

Mat.4:26-28

O, da! Bas cudno da su se tek u vrijeme ekumenista sjetili psencnog klasa kao simbola vjere, a gle, u dvije hiljade godina niko da se sjeti. Isto tako je i sa prikazivanjem jagnjeta kao Hrista: kanonima zabranjeno, a sada su savremene ikone i ikonostasi prepuni jagnjadi.Drevni hriscanski simboli su u hramovima pod nogama, a uvode nove koje Crkva nikad nije koristila. Dovoljan dokaz!

Klas psenice je simbol Djevice, Virgo ili Stella Maris, rimokatolicka Gospa, templarsko-masonski simbol!

Poslednja izmena:
O, da! Bas cudno da su se tek u vrijeme ekumenista sjetili psencnog klasa kao simbola vjere, a gle, u dvije hiljade godina niko da se sjeti. Isto tako je i sa prikazivanjem jagnjeta kao Hrista: kanonima zabranjeno, a sada su savremene ikone i ikonostasi prepuni jagnjadi.

Klas psenice je simbol Djevice, Virgo ili Stella Maris (morska zvijezda), templarsko-masonski simbol!

U Hristovim recima,se zapravo ljudski um poredi sa rodnom zemljom,seme sa istinima vere a sazrelo psenicno seme sa plodovima vere.

Nesto ne mogu da se sjetim ggje se spominje sjeme psenice i ta trava, pa klas (znam za zrno goruscice) Nevedi mi tacno stih koji pominje psenicu!

Vec sam gore naveo jedan.

"Zaista,zaista vam kazem:ako zrno psenicno padnuvsi na zemlju ne umre,onda jedno ostane;ako li umre mnogo roda rodi." Jov.12:24

"Ja vas krstavam vodom da vas vodim pokajanju ;a onaj sto ide za mnom,silniji je od mene i ja nisam dostojan obucu njegovu poneti.;on ce vas krstiti Duhom Svetim i ognjem.
On ima lopatu svoju u ruci;on ce ocistiti gumno svoje i skupice psenicu svoju u zitnicu,ali ce plevu sazeti ognjem koji se ne gasi." Mat 3:11-12

"A on rece :ne;da ne bi cupajuci kukolj pocupali zajedno sa njim psenicu.Ostavite neka raste oboje zajedno do zetve;i u vreme zetve reci cu zeteocima:saberite najpre kukolj,i svezite ga u snoplje da ga sazezem,a psenicu svezite u zitnicu moju." Mat.13.29-30

itd.

Ma, daj pusti to! Kad bi sve sto je Hrist pomenuo pretvarali u simbole, poceli bismo i jarce i ovce i svinje crtati po odezdama. A ovo si ti uoblicio sam i goruscicu u psenicu pretvorio:

Vec sam gore naveo jedan.

"Zaista,zaista vam kazem:ako zrno psenicno padnuvsi na zemlju ne umre,onda jedno ostane;ako li umre mnogo roda rodi." Jov.12:24

"Ja vas krstavam vodom da vas vodim pokajanju ;a onaj sto ide za mnom,silniji je od mene i ja nisam dostojan obucu njegovu poneti.;on ce vas krstiti Duhom Svetim i ognjem.
On ima lopatu svoju u ruci;on ce ocistiti gumno svoje i skupice psenicu svoju u zitnicu,ali ce plevu sazeti ognjem koji se ne gasi." Mat 3:11-12

"A on rece :ne;da ne bi cupajuci kukolj pocupali zajedno sa njim psenicu.Ostavite neka raste oboje zajedno do zetve;i u vreme zetve reci cu zeteocima:saberite najpre kukolj,i svezite ga u snoplje da ga sazezem,a psenicu svezite u zitnicu moju." Mat.13.29-30

itd.

Pljeva je sastavni dio klasa, i tek se vrsevinom na gumnu odvaja od zita. Dakle: klas psenice je i zito i pljeva na jednom stablu. Simbolika je jasna: "E pluribus unum" tj "Od mnostva jedan".

Pljeva je sastavni dio klasa, i tek se vrsevinom na gumnu odvaja od zita. Dakle: klas psenice je i zito i pljeva na jednom stablu. Simbolika je jasna: "E pluribus unum" tj "Od mnostva jedan"

To sto se psenicno klasje nalazi na simbolu na kojem se nalazi i moto" E pluribus unum",ne znaci nista.
Mnogi su pozajmljivali kroz istoriju anticke simbole,sto ne znaci da ih tumace onako kako su ih tumacili anticki ljudi.
Sa stanovista istorije ,masonerija je pokret stvoren takoreci juce ,dok simbol o kojem govoris vodi poreklo jos od najdrevnijih civilizacija.

us-greatseal-obverse-thumb.png

To sto se psenicno klasje nalazi na simbolu na kojem se nalazi i moto" E pluribus unum",ne znaci nista.
Mnogi su pozajmljivali kroz istoriju anticke simbole,sto ne znaci da ih tumace onako kako su ih tumacili anticki ljudi.
Sa stanovista istorije ,masonerija je pokret stvoren takoreci juce ,dok simbol o kojem govoris vodi poreklo jos od najdrevnijih civilizacija.

us-greatseal-obverse-thumb.png

I te simbole koriste masoni (Virgo koja place kraj slomljenog stuba sa grancicom akacije u ruci):

weepingvirgin.jpg

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back