Hrastovnik
Poznat
- Poruka
- 9.374
Istaknuti ekumenista - profesor na Bogoslovskom fakultetu u Beogradu
Dr Jure Zečević vanredni profesor Katoličkog bogoslovskog fakulteta u ZagrebuNa zvaničnom sajtu Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta Univeziteta u Beogradu, objavljen je spisak nastavnog osoblja ove visokoškolske ustanove
+++
U njemu je i ime , koji je ovde označen kao „gostujući profesor“.
Dr Jure Zečević je i sekretar veća Hrvatske biskupske konferencije za ekumenizam, u kojoj oblasti važi za specijalistu ili kako ga katolički nedeljnik „Glas koncila“ predstavlja: „prof. dr. Jure Zečević, tajnik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za ekumenizam i istaknuti ekumenski djelatnik.
Za mene, naivnog laika, je novost da papinovci predaju na beogradskom Bogoslovskom fakultetu, koji više ne pripada Srpskoj pravoslavnoj crkvi već državnom univerziteu, kako to stoji na sajtu. Dekan ovog fakulteta episkop bački Irinej, prodekan za nauku, ministar vera Bogoljub Šijaković, a među profeorima su i episkopi Ignjatije i Porfirije /docent, inače, visoki državni funkcioner u oblasti radija i televizije/.
Verujem da ni 99,99 % pravoslavnih Srba ne zna da ovaj Jure predaje nešto na pomenutom fakultetu u Beogradu. Ako je već tu, gospon Jure je sigurno “djelatan i učinkovit”, u zadatku na koji ga je uputio Vatikan.
Mnoga se pitanja nameću i pošto sam ja zaista neupućen u ove relacije, molio bih da neko odgovori na pitanja, koja sigurno zanimaju:
Šta Dr Jure predaje u Beogradu srpskim studentima?
Ko ga je tu i kada postavio, ko ga je predložio?
Ko postavlja i na čiji predlog nastavno osoblje na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu u Beograd?
Ko određuje nastavni programß
Ko nas to preko „ekumenizma“ podvodi papi i moramo li mi laici /verni narod/ prihvatati ovo, ako su u instaliranju biskupskog tajnika, učestvovale i naše vladike???
S poštovanjem,
Radovan
Kratak komentar:
Ovo je prvi put u istoriji SPC da jedan Latin – jeretik – otpadnik predaje na Bogoslovskom fakultetu u Beogradu.
izvor: kosovoimetohija.org, 04.11.2009
Izvor:
http://www.novinar.de/2009/11/09/is...slovskom-fakultetu-u-beogradu.html#more-13481
Dogovor o saradnji:
http://74.125.113.132/search?q=cach...ta&cd=16&hl=en&ct=clnk&gl=ca&client=firefox-a
Poslednja izmena: