Papski templari u SPC

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Предлажем ти да сутра ако си постио овај пост да се причестиш телом и крвљу Христовим.И да знаш изнад нас увек гледа Господ Христос који све види и који ће да суди свима који су се огрешили о законе његове тако да није наше да судимо један је судија.

Hej, nemoj ovdje da popujes, to nije tema.

Otkud to da ti kao pravoslavac i obrazovan covjek ne znas simboliku pravoslavnih ikona i freski?

Znam, ali daleko od toga da znam sve, naročito stvari koje su slabije zastupljene. Pravoslavna simbolika je veoma komplikovana i bogata... A koliko vidim, ni tebi nije jača strana, pošto očigledno da bolje poznaješ papsko - templarsko - judeo - masonsko - rotarijansku...... i ko zna kakvu još. ustvari, po tebi pravoslavna simbolika i ne postoji, nije izvorna, pošto smo sve pokupili od temolara.... I po tebi, očigledno, ne postoji šansa da su bilo šta zapadnjaci pokupili od pravoslavnog istoka, već su nma donosili svoje simbole, i prenosili istočnjačke, iako smo mi bili u neposrednim dodirom sa Bliskim IOstokom, i krstaško posredovanje nije bilo potrebno... Ali nema veze, ti vidiš samo ono što hoćeš, i što opravdava tvoje teorije

Znam, ali daleko od toga da znam sve, naročito stvari koje su slabije zastupljene. Pravoslavna simbolika je veoma komplikovana i bogata... A koliko vidim, ni tebi nije jača strana, pošto očigledno da bolje poznaješ papsko - templarsko - judeo - masonsko - rotarijansku...... i ko zna kakvu još. ustvari, po tebi pravoslavna simbolika i ne postoji, nije izvorna, pošto smo sve pokupili od temolara.... I po tebi, očigledno, ne postoji šansa da su bilo šta zapadnjaci pokupili od pravoslavnog istoka, već su nma donosili svoje simbole, i prenosili istočnjačke, iako smo mi bili u neposrednim dodirom sa Bliskim IOstokom, i krstaško posredovanje nije bilo potrebno... Ali nema veze, ti vidiš samo ono što hoćeš, i što opravdava tvoje teorije

crkvaruzica.jpg

Crkva Ruzica

"Bogoridična crkva Ružica je crkva koja se nalazi u severnoistočnom podgrađu Beogradske tvrđave, ispod Zindan-kapije. U doba despota Stefana Lazarevića postojala je stara crkva istog imena, koju su Turci pri osvajanju Beograda 1521. godine porušili. Sadašnja crkva bila je u 18. veku barutni magacin, koji je 1867-69. godine pretvoren u vojnu crkvu. Posle velikih oštećenja, nastalih posle Prvog svetskog rata, crkva je obnovljena 1925. godine. Izrezbareni ikonostas je uradio Kosta Todorović, a ikone na njemu naslikao jeromonah Rafailo Momčilović. Zidne kompozicije naslikao je Andrej Bicenko, ruski slikar.

Izvor:
http://sr.wikipedia.org/sr-el/Црква_Ружица

I nema potrebe da svojim lazima okresec naopako moje pisanje. To sta ja tvrdima napisao sam prije nekoliko dana i evo ovdje pa citaj: http://forum.krstarica.com/threads/308333 (prilog #11)

Poslednja izmena:
Za 1250. godinu sam mu već rekao, ali on prelazi preko toga, kao i preko svih ostalih argumenata koje nema čime da pobije. Seti se samo freske kneza Miroslava u Bijelom Polju, na kojoj se nalazi najstarija predstava dvoglavog orla u Srba

Napomenuo bih samo ovo, prvi dvoglavi orao koji se povezuje sa zapadom Evropom i krstasima je nastao 1250. godine pred smrt Frederika II, medjutim njegov sin Konrad IV je nastavio da koristi jednoglavog orla. Nije tacno poznato kad je dvoglavi orao dobio vecu popularnost, jer se nasumicno pojavljivao sledecih 180 godina, dok nije odluceno da jednoglavi predstavlja kralja, a dvoglavi orao imperatora, cara.

Postoji jos jedna koicidencija oko imena. Prema masonima Frederik II je osnovao masone, ali to je bio kasniji Frederik II, kralj Prusije 1740-1786.

crkvaruzica.jpg

Crkva Ruzica

"Bogoridična crkva Ružica je crkva koja se nalazi u severnoistočnom podgrađu Beogradske tvrđave, ispod Zindan-kapije. U doba despota Stefana Lazarevića postojala je stara crkva istog imena, koju su Turci pri osvajanju Beograda 1521. godine porušili. Sadašnja crkva bila je u 18. veku barutni magacin, koji je 1867-69. godine pretvoren u vojnu crkvu. Posle velikih oštećenja, nastalih posle Prvog svetskog rata, crkva je obnovljena 1925. godine. Izrezbareni ikonostas je uradio Kosta Todorović, a ikone na njemu naslikao jeromonah Rafailo Momčilović. Zidne kompozicije naslikao je Andrej Bicenko, ruski slikar.

Izvor:
http://sr.wikipedia.org/sr-el/Црква_Ружица

A krst iznad Bogorodice :)
A oni na zvoniku i iznad oltara ? :)
Nisam tražio istorijat crkve, on mi je poznat, nego komentar na njene "očigledne templarske" elemente

Napomenuo bih samo ovo, prvi dvoglavi orao koji se povezuje sa zapadom Evropom i krstasima je nastao 1250. godine pred smrt Frederika II, medjutim njegov sin Konrad IV je nastavio da koristi jednoglavog orla. Nije tacno poznato kad je dvoglavi orao dobio vecu popularnost, jer se nasumicno pojavljivao sledecih 180 godina, dok nije odluceno da jednoglavi predstavlja kralja, a dvoglavi orao imperatora, cara.

Postoji jos jedna koicidencija oko imena. Prema masonima Frederik II je osnovao masone, ali to je bio kasniji Frederik II, kralj Prusije 1740-1786.

orlovideroko3.gif

Prvi s desna pripisuje se knezu Miroslavu (crtez A. Deroka).
S desna nalevo: kneza Miroslava, brata Nemanjinog-freska iz Bijelog Polja; kralja Stefana Prvovenčanog-freska iz Mileševe; opet Stefana Prvovenčanog-freska iz Žiče; despota Stefana Lazarevića-freska iz Manasije.

Izvor:
http://www.relikon.com/GlasHeralda/Gh002/GH_002.htm

Poslednja izmena:
orlovideroko3.gif

Prvi s desna pripisuje se knezu Miroslavu (crtez A. Deroka).
S desna nalevo: kneza Miroslava, brata Nemanjinog-freska iz Bijelog Polja; kralja Stefana Prvovenčanog-freska iz Mileševe; opet Stefana Prvovenčanog-freska iz Žiče; despota Stefana Lazarevića-freska iz Manasije.

Izvor:
http://www.relikon.com/GlasHeralda/Gh002/GH_002.htm

Sam si dao crtež orla kneza Miroslava, kog si pre meni tražio.... Ne razumem te

Poslednja izmena:
Daj orginale i ne mora niko nikome da se podsmeva, ovo su samo crtezi, od mene si trazio orginale, sad toliko ocekujem i od tebe.

Da li tebi znaci nesto da se prva pojava dvoglavog orla u zapadnoj Evropi vezuje za 1250. godinu ili ne. Da li ti imas i jedan dokaz da su krstasi koristili dvoglavog orla pre tog vremena?
Vec sam ti ponovio vise puta da su krstasi koristili jednoglavog orla i cak ponudio slike i novcice iz tog vremna.

I da, trebaju nam dokazi da su templari prelazi ovim prostorima i odrzavali kontakte sa domacom elitom, jer krstasi i templari nisu isto.

Poslednja izmena:
Trazio sam i nasao! Nego, sta bi sa onim krstom iznad lika Bogorodice na crkvi Ruzici? Od koga je, odakle je, ko je dao da se tu ugradi...daj malo istorije tog krsta:

img3440n.jpg

Pošto je crkva sagrađena nakon Prvog svetskog rata, za vlade Karađorđevića, poznatih masona, templara, i potomaka vladajuće reptilske rase, normalno je da obiluje umetnutom i nama pravoslavnima nametnutom templarskom simbolikom. Bogu hvala te imamo posvećene, tebe i te4bi slične, koji će da raskrinkaju judeo - papističko - templarsko - rotarijansko - tevtonsko - masonsku - ...... zaveru

Sve sto si rekao, svaka ti je zlatna! :lol:

Zavjera je ocevidna i samo nacionalno i vjerski posrnuli i ravnodusni Srbi to ne vide: nazivanje papista sestrinskom Crkvom, nazivanje papista bracom u Hristu, zajednicke molitve po njihovim i pravoslavnim hramovima, mijenjanje Liturgije, uklanjanje ikonostasa, gradnja mozaika po podu hramova, masobvna upotreba netradicionalo pravoslavnih krstova po ikonostasima i drugoj rezbariji, u freskopisanju, po odezdama svestenika, Balamandski dokument, Ravenski ugovor, Asisi, poklonjenje papi i ljubljene papi ruke, poklonjenje Stepincu, umanjivanje jesenovackih zrtava, primanje para od pape...

Zavjera od zemlje do neba i samo je ne vide oni koji episkopima sluzbu cine, a Hrista se odricu.

"Tamo gdje je lesina, tamo ce se i orlovi skupiti."

Duhovna lesina je u Vatikanu!

Poslednja izmena:
Hrastovniče, pronađi knjigu "Krstovi vizantijskog carstva", autor Radmilo Petrović, pa pogledaj kakvi su oblici krstova zastupljeni u periodu od 5 - 9 veka, vekovima pre pojave krstaša, templara i njihovih zavera

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back