Папрене цене у Београду

Obersturmfuehrer:
pa jel ti operes jabuku kad je donese kuci....

Аууу, бре, Обере, ја пишем о салати, тј., рецимо о свежем КУПУСУ - како мислиш да га опереш - кеве ти, ако га неко нон-стоп када расте прска којекаквим отровним супстанцама.......

... а ти о јабукама..........

Ma boli me uvo za prskano ili neoprskano voce i povrce...voce ionako skoro da i ne jedem.
Eremita,mnogo se vise ljudi truje od duvanskog dima nego od prskanog kupusa,jabuka,paradajza,paprike...itd...
Sto kazu Ameri kada ih prozivaju za genetski modifikovanu hranu (naravno da sam protiv toga,ali...)...kazu: jeste da je losa,ali se ne umire od gladi

eremita:
Аууу, бре, Обере, ја пишем о салати, тј., рецимо о свежем КУПУСУ - како мислиш да га опереш - кеве ти, ако га неко нон-стоп када расте прска којекаквим отровним супстанцама.......

Ne peres kupus , pre jela :confused: :confused: :confused: :confused:
Jedes ga sve onako sa pesticidima :confused:

Sada mi je sve jasnije.........sorry :roll:

Korner zastavica:
Samo neka mi neko objasni zasto su nase jabuke GODINAMA skuplje od banana? AKo ima neko neki logican odgovor neka mi kaze.

Јабуке су скупље од банана ЗБОГ ПЉАЧКАШКЕ ИГРАНКЕ са којом је у овом случају повезано Министарство пољопривреде - јабуке највише успевају у централној Србији, зар не, е пошто их има на тоне, ОНДА ОЛОШ ОРГАНИЗУЈЕ ДА НЕМА ОТКУПА, КАО НИКО НИЈЕ ЗАИНТЕРЕСОВАН... и онда роба почиње да пропада ------- е, ондак се појаве битанге у облику Јанеза - БУД ЗАШТО ОТКУПЕ ЈАБУКЕ, ПРЕПАКУЈУ У ЛЕПЕ ГАЈБИЦЕ - и то су ондаК јабуке из УВОЗА из Словеније.... то су радили за време Броза, то раде и данас... зато би их говњивим моткама најурио из Србије а и ове из Министарства јер су они дужни да омогуће ПРОИЗВОЂАЧУ ПРОДАЈУ ПРОИЗВОДА, а и нама потрошачима ЈЕФТИНУ ЈАБУКУ.

Та дрипачка шема функционише годинама и не само за јабуке, него уопште за воће, па замисли молим те, колико имаш сокова као из Словеније - а њихова територија прцвољак.......одакле то........ воће је из Србије ! ДаклеМ, директна одговорност је МИНИСТАРСТВА ЗА ПОЉОПРИВРЕДУ, ТЈ. ВАШЕ ОМИЉЕНЕ ИДМ!

eremita:

hehe, ma ok slazem se znam sta hoces da kazes...

@zastavica
nisi u pravu, kada bi pogledao dugorocne posledice uzimanja lose hrane, genetski modifikovane, ovakve onakve, posledice bi bile identicne, tj navukao bi sebi na glavu niz zdravstvenih problema. Neki amer novinar je a sevi pravio eksperiment...otisao covek kod dokotra, izmerio pritisak, holesterol krvnu sliku, sve sto treba....i - jeo brzu hranu mesec dana...SAMO brzu hranu...bratio se kod lekara, kad ono ispade ruina od coveka....

cigare su nesto od cega mozes da se branis, da ne pusis ako pusis, da zamolis pusaca da se skloni itd...hranu MORAS da jedes, a genetski modifikovana hrana je smrt za zeludac i uopte organizam....

eremita:
Јабуке су скупље од банана ЗБОГ ПЉАЧКАШКЕ ИГРАНКЕ са којом је у овом случају повезано Министарство пољопривреде - јабуке највише успевају у централној Србији, зар не, е пошто их има на тоне, ОНДА ОЛОШ ОРГАНИЗУЈЕ ДА НЕМА ОТКУПА, КАО НИКО НИЈЕ ЗАИНТЕРЕСОВАН... и онда роба почиње да пропада ------- е, ондак се појаве битанге у облику Јанеза - БУД ЗАШТО ОТКУПЕ ЈАБУКЕ, ПРЕПАКУЈУ У ЛЕПЕ ГАЈБИЦЕ - и то су ондаК јабуке из УВОЗА из Словеније.... то су радили за време Броза, то раде и данас... зато би их говњивим моткама најурио из Србије а и ове из Министарства јер су они дужни да омогуће ПРОИЗВОЂАЧУ ПРОДАЈУ ПРОИЗВОДА, а и нама потрошачима ЈЕФТИНУ ЈАБУКУ.

Та дрипачка шема функционише годинама и не само за јабуке, него уопште за воће, па замисли молим те, колико имаш сокова као из Словеније - а њихова територија прцвољак.......одакле то........ воће је из Србије ! ДаклеМ, директна одговорност је МИНИСТАРСТВА ЗА ПОЉОПРИВРЕДУ, ТЈ. ВАШЕ ОМИЉЕНЕ ИДМ!

Fruktal!!! :D
Ma znam za te fore...to je bilo onda za vreme SFRJ,mislio sam da smo te pajserske fore prevazisli.Ali izgleda da sam bio u zabludi.
Nisu tu slovenci nista krivi,krivi su ovi nasi koji to rade i njima prodaju sve to.
Ma i na pijac kad odes i vidis ih onako nabcane na gomili kod nekog seljaka,skuplje su od banana.
Ili yebote...tresnje,jagode....auuuuu...kad vidim cene na prolece,sve mi drago sto ne jedem nista od toga da mi banda ne uzima pare iz dzepa.

Obersturmfuehrer:
@zastavica
nisi u pravu, kada bi pogledao dugorocne posledice uzimanja lose hrane, genetski modifikovane, ovakve onakve, posledice bi bile identicne, tj navukao bi sebi na glavu niz zdravstvenih problema. Neki amer novinar je a sevi pravio eksperiment...otisao covek kod dokotra, izmerio pritisak, holesterol krvnu sliku, sve sto treba....i - jeo brzu hranu mesec dana...SAMO brzu hranu...bratio se kod lekara, kad ono ispade ruina od coveka....

cigare su nesto od cega mozes da se branis, da ne pusis ako pusis, da zamolis pusaca da se skloni itd...hranu MORAS da jedes, a genetski modifikovana hrana je smrt za zeludac i uopte organizam....

Znam ja za te zdravstene probleme,ali kao sto i sam znas od gladi se umire za 30-40 dana...a od genetski modifikovane hrane mozes jos da pozivis ...vise godina...o tome ti pricam.

Београд је стварно постао изузетно напоран за живот у сваком погледу. И кад су у питању веома високе цене пре свега прехрамбених производа, а затим станова, услуга, школарина, паркирања, превоза (а релације у Београду су огромне), одеће, обуће...Београд је постао неоправдано и претерано скуп. У задње време постао је и изузетно загађен, јер су људи уместо грејања на струју, а притиснути сиромаштвом, почели да ложе пећи на угаљ и дрва и то у најстрожем центру... О буци,о константном прекопавању улица, о саобраћајним гужвама да не говорим...

Уосталом Бора је одавно на свој начин описао Београд и то кад је био 10 пута бољи за живот него данас.

Pobeći negde, daleko, što dalje
gde ne trebaju pilute za spavanje,
pobeći negde, ne umem da plivam,
dajte mi pojas za spasavanje.
Taksisti gaze golubove,
konobari otimaju, kradu,
majmuni siluju po ulazima
neću da ostanem u gradu.
Nevinih preko 14 nema,
teško dišem uveče kad legnem
u meni samoubica drema,
ja moram brzo da pobegnem.
Gaze mi po žuljevima nervozni i brzi,
guraju mi laktove u zube,
svejedno mi je ko me voli, ko me mrzi,
svejedno mi je da l me pljuju, da l me ljube.
Pobeći negde, daleko, što dalje
gde ne trebaju pilule za spavanje,
pobeći negde, na umem da plivam,
dajte mi pojas za spasavanje.

eremita:
Ја знам да вас црвене дођоше веома иритира питање: "Извините, а када сте се ви довукли у Београд"... али ја ту ништа не могу, осим да вас на то питање потсећам када вређате и малтретирате и Србе ван Србије и Србе ван Београда - као да вам ћаћа оставио овај град - а гори сте од оних које прозивате 100 пута и уосталом УОПШТЕ И НИСТЕ БЕОГРАЂАНИ !

п.с. Ја се уопште не ХВАЛИМ тиме што сам Београђанин, јер то није никаква предност - то чине само дођоши, али се трудим ДА ОБЈАСНИМ ДРУГИМ УЧЕСНИЦИМА КОЈЕ НАПАДАТЕ ДА ИХ НЕ НАПАДАЈУ БЕОГРАЂАНИ, ЈЕР ВИ
ТО НИСТЕ.

dovukli?:lol: pa i tvoji preci su valjda jednom dosli u beograd iz svog sela.ili su ti pricali da obitavaju ovde od kad je sveta i veka :lol:

a ti si ziv primer toga ta mozes da budes u beogradu stolecima,a da budes nekulturan i nevaspitan stanovnik istog.da ne kazem sramota za ovaj grad,ko se hvali da je njegov davasnji gradjanin.

ja ovde nikog nisam vredjala niti napadala da nije boegradjanin,osim sto sam prokomentarisala tvoj bezobrazluk i nadmenost.i tvoje pravo,koje ti je,ne znam ko dao da odredjujes ko ce se zvati beogradjaninom i po kojem kriterijumu.ali ko sto rekoh,ko nema svojim delima da se hvali,kao npr ti,ostaje mu da se hvali svojim poreklom.

mozes slobodno da me pitas kada su se moji preci dovukli u beograd,i odgovoricu ti,nije nikakav problem.ja se svog porekla ne stidim,niti dajem sebi za pravo da odredim ko je stanovnik nekog grada a ko ne.

taj bezobrazluk prepustam tebi.samo pokazujes svoj snobizam u odnosu na druge i nabedjenost da si bogom dan...

i uzgred,potpuno si kontradiktoran u ovom postu....kao ti si dobar i fin,branis druge ljude,a onda odjedamput odlucujes ko je kakav,da li je *********,da li je beogradjanin,kakvi su mu preci itd...

Banshee:
dovukli?:lol: pa i tvoji preci su valjda jednom dosli u beograd iz svog sela.ili su ti pricali da obitavaju ovde od kad je sveta i veka :lol:

a ti si ziv primer toga ta mozes da budes u beogradu stolecima,a da budes nekulturan i nevaspitan stanovnik istog.da ne kazem sramota za ovaj grad,ko se hvali da je njegov davasnji gradjanin.

ja ovde nikog nisam vredjala niti napadala da nije boegradjanin,osim sto sam prokomentarisala tvoj bezobrazluk i nadmenost.i tvoje pravo,koje ti je,ne znam ko dao da odredjujes ko ce se zvati beogradjaninom i po kojem kriterijumu.ali ko sto rekoh,ko nema svojim delima da se hvali,kao npr ti,ostaje mu da se hvali svojim poreklom.

mozes slobodno da me pitas kada su se moji preci dovukli u beograd,i odgovoricu ti,nije nikakav problem.ja se svog porekla ne stidim,niti dajem sebi za pravo da odredim ko je stanovnik nekog grada a ko ne.

taj bezobrazluk prepustam tebi.samo pokazujes svoj snobizam u odnosu na druge i nabedjenost da si bogom dan...

i uzgred,potpuno si kontradiktoran u ovom postu....kao ti si dobar i fin,branis druge ljude,a onda odjedamput odlucujes ko je kakav,da li je *********,da li je beogradjanin,kakvi su mu preci itd...

Драга моја симпа Бансхее,

жао ми је што се осећаш погођеном, али и ти си једна од оних који мало-мало па некога опомиње (Србе ван Србије) да се носе у своју државу и да немају овде право ни реч да прозборе. А ја сам, видиш, Београђанин! И не дозвољавам
комунистичком олошу, лоповима и разбојницима да се тако представљају, осим
тога они НИКАДА И НЕ МОГУ БИТИ ГРАЂАНИ јер то је супротно њиховој идеологији, знаш и сама. А то је зато што су грађани КЛАСА: беземљаши,
занатлије,трговци,интелектуалци - а не комунистичка багра.

Ја уопште нисам ни ДОБАР ни ФИН према црвендаћима и атеистима јер припадам војнствујушчој а не торжествујушчој СПЦ, али ти ту поделу не разумеш.

Београд и Београђани СУ УВЕК ИМАЛИ ОТВОРЕНО СРЦЕ И ОТВОРЕН ГРАД, дакле дођоши који нису прихватили градски начин живота и обичаја НЕ МОГУ ДА БРУКАЈУ БЕОГРАЂАНЕ. За мене је Београђанин сваки онај становник КОЈИ ЈЕ ПРИХВАТИО ГРАДСКИ НАЧИН ЖИВОТА, а то са многима није случај, чак и на овом форуму.

Дакле, саветујем ти да прочиташ целу тему а не да будеш опседнута мојим постовима, и видећеш да неки учесници нападају ГРАЂАНЕ из мањих градова
чији су преци више од 4 генерације грађани и називају их свакојаким именима.
Е, видиш, ја се том примитивизму и таквим џукцима противим, јер они никакве
везе немају са Београдом!

eremita:
Драга моја симпа Бансхее,
o hvala ti najlepse
a042.gif

eremita:
жао ми је што се осећаш погођеном, али и ти си једна од оних који мало-мало па некога опомиње (Србе ван Србије) да се носе у своју државу и да немају овде право ни реч да прозборе.
onaj ko nema drzavljanostvo i pravo glasa u nekoj zemlji,naravno da nema sta da trazi u unutrasnjoj politici iste (bilo koje) zemlje.ko ima ima i moe da dobije drzavljanstvo,regulise zakon.jasno ko dan.
А ја сам, видиш, Београђанин! И не дозвољавам
комунистичком олошу, лоповима и разбојницима да се тако представљају, осим
тога они НИКАДА И НЕ МОГУ БИТИ ГРАЂАНИ јер то је супротно њиховој идеологији, знаш и сама. А то је зато што су грађани КЛАСА: беземљаши,
занатлије,трговци,интелектуалци - а не комунистичка багра.
a naravno ko je komunsticka bagra odredjuje....cekaj da pogadjam...ti? :D
e pa dragi eremita,moram da te razocaram da ti o vecini ljudi sa foruma najverovatnije nista ne znas,niti imas relevantne informacije da ih nazivas gradjanima/komunistima/beogradjanima/bagorm/bilo koja rec iz tvog recnika.
niti ikako mozes da znas ko je ovde intelektulac,bezemljas,itd....tako da,prica ne stoji....
Ја уопште нисам ни ДОБАР ни ФИН према црвендаћима и атеистима јер припадам војнствујушчој а не торжествујушчој СПЦ, али ти ту поделу не разумеш.
ma nemoj.
gradjanin i intelektualac je fin,tolerantan,otvoren,zeljan da uci i saznaje i pristojan prema svima.
pravi gradjanin i intelektualac ne pravi razliku na vernike i ateiste ili pravih ili laznih beogradjana po poreklu.
beogradjani su oni ljudi koji svoj grad vole,cene,trude se da ga odrzavaju cistim,uredim,prijatnim i lepim mestom.samo ti ljudi su beogradjani.bez obzira da li je dosao juce iz vranja ili subotice,ako zna da tretira beograd na pravi nacin,on ako tako zeli,slobodno moze da se nazove stanovcnikom grada.i to pre nekoga ko je ovde decenijama,a ponasa se neodgovorno i aljkavo prema svom gradu i ljudima u njemu.
Београд и Београђани СУ УВЕК ИМАЛИ ОТВОРЕНО СРЦЕ И ОТВОРЕН ГРАД, дакле дођоши који нису прихватили градски начин живота и обичаја НЕ МОГУ ДА БРУКАЈУ БЕОГРАЂАНЕ. За мене је Београђанин сваки онај становник КОЈИ ЈЕ ПРИХВАТИО ГРАДСКИ НАЧИН ЖИВОТА, а то са многима није случај, чак и на овом форуму.
upravo tako.
samo sto ti ne mozes da znas ko je u kojoj meri prihvatio nacin zivota ovog grada.
Дакле, саветујем ти да прочиташ целу тему а не да будеш опседнута мојим постовима, и видећеш да неки учесници нападају ГРАЂАНЕ из мањих градова
чији су преци више од 4 генерације грађани и називају их свакојаким именима.
Е, видиш, ја се том примитивизму и таквим џукцима противим, јер они никакве
везе немају са Београдом!
procitala sam temu,ali mi prvo updaju u oci nelogicni ili arogantni postovi,pa na njih odgovaram.

svako ima pravo da bira u kom ce gradu ili selu da zivi,u skladu sa svojim zivotnim stilom,bez da ga neko vredja,ali niko nema pravo da mu kaze da je nije stanovnik nekog grada zbog tog i tog razloga,ili da sam sebi daje prednost u odnosu na ostale.biti beogradjanin nije privilegija niti se ne dobija po rodjenju nego se stice ispravnim odnosom prema svom gradu i ljudima u njemu.

Back