Papagaji

Da li ste dresirali papagaja?

• Ne, papagaja nisam dresirao

• Da, ali sam papagaja malo naucio (da uzima hranu iz prsta...)

• Da, papagaja sam naucio da me se neplasi (da mi sedi na ramenu...)

• Da, papagaja sam mnogo stvari (da gura kolica,pravi se mrtav...)

• Da, papagaja sam naucio da prica!

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Moji pevaju, ne prestaju:eek: poprilcno boli glava nakon 3-4 sata:sad2: i lete, cim otvorim kavez pocnu da se jure u vazduhu:lol:
Ne znam sta je to, ali ako su u pitanju zenke, one ne pevaju uopste osim sto malo ponekad kreste (Naravno moja zenka je izrod, peva bar 3 sata dnevno:roll: )

Imam jedno resenje protiv mitarenja :D
U plastiku koja se nalazi ispod kaveza nasuti vode u visinu do 1cm i svo perje i ona sitna prasina koja padne dole ce biti 'zalepljena' za vodu i necete imati prasinu koja leti po sobi :D

Sta mislite a a a :D
Jesam um jel' da :)

Pre par dana sam dobila dve preslatke tigrice, moja rozela bas i nije bila odusevljena sa tim. Pravio se vazan i pokazivao ko je gazda :D Medjutim, od sinoc su poceli da se slazu, tigrice pevaju, pa im rozela kao nesto odgovara, milina ih je slusati. Mada s vremena na vreme ih odvojim u drugu sobu, posto je rozela navikla da je paznja na njega usmerena 24h na dan :D

Imam jedno resenje protiv mitarenja :D
U plastiku koja se nalazi ispod kaveza nasuti vode u visinu do 1cm i svo perje i ona sitna prasina koja padne dole ce biti 'zalepljena' za vodu i necete imati prasinu koja leti po sobi :D

Sta mislite a a a :D
Jesam um jel' da :)

Eeee brate, jesi um, ali ima jednu velikuuuu manu taj tvoj plan.Oni ce takodje i da seru u tu vodu, a onda....:mafijas::mafijas::mafijas::udriglavu::udriglavu:
MOČVARAAA, PUNA GOVANA:hahaha::hahaha:
lepo, i ja sam jednom raymisljao o tome ali sam se prisetio ovoga
Inace ima u inostranstvu da se kupi poseban pesak da se stavi u plastiku, i onda i govna padaju i perca se lepe za njega, samo sto sam cuo da je mnogo skup i nema ga kod nas....
***, sudjeno je to kad imas papagaja, evo sad ja mog dda vratim sa ramena na kavez, i on poleti pre nego da se priblizim a onda zavesa od peruti i perca.:dash::dash:

Pre par dana sam dobila dve preslatke tigrice, moja rozela bas i nije bila odusevljena sa tim. Pravio se vazan i pokazivao ko je gazda :D Medjutim, od sinoc su poceli da se slazu, tigrice pevaju, pa im rozela kao nesto odgovara, milina ih je slusati. Mada s vremena na vreme ih odvojim u drugu sobu, posto je rozela navikla da je paznja na njega usmerena 24h na dan :D

Jesi li sama zelela tigrice ili...nije bas dobro sto je takva situacija, mada ima dosta primera da se 2 razlicite vrste papagaja mnogo druze:heart::heart:

:worth::worth::worth::worth::worth::hahaha::heart:

:heart::heart::heart:

Malopre sam slucajno zatvorila vrata na kojima je bila moja rozela, i prikljestila su mu nogicu. (Nisam ga videla jer je 10 sekundi pre toga bio u kavezu).
Posmatram ga stalno, seta se normalno, ali s vremena na vreme uvuce nogicu u perje.
Jel postoji mogucnost da je jako povredjen? Jako sam uplasena za njega. :sad2::sad2::sad2::sad2::sad2:

primetio sam da je to sa vratima cest slucaj sa ljubimcima...
mislim da je vec neko ima slican problem pre jedno 2-3 meseca je napisano na temi

ma nije to nista cim hoda
a ja koliko znam nogu uvlace u perje kada spavaju...

To kad spavaju, znam da je normalno, upravo spava i tako drzi nogicu.
Ali posle vrata, dok je hodao s vremena na vreme je uvlacio, i malo teze hoda na toj nozi.
Nadam se da nije nista i da ce ga uskoro proci :sad2:

Ima da se kupi u pet shopu preko puta prve ekonomske neki sljunak za ptice,da se stavi na dno kaveza...samo meni ne treba imam zicu i fiokicu ..Mislim da je 60 din\kg.Cula sam se pre neki dan sa odgajivacem u vezi rucno hranjene zenke nimfe.Trenutno ima samo branouhe papagaje,tek na prolece ce imati,i tad uzimam definitivno.Jedva cekam prvo iskustvo sa rucno hranjenim papagajem. :) Juce sam Mici napravila nesto,rendane jabuke,orahe ,3 vrste keksa i preko par semenki.Onako dopalo mu se :D Ali zaj*** ti to daj zelenu salatu! u tom fazonu je bio ...inace prolepsao mi se,izlazi iz faze mitarenja.Bas smo pojacali ishranu ovih dana.

Moze mi neko pomoci molim vas,nisam imao iskustva kod papagaja(nemam bas sad ni neko),imam papagaja vec 2 god,u pitanju je rozela i nisam ga pripitomio,nisam ga pustao cesto i slab sam uspjeh imao.Naucio sam ga da mi jede iz ruke kad je u kavezu,ne boji me se kad je u kavezu,ali to je sve.Cim ga pustim bjezi od mene i izgleda da se boji.....Sad sam odlucio da se posve posvetim njemu i molim da mi neko da savjet kako da ga vise pripitomim.

Moze mi neko pomoci molim vas,nisam imao iskustva kod papagaja(nemam bas sad ni neko),imam papagaja vec 2 god,u pitanju je rozela i nisam ga pripitomio,nisam ga pustao cesto i slab sam uspjeh imao.Naucio sam ga da mi jede iz ruke kad je u kavezu,ne boji me se kad je u kavezu,ali to je sve.Cim ga pustim bjezi od mene i izgleda da se boji.....Sad sam odlucio da se posve posvetim njemu i molim da mi neko da savjet kako da ga vise pripitomim.
Ja sam najveci debill na svetuuuuu, prvo iskucah sve coveku a onda ga slucajno izbrisem.:dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash:
Ali nema veze, ajmo opet, samo cu da skratim pricu.
Ja sam do pre godinu dana bio u istoj situaciji kao i ti, i kada sam video kako se ljudi odnose prema papagajima, tj. koliko su bliski sa njima, odlucio sam isto sto i ti.
I evo, danas, Miki cim dodjem iz skole ripa na resetke da ga pustim i da se igramo.:D
Najbitnija je posvecenost i da sto vise vremena provedes sa njim/njom.
Ono vreme koje bi potrosio na komp, pokusaj da provedes pricajuci sa njim.Ja sam isto radio.Sto vise vremena provodis sa njim vise ce zeleti da se druzi.Da li je kafes u dnevnoj sobi?Posle ce sve doci na svoje.

Ljudi,jel znaju Nimfe da lete .. ?! Inace,cirica se polako,ali sigurno pripitomljava,puno je zivahniji,hoce napolje iz kaveza ! A,ja se plasim da ga pustim jer ako poleti nikad ga necu uhvatiti .. :D

Pa pocni sa radom,ovih dana.Nemoj napraviti gresku kao onaj gore :) Nemoj nikad na silu da ga vracas u kavez,to samo nazaduje u pripitomljavanju.Pronadji njegovu omiljenu vocku,poslasticu...moze bar klas vecina ptica ga prosto obozava i sa tim ga ''namami'' . Nimfe slabo vide u mraku,ja sam to iskoristila i tako sam Micu navikla na ruku.U pocetku nemoj dugo da ga pustas,njemu je dovoljno par puta dnevno svakog dana da ima neki blizi kontakt sa tobom,to samo dok ne shvati da mu ne zelis zlo.Posle toga neces moci da ga se otarasis :D

Back