Papagaji

Da li ste dresirali papagaja?

• Ne, papagaja nisam dresirao

• Da, ali sam papagaja malo naucio (da uzima hranu iz prsta...)

• Da, papagaja sam naucio da me se neplasi (da mi sedi na ramenu...)

• Da, papagaja sam mnogo stvari (da gura kolica,pravi se mrtav...)

• Da, papagaja sam naucio da prica!

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
ta pec se ne ukljucuje,tu je samo za svaki slucaj.djukule povremeno napravi krug po sobi,ali uglavnom stoji na tom delu gde je na slici,gde najvise i kaki,i to pada na dnu kaveza.kada se ukaki i negde na drugom mestu po kuci,to se brzo nekako osusi,i posto redovno usisavam,nije nikakav problem,jer nikakve fleke ne ostaju.
stvarno je djurica fino stvorenje,uopste ne pravi djubre po stanu

ehhh, da li ce tako i biti kad pocne mitarenje...sumnjam:zper:

Imam pitanje, da li je normalno da papagaji grickaju papir stalno?
Poslednjih par dana kakav god papir nadje, raskomada ga :D

22162_308337711131_533601131_3333077_4664964_n.jpg

Ovo je moj Bubi :heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart:

aaa prelep jeee :zaljubljena:

uuu nije to nista cudno
kod mene je pogrickala 'smir papir' (ili kako se vec zove) koji sam joj zalepio na precku da turpija nokte pa je posle verovala ili ne povracala (o ovom slucaju sam vec pisao na temi ...tamo negde u maju mesecu ja mislim :think:)
a desi se da kada je kod racunara gricka neku najlonsku cipku koja se nalazi ispod stampaca :hahaha1:

Imala sam i ja nimfu, jako sam je volela i bila je divna, umiljata... I nazalost uginula mi je. Onda sam dobila rozelu i sad se toliko mucim da ga naucim necemu ali ide jako tesko. Najbolje sto zna je da kresti iz sveg glasa dok se ne pojavim pored njega, a onda je miran i radi svoj posao. A kad se okrenem i odem... Kosmije bi nas oboje izbacile iz zgrade :D

http://forum.krstarica.com/showthread.php/399459-Гос-н-Мића.?p=15646579#post15646579 Evo link albuma,moje Nimfe (mica) ,inace ja mu ne bih dala to ime al' su ga u pet shopu navikli i tako je i ostalo.Kod mene je negde oko godinu dana.Svi u porodici su ga zavoleli i ne bih mogla da zamislim dan bez njega.Zivi sam u veeeelikom kavezu sa dosta igracaka i zanimacija.Hranu uzimamo na meru,neki mix + dodajem one raaazne perlice itd.Ne voli sargarepu al' jabuku i zelenu salatu dere :D Veoma je pitom ali samo sa mnom.Ne voli nepoznate ljude.Kada nam dodju gosti odmah se uznemiri.U zadnje vreme razmisljam da mu kupim neku curicu ali se brinem da ce onda zaboraviti sve sto je naucio i da necu moci i nju da pripitomim..sta vi mislite narode? :)

Hvala :) Kavez je za malo vece papagaje al nema veze.Inace bio je jako povoljan.A ono crveno sto se vidi ispod kaveza to je kao neka zavesica koju navlacimo kada je on u kavezu da ne razbacuje perje,prasinu,hranu itd po sobi.A sta mislis o ideji da uzmem rucno hranjenu zenkicu? :)

Hvala :) Kavez je za malo vece papagaje al nema veze.Inace bio je jako povoljan.A ono crveno sto se vidi ispod kaveza to je kao neka zavesica koju navlacimo kada je on u kavezu da ne razbacuje perje,prasinu,hranu itd po sobi.A sta mislis o ideji da uzmem rucno hranjenu zenkicu? :)

eee pa vidis to ti je super stavr a i ja imam problema oko razbacivanaj perja i hrane :think:

rucno hranjena zenka je evc priviknuta na coveka i tu vec ne bi bilo problema...samo bi morala da pazis da te prodavac ne prevari pa da kaze da je rucno hranjena a u stavri nije...ja ti ovo pricam kao laik jer nisam imao iskustav sa nimfama u paru jer imam samo jednu nimfu...informisi se na papagaji.info forumu mozda ti tu da neko pametniej savete...

Da..nabavila 4 parceta nekog materijala ne znam kako se bese zove...polu providan,u 2 razlicite boje.To se sve onako spoji i gore i dole po parce lastisa.Fino izgleda,i znaci puno. :D A znam sve o rucnom hranjenju sto se sa neta moze procitati.Kad bih uzimala rucno hranjenu uzela bih klasicnu,ne mutaciju,krace zive.Imala sam mejl samo treba da pronadjem, nekog lika koji je ok i to sve.Al' moram jos malo da razmislim i da se raspitam. :)

Divan ti je Mica Tamara:heart:
Ja moram da kazem da je moj Mita od kada mu je stigla devojka postao jako pitom i mazan prema meni, skoro pa i ne kresti, stalno trazi moju paznju, ma super :D mozda je malo zabrinut za svoj status i teritoriju:think:
Gospodjica je isto super, ali imam jedan "problem" ona toliko zeli da postane pevacica da je to strasno, imitira svaki zvuk, cak je i telefon "skinula', da se ne ponasa kao zenka bila bih ubedjena da je musko ... Jel normalno da zenka toliko peva? Inace, Mita i dalje bezi od nje, ali ponekad se i oni druze:heart: bar je vise ne napada ...

Mene nesto muci duze vreme:confused:
Mislite li da su oni nesrecni u kavezu? Iako svi kazu da je kavez ogroman i svaki dan ih pustam da lete i zezaju se 2-3 sata (trenutno toliko mogu da ih pustam, nekad i vise) meni je bas tuzno sto sam ih zatvorila, iako ne deluju nesrecno, cak sta vise ...

Ne znam, znam da njihov mozak ne razmislja na taj nacin, a u principu i ne znaju za bolje (slobodu) bas mi je tuzno:sad2:

Mene nesto muci duze vreme:confused:
Mislite li da su oni nesrecni u kavezu? Iako svi kazu da je kavez ogroman i svaki dan ih pustam da lete i zezaju se 2-3 sata (trenutno toliko mogu da ih pustam, nekad i vise) meni je bas tuzno sto sam ih zatvorila, iako ne deluju nesrecno, cak sta vise ...

Ne znam, znam da njihov mozak ne razmislja na taj nacin, a u principu i ne znaju za bolje (slobodu) bas mi je tuzno:sad2:

Ne znam zasto, ali mom je skoro ceo dan otvoren kavez, otprilike od 10 ujuru do 10 uvece, i on je napolju samo kad ja pridjem da se igram sa njim, ali ja sam u skoli od 1 do 7, tako da je veci deo dana usamljen...:sad2:
a kad idem ujutru u skolu, druga prica...mada sada mi je problem tj. cudno isto da ne peva ujutru, i kao da je tuzan ceo dan, cak i kad mi sedi na ramenu je tuzan:sad2::sad2:

Kod mene je isto prestala da peva (bar u mom prisustvu...)
Prije me je ujutru budila oko pola 6 pesmom al sad nista...mozda manje pevaju kada nastupi zima :mrgreen:
Jedino kresti ali bas mislim KRESTI kada usisavam oko i u kavezu... :)

Back