Papagaji

Da li ste dresirali papagaja?

• Ne, papagaja nisam dresirao

• Da, ali sam papagaja malo naucio (da uzima hranu iz prsta...)

• Da, papagaja sam naucio da me se neplasi (da mi sedi na ramenu...)

• Da, papagaja sam mnogo stvari (da gura kolica,pravi se mrtav...)

• Da, papagaja sam naucio da prica!

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Drago mi je sto imamo iste kaveze :lol:

da, fiseri su zanimljivi bar sam tako cuo nazalost ja ne znam gde se ovde mogu kupiti...pitaj "lavizalazar" ona ima fisera pa ti moze pomoci...pisala je na oprethodnim stranama ;)

:tiganj: Nisam ja laviZaLAZAR nego laviCaZAR
A da i da odgovorim, koupila sam u pet-shopu a postoje i odgajivacnice, ali tamo gde sam kupila, nema vise fisera:confused:

Super je Djura, vidi se da je mlad, koliko ga imas?
sramota me,ali ne mogu da se setim u kom mesecu sam ga kupila:rumenko:....samo znam da je bilo zimsko vreme,ove godine
a tada,u prodavnici kad sam ga izabrala,secam se da mi je prodavacica za njega rekla-e,pa on je bas pile..
naci cu negde post gde am se pohvalila kad sam ga kupila,pa cu onda znati

auuu brale pa ti nisi normalan :lol: pa gde ti sve stanu kad zivis u gradu bre? sta kazu tvoji roditelji ? pretpostavljam da si oko 90. godiste ... i akko imas vremena za sve zivotinje :eek:

stvarno za pohvalu :klap:

onda mozda ali mozda nekada uzmem i kornjacu :)

Jedno pitanje za ove sto duze vremena imaju papagaje

Preko leta, kada je toplo i tokom veceri jel ostavljate kavez napolju ?
Meni je tokom celog dana napolju a evo veceras sam odlucio da je i preko noci ostavim napolju nadam se da joj nece biti hladno ili nesto smetati ? :think:

Mada sam kavez sa 3 strane prekrio tkaninom a na jednoj sam ostavio da ulazi vazduh :mrgreen:

Cao drustvo, odavno se nisam javila.Moj Djole nikako da se pripitomi,najblizi kontakt smo ostvarili tako sto je dosao pored mene i iz ruke mi uzeo hranu,ali toliko je drcan da nemam reci,cim vidi da ulazim sa hranom u njegovu sobu momentalno sleti i hoce i on da rucka.
Nego imam jedno pitanje za sve, moja crvena rozela tj Djole poceo je pre 5 dana da se cupe tj. miti,pa sam se malo uplasila jer neznam da li je vreme za to ili ne,ovako je super raspolozan,peva kao slavuj (kao da nije papagaj,svi se cude),igra se, skace,nema vasi od cega se puno plasim i non stop ga gledam,sve u svemu super samo me to sekira,ako neko zna neka podhitno odgovori.Inace i moj papagaj je ceo dan napolju ali kada je bas jaka vrucina unesem ga unutra strah ne da ne padne u nesvest,a uvece je obavezno unutra jer me strah da ga nesto ne pojede.Pozz za sve ljubitelje zivotinja!!!!!!!!!!!!

Cao drustvo, odavno se nisam javila.Moj Djole nikako da se pripitomi,najblizi kontakt smo ostvarili tako sto je dosao pored mene i iz ruke mi uzeo hranu,ali toliko je drcan da nemam reci,cim vidi da ulazim sa hranom u njegovu sobu momentalno sleti i hoce i on da rucka.
Nego imam jedno pitanje za sve, moja crvena rozela tj Djole poceo je pre 5 dana da se cupe tj. miti,pa sam se malo uplasila jer neznam da li je vreme za to ili ne,ovako je super raspolozan,peva kao slavuj (kao da nije papagaj,svi se cude),igra se, skace,nema vasi od cega se puno plasim i non stop ga gledam,sve u svemu super samo me to sekira,ako neko zna neka podhitno odgovori.Inace i moj papagaj je ceo dan napolju ali kada je bas jaka vrucina unesem ga unutra strah ne da ne padne u nesvest,a uvece je obavezno unutra jer me strah da ga nesto ne pojede.Pozz za sve ljubitelje zivotinja!!!!!!!!!!!!

Pa koliko ga vec imas da se niej pripitomio ?
bas mi je zao :sad2:
moj savet ti je da kada ti uzima hranu iz ruke da ga stavis izpred nekog velikog ogledala tako da moze da vidi drugog papagaja kako stoji na tebi ... tj ptica uci od druge ptica.l..samim tim ako tebe vidi sa "drugom" pticom jer ne zna da je to on onda ce se i on navici na tebe

mitarenje ne zavisi od doba godine nego od starosti zivotinje ... tj prvo mitarenje pocinje sa 7-10 meseci bez obzira u koji deo godine padne (bar je tako za nimfe)

ma kakve bre crne vasi ? :eek:
pa zar i to moze da dobije iako je u kavezu :eek:
za ovo nsiam znao :eek:

moj je po celi dn napolju a sad je i uvece :aha:
po danu kad je najveca vrucina prekrijem kavez belom tkaninom jer odbija sunceve zrake ali asmo sa one starne gde je sunce da ne bi umro od toplote unutar kaveza
nece mu preko noci nista biti ako ga drzis recimo na balkonu gde ne mogu doci macke, tvorovi i ostale zivotinjice ... narocito su opasni tvorovi koji mogu da prodju kroz veoma male supljine pa samim tim i kroz resetke kaveza ... bar sam tako cuo na netu
on isisa krv i ostavi zivotinju :sad2:

:) :bye:

Pa koliko ga vec imas da se niej pripitomio ?
bas mi je zao :sad2:
moj savet ti je da kada ti uzima hranu iz ruke da ga stavis izpred nekog velikog ogledala tako da moze da vidi drugog papagaja kako stoji na tebi ... tj ptica uci od druge ptica.l..samim tim ako tebe vidi sa "drugom" pticom jer ne zna da je to on onda ce se i on navici na tebe

mitarenje ne zavisi od doba godine nego od starosti zivotinje ... tj prvo mitarenje pocinje sa 7-10 meseci bez obzira u koji deo godine padne (bar je tako za nimfe)

ma kakve bre crne vasi ? :eek:
pa zar i to moze da dobije iako je u kavezu :eek:
za ovo nsiam znao :eek:

moj je po celi dn napolju a sad je i uvece :aha:
po danu kad je najveca vrucina prekrijem kavez belom tkaninom jer odbija sunceve zrake ali asmo sa one starne gde je sunce da ne bi umro od toplote unutar kaveza
nece mu preko noci nista biti ako ga drzis recimo na balkonu gde ne mogu doci macke, tvorovi i ostale zivotinjice ... narocito su opasni tvorovi koji mogu da prodju kroz veoma male supljine pa samim tim i kroz resetke kaveza ... bar sam tako cuo na netu
on isisa krv i ostavi zivotinju :sad2:

:) :bye:

Imam ga 2,5 meseca.Sto se tice vasi neznam kako ih dobija samo sam cula da je moguce da ih dobije pa me malo strah.A sto je sigurno sigurno je za nocu da bude unutra,necu da ga sanjam nocu dali moze neka macka da dodje ili ne,a tvorove nemamo.Planirala sam uskoro da pravim kavez od drveta veliki za napolje i da mu kupimo devojcicu,a neznam koliko je to pametno jer kazu kad nisu od pocetka zajedno da postoji mogucnost da se svadjaju i da se ne podnose pa sam jos u dilemi.Prvi put cuvam papagaja pa se bas i ne razumem,ali vazno da ih obozavam ostalo cu nauciti,pa me svi diraju ,,sad kada ti Djole ostane ,,celav,, ide pravo u supicu,,a naravno ja ludim nedam da ga pipnu, valjda ce mu izrasti perije jos lepse videce oni koga ce da zezaju.

e da ... pa imas ga relativno kratko mada ste se do ada trebali zdruziti ... jesi li ga pustala iz kaveza prve 2 sedmice kad si ga kupila ?

Pocela sam da ga pustam posle 4 dana od kako sam ga dobila jer mi je zao da sedi zatvoren kao u zatvoru,nego tamo gde je kupljen gazda tog lokala ga je mnogo maltretirao kao i ostale njegove drugare nije im davao da pevaju,kada bi zapevali on bi nekom sipkom udarao po kavez tako da pretpostavljam da je istraumiran.Vidim da je znatizeljan da hoce da mi pridje ali onako sa strahom a u ocima se vidi da je velika maza.Mozda bi se i zblizili vise ali smo bili odvojeni 10 dana,tj.ja nisam bila kuci ali cim sam stigla kada mi je cuo glas niko srecniji od njega, skakao i pevao po kavezu kao lud.

Naravno van kaveza u njegovoj sobi,gde da ga pustim napolje oticice i da se oprostim od njega.Imam pitanje, mom Djoletu se ljusti kljun tj gornji deo kljuna i juce je bas gulio sipinu kost,jos jedno pitanje da li ima nesto da mu boja pera bude jaca,ima li neki minerali tj kako se zovu ili koji je proizvodjac.Izvinjavam se sto sam ovoliko dosadna ali bih volela sve da saznam i svom Djoletu da kupim najkvalitetnije.

Back