Papagaji

Da li ste dresirali papagaja?

• Ne, papagaja nisam dresirao

• Da, ali sam papagaja malo naucio (da uzima hranu iz prsta...)

• Da, papagaja sam naucio da me se neplasi (da mi sedi na ramenu...)

• Da, papagaja sam mnogo stvari (da gura kolica,pravi se mrtav...)

• Da, papagaja sam naucio da prica!

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Ne mogu da odolim a da ne stavim:heart:
photo0125z.jpg

Da se i ja predstavim.Imam tigricu vec 3 godine, i po anketi sam ga naucio da se ne plasi (nesto mnogo), da stoji na ruci, ide po stolu i jede iz ruke.To je uglavnom to, ali mislim da sam mogao vise da ga pripitomim.Ume da kaze Mića, i da imitira zvuk telefona, razgovor ljudi...Imam jedno pitanje:Koliki je životni vek tigtica jer sam nalazio razne informacije, pa verujem da ću ovde naći pravu?:D

Laz veruj mi ;)

A i koliko ja znam tigrice i nimfe su slavujari tako a i jedne i druge pevaju ali ne toliko jako i cesto
Zapravo moja nimfa peva svako jutro oko 5 pola 6 a nekada preskoci ... recimo jutros nije ... mene to probudi alimi ne smeta pa opet zaspim ... to jutarnje pevanje traje pola sata ... peva jos jednom po podne ali oglasi se pevanje od pola minuta pa posle 10-15 min jos jednom dva put i to je to ... sem ako nema ogledalo pa kao i svaka ptica blebece pored ogledala ... ja praktikujem da joj uvece kada joj pokrivam kavez iznesem ogledalce pa nekada zaboravi da peva ujutru jer mislim da peva ogledalu :)

znaci nista strasno i nista vise ne peva od tigrice ... sta vise tigrice po celi dan blebecu tj nesto pricaju ... :)

jeste li vi znali da skriputanje kljuna od kljun kod ptice najcesce znaci osecaj prijatnosti i sigurnosti

moja Lepa mi se sama popela na rame i evo vec 2 minuta skripuce po malo :zskace:
inace obozava zvuk tapkanja po tastaturi jer pisem sa njom na ramenu ... cak nekada sama skoci na tastaturu ... mislim da ce vam uskoro ona poceti da pise komentare ovde :lol:

Lepa ti je bas lepa!

ne znam vazi li za nimfe isto,ali se kod tigrica prepoznaje pol po boji oko nozdrva

da znam to za tigrice i nozdrve medjutim kod svih nimfi je kljun iste boje tj zuckaste ... koliko ja znam prepoznaje se po obrazima (onim srvenim krugovima) medjutim to je tesko skontati kada imas samo jednu pticu

Ženkina repna pera sa donje strane su poprečno prugasta ili šarena. Krilna pera su kod ženki sa unutrašnje strane šarena, tačkasta, dok su kod mužjaka sasvim jednobojna. Krilna pera su kod ženki sa unutrašnje strane šarena, tačkasta, dok su kod mužjaka sasvim jednobojna. Mužjaci za razliku od ženki imaju izraženije crveno obojen obraz (lako je uočiti poređenjem ukoliko imate mužjaka i ženku, ali ako imate samo jednu pticu veoma je teško ). Kod žutih nimfi je pege ispod krila nešto teže uočiti (tamnije žute tačke).

Po opisu krila bih rekao da je zenka ali posto ima izrazito rumene obraze rekao bih onda da je muzjak :confused:

Super ti je nimfa.Koliko je vec imas?I ovaj moj probudi lepo roditelje oko 6 sati svojom "pesmom", odnosno dozivanjem vrapceva i ostalih jutarnjih ranoranilaca.:hahaha:Vec smo ga prozvali budilnik.

tek nekih 25 dana ali sam je relativno pripitomio :)
Ne bas da me se skroz ne plasi ali drzim je recimo na ramenu i na prstu i ne ljuti se kada je ceskam iza vrata :)

mnogo je zanimljiva ...a li opet ne mogu je nikome preporuciti jer ne znam kakve su druge ptice nisam ih imao nimfa mi je prva ... ma sve su one na svoj nacin zanimljive ;)

A koju pticu ti imas i kako se zove ? :)
I koliko dugo je vec imas ?

Tigrica, zove se Miodrag:hahaha:-Mića.3 godine, međutim dobili smo ga sa nekog sajma ptica u bg i bio je 2-3 dana u nekoj kutiji pre no što je došao kod nas tako da je bio relativno stresiran.Mi smo učinili koliko smo mogli i kažem ti hoće da stoji na ruci meni i mom ocu, majka ga ne voli zbog nečistoće a sestra ga se plaši jer nekad krene da gricne kljunom.Da se češka ni u ludilu, možda rep ali kako kreneš na gore sve je gore.Žao mi je, nisam znao dok se nisam informisao na netu inače ne bih uzimao tako izmučenu životinju.

Back