Паклене муке по учењу Светих Отаца Цркве

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zato što patiš od sindroma naknadne pameti. :mrgreen:

A i ne umeš da čitaš. Ili ne umeš da shvatiš smisao napisanog.
Nisam rekao da glupost, zloba, zavist predstavljaju prepreke. Nego da drugi, zbog svoje gluposti, zlobe i zavisti postavljaju prepreke. Mada je ti ne vidiš, u ovome je ogromna razlika.

Šta misliš ti, kako mu dođe to sa ogledalom? U svakom slučaju, sa teta vaspitačicom provodiš pola dana, pa pitaj nju. Sigurno će ti dati odgovor koji je na tvom nivou. :mrgreen:

ајд сад још једном пажљиво прочитај мој пост па поново одговори.

ајд овако, Бездан је место на северу Србије. јел тако?

Ne mogu Sale tako da razgovaram...!

I za tebe i za eremitu i za Onisofora: sve i da su to Jehovini svedoci "osmislili", umedjuvremenu, dok nemamo kao Crkva boljeg tumacenja, zasto ne prihvatiti njihovo? Bar ponesto?
Zasto po svaku cenu ziveti u mraku?
Jesi li siguran da oni nisu u pravu?
Zaista im je tumacenje Otkrovenja za 10-tku!

I za tebe i za eremitu i za Onisofora: sve i da su to Jehovini svedoci "osmislili", umedjuvremenu, dok nemamo kao Crkva boljeg tumacenja, zasto ne prihvatiti njihovo? Bar ponesto?

srbin.gif

Zašto bih prihvatao njihovo tumačenje? Zašto mi je Bog dao razum?

Zašto bih prihvatao njihovo tumačenje? Zašto mi je Bog dao razum?

Pa jel' znas tumacenje Otkrovenja? Niko ga ne zna i ne usudjuje se da ga otkrije, jer je i nemoguce.
Ali JS su najdalje otisli u tome, cini mi se najlogicnije njihovo tumacenje (mada ne mora biti tacno), a ne kazem da svi treba posto-poto da se drzimo tog tumacenja. Samo kazem da itekako razjasnjava neke stvari iz Otkrovenja, ionako teskog.
A sta ce stvarno biti - druga je stvar...!

Pa jel' znas tumacenje Otkrovenja? Niko ga ne zna i ne usudjuje se da ga otkrije, jer je i nemoguce.
Ali JS su najdalje otisli u tome, cini mi se najlogicnije njihovo tumacenje (mada ne mora biti tacno), a ne kazem da svi treba posto-poto da se drzimo tog tumacenja. Samo kazem da itekako razjasnjava neke stvari iz Otkrovenja, ionako teskog.

па пошто су они најдаље отишли онда што не прихватиш да Исус није син божији, већ првостворени арханђео Михајло:mrgreen:

па пошто су они најдаље отишли онда што не прихватиш да Исус није син божији, већ првостворени арханђео Михајло:mrgreen:

Ma ne, pa to smo apsolvirali na temi o J.S., ja samo kazem da ima tu dobrih delova i tumacenja.

P.S. 'El si se ti to nesto okomio na mene,stvarno te ne razumem, kao da ne znas da sam pravoslavne veroispovesti, ali ako nam se vidjenja ne poklapaju u svemu, to ne znaci da treba da sumnjas. Niti znaci da ja nekom treba da se pravdam.
A intelektualni, verski i kako god, "idiot", da budem - necu.
Da ne bi bilo sutra kao u "Pacjoj skoli" - :Nista drugo ne nauci pacurlija ta
nego sto je i pre znala
ga, ga, ga, ga ,ga!:lol::lol::lol::D

Ma ne, pa to smo apsolvirali na temi o J.S., ja samo kazem da ima tu dobrih delova i tumacenja.

P.S. 'El si se ti to nesto okomio na mene,stvarno te ne razumem, kao da ne znas da sam pravoslavne veroispovesti, ali ako nam se vidjenja ne poklapaju u svemu, to ne znaci da treba da sumnjas. Niti znaci da ja nekom treba da se pravdam.
A intelektualni, verski i kako god, "idiot", da budem - necu.
Da ne bi bilo sutra kao u "Pacjoj skoli" - :Nista drugo ne nauci pacurlija ta
nego sto je i pre znala

ga, ga, ga, ga ,ga!:lol::lol::lol::D

немам више кредита за репутацију:D:D:D

Ne mogu sad da pišem, ukočila mi se ramena...:(
Samo ću reći, da ima ko je znao i predao nam tekstove sa proročanstvima koja se poklapaju i sa otkrivenjem, a to su bili neki sveti oci kojima je Duh Sveti objavljivao šta će biti. Tu spadaju sv. Nil mirotočivi, sv. Ipolit rimski, sv. Leontije černigovski, a najupečatljivije meni je bilo javljanje sv. Serafima Sarovskog sv. Jovanu kronštadskom, u kome mu je pokazao sve što će se desiti do samog drugog dolaska Hristovog, i to po godinama(!), ali je ovo proročanstvo, (naravno) cenzurisano i samo su navedene godine do 1945-te. A viđenje koje je imao sv. Jovan se zbilo negde 1904-te. Uglavnom, blizu je na vratima...
A što se tiče bezdana, nije to ništavilo, jer ništavilo ne postoji, a ono što ne postoji ne može biti spoznato, jer nema ni jednu karakteristiku projavnog bića. Ništavilo je ono što je kontra od bića; biće ima za svoju glavnu osobinu život, a postojanje nečega se ogleda u tome koliko je to nešto ispunjeno bićem, tj. životom. Dok ne biće ili ništavilo ne postoji, jer je potpuno suprotna kategorija od života, što znači da bi moralo biti ispunjeno ne-životom, a to je apsurd.
Bezdan je duhovna kategorija, i označava nekakvo bespuće, u duhovnom smislu lišenost Božijeg prisustva, i označava se da je "dole" da bi se shvatio odnos prema Bogu koji je "gore". Dakle, duše će se nakon druge smrti*, a to je fizička smrt tela (prva smrt je duhovna smrt, ili umrtvljenost duše grehom), naći u paklenom ognju, koji je slika onih muka kako duša reaguje na Oganj Božanski kada se nađe nasuprot Bogu, tj. kada je svojim životom činila suprotno Božijim zapovestima, jer je tada Oganj Božije ljubavi, umesto da je zagreva i hladi istovremeno predstavljajući blaženstvo za dušu, počinje da je peče i muči.
* smrt se ovde na shvata kao potpuni nestanak ili poništenje duše, jer duša ne može umreti, već lišavanje duše Božije blagodati koji je ispunjava, dok se svest duše i dalje ne promenjeno nastavlja u večnosti.

srbin.gif
......ахаха и ја се никада нисам толико крстио испред монитора колико последњих дана на овом пдф...
srbin.gif
о, Боже, сачувај ме и саклони...

цитат:

........................
Прва ствар коју морамо имати, ако желимо да имамо право тумачење, је нешто што зовемо основно знање Православља. То јест, познавање Светог Писма, и Старог и Новог Завета ( и то не онако како се нама чини, већ како је Црква протумачила); познавање дела Светих Отаца; познавање историје Цркве; и свесност постојања различитих јереси и одступања која нападају истинито схватање догми и учења о крају света Цркве. Ако немамо темељ у овим изворима, можемо се наћи неспремни и збуњени. То је тачно оно што нам Господ говори: да будемо спремни, да будемо припремљени. Ако не будемо имали основно знање, нећемо бити спремни и погрешно ћемо протумачити знаке времена.

Најважнија ствар коју неко стиче док чита основну литературу Православља је вештина која се зове разборитост. Када дођемо до два појма, која нам изгледају истоветни, или врло слични, вештина разборитости нам омогућује да увидимо која је лажна а која је истинита; односно шта има Дух Христов, а шта може имати дух Антихриста.
Сама природа Антихриста, који ће бити последњи светски владар и последњи Христов противник је да буде анти - Христ и то „анти“ не значи само против, већ и уместо, имитација Христа. Антихрист, као што сви Свети Оци говоре у беседама о њему, ће бити неко ко опонаша Христа, ко лаже људе да се Христос вратио на Земљу. Стога, ако неко има врло нејасну представу о Хришћанству, или тумачи Писмо по свом сопственом мишљењу (и према оним каја долазе из сфере ваздуха, а сфера ваздуха није хришћанска већ антихришћанска), онда ће он доћи до врло антихришћанских закључака. Видећи Антихриста, он ће мислити да је то Христос.

..................уочавање, посматрање знакова времена...ре свега, морамо знати шта у ствари значи фраза “ знаци времена “. Овај израз долази директно из Јеванђеља, из речи нашег Спаситеља у Матеју (16:3). Христос говори фарисејима и садукејима који су дошли Њему “ Лице небеско умијете познавати”, тј. знате какво ће време бити; “ а знаке времена не можете познати” . Другим речима, Он им говори да то нема никакве везе са науком, или са знањем о нашем месту у свету, или било шта слично. То је питање религије . Ми проучавамо знаке времена да би могли да препознамо Христа.

To su oni što umu da napune kožu bilo kake živuljke slamom. :D

Мислиш на пуњене 'тице - не знам шта ће на то да ти каже "боркиња" или "аналитико"...као што не знам какве благе везе имају препариране животиње
са тумачењем Откровења Јовановог - да ниси погрешио пдф :per:... можда
ти је заостала нека дискусија о оној новопронађеној стопи диносауруса од 1,5
метар у пречнику стара ни мање ни више него 150 милијарди година :hahaha:

Мислиш на пуњене 'тице - не знам шта ће на то да ти каже "боркиња" или "аналитико"...као што не знам какве благе везе имају препариране животиње
са тумачењем Откровења Јовановог - да ниси погрешио пдф :per:... можда
ти је заостала нека дискусија о оној новопронађеној стопи диносауруса од 1,5
метар у пречнику стара ни мање ни више него 150 милијарди година :hahaha:

Upravo tako. Nema nikakve veze. Kao što ni halucinacije Jovanove nemaju veze sa budućnošću. :D
Ali, i jedno i drugo imaju veze sa... travom.

Upravo tako. Nema nikakve veze. Kao što ni halucinacije Jovanove nemaju veze sa budućnošću. :D
Ali, i jedno i drugo imaju veze sa... travom.

Е, боље не помињи халуцинације, јерБО ћу о'ма да консултујем најновије научЕЊачка достигнућа... тамо свашта има... а понајмање траве у вези тих
разних халуцинација - рецимо, веле да неке медитације проузрокују феноменалне
халуцинације и да човек ствара зависност од њих исто као и од дроге. А ако
смо код траве - такође твоји научЕЊаци читам почели да производе качкаваљ
са травом - кажу е, није то дрога, него само 'нако мало даје шмек као бибер...

2mw5iio.gif

Има доста тога што је већи испуњено према Откровењу... а за остало, видећемо...
мада би се рекло да рогати крупним корацима напредује

200.gif

Е, боље не помињи халуцинације, јерБО ћу о'ма да консултујем најновије научЕЊачка достигнућа... тамо свашта има... а понајмање траве у вези тих
разних халуцинација - рецимо, веле да неке медитације проузрокују феноменалне
халуцинације и да човек ствара зависност од њих исто као и од дроге. А ако
смо код траве - такође твоји научЕЊаци читам почели да производе качкаваљ
са травом - кажу е, није то дрога, него само 'нако мало даје шмек као бибер...

2mw5iio.gif

Има доста тога што је већи испуњено према Откровењу... а за остало, видећемо...
мада би се рекло да рогати крупним корацима напредује

200.gif

<Pa ne pominjem ja halucinacije. Čitaj medveđe sastave, pobogu. :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back