Padobranci sveta ujedinite se !

Preuzeto sa padobranske mailing liste.
Poruku poslao Robert Sabo.
------------------------------------------------------------
Evo, da lista ne bude mrtva, vec da diskutujemo o nekim stvarima koje mogu da ucine padobranstvo bezbednijim u buducnosti... procitajte jedan od ova dva (ili oba) clanka, pa da vidimo ima li kakvih misljenja o tome sta mozemo nauciti iz ovoga...

http://www.pressonline.co.yu/vest.jsp?id=31490&sectionId=39

http://arhiva.glas-javnosti.co.yu/arhiva/2007/04/28/srpski/H07042702.shtml

-----------------------------------------------------------

Mislim da je stvar isuvise komplikovana da bi neko ko nije skakac raspravljao o tome te da joj nije mesto na ovom forumu. Nije u redu da prenosis informacije sa liste putem drugih medija. Uostalom, zato je lista dostupna samo padobranskoj populaciji. Da je Robert zeleo da se o tome raspravlja na ovom forumu verovatno bi sam postavio temu. Ovako se stvar svodi na rekla kazala price nedovoljno informisanih ili cak zlonamernih ljudi

PoZZ- B.

Jocatim ti si bas zanimljiv!
Pusti ljude da pisu sta hoce
a ako te smaraju ti se odjavi.
A sta mislis da se ti malo odjavis, ha?
Joca je dobro poznat svima kao neko ko je uvek spreman da pomogne i deli i neko ko je za padobranski sport zasigurno mnogo vise ucinio od tebe. Siguran sam da kada bi skakacka populacija sa ovog foruma birala ti bi lagano ispao...
Zato, ucini lepo uslugu svima i zabi se u spajz u kom ces moci da mastas kako si veliki i vazan a nas pusti da radimo ono sto volimo.

PoZZ- B.

Mislim da je stvar isuvise komplikovana da bi neko ko nije skakac raspravljao o tome te da joj nije mesto na ovom forumu. Nije u redu da prenosis informacije sa liste putem drugih medija. Uostalom, zato je lista dostupna samo padobranskoj populaciji. Da je Robert zeleo da se o tome raspravlja na ovom forumu verovatno bi sam postavio temu. Ovako se stvar svodi na rekla kazala price nedovoljno informisanih ili cak zlonamernih ljudi

PoZZ- B.

A ti si sta?
Informisan?
Dobronameran?

E, da...
Setio sam se jos necega. Moze li neko da mi objasni ovde ili putem privatne poruke ili na e-mail posalje izvestaj o Kecovom incidentu u Prijedoru. Niko se nije zvanicno oglasio, svi shute i svaljuju na coveka koji vise nije sa nama...
Ako ima bilo ko ko ima zvanicni izvestaj, na koji svi imamo pravo da cujemo, molim ga da mi ga posalje.
mircan

Poštovani! POMOGNIMO FACI (raja, ali stvarno faci)
Saslusajte:

Zovem se Todorović Goran-Faca, rodjen sam 30.10.1971.godine, živim u Leskovcu, pripadnik sam 63.padobranske Brigade iz Niša, sa činom stariji vodnik I klase, bolje rečeno bio sam pripadnik, s obzirom da se sada nalazim u bolnici, tačnije na VMA u Beogradu gde nastavljam lečenje. Na VMA sam od samog početka povrede, 18.12.2003.godine, gde neprestano boravim jer lečenje nije završeno i još uvek mi nije rešeno stambeno pitanje

Dana 18.12.2003. godine tokom obavljanja redovnih dužnosti na radnom mestu, vojnom aerodromu u Nišu, prilikom izvodjenja padobranskih skokova, na svom 984.skoku, imao sam nesreću-umršenje padobrana, usled koje sam ostao paraplegičan. Udario sam u zemlju približno brzinom od 120 km/h sa visine od 1 200 m, i tom prilikom polomio 5 pršljenova(od kojih sam 2 smrskao a 3 polomio), grudna kost je pukla na pola, sva creva su mi popucala, srce je prestalo da radi. Ali je jaka volja ucinila da ipak ostanem živ. Borba se nastavlja.

Zbrinut sam i lečen na VMA, Beograd. Dejstvom antibiotika i inekcija koje sam primio oštećen mi je jako sluh(oko 88,4 %) i pojavio se jak tinnitus(šustanje i zujanje u ušima).
Pored padobranstva(i u civilstvu sam padobranac i to nastavnik padobranstva)posedujem i ronilacko P 2 zvanje, bavio sam se i speleologijom, freeclimbing-om, bio član Gorske službe spasavanja i bavio se planinarstvom/alpinizmom, tako da sam 2002.godine sa ekipom planinara Srbije popeo Mont Blanc u Francuskoj(4 810 m) a 2003. Elbrus na Kavkazu(5642 m). Takodje sam trenirao dizanje tegova(klasicno, ne body bilding) i kao sportista, član KTD Leskovac, ostvario sam uspeh postavsi tri puta prvak Srbije. Od borilačkih sportova trenirao sam Aikido tri godine i TaeKwonDoo sedam godina.
Takodje sam odlikovan u ratu- Medaljom za zasluge u oblastima odbrane i bezbednosti III stepena. Kao dobrovoljni davaoc krvi dao sam preko 40. puta krv.

Kao čovek koji nikada ne odustaje i u čijem rečniku NE postoji reč predaja nastavljam borbu i povratak za trenutak gde sam zaustavljen. Tako da sam u organizaciji Vazduhoplovnog saveza Srbije 23.06.2007.godine ponovo zakoračio oblacima, tj ponovo sam izveo padobranski skok. I samim tim postao prvi paraplegičar u Srbiji koji je skočio. Po nekim saznanjima mozda i prvi paraplegičar na Balkanu koji je skočio padobranom. I tako upisao još jedan skok, 985., u padobransku knjižicu, približavajući se cifri od 1 000.
Dogadjaj je prenešen putem medija. Prikazano nedavno na TV-zijama RTS 1, Studio B i B 92.

Do sada su mi uradjene 2 operacije na kičmi(na jednoj uradjena stabilizacija kicme) i 4 operacije na stomaku. Uspeo sam otići na lečenje sluha u Švedsku krajem prosle godine zahvaljujuci solidarnoj pomoći dobrih ljudi koji su izdvojili novac(10 000 eura) za moj odlazak(pripadnici 63.padobranske brigade, moje komšije, Opština Leskovac, i mnogo drugih dobrih ljudi) o čemu su pisale novine(Blic i Kurir). Nakon terapije sluh se poboljšao.

Stupio sam u kontakt sa privatnom klinikom u Rusiji, tacnije u Moskvi, u vezi kičme i od njih dobio profakturu na moje ime, i konkretne ponude sa specifikacijom troškova za intervenciju(oko 20 000 eura). U pitanju je operacija/lecenje pomoću stem ćelija.
Ovom prilikom Vas molim da pomognete u skladu sa Vašim mogućnostima i uplatite novac na moje racune kako bih mogao otići na operaciju/lečenje.

- dinarski (važi i za pravna i za fizička lica)
tekući račun : 205-1001527759910-84
- Devizno (važi i za pravna i za fizička lica)
devizni račun : 542700-23-1226813885
- Račun je kod KOMERCIJALNE BANKE AD BEOGRAD : 908-20501-70
- Primalac : Goran Todorović, Strahinjića Bana 8/23, 16000 Leskovac
- Pri uplati naglasiti da je u pitanju donacija radi odlaska na lečenje.

-JMBG 3010971740031
-Broj lične karte 317432
-Kontakt telefon 063/ 777 1 358

Unapred zahvalan
Stariji vodnik I klase
Todorović Goran-Faca

Matori ima nas svesnih!!!!
Pozdrav od Jarana

A sta mislis da se ti malo odjavis, ha?
Joca je dobro poznat svima kao neko ko je uvek spreman da pomogne i deli i neko ko je za padobranski sport zasigurno mnogo vise ucinio od tebe. Siguran sam da kada bi skakacka populacija sa ovog foruma birala ti bi lagano ispao...
Zato, ucini lepo uslugu svima i zabi se u spajz u kom ces moci da mastas kako si veliki i vazan a nas pusti da radimo ono sto volimo.

PoZZ- B.

Joca je i meni poznat da je za padobranstvo
ucinio mnogo vise od mene to bas i nisam siguran
a i kad bi skakacka populacija birala nemoj biti toliko siguran
da bi ja lagano ispao.Ne moram da mastam o tome kako sam
veliki i vazan zato sto to i jesam.Voli vas vas PObesneli Max:heart::heart::mrgreen:

Po ustaljenom obicaju da se organizuje skakanje UVEK kada to meteo-vreme dozvoljava: na DZ Paracin.
Vikend (28.29.30. mart) puno radno vreme i sve raspolozive visine i sve vrste skokova....Tandem skokovi za zainteresovane, NUSP(AFF), FS obuka.
Zemaljska desavanja i druzenje, povoljan smestaj u gradu.
Blue Sky, DZ Paracin

pozz narode .cim se spominje rostilj odmah se javljam.sta ima novog.vidim da je kod vas rad poceo punom parom .mi u austriji smo poceli prije dvije sedmice a vrijeme bilo idealno,malo vjetra ,nebo bez oblaka i 19 stepeni a odma sutradan nevrijeme i kisa i to traje jos uvjek. plavo nebo .:smile:

Back