Neno
Elita
- Poruka
- 22.079
Šta je danas ozbiljno a šta šala?Neno, ti si ovu temu zamislio kao ozbiljnu ili kao off topic?
Pitam, jer rado bih odgovorila.
S,nekima se nije dobro ni našaliti jer to obično shvataju (bukvalno) za ozbiljno, iako su mnogi od njih dobre duše..
Ako ćemo biti fer, pitanje ti je sasvim na mjestu i svakako da zaslužuje korektan odgovor. Ne znam kako sam je zamislio da bude.. "ispala" je tako kako je.
Možda na neki način jeste šaljiva, možda zvuči neozbiljno ali sa druge strane može se reći da je i te kako ozbiljna.
Mislim da u svakoj temi treba ubaciti elemente šale, mada će neko reći "u šali pa privali" što i nije daleko od istine. Mnogi ljudi imaju sposobnost da pod plaštom šale doslovce rasplaču neku osobu, ali to je već neka druga tema.. mnogo toga krene od šale pa završi veoma ozbiljno. Npr. ako muž ili žena u šali kaže "razvodim se od tebe", to baš i nije šala kako god da zvučala.
Ali, da ne zalutam.. to što sam napisao je sušta istina i nisam je zamislio da bude nešto kao off topic.
Kao i u svemu, ne treba ništa uzimati zdravo za gotovo, pa tako i ovo.. nije to odredjena formula u m.ž-im odnosima, ali je ima, dešava se, nije izmišljena.