Ozbiljna politicka rasprava

Znaci odbijas da odgovoris na direktno pitanje, i nastavljas da dajes podrsku ubicama i lopovima!

N1 nije glasilo ubica i lopova.
Informer, Kurir, Pink, Alo i ostala gowna jesu.

Ti si odabrao stranu.
Ne foliraj se.

kako te bre nije sramota? zasto si toliko iskljuciv

ako neko nije za tvoju opciju ne znaci da je za vucica automatski

imas jos politickih opcija na trzistu

Ne mogu lopovi i ubice da vode drzavu.
Takvima je mesto iza resetaka.

To je prvo i osnovno. Najelementarnije.
Nije to nikakva moralna prica - to je egzistencijalna prica, najsonovnija egzistencija je svakom gradjaninu ugrozena, pravo na goli zivot je ugrozeno.

Nadstresnica je pokazala koliko je to pravo ugrozeno.

Ali okej, vidim da si ti u fazonu "to se desilo nekom drugom", i da ne kapiras da si i ti ispod nadstresnice koja ce jednom da se srusi.

Ali sve je super, jos se nije srusila, tako da tebi je cool.

Kako onda dodjose Djilas, Delic, Dinkic, Sutanovac, Labus, Vuk Draskovic na vlast ?

Nije to nikakva moralna prica - to je egzistencijalna prica, najsonovnija egzistencija je svakom gradjaninu ugrozena, pravo na goli zivot je ugrozeno.

Ali okej, vidim da si ti u fazonu "to se desilo nekom drugom", i da ne kapiras da si i ti ispod nadstresnice koja ce jednom da se srusi.

A ja vidim iz ovog što ti pišeš da ne umeš da razlikuješ stavove od omalovažavanja drugih ljudi.

Jer... ja uoppšte nisam u fazonu to se desilo nekom drugom. to si mi prišio onako svojski bez ikakvog opravdanja. Naprosto si mi prišio netačne stvari i koje ne mislim. Zar ne vidiš koliko si ekstreman?

A sve ovo prvo što si napisao sa time se slažem, ali kave toi VEZE ima sa ovom TEMOM?

alternativa je da stave prst na celo i vrate se pocetku..polet nije nastao u nasilju, nastao je zbog nasilja..
Gresis, sve ovo sto gledas je logican sled dogadjaja, a a AV nece sici s vlasti na miran nacin, no to sve nije razlog da se obicni gradjani medjusobno vredjaju i da nemaju umeren dijalog- sto je trebala biti tema ovog razgovora, a pretvorila se u obicne politicke pamflet rasprave, i nije mi jasno da jos uvek branis snsovce.

Дакле, ти за неспособност за политичку дебату оптужујеш страну која је постала нетолерантна на неправду,

уместо да,

за непостојање културе дијалога оптужиш оне који 13 година воде целокупан политички наратив и стварају атмосферу нетолеранције.

А сад кад се народ побунио против тога, е сад ти смета онај ко властодршце и њихове присталице оптужује да су ботови и сендвичари.

Па, власт је јуче и јутрос оптужила неистомишљенике да су нацисти и фашисти и ставља кукасте крстове у сред града на главној капији Тврђаве,

али теби смета отпор томе.

Шта је закључак?

Закључак је да си бот и сендвичар.
ajde ti si korektan pa cu ti odgovoriti.
sve si lepo i tacno rekao osim....
problem je u reci "narod se pobunio"
koji narod, koliko naroida?
demonstracija od 100..200 hiljada pa i da dodje milion ljudi po demokratskim standardima nije narod nego odredjena grupa iz naroda.. mi imamo oko 6 miliona glasaca..sve ispod 3 miliona nije narod nego grupa istomisljenika.
samo gloop i ostrascen covek vidi u mojom pisanju cacija, pametan vidi da ja upravo dajem formulu kojom se moze pobediti vucic, skrecem paznju sta se lose radi, da agresija i nasilje ma koliko u glavama nekih imalo opravdanje u glavama vecine nema, nasilje je nasilje, neprihvatljivo je ma koliko ga pravdao recenicom "i oni su bili nasilni".
otpor tome u vidu demonstracija kakve su bile na pocetku je nesto sta je u redu
otpor u vidu napada na onog cacija ili hvalospevi o onom sto je istukao onog buzdovana sto je gadjao farbom beogradski sindikat jeste nesto sta smeta umerenoj vecini

milsim koliko treba da si gloop (ne kazem tebi, pricam uopsteno) da ne vidis da je cela snaga demonstracija naglo pala odkad je i ta strana krenula sa agresivnim ponasanjem.

kako te bre nije sramota? zasto si toliko iskljuciv

Зато што не може другачије.

Нема компромиса са мафијом.

Не постоји та твоја варијанта "Боље ова Мафија него неки други, ти други би увели санкције Русији".

То је прича за малу децу.

Има само или, или, за почетак. За после идемо даље, сви други су далеко мање опасни.

Овако, са тим цинцулирањем "бићу само до пола трудан, ако ми до пола уђе" ће ти на крају свакако ући цео у пакету.

Пошто мафија нема рамена...

Не знам да ли ће бити избора и ко ће и на који начин изаћи на њих, али свака опција за коју знам да је сигурно против ове СНС банде имаће моју подршку.
То је део проблема, јер нико стварно није против СНСа. Ја видим само једну особу, дакле не странку, него особу, која је Великом Вођи нанела толико штете да апсолутно нема шансе да сарађује са њим испод жита, јер ако и он сарађује онда је то доказ да апсолутно сви сарађују. Али ако чак и он уђе у коалицију, да ли ћу гласати за његову опцију зависи од тога са ким је.

Jer... ja uoppšte nisam u fazonu to se desilo nekom drugom. to si mi prišio onako svojski bez ikakvog opravdanja. Naprosto si mi prišio netačne stvari i koje ne mislim. Zar ne vidiš koliko si ekstreman?
Samo nazivam stvari pravim imenom.
To nije ekstremizam vec elementarna kultura.
A sve ovo prvo što si napisao sa time se slažem, ali kave toi VEZE ima sa ovom TEMOM?

Ima veze i te kako.
Tema je relativizacija lopova i ubica na vlasti.

Relativizacija zlikovaca je pljuvanje po žrtvama.

Ne mogu da verujem da to ne vidis?

Čoveka čine stav i mašta.
Ako stav ne valja - ne valja ni čovek.

Stav ljudi koje ne poznajemo - to nije nešto što može biti rzlog da ih nipodaštavamo ili preziremo, još gore mrzimo.

Ok, možda si ti ateista, ja sam vernik i svako je Božije dete. Ne mogu gledati na ljude sa mržnjom. I upravo je ta mržnja koju neki pokazuju razlog zašto opada podrška tim u osnovi dobrim stavovima i razlozima.

demonstracija od 100..200 hiljada pa i da dodje milion ljudi po demokratskim standardima nije narod nego odredjena grupa iz naroda.. mi imamo oko 6 miliona glasaca..sve ispod 3 miliona nije narod nego grupa istomisljenika.
Народ није број,

па да бројимо кога има више или мање, па да они којих има више тлаче мањину.

Ово на улицама је народ. Људи којима је допиздило. Понашање властодржаца је превршило сваку меру. И не можеш да избројиш бабе и кажеш, има 500 000 баба и 100 000 студената, бабе су у већини, студенти нека седе у парку и ћуте.

Огромне су тензије у друштву, сваки дан је све горе и горе, буквално се пробудио народ. Не део народа. Није то торта, па да је сечеш на парче. Народ препознаје чија је одговорност за несносну атмосферу у друштву. Зато су властодршци у дефанзиви већ 7 месеци.

Дакле, ти за неспособност за политичку дебату оптужујеш страну која је постала нетолерантна на неправду,

уместо да,

за непостојање културе дијалога оптужиш оне који 13 година воде целокупан политички наратив и стварају атмосферу нетолеранције.

А сад кад се народ побунио против тога, е сад ти смета онај ко властодршце и њихове присталице оптужује да су ботови и сендвичари.

Па, власт је јуче и јутрос оптужила неистомишљенике да су нацисти и фашисти и ставља кукасте крстове у сред града на главној капији Тврђаве,

али теби смета отпор томе.

Шта је закључак?

Закључак је да си бот и сендвичар.

Bravo! Prosta dedukcija.

Samo nazivam stvari pravim imenom.
To nije ekstremizam vec elementarna kultura.

Ima veze i te kako.
Tema je relativizacija lopova i ubica na vlasti.

Relativizacija zlikovaca je pljuvanje po žrtvama.

Ne mogu da verujem da to ne vidis?

Ne, priča nije relativizacija ubica, to si ti u s svojoj glavi prespojio, već je tema o tome da je društvo polarizovano i ekstremno i da nema više razumevanja za druge ljude. A poštovanje drugog čoveka je osnova dobrog vajba. Kada toga nema, a priznaješ i sam da kod tebe nema, onda nema ni kulture razgovora.

narod nije broj ali demokratija jeste.
Није.

Демократија није диктатура већине над мањином, како се у Србији тумачи.

Демократија је систем у коме сваки појединац може слободно да се развија и где су сви једнаки.

Тога у Србији нема.

да поновим - демократија није диктатура већине над мањином (иначе, СНС нема већину).

ajde ti si korektan pa cu ti odgovoriti.
sve si lepo i tacno rekao osim....
samo gloop i ostrascen covek vidi u mojom pisanju cacija, pametan vidi da ja upravo dajem formulu kojom se moze pobediti vucic, skrecem paznju sta se lose radi, da agresija i nasilje ma koliko u glavama nekih imalo opravdanje u glavama vecine nema, nasilje je nasilje, neprihvatljivo je ma koliko ga pravdao recenicom "i oni su bili nasilni".
otpor tome u vidu demonstracija kakve su bile na pocetku je nesto sta je u redu
otpor u vidu napada na onog cacija ili hvalospevi o onom sto je istukao onog buzdovana sto je gadjao farbom beogradski sindikat jeste nesto sta smeta umerenoj vecini

milsim koliko treba da si gloop (ne kazem tebi, pricam uopsteno) da ne vidis da je cela snaga demonstracija naglo pala odkad je i ta strana krenula sa agresivnim ponasanjem.
Са већином се слажем, само видим једну велику нелогичност. Написао си да од 2000. ниси гласао. Да ли ова порука о "групи људи" значи и да си био против 5. октобра?

Da li smo kao drustvo postali nesposbni za ozbiljne politicke debate?

Gledam po drustvenim mrezama, vise nema ozbiljnog politickog sukoba argumentima, sve se svodi na pljuvacinu i etiketiranje.

Vise ne postoji ona masa u sredini, koja prihvata dobre strane jednih i drugih a osudjuje lose strane jednih i drugih.
Polarizovani smo na jednu ili drugu stranu...
ili oni postoje ali ne zele da se izjasnjavaju jer znaju da ce ih glasna manjina nepotrebno poklopiti, vredjati i etikatirati i u fazonu su.."sta mi to treba u zivotu" i odlucuju se da se iskljuce iz javnog politickog komentarisanja.

Kazes nesto sta se ne svidja jednoj strani odmah si bot ili sendvicar, kazes nesto sta se ne svidi drugoj strani odmah si blokader.

Zasto smo postali toliko iskljucivi da nam smeta misljenje sa kojim se ne slazemo i odmah skacemo veoma ostro na to misljenje a pisca tih redova vredjamo, osudjujemo i etiketiramo?
Ili si bot, ili si fašista i nacista. Ko li je nesposoban da polemiše, ako uzmemo u obzir ove reči kojima se služe jedni a kojima drugi?

Ne, priča nije relativizacija ubica, to si ti u s svojoj glavi prespojio, već je tema o tome da je društvo polarizovano i ekstremno i da nema više razumevanja za druge ljude. A poštovanje drugog čoveka je osnova dobrog vajba. Kada toga nema, a priznaješ i sam da kod tebe nema, onda nema ni kulture razgovora.

Sorry, coveka koji je lopov i ubica, ili koji ih podrzava, ne mogu da postujem.

Tu nema razumevanja. Tu nema rasprave.

Razumevanje i rasprava su te relativizacije o kojima pricam.

То је део проблема, јер нико стварно није против СНСа. Ја видим само једну особу, дакле не странку, него особу, која је Великом Вођи нанела толико штете да апсолутно нема шансе да сарађује са њим испод жита, јер ако и он сарађује онда је то доказ да апсолутно сви сарађују. Али ако чак и он уђе у коалицију, да ли ћу гласати за његову опцију зависи од тога са ким је.
Има и тога. СНС је направио дил са већином других кључних политичких акционара, и то јесте једно време функционисало.

Али, мафијашка логика је превладала. Једноставно, они више не могу да се уздрже од тога да рекетирају све, и да краду где стигну.

Ја годинама гледам у моме граду, који је иначе био бастион СПС, како СНС системаски минира СПС где год може, и потискује их са свих позиција на све начине. То 12 година траје, није од јуче. А у коалицији су...

Једноставно, мафија не трпи било какву конкуренцију. Морају да уклоне све, јер су све алавији и алавији.

Резултат, наравно, те успешне СНС политике је да је град пропао као муда кроз поцепане гаће, у сваком погледу, а да се одређена групација СНС и блиских дебело поткожила.

To nije mrznja, to je prosto nazivanje stvari pravim imenom.

Malo sam video sveta, video gde za proneveru od 50 evra, koja je nenamerna, gradonacelnik da ostavku.

Jel pogresno sto zelim takvo stanje u Srbiji?

Menjaš priču. Zapravo ovo što sad radiš je čista manipulacija, slično vučko radi.

Dakle, postavljaš pitanje na koje bi se svako složio !

Ali tema nije to što želimo društvo u kojem se za lopovluk i ubistva ide u zatvor, već ekstremizam prema pojedinim ljudima i njihovom mišljenju

Poslednja izmena:

Back