Ozbiljna politicka rasprava

Није.

Демократија није диктатура већине над мањином, како се у Србији тумачи.

Демократија је систем у коме сваки појединац може слободно да се развија и где су сви једнаки.

Тога у Србији нема.

да поновим - демократија није диктатура већине над мањином (иначе, СНС нема већину).
Грешка, говориш и либералној демократији. Демократија једноставно значи владавина већине. Слажем се да Велики Вођа нема апсолутну већину, али демократија апсолутно може да буде диктатура већине. Постоје разне врсте демократије, и ни једна од њих нема тапију над термином "демократија".

Ili pojam "ostrašćenost". Ovi sa smanjenom mogušćošću korišćenja logičkog razmišljanja ovu reč prispisuju svima koji umeju argumentovano da diskutuju. Kako onda očekivati polemiku između dve, toliko udaljene strane?

Није.

Демократија није диктатура већине над мањином, како се у Србији тумачи.

Демократија је систем у коме сваки појединац може слободно да се развија и где су сви једнаки.

Тога у Србији нема.

да поновим - демократија није диктатура већине над мањином (иначе, СНС нема већину).
vidis da ni ovde nisu svi jednaki..i sam si rekao malopre da podrzavam sns iako ni jednom recenicom nisam to rekao i cak pokusavam ovim ekstremistima da objasnim da njihov nacin razmisljanja upravo smeta rusenju vucica. frederik svojim pisanjem pomaze sns-u vise od bilo kog bota ovde...
njegovo pisanje nema ni d od demokratije u sebi..on je esencija ove teme..

Menjaš priču. Zapravo ovo što sad radiš je čista manipulacija, slično vučko radi.

Dakle, postavljaš pitanje na koje bi se svako složio !
Pa što se ne složi?
Ali tema nije to što želimo društvo u kojem se za lopovluk i ubistva ide u zatvor, već ekspremizam prema pojedinim ljudima i njihovom mišljenju

Ti pojedini ljudi su upravo lopovi i ubice.
Ti zelis da imam razumevanje prema tome?

Ili pojam "ostrašćenost". Ovi sa smanjenom mogušćošću korišćenja logičkog razmišljanja ovu reč prispisuju svima koji umeju argumentovano da diskutuju. Kako onda očekivati polemiku između dve, toliko udaljene strane?

Evo pogledaj šta si napisala "ovi sa smanjenom mogućnošću korišćenja logičkog razmišljanja" itd... Dakle, kako se to zove?

Da li si ti sad rekla da ti imaš dobru mogućnost logičkog razmišljanja, nasuprot drugih koji je nemaju?

Има и тога. СНС је направио дил са већином других кључних политичких акционара, и то јесте једно време функционисало.

Али, мафијашка логика је превладала. Једноставно, они више не могу да се уздрже од тога да рекетирају све, и да краду где стигну.

Ја годинама гледам у моме граду, који је иначе био бастион СПС, како СНС системаски минира СПС где год може, и потискује их са свих позиција на све начине. То 12 година траје, није од јуче. А у коалицији су...

Једноставно, мафија не трпи било какву конкуренцију. Морају да уклоне све, јер су све алавији и алавији.

Резултат, наравно, те успешне СНС политике је да је град пропао као муда кроз поцепане гаће, у сваком погледу, а да се одређена групација СНС и блиских дебело поткожила.
Већина све то прихвата да би имала бенефиције. Најбољи пример је баш СПС, али и Ђилас ТајФун. И даље функционише.

Грешка, говориш и либералној демократији. Демократија једноставно значи владавина већине. Слажем се да Велики Вођа нема апсолутну већину, али демократија апсолутно може да буде диктатура већине. Постоје разне врсте демократије, и ни једна од њих нема тапију над термином "демократија".

Не волим израз "демократија", Таб га је употребио, ја не бих.

Опет, диктатура већине над мањином није нормална.

Jasno. Tako da je jasno da ti nisi čovek koji može bez omalovažavanja da razgovara sa onima koji ne misle kao ti, tako da si se izjasnio i to je to.

Sada ti menjas pricu i navodis na "one koji ne misle kao ja".

Ovde se ne radi o tome da li neko misli kao ja. To nije stvar misljenja, tipa da li mislimo da ce dozvola gej brakova da nanese stetu drustvu.
O tome mozemo da diskitujemo sa postovanjem.

Ja sam levicar a druzim se i cesto diskutujem sa jakim desnicarima, i nemamo problem da budemo i drugari i protivnici u diskusiji, i da se svaki susret zavrsi sa osmehom uz pivo.

Ovo je stvar da li podrzavas ili ne najteza krivicna dela. To je elemntarno. To nema veze sa "misljenjem", sa "stavom".

Toliko je prosto da ne moze prostije.

Не волим израз "демократија", Таб га је употребио, ја не бих.

Опет, диктатура већине над мањином није нормална.
Колико видим он тај термин није употребио у искључиво либералном облику, али можда сам нешто превидео. Ако јесам онда ништа, наставите вас двојца даље.
Ипак, то да ли је диктатура нормална је потпуно друга прича. Ако говоримо о поштеним изборима, диктатура и поштени избори нису узајамно искључиви.

Evo pogledaj šta si napisala "ovi sa smanjenom mogućnošću korišćenja logičkog razmišljanja" itd... Dakle, kako se to zove?

Da li si ti sad rekla da ti imaš dobru mogućnost logičkog razmišljanja, nasuprot drugih koji je nemaju?
Pa kako drugačije da napišem za ljude koji manje misle? A da ne budem nekulturna? Hoćeš da kažeš da takvi ne postoje i ne učestvuju u raspravama?

Са већином се слажем, само видим једну велику нелогичност. Написао си да од 2000. ниси гласао. Да ли ова порука о "групи људи" значи и да си био против 5. октобра?
od skidanja slobe nisam glasao..to sam napisao.
5. oktobar je nastao kao rezultat izbora na kojima je sloba izgubio.

on ne razume da je u neku ruku on postao tema.
primer onog na sta sam mislio kad sam otvarao temu.

samo je pokazano da u ovoj zemlji ne postoji mogucnost normalne politicke rasprave i posle se cudimo sto vucic vec 13 godina vlada...

Vlada 13 godina jer ima podrsku od neutralnih i vas koji relativizujete.

Vlada sa 22% birackog tela, jer je pun djavo vas koji ne izlazite na izbore.

Sto si i sam priznao.

Dakle - kriv si.

Back