Ozbiljna politicka rasprava

okj ajde kazi konkretan citat iz kog vidis to?
citiraj ovde pa da prodiskutujemo.

ali neces moci..jer je moje pisanje neutralno i tebi smta upravo ta neutralna obojenost..ja sam izneo samo cinejnice.

jel su se desvaala sva ta desavanja koja spominjem?
jesu?
da li je snaga demonstracija opala?
jeste

citiraj gde pisem ono sta tvrdis.
A ja ti kažem da u slučaju da gledaš silovanje deteta nemaš taj luksuz da budeš neutralan. Mislim imaš, ali ćeš tako biti i tretiran.
Meni je ustvari drago da podrška likova poput tebe izostaje. Znam takvih nekoliko. Balansiraju da vide šta će biti pa da se ne zamere huljici ako preživi. Šljam.

Ne nego zbog prodanih poput tebe koji ce za neku sitnu licnu korist da žmure i prave se ludi na činjenice da je Vučić ubica i da je cela SNS banda jedna banda ubica i lopova.

Hoces da kazes da nisu?

Ne zaiebavaj me, provaljen si da si se prodao jos odavno.

A te fore o "neutralnosti i objektivnosti" mozes babi da prodajes, molim te, ne vredjaj mi inteligenciju.
ponavljam..citiraj post u kome se vidi moja "obojenost"

realno gledano..cela ova prica je dozivela svoj vrhunac oko velikog protesta 15 marta.
kad se nista nije desilo odredjen broj ljudi je krenuo sa ekstremnim i agresivnim ponasanjem prema neistomisljenicima i to je bila prelomna tacka od kad su protesti poceli da gube snagu..
ljudi se povlace jer ne zele da ucestvuju u agresivnim ponasanjima jer to nije ono sta je u svom izvornom smislu imala studentska blokada...
imali smo demonstracije protiv nasilja a sad demonstracije prouzrokuju nasilje..potpuno se izmenila prica i ako vucic stoj iza toga onda je zaista to maestralno odigrao...izvrnuta je prica..nasilje sad ne vrsi policija ili sns..nasilje vrse oni koji napadaju sns i cacije.
nestala je prica o studentskim zahtevima..sve ono sta je bila pogonska snaga studentskih demonstracija je baceno u drugi plan a nasilje je sad skocilo u prvi.

Jeste, promenilo se nešto posle 15. marta. Izgleda da je Vučič uspeo mnoge da povuče u svoj ružan lonac. To je verujem zbog toga što blokadei i svi koji ih podžavaju pokušavaju da ekstremnim nastupima i pričom naprave polarizaciju i da iz te mržnje prema Vučiću i Ćacijima mnoge privuku sebi. Ali to ne ide tako.

Bitka se bije oko puno sveta koji nema razumevanje za ektremiste. Recimo da ako Vučić ima oko 1000 pristalica koji su spremni nešto ozbiljnije da urade za njega, i oko 20000 blokadera koji su spremni na sve (ako mogu da procenim po tviteru i instagramu, po lajkovima).Svi ostali posmatraju i gledaju šta je za njih lično bolje.I dalje mislim da će na izborima biti gusto, ali samo zato što će mnpogi zažmureti na greške blokadera, ovi drugi iz ličnog interesa zažmureti na greške vlasti. tu je veliki prostor za mir, solidarnost, ljubav, ali ona je posle 15. marta skroz bačena u drugi plan.

1. strana u raspravi -100 milijardi evra kapitala.
- sve organe sile- svu policiju, Sluzbu, vojsku.
-sve reketirane domace privrednike.
-Sve glavne tuzioce i predsednike svih sudova.
- 90% domacih kriminalaca i mafijasa, dilera, reketasa, i ostalih ubica i koljaca.

2. strana u raspravi - Studenti.
-Djilas, Cuta i Aleksic.

I za nepostojanje dijaloga je kriva, pazi sad- Druga strana :cepanje: :cepanje: :hahaha1: :hahaha1: :hahaha1:

Вучић се у периоду 2001-2012. није скидао са телевизија са јавном фреквенцијом.

И не само Вучић већ и остали.

Власт ће увек тас мало да помери на своју страну, али период 2001-2012. је био период слободе и нормалног политичког дијалога у односу на период 1990-2000 и 2012- данас.

Дозволити изручење председника државе и проглашење независности најзначајнијег дела територије са само једном смакнутом главом је огромна срећа.

Дозволити изручење председника државе и проглашење независности најзначајнијег дела територије са само једном смакнутом главом је огромна срећа.

То је друга тема. Можемо и о томе, али тема је нормалан политички дијалог.

Тога је било само у периоду 2001-2012.

A ja ti kažem da u slučaju da gledaš silovanje deteta nemaš taj luksuz da budeš neutralan. Mislim imaš, ali ćeš tako biti i tretiran.
Meni je ustvari drago da podrška likova poput tebe izostaje. Znam takvih nekoliko. Balansiraju da vide šta će biti pa da se ne zamere huljici ako preživi. Šljam.
i naravno citat je izostao..jer ga nema..ti si samo u svojoj glavi jer si ekstremista konstruisao pricu i mene etiketirao a nema veze sa zdravom logikom
i umereni kao ja upravo pokusavaju da ti objasne da taj esktremizam ide na ruku vucicu ali to ne shvatas...kako je lepo paula i rekla
Samo ekstremisti misle da je njihov ekstremizam opravdan, i koliko god da im pričaš oni neće uvideti da drugi ne misle tako.

ponavljam..citiraj post u kome se vidi moja "obojenost"
Prvo, svaki u kom se predstavljas kao "neutralan" i u kojem pominjes "dobru stranu" kod ubica i lopova.

Ne postoji dobra strana kod ubica i lopova! Ende!

I nisi odgovorio na moje pitanje: jel mislis da nisu ubice i lopovi???

Drugo, odbijas da zabranis glasila ubica i lopova kao izvore za otvaranje tema, cime pravis od krstarice obican proxy za oglasavanje ubica i lopova i za njihovu propagandu.

Dakle, ne da si obojen, nego je to toliko ocigledno da vec i najretardiraniji ljudi to kapiraju.

Ja o tome ne želim d a pišem na forumu, ali zaista poznajem ljude koji su mi rekli "nakon ovih blokada osnovnih škola u inat ću da glasam za Vučića". To je neprihvatljivo. I slično. Prema njihovom sistemu vrednosti, Vučić ne valja, ali ne valjaju ni drugi. Kao što poznajem par ljudi koji su svi bili 15. marta na demonstarcijama, ali su se posle povukli, jer vide da nešto nije u redu. Mojoj prijateljici sin nije išao 5 meseci u gimnaziju, prva godina, propušio je sa drugarima na blokadama, postao nevaspitan, ništa nije učio, revolt kao roditelja je - ovo neko namerno urušava naš obrazovni sistem i to radi preko blokadera. Šta da kažeš besnom roditelju.

Samo ekstremisti misle da je njihov ekstremizam opravdan, i koliko god da im pričaš oni neće uvideti da drugi ne misle tako. Ono što se i ja pribojavam, to je da većina koja galsa za SNS su ljudi koji sede u kućama, povuku se. I kada mogu tajno da glasaju kao na izborima - glasaju ZA. Kao što se pričalo da većina nastavnika podržava blokade a kada je poćelo da se glasa većina Veća je bila za nastavu. Što je najcrnje oni neće glasati za Vučića, ali hajka od strane blokadera ih tera od sebe. Taj ektremizam nije inkluzivan već isključiv. To je gadna stvar zbog koje ni opozicija nije nikada uspevala.
И ти што гласају "из ината" су проблем. Дете им пропушило, за то су криви блокадери. Не, они су криви, јер дете нису лепо васпитали. То је хроничан приблем нових генерација који су постали родитељи, оставе дете да га васпитава интернет и онда им је неко други крив. Не, дете би им пропушило кад-тад, јер га нису научили да одолева притисцима околине. Знам примере средњошколаца који су васпитани како треба, селективно учествују на протестима, и размишљају својом главом. Чим виде нешто са чим се не слажу, напуштају скуп. Притисак на њих не помаже, већ изазива још веће неповерење. Дакле нема изговора, нема ината.

Блокадере као политичку опцију на изборима уопште не разматрам, јер не раде дугорочно како треба. Подржавам их док протестују, јер круне мафију на власти која мора све отвореније да показује каква је стварно да би сачувала профит. Мора да шање батинаше, поставља цигански вашар у сред града, злоупотребљава полицију, прети Кобрама. То је једини разлог зашто их подржавам, јер огољују власт. Да су паметни, па да се одмах поделе на два табора, про-источне и про-западне, са обећањем да ће сарађивати на власти у циљу побољшања система и уклањања мафије, па да имам некакву гаранцију да неће бити испостава Запада, као што је свака власт у последњих 25 госина. Овако им не верујем довољно да бих гласао за њих. Али нећу ну из ината гласати за мафију, јер нисам дете.

Zašto sam ja tačno ekstemista i šta to tačno podrazumeva? 🤔
mene etiketiras bez valajnog citata.
iams misljenej o meni a nemas nijedan citat koji to misljenje podrzava.

a ekstremista si jer si jasno rekao da samo nasiljem mozes da odgovoris na njihovo nasilje a ja za razliku od tebe govorim argumentovano i evo citata
Ma da, neka nas oni lome, ubijaju, prete, a mi ćemo da mirno šetamo i budemo "umereni"... :kafa:

zbog svega toga ja na izbore ne idem od skidanja slobe.

brate, postali smo drustvo gde je dovoljhno da kazes da si za sapicevu odluku da se trole zamene sa elektrobusevima i odmah ti prisivaju da si sendvicar, botina i slicno... ljudi vise ne mogu da iskazu svoje misljenje na slobodan nacin a da se eektremistima to ne svidi i ne napadnu..
Па пази, будући да се власт у све уграђује и (пре)плаћа асфалтирање једне улице три пута у години, свака сумња у добре намере власти је оправдана. И ја бих у том конкретном случају рекао, боље да ништа не дирају, нека иду тролејбуси док функционишу, бар да одложимо. Па ће можда нека нова власт моћи да их замени.

Prvo, svaki u kom se predstavljas kao "neutralan" i u kojem pominjes "dobru stranu" kod ubica i lopova.

Ne postoji dobra strana kod ubica i lopova! Ende!

I nisi odgovorio na moje pitanje: jel mislis da nisu ubice i lopovi???

Drugo, odbijas da zabranis glasila ubica i lopova kao izvore za otvaranje tema, cime pravis od krstarice obican proxy za oglasavanje ubica i lopova i za njihovu propagandu.

Dakle, ne da si obojen, nego je to toliko ocigledno da vec i najretardiraniji ljudi to kapiraju.
prvo ja sam se jasno izjasnio da podrzavam studentske zahteve.. tako da sam se izjasnio na tvoje pitanje.

pravila su jasna..svaki medij koji je upiusan u APR moze da bude izvor informacija jer gde bi onda podvukli crtu?
ako zabranimo informer onda ce se ovi drugi zaliti da zabranimoi N1 posto su to dve strane istog novcica.

to je drugi problem koji ova trenutna agresivna situacija donosi..izbacivanje demokratije, fura se ceusesku sitem, nekad se osecam kao da zivim u vreme komunizma..traze se zahtevi da se zabrani drugacije misljenje, maltene se i dok je jos vucic na vlasti sprema goli otok za sns i pristalice...trazi se da se ubije demokratija...

izvini ali demokratija je da svako ima pravo da kaze sta misli svidelo se to tebi ili ne.

Jeste, promenilo se nešto posle 15. marta. Izgleda da je Vučič uspeo mnoge da povuče u svoj ružan lonac. To je verujem zbog toga što blokadei i svi koji ih podžavaju pokušavaju da ekstremnim nastupima i pričom naprave polarizaciju i da iz te mržnje prema Vučiću i Ćacijima mnoge privuku sebi. Ali to ne ide tako.

Bitka se bije oko puno sveta koji nema razumevanje za ektremiste. Recimo da ako Vučić ima oko 1000 pristalica koji su spremni nešto ozbiljnije da urade za njega, i oko 20000 blokadera koji su spremni na sve (ako mogu da procenim po tviteru i instagramu, po lajkovima).Svi ostali posmatraju i gledaju šta je za njih lično bolje.I dalje mislim da će na izborima biti gusto, ali samo zato što će mnpogi zažmureti na greške blokadera, ovi drugi iz ličnog interesa zažmureti na greške vlasti. tu je veliki prostor za mir, solidarnost, ljubav, ali ona je posle 15. marta skroz bačena u drugi plan.
bas tako...

Шпанског краља пре годину или две народ гађао блатом на радној акцији, а он наставио да ради и нико није приведен.

А Ћација полили водом, ухапшено 18 студената (18 последњи број за који знам, можда и више).

Први атентат у каријери младог Милоша...биће од њега нешто, види се...

Ekstremno je kada lopove i ubice nazivas lopovima i ubicama.

A okej je, pozeljno, da budes neutralan 😂😂😂

Pa nije ekstremno ako lopove nazivaš lopovima, to imaš pravo, dokazalo se tako. Već ako ne dozvoljavaš drugima da im to nije najvažnije u celoj priči. Možda je tebi nemoral važan, ali ima puno onih koji misle da su svi, ili će svi na vlasti biti isti. Ukoliko ih ti etiketiraš kao maloumne ili još gore kao Ćake, onda jesi ekstreman. Jer ne dozvoljavaš da išta drugačije nego što ti misliš bude normalno za nekog drugog čoveka.

Moja je lična stvar da li ču se ja sa takvima družiti. Ja sam i potavila temu pre nekog vremena koja je zvučala esktremno da se ne bih seksala sa nekim ko opravdava takve ljude na bilo koji način, ali moja je lična stvar sa kime ću se ja seksati, i sa kime družiti. Međutim, to nikako nije isto kao etiketiranje ljude koji mi nisu bliski i optuživati ih da su ovo ili ono, uprkos tome što kažu da nisu, i stvarati atmosferu linča.

prvo ja sam se jasno izjasnio da podrzavam studentske zahteve.. tako da sam se izjasnio na tvoje pitanje.

pravila su jasna..svaki medij koji je upiusan u APR moze da bude izvor informacija jer gde bi onda podvukli crtu?
ako zabranimo informer onda ce se ovi drugi zaliti da zabranimoi N1 posto su to dve strane istog novcica.

to je drugi problem koji ova trenutna agresivna situacija donosi..izbacivanje demokratije, fura se ceusesku sitem, nekad se osecam kao da zivim u vreme komunizma..traze se zahtevi da se zabrani drugacije misljenje, maltene se i dok je jos vucic na vlasti sprema goli otok za sns i pristalice...trazi se da se ubije demokratija...

izvini ali demokratija je da svako ima pravo da kaze sta misli svidelo se to tebi ili ne.

Znaci odbijas da odgovoris na direktno pitanje, i nastavljas da dajes podrsku ubicama i lopovima!

N1 nije glasilo ubica i lopova.
Informer, Kurir, Pink, Alo i ostala gowna jesu.

Ti si odabrao stranu.
Ne foliraj se.

И ти што гласају "из ината" су проблем. Дете им пропушило, за то су криви блокадери. Не, они су криви, јер дете нису лепо васпитали. То је хроничан приблем нових генерација који су постали родитељи, оставе дете да га васпитава интернет и онда им је неко други крив. Не, дете би им пропушило кад-тад, јер га нису научили да одолева притисцима околине. Знам примере средњошколаца који су васпитани како треба, селективно учествују на протестима, и размишљају својом главом. Чим виде нешто са чим се не слажу, напуштају скуп. Притисак на њих не помаже, већ изазива још веће неповерење. Дакле нема изговора, нема ината.

Блокадере као политичку опцију на изборима уопште не разматрам, јер не раде дугорочно како треба. Подржавам их док протестују, јер круне мафију на власти која мора све отвореније да показује каква је стварно да би сачувала профит. Мора да шање батинаше, поставља цигански вашар у сред града, злоупотребљава полицију, прети Кобрама. То је једини разлог зашто их подржавам, јер огољују власт. Да су паметни, па да се одмах поделе на два табора, про-источне и про-западне, са обећањем да ће сарађивати на власти у циљу побољшања система и уклањања мафије, па да имам некакву гаранцију да неће бити испостава Запада, као што је свака власт у последњих 25 госина. Овако им не верујем довољно да бих гласао за њих. Али нећу ну из ината гласати за мафију, јер нисам дете.

Не знам да ли ће бити избора и ко ће и на који начин изаћи на њих, али свака опција за коју знам да је сигурно против ове СНС банде имаће моју подршку.

Pa nije ekstremno ako lopove nazivaš lopovima, to imaš pravo, dokazalo se tako. Već ako ne dozvoljavaš drugima da im to nije najvažnije u celoj priči. Možda je tebi nemoral važan, ali ima puno onih koji misle da su svi, ili će svi na vlasti biti isti. Ukoliko ih ti etiketiraš kao maloumne ili još gore kao Ćake, onda jesi ekstreman. Jer ne dozvoljavaš da išta drugačije nego što ti misliš bude normalno za nekog drugog čoveka.

Moja je lična stvar da li ču se ja sa takvima družiti. Ja sam i potavila temu pre nekog vremena koja je zvučala esktremno da se ne bih seksala sa nekim ko opravdava takve ljude na bilo koji način, ali moja je lična stvar sa kime ću se ja seksati, i sa kime družiti. Međutim, to nikako nije isto kao etiketiranje ljude koji mi nisu bliski i optuživati ih da su ovo ili ono, uprkos tome što kažu da nisu, i stvarati atmosferu linča.

Ne mogu lopovi i ubice da vode drzavu.
Takvima je mesto iza resetaka.

To je prvo i osnovno. Najelementarnije.
Nije to nikakva moralna prica - to je egzistencijalna prica, najsonovnija egzistencija je svakom gradjaninu ugrozena, pravo na goli zivot je ugrozeno.

Nadstresnica je pokazala koliko je to pravo ugrozeno.

Ali okej, vidim da si ti u fazonu "to se desilo nekom drugom", i da ne kapiras da si i ti ispod nadstresnice koja ce jednom da se srusi.

Ali sve je super, jos se nije srusila, tako da tebi je cool.

Back