Ово мало душе...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
znas? pa gde je nastalo? i zasto si onda to povezala sa obracanjem govornika u skupstini?

nauci da razlikujes licne impresije koje ne mozes da dokazes (ono sto je tebi zvucalo kao namera da se neko ponizi, meni je zvucalo tako da nisam ni primetila da je to receno, dakle subjektivni dozivljaji toga kako neko nepoznat ovde pise su irelevantni, i nisu predmet teme).

sto se tice omalovazavanja teme - mislim da samu temu nista toliko nije omalovazilo kao njen uvodni post u kome se jedan drustveni proces komentarise kao zaplet neke telenovele...
svaka cast ovo je sustina cele price ,samo pateticno i otuzno kukanje i naricanje od teme :roll:

Нисам погрешила. Црногорски владика и поглавар Петар Петровић Његош, се изјаснио као Србин у свом Горском вијенцу, да је "српче које је испевало песме своме роду".

Тачно.:)

А ове...не обраћај пажњу на провокаторе...то им је задатак.:wink:

Тако је. Тешко нам је сада да гледамо све ово што нам се дешава, јер морамо да трпимо понижења, па изгледамо у очима других слаби као народ. Међутим, као што у Библији пише, постоји време за сетву и време за жетву, време за плакање и време за смех, доћи ће дан када ће се Србија усправити и када ће повратити своје поштовање.

Каже једна српска изрека: ТВРД ЈЕ ОРАХ ВОЋКА ЧУДНОВАТА, НЕ СЛОМИ ГА А ЗУБЕ ПОЛОМИ.:ok:;)

To je još jedan od načina komuniciranja kzv. patriota.
Kad nemaju čime argumentovano da potvrde stavove postavljača teme oni samo rečenicama bez smisla potvrđuju svoje saglasje.
Kada, pak, neko protiv-argumentom ospori sve napisano, oni krenu u svađu, vređanje oponenta, pa citiranje poezije, članaka od oko 5000 reči (koje pokupe u Kuriru ili na sajtu SRS isl). Sve još začine prikladnim citatima iz Biblije.

A ova narodna mudrost je zastarela. Niti su Srbi tvrd orah, niti iko više lomi orahe zubima. Daj neki novi citat..

Njegosh bi danas bio Chedin zamenik i drao se Od nas zavisi!To je valjda svim inteligentinim progresivnim snagama jasno.
Hi hi..Njegosh Dujkljanshtina...kako ima pametnih likova ovde...pa mozda da je rastao u drushtvu crvenog shljama:)

Njegosh bi danas bio Chedin zamenik i drao se Od nas zavisi!To je valjda svim inteligentinim progresivnim snagama jasno.
Hi hi..Njegosh Dujkljanshtina...kako ima pametnih likova ovde...pa mozda da je rastao u drushtvu crvenog shljama:)
pa da je znao da ce mu braca Srbi proterati potomke i celu familiju , oduzeti im svu imovinu i zabraniti da se vrate u rodjenu zemlju kojom su vladali stotinama godina verovatno ne bi bio bas toliko odusevljen srpstvom kao u svoje vreme , mislim ne tvrdim nista jer je to samo hipoteticko razmisljanje al to bas nisu naivne stvari preko kojih bilo koji covek olako prolazi.

To je još jedan od načina komuniciranja kzv. patriota.
Kad nemaju čime argumentovano da potvrde stavove postavljača teme oni samo rečenicama bez smisla potvrđuju svoje saglasje.
Kada, pak, neko protiv-argumentom ospori sve napisano, oni krenu u svađu, vređanje oponenta, pa citiranje poezije, članaka od oko 5000 reči (koje pokupe u Kuriru ili na sajtu SRS isl). Sve još začine prikladnim citatima iz Biblije.

A ova narodna mudrost je zastarela. Niti su Srbi tvrd orah, niti iko više lomi orahe zubima. Daj neki novi citat..

Нисам ја крива што познајем књижевност, веронауку, историју...што читам штампу и што сам информисана, па могу да цитирам и служим се цитатима из различитих области. А ти ако желиш да причамо о ИСТОРИЈИ можемо и о вашој ХРВАТСКОЈ ИСТОРИЈИ. Хоћемо да почнемо од Анте Павелића и НДХ ?

Имам туце аргумената, па изволи изабери тему, ако ти се ова не свиђа.

Срби су ТВРД ОРАХ, а што данас могу многи паразити да га глођу то је друго питање, на коленима јесмо, али устаћемо. А кад устанемо, шта ће онда бити ?

Pa ne kazem ja da se odvojila zbog nekog dogadjaja od pre 90 godina naravno ,nego samo rekoh da je Njegoseva familija zestoko nayebala zbog ujedinjenja sa Srbijom , eno i onaj njihov potomak najvatreniji pobornik nezavisnosti ,al sta on zna ko su mu pretci

Осне Сејерштад

......
Цитат :

" Ислам је малигни тумор Европе .

Знаш у чему је проблем с муслиманима ?
Не поштују туђу веру.
За један дан спалише тридесет цркава и манастира. Побише свештенике и монахиње.
Недужне вернике.

Једини начин да се изађе на крај са исламским фундаметалистима јесте насиље.

То је једини језик који познају и разумеју.

Погледај само Израел. Види против чега се они боре?

Ако хоћемо да се супротставимо исламу, морамо да покажемо зубе.

Не можемо да живимо заједно...само погледај Косово !

За муслимане убиство НИЈЕ грех.
Убијају мирне душе, спокојног ума - разумеш ?

Али за нас православце, убиство ЈЕСТЕ грех, без обзира КОГА убијеш !

Свако људско биће је дете Божје.

Тај рак ислама се шири.
Једино се може спречити ако се одстрани.

Ако се не будемо успротивили, ислам ће нас све појести, а најпре вас у Западној Европи.
Ви о томе чак и не водите рачуна. "

.............

koje evrope? evropa je proshlost, istorija, odsvirala svoje ... pa zar posle najvechih zla koje su ekskluzivni produkt evrope neko mozhe da misli: "pa dobro ajde shta je bilo bilo je"? sve ima svoju cenu, a evropa se prodala odavno....
dobrodoshli u eurabiu

Нисам ја крива што познајем књижевност, веронауку, историју...што читам штампу и што сам информисана, па могу да цитирам и служим се цитатима из различитих области. А ти ако желиш да причамо о ИСТОРИЈИ можемо и о вашој ХРВАТСКОЈ ИСТОРИЈИ. Хоћемо да почнемо од Анте Павелића и НДХ ?

Имам туце аргумената, па изволи изабери тему, ако ти се ова не свиђа.

Срби су ТВРД ОРАХ, а што данас могу многи паразити да га глођу то је друго питање, на коленима јесмо, али устаћемо. А кад устанемо, шта ће онда бити ?

Ja sam Srpkinja i baš me briga za vašu hrvatsku istoriju.
Inače, samo svakim novim postom potvrđuješ ono što je rečeno o kzv.patriotskim tvrdim orasima. Jednostavno - lupetate.

Ja sam Srpkinja i baš me briga za vašu hrvatsku istoriju.
Inače, samo svakim novim postom potvrđuješ ono što je rečeno o kzv.patriotskim tvrdim orasima. Jednostavno - lupetate.

Моја историја је СРПСКА ИСТОРИЈА и ја се њоме поносим и не стидим се српске историје.

А Срби јесу ТВРДИ ОРАХ а знам да то многима смета, јер ломе зубе на њему.

Njegos je bio vladika, bajo, i nije imao potomke.

Kralj Aleksandar (ujedinitelj) je bio Nikolin unuk, i po faci i po svemu pravi Crnogorac.

zam da nije imao potomke pogresno sam se izrazio neko sam mislio na potomke kralja Nikole koji nose ime njegove dinastije ,Aleksandar mu je bio unuk i zvali su ga u Srbiji podgurljivo "Crnogorac" zbog naglaska koji je do smrti imao al to je ipak zenska linija sto se ne gleda toliko koliko muska linija .

Ово мало душе...

Никада се, чак ни у једнопартијском систему, није онима који другачије мисле ускраћивало право говора,
као данас у "демократији".

Po ovome ja zakljucujem da ti imas 10 godina i da nista nepamtis sta se desavalo pre 2000-e godine. Evo ja cu ti reci sta se desavalo 98 i 99 godine kada je Vucic bio ministar informisanja. U to vreme svaki novinar koji objavi nesto protiv vlasti tj. protiv SPS-a i SRS-a placao je ogromnu novcanu kaznu ili je isao u zatvor. Tih godina je ometan rad radio stanicama B92 i index( nisu mogli da se slusaju jer su im ometali frekvencije). Ja sam B92 slusao preko satelita. Sad je situacija ipak mnogo drugacija, postoji pravda, a tu je i radio fokus. Sta bi rekao da se ova vlast ponasa kao sto se ponasao Vucic dok je bio ministar. Zato sinak, ako ne znas sta se desavalo pre deset godina, nemoj da pises kako je sada uskraceno pravo na drugacije misljenje, a pre deset godina nije.

@Strelin tekst i uvod u temu je veoma meni jasan i slikovitom recitoscu ukazuje.............
Sam naslov "udario' je najvise gde je i to malo "duse" u odlasku ili materijalno prevaspitana uz histericnu tendenciju prevaspitavanja ukorenjenih dusa..............

P.S.
Ja cu na svoj nacin.............a ako zasmeta neka se obrise post.

::::::::::::::::::::::::::::::
Ovo malo, nase duse
Sa nasledjem, u amanet
Ma ne dajmo da je guse
Vec cuvajmo kao zavet.............

Ovo malo nase duse
Ko sa cveta vreli polen
Hoce stalno da je ruse
Da ne grana mili koren.............

Kao stena, koju spira
ljute vali, usred vira
Dusi mojoj ne da mira