Ovo je zastavnik Brkušanin koji je izvadio pištolj i pucao u Novom Sadu: Ima flaster na glavi i ruku umotanu u zavoj

• Začetnik teme Začetnik teme qwwwq
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Opet priča iz poznate kuhinje. Netačno.

Male države moraju da pažljivo plivaju kroz političke igre velikih i moćnih, naravno, ali je prostor izmedju, koji velike i moćne ne zanima, ogroman. I u tom prostoru svaka vlast bira kakvu će politiku voditi.
Ako Bog da docekat cemo odlazak ovih,pa cemo vidjeti nove plivace u ogromnom prostoru.

Ako je vojska cuvala Vucevica, onog celavog pa nije ni cudo sto su prebijeni , pa NS ima merak na tog tipa, ne da bi ga pokidali novosadjani , nego jos malo pa taj ni pored pola policije Srbije nece smeti da udje u NS....
Jos nisu poceli grupno da ga love, ali ako se bude ovako zaebavao kao mamac, pocece...

Ja gledam sto toliko nagli izlivi emocija, obicno su takve provokacije, kad ono celavi svetionik, pa naravno da NS reaguje burno..

Koji je zakljucak moguc kad gledas prvu , pink, happy , rts, koji....?
Ako se ovako nastavi , ja ne lobiram , to sto sam na strani studenata, i razdvajam studente od nekih izmisljenih blokadera, , a mesaju ih i mladi puno , to je moja stvar, ali ne lobiram...
Ali ako krenem da lobiram, ja sam se mnogo kretao po privicniji , i retko ko me pita odakle mi info ili zasto tako mislim ali cuju sta mislim kad krenem da ozbiljno pricam..

Nece biti dobro , ovako pustas kere da laju , oni po privinciji slusaju , uzimajus ta im se slusa, tu se ovakvi kao ja ne mesaju...ko je lud da se mesa kad neko uziva da slusa ono sto mu srcu drago, ali pre ili kasnije kad uhvati zort ili kad lupi kamen o celo , pocnu ljudi da pitaju sta je sta...e onda dolazi drugi deo price..

Vojska s oružjem po službenoj dužnosti od bijesa naroda štiti stranačke prostore vladajuće stranke i neustručava se koristiti oružje.
Srbija ko neka afrička banana država.
Na zalost sve sto se u Srbiji razradi , posle se prihvata i po HRV, jel lazne diplome moderne u HRV, jesu , eno vam ministri zakasali tim putem, kupuju diplome ili objavljuju da ih imaju samo tako...

Na zalost sve sto se u Srbiji razradi , posle se prihvata i po HRV, jel lazne diplome moderne u HRV, jesu , eno vam ministri zakasali tim putem, kupuju diplome ili objavljuju da ih imaju samo tako...
Nisam s time upoznat. Diplome su se provjerile prije više godina. Bilo je mućaka, ali na nižim nivoima.

"Pucao sam u vazduh jer su hteli da nas ubiju, takvu mržnju u životu nisam video": Oglasio se vojnik koji je sinoć izvadio pištolj zbog blokadera​

Vojni vrh Republike Srbije oglasio se danas povodom sinoćnjih nemilih događaja u Novom Sadu, gde su ******************* izazvali nezapamćeno nasilje i ugrozili živote na stotine građana, uključujući i zastavnika Vojske Srbije, Vladimira Brkušanina. On je u jednom trenutku, kada mu je život postao ugrožen, izvadio pištolj i zapucao u vazduh, čime je uspeo da rastera ekstremiste, ne povredivši nikoga.​

- Juče sam bio na redovnom zadatku obezbeđivanja lica. Tom prilikom napala nas je grupa od 100 ljudi, palicama, bakljama, kamenicama, topovskim udarima. Napad je bio silovit, pružili smo pasivan otpror. U trenutku kada su nas opkolili sa 3 stane, iza nas je bio zid, procenio sam da je moj život i život mojih kolega ugrožen. Ispalio sam metak u vazduh i u tom trenutku su se napadači razbežali. Da to nisam uradio, posledice po mene i kolege bile bi daleko teže. Ovim poslom se bavim više od 20 godina i nisam imao prilike da vidim takav bes i mržnju prema ovlašćenim licima. To su znali, više puta smo ih upozoavali, ali za moju karijeru to nisam imao prilike da vidim i vrlo sam iznenađen - ispričao je Brkušanin na konferenciji za medije održanoj u zgradi Generalštaba Vojske Srbije.

Pre Brkušanina, na konferenciji je govorio direktor Vojnobezbednosne agencije (VBA) Đuro Jovanić.

- Došlo je do napada na pripadnike Vojske Srbije. Napadnute su Kobre koje su izvršavale zadatke na obezbeđenju određenog lica. Napadnuti bakljama i palicama, povređeno je 7 pripadnika Vojske Srbije, 4 imaju teške telesne povrede. Pripadnici Vojske Srbije su grupi nepoznatih lica i napadača u više navrata izdali upozorenje da su ovlašćena lica i da su pripadnici Vojske, ali su oni nastavili sa napadima. Pripadnici Vojske su pružali pasivni otpor - istakao je on.

Prema njegovim rečima, procenjeno je da su ugroženi životi pripadnika Vojske, zbog čega je ovlašćeno službeno lice pucalo u vazduh, nakon čega su se napadači udaljili.

Postupak pripadnika Vojske bio je apsolutno u skladu sa pravilima i propisima, a procenjujemo da to nije urađeno da bi životi pripadnika Vojske bili ugroženi. Radnjom pucanja u vazduh nije ugrožen život, već je spasen. Da se nije tako postupilo, posledice bi bile daleko teže - zaključio je Jovanović.

Podsetimo, Ministar unustrašnjih poslova Ivica Dačić demantovao je sinoć pojedine medije koji su objavili kako je navodno neko od pristalica SNS potezao pištolj tokom nasilja blokadera u Novom Sadu. Kako je objasnio, čovek koji je posedovao pištolj je zastavnik Vojske Srbije.

- Želim da demantujem natpise u medijima obojene revolucije da se radilo o pripadniku SNS-a, to nije tačno, radi se o službenom licu, koji je sprečio katastrofu ovim činom. Pištolj je posedovao zastavnik Vojske Srbije, da nije izvadio službeni pištolj i upotrebio svi bi imali teške posledice ili izgubili život. On ima teške telesne povrede - istakao je Dačić.

Back