Овако нам је Ђинђић честитао ВИДОВДАН 2001. године!

Zato sto nije postojao nacin da se zaustavi, vec samo da se izabere nacin.
Slobin nacin je doveo do shvatanja da je prevara i krati planovi/brza lova najbolji nacin da se obogatis i to shvatanje se nije promenilo do danas.
Ја не тврдим да се то није десило, али ти све време објашњавам да то није Слобин начин. Да се банкар питао, он би данас био жив и још увек би био у врху власти и крадуцкао би по тих 15-20 милиона месечно све време :D Не би се сигурно одлучио да једнократно здипи 10x више новца и да погине на том путу.

Ја не тврдим да се то није десило, али ти све време објашњавам да то није Слобин начин. Да се банкар питао, он би данас био жив и још увек би био у врху власти и крадуцкао би по тих 15-20 милиона месечно све време :D Не би се сигурно одлучио да једнократно здипи 10x више новца и да погине на том путу.
Pa ne očekuješ valjda da se centralno-planska a.k.a. komandna privreda nastavi 30 godina posle propasti marksizma

Nisu , poništili su nam samo kamate , za period kada nismo mogli odplaćivati jer smo bili pod sankcijama, koje su nam oni uveli
Pa zasto smo dozvolili da budemo pod sankcijama?

Da bi se neko "ispod zita" i ratnim profiterstvom bogatio?

E to placamo danas a ne ovo sto kazes, za stanove, to je premalo spram tajkuna koji su iznikli tada pa i kasnije od privatizacija a sada su "uspesni biznismeni".

Sećam se da su pre 2000-te govorili da "kod privatnika radiš ali te i plati" da su ljudi napuštali državne firme i prelazili u privatne

a od 2000-te dolaskom večitih budžetskih korisnika se obrnulo

Miloševićeva vlast bila je vlast socijalističkih direktora , a kasnije su došli sve sami prodavači magle .
Rad za platu nije bogacenje, toliko valjda razumes?

Dobar broj tih privatnika je stekao pare kradjom privatnih firmi, nisu svi placali dobro, ali su placali u markama.
Neki su nudili vece plate, kako bi privukli radnike, a kad bi ih vezali za sebe, rezali su im plate.

Onda me ne razumes.
Sloba je zeleo da odrzi sistem koji je bio ranije i profitira u njemu, a i profitirao je.

Medjutim to nije bilo moguce i njegovi pokusaji da ocuva staro stanje su doveli do masovne kradje i shvatanja ljudi da je to pravi nacin.
Neocekivane posledice.

Pa ne očekuješ valjda da se centralno-planska a.k.a. komandna privreda nastavi 30 godina posle propasti marksizma
Шта има да се наставља? Милошевић је био довољно школован и обиучен да је могао да краде без обзира на државно уређење. Мислим, ако се крало за време правника и филозофа, па се краде за време магистра и човекабезданарадногстажа, не сумњам да би се банкар сналазио много боље од њих, да то жели, наравно.

Апсурдно је мислити да се неки банкар толико очајнички држао концепта пљачеке у једном друштвеном уређењу да је због тога изазвао рат са НАТО пактом и на крају страдао, а све у страху да ће у некој 2008. неки керамичар и гробар да га истисну из посла. Ма дај.

Onda me ne razumes.
Sloba je zeleo da odrzi sistem koji je bio ranije i profitira u njemu, a i profitirao je.

Medjutim to nije bilo moguce i njegovi pokusaji da ocuva staro stanje su doveli do masovne kradje i shvatanja ljudi da je to pravi nacin.
Neocekivane posledice.
Исти одговор као и за ону горе. Нити је он желео да профитира на стању, нити га је занимало стање на тај начин. Имао је он довољно начина да дође до новца а да ти и ја немамо појма. А то што се народ трипује ће му се обити у главу.

Poslednja izmena:
Шта има да се наставља? Милошевић је био довољно школован и обиучен да је могао да краде без обзира на државно уређење. Мислим, ако се крало за време правника и филозофа, па се краде за време магистра и човекабезданарадногстажа, не сумњам да би се банкар сналазио много боље од њих, да то жели, наравно.

Апсурдно је мислити да се неки банкар толико очајнички држао концепта пљачеке у једном друштвеном уређењу да је због тога изазвао рат са НАТО пактом и на крају страдао, а све у страху да ће у некој 2008. неки керамичар и гробар да га истисну из посла. Ма дај.

Исти одговор као и за ону горе. Нити је он желео да профитира на стању, нити га је занимало стање. Имао је он довољно начина да дође до новца а да ти и ја немамо појма. А то што се народ трипује ће му се обити у главу.
I dalje ne razumes o cemu govorim.
Nisu bitne negove zelje, vec efekat koji njegove odluke imaju.

Njegova zelja da ocuva sistem je srusila sistem i naucila ljude da je predatorska ekonomija najbolja.

Politicar/predsednik mora da vidi vise od drugih i bude u skladu sa vremenom u kome vodi drzavu. Sloba nije bio i propali smo.

Да, и шта ако сам Марија или Милица или било ко други. Па, шта??!!!
... Да нећеш можда да ми забраниш да овде пишем? А да, знам да би теби и још некима, највише одговарало да се име Слободана Милошевића нигде више не чује,...е па на твоју жалост тек ће да се чује. Нисам једина која има НЕИСПРАН мозак и која размишља својом главом,...па због тога ЗНАМ ко је био Слободан Милошевић и шта је учинио за све Србе са свих простора света. И не само за Србе, него и за све грађане Србије!
Ja Slobodana Milosevica spominjem svaki put kad posetim klozet
Vezbam za dan kad budem dolazio u Srbiju nameravam da posetim Pozarevac, obavezno
I da se fizioloski olaksam pod Lipom

Njegova zelja da ocuva sistem je srusila sistem ....

Објасни?

1. Како је његова жеља да очува нешто довела до уништења тога?
2. Да ли је онда он крив за то или ми који смо га подржавали... тада већином, макар начелно бар што се тиче тог елемента?
3. Зашто би он желео да очува систем?
4. Од кога је он то чувао систем и ко га је уништио?

... i naucila ljude da je predatorska ekonomija najbolja.

5. Па зар јесте? Ако реално јесте, значи да смо научени на праву ствар, и то не мора да има везе са њим. Каква економија влада у свету уопште?
Ако у свету влада предаторска економија, а он је покушао да нас заштити од те економије, а ми смо сами полетели да се бавимо таквом економијом, а причали јавно да не желимо да се бавимо тиме и подржавали њега макар да други виде да смо ми као ОК док трпамо што више у сопствене џепове...
А он јадан мислио да има искрену подршку, а кад је загустило, оно све прелетачевићи :D Ко зна?

Или је и он причао свима јавно да жели да нас заштити, а уствари пунио своје џепове? Али онда вероватно не би било рата и ничег другог, већ би та екипа само напунила џепове, продала нас и побегла негда у УСА као Горбачов?

Poslednja izmena:
Pa zasto smo dozvolili da budemo pod sankcijama?

Da bi se neko "ispod zita" i ratnim profiterstvom bogatio?

E to placamo danas a ne ovo sto kazes, za stanove, to je premalo spram tajkuna koji su iznikli tada pa i kasnije od privatizacija a sada su "uspesni biznismeni".

Aj ,molim te , mani me gluposti.

Rad za platu nije bogacenje, toliko valjda razumes?

Dobar broj tih privatnika je stekao pare kradjom privatnih firmi, nisu svi placali dobro, ali su placali u markama.
Neki su nudili vece plate, kako bi privukli radnike, a kad bi ih vezali za sebe, rezali su im plate.

Nisam ni kazala da jeste . Znamo kako se dolazilo do kapitala

Poenta jeste u sledećem da je neko dozvolio da sem što su putem povlastica dobili kapital za obrt dobili su i gotovo pa besplatnu radnu snagu.

No ni to ne bi bio problem da su za 10 godina napravili prosperitetnu državu (pa nek je jedna decenija žrtvovana )

Takođe ima tu i toga što nas 20 godina blokiraju za jeftini energent , ali bilo je proklamovano da mi nećemo više da se bavimo nekom tamo prljavom industrijom već uslugama

Kada nas čovečanstvo (UN) pozove da izručimo krimosa, to je naša građanska dužnost.

Posebno što lokalni sudovi nisu ni za ***** pošto ih je taj isti Smrad_i_Kal uređivao.
.

Сада смо научили да и њихови судови нису ни за ***** пошто их је још гори Смрад_и_Кал уређивао.

.

Објасни?
Vrtimo se u krug.

Pad Berlinskog zida je pokrenuo talas promena koje nisu mogle da se zaustave. Jedna od tih promena je trasnformacija ekonomskog sistema iz socijalistickog u kapitalisticki. Bivse drzave Varsavskog pakta su izabrale proces formalne privatizacije.

Sloba nije zeleo da sprovede privatizaciju, posebno ne po modelu koji su primenile ostale socijalisticke drzave, medjutim nije mogao da zaustavi proces.
U nemogucnosti da se privatizacija sprovede formalno, pocela je neformalna, iznutra, masovnim proneverama. Na kraju tog procesa, imali smo predatorsku ekonomsku elitu i skoljke velikog broja drzavnih firmi.

Nisam ni kazala da jeste . Znamo kako se dolazilo do kapitala

Poenta jeste u sledećem da je neko dozvolio da sem što su putem povlastica dobili kapital za obrt dobili su i gotovo pa besplatnu radnu snagu.

No ni to ne bi bio problem da su za 10 godina napravili prosperitetnu državu (pa nek je jedna decenija žrtvovana )

Takođe ima tu i toga što nas 20 godina blokiraju za jeftini energent , ali bilo je proklamovano da mi nećemo više da se bavimo nekom tamo prljavom industrijom već uslugama
U Srbiji kradjom i prevarom.

Vrtimo se u krug.

Pad Berlinskog zida je pokrenuo talas promena koje nisu mogle da se zaustave. Jedna od tih promena je trasnformacija ekonomskog sistema iz socijalistickog u kapitalisticki. Bivse drzave Varsavskog pakta su izabrale proces formalne privatizacije.

Sloba nije zeleo da sprovede privatizaciju, posebno ne po modelu koji su primenile ostale socijalisticke drzave, medjutim nije mogao da zaustavi proces.
U nemogucnosti da se privatizacija sprovede formalno, pocela je neformalna, iznutra, masovnim proneverama. Na kraju tog procesa, imali smo predatorsku ekonomsku elitu i skoljke velikog broja drzavnih firmi.

Ма то је небитно. Ја питам какве то везе има са ратом. А то о чему ти причаш није ни на панелу. Није због тога био 5. октобар, нити је он због тога био у затвору, нити му је због тога суђено, нити је због тога умро у иностранству.

Приватизација није ни могла да се спроведе како треба кад је држава била под санкцијама и у рату. Чим је отпочео ратни сукоб цела та прича који помињеш пада у воду. Нико више у том тренутку не размишља о приватизацији, нити има страних инвеститора, нити има производње.

По ком год моделу да се тада десила, опет би се ресурса докопали неки хохштаплери. Сигурно не би радничка класа или неки поштен израелски инвеститор.

Nije baš dobro poređenje, pre će biti da je Miloš ovog puta "kuma" poslao u Hag
Al celog u komadu ,eto šta su sve Srbi radili svojim vladarima koji nisu bili ni blizu toliko štetni ko Cobe,a njegovi polupani fanovi kmeče što su ga poslali u Holandiju gde je imao bolje životne uslove nego 90% Srba za vreme njegove vlasti .

Ма то је небитно. Ја питам какве то везе има са ратом. А то о чему ти причаш није ни на панелу. Није због тога био 5. октобар, нити је он због тога био у затвору, нити му је због тога суђено, нити је због тога умро у иностранству.

Приватизација није ни могла да се спроведе како треба кад је држава била под санкцијама и у рату. Чим је отпочео ратни сукоб цела та прича који помињеш пада у воду. Нико више у том тренутку не размишља о приватизацији, нити има страних инвеститора, нити има производње.

По ком год моделу да се тада десила, опет би се ресурса докопали неки хохштаплери. Сигурно не би радничка класа или неки поштен израелски инвеститор.
Tebi nije, ali zato opstaje laz da su kradje pocele 2000. iako je pod Slobom nastao pljackaski sistem.
5. oktobar je direktna posledica duboke ekonomske krize u kojoj se nasla zemlja.

Da je privatizacija sprovedena 89-90. veliki ratovi ne bi bili moguci. Ne mozes sprovesti masovne mobilizacije u takvom sistemu. Privatniku treba radnik, a ne moze da placa dvojicu, jer je jedan na vezbi, a ni drzava ne moze da mu nadoknadi.

Sankcije su bile za drzavne firme, privatne firme nisu bile pod sankcijama, zato je Sloba i kreirao sistem privatnih firmi, kao paravan drzavnim, koje su krale kao blesave.

Mozda bi neki nistak preuzeo firme, ali sistem bi funkcionisao, ovako je unisten ceo sistem i to traje i 20 godina posle Slobe.

Back