Овако нам је Ђинђић честитао ВИДОВДАН 2001. године!

Није уопште проблем у крађи, она је неупитна. Битно је то што се ми трипујемо да смо посебни и да се крађа десила само нама, а онда странци то користе да скину ратну одговорност са себе и убеђују нас да је та крађа била повод да Милошевић започне неке офанзиве на запад, а чиме само збуњују политички и историјски неписмен народ који ће тако неук поново дозволити да му исто ово ураде. Странцима је само битно да скрену фокус са себе.

Глад није била због пљачке, већ због санкција. Више се пљачка данас. Више се пљачкало за време ДОС-оваца.
Sada se na sitnije krade, onda si imao krupnije akcije, recimo pljačka devizne štednje.

na zalost milosevicu se nije moglo suditi za sve ono sta je uradio srbiji

nismo imali kapacitete za to

zbog njega , kao i zbog njegovih naslednika jos uvek nismo normalna zemlja ,

ko zna kad cemo i postati
Da.

Ali mnogima nije jasno, šta to tačno Milošević i Vućić pogrešno rade.

"Nedovoljno Rusuju," smatra 95% budala.

Šalim se 100

Није уопште проблем у крађи, она је неупитна. Битно је то што се ми трипујемо да смо посебни и да се крађа десила само нама, а онда странци то користе да скину ратну одговорност са себе и убеђују нас да је та крађа била повод да Милошевић започне неке офанзиве на запад, а чиме само збуњују политички и историјски неписмен народ који ће тако неук поново дозволити да му исто ово ураде. Странцима је само битно да скрену фокус са себе.

Глад није била због пљачке, већ због санкција. Више се пљачка данас. Више се пљачкало за време ДОС-оваца.
Za mnoge, kradje pocinju posle 2000. zato i imamo ovu temu. Bitno je naglasiti da je Milosevic krao, za one koji to negiraju.

Mit o posebnosti je posebna prica, toliko nas manipulisu sa varijacijama na tu temu, da mi nije jasno kako ta fora jos uvek prolazi.

Strance mozemo optuziti, da nisu dovoljno uradili da smire situaciju na vreme, ali uzrok sukoba je pre svega unutrasnji.

Ne znaš kako je radila Jezda i Dafina?

Па хајде објасни, како су ти узели тих "хипотетичких" 30 КДЕМ? Да ли је Језда долазио код тебе да ти их узме? Да ли је слао батинаше да их узму? Како си конкретно опљачкан? У ком тренутку су паре прешле код њега у џеп?

Хајде, да не дужимо ово. Људи су сами ишли и давали новац Језди и Дафини. Очекивали су да ће за 10 ДЕМ да добију назад 20 ДЕМ. Онако опортунистички. Ваљда су мислили да је Језда мађионичар који ствара паре, или се потајно надали да ће Аркан да донесе из Хрватске? Ја не знам шта је било њима у главама, али у сваком случају није било засновано на здравој логици.

Једнако су могли да иду и на рулет или кладионицу. Кад расмислим, ево и данас су пуне кладионице. Можда се ништа се није променило у менталитету народа? Сви би паре на брзака, да се не питају одакле су дошле, а онда за исто то криве власт :D Како оно кажу психолози - оно што ти највише смета код других је уствари у теби самом?

Poslednja izmena:
Uspeli smo taj "raj" da razjebemo preko noci ali za šta, racionalan nešto dobije mi smo gotovo sve izgubili.

1990

Nismo bili spremni da prihvatimo promene. Svako je imao neku svoju viziju i dovoljno sredstava da radi na njenom realizovanju.

----
"Ako zelite da ostanete zajedno ....." - niko ne zeli problem u svojoj kuci. Kad se dogovrite, onda dodjite.

Па хајде објасни, како су ти узели тих "хипотетичких" 30 КДЕМ? Да ли је Језда долазио код тебе да ти их узме? Да ли је слао батинаше да их узму? Како си конкретно опљачкан? У ком тренутку су паре прешле код њега у џеп?

Хајде, да не дужимо ово. Људи су сами ишли и давали новац Језди и Дафини. Очекивали су да ће за 10 ДЕМ да добију назад 20 ДЕМ. Онако опортунистички. Ваљда су мислили да је Језда мађионичар који ствара паре, или се потајно надали да ће Аркан да донесе из Хрватске? Ја не знам шта је било њима у главама, али у сваком случају није било засновано на здравој логици.

Једнако су могли да иду и на рулет или кладионицу. Кад расмислим, ево и данас су пуне кладионице. Можда се ништа се није променило у менталитету народа? Сви би паре на брзака, да се не питају одакле су дошле, а онда за исто то криве власт :D Како оно кажу психолози - оно што ти највише смета код других је уствари у теби самом?
kako su onda krali žuti lopovi...

kako su onda krali žuti lopovi...
Скоро све власти, свуда у свету, краду. Колико год то тужно и иронично звучало, Језда и Дафина су чак светли примери, који су те бар питали да им даш новац. Остали и не питају.

Sloba mozda i nije znao sta hoce, cas se mirio sa Zapadom, cas pregovarao, cas je bio faktor stabilnosti, ali izgleda da je imao veliku averziju prema kapitalizmu i privatizaciji.
Vucic zeli nesto kao Belorusija/SK i naravno 99,9% podrske.
Darko Trifunović tvrdi da je Slobo počeo pljačkaške privatizacije a DOS ih doveo do vrhunca.

Inače Slobo je počeo i saradnju sa Hagom a ne DOS.

Скоро све власти, свуда у свету, краду. Колико год то тужно и иронично звучало, Језда и Дафина су чак светли примери, који су те бар питали да им даш новац. Остали и не питају.
ali dužnost državnih organa je da rade svoj posao, da budu u službi građana države...a jezda i dafina se nisu pojavili slučajno

Darko Trifunović tvrdi da je Slobo počeo pljačkaške privatizacije a DOS ih doveo do vrhunca.

Јесте, приватизације су почеле за време владавине Милошевића. Почеле су у свим земљама источног блока и почеле би код нас и да није он био на власти.

Znači diktatura je bila efikasnija?
Ne znam zasto ljudi potcenjuju koliko je tesko izvrsiti promenu.
U nekim okolnostima je to moguce, ako je neko gladan, ocajan, a drugi mu ponudi resenje. To se desilo u ostalim socijalistickim drzavama.
U svim ostalim okolnostima, ljudi imaju veliki otpor prema promeni.

Mi se uzasno mucimo sa time koliko su promene (iz socijalizma u kapitalizam) bile neminovne u tom periodu, cak i za SFRJ koja nije bila spremna za njih.

Ne znam zasto ljudi potcenjuju koliko je tesko izvrsiti promenu.
U nekim okolnostima je to moguce, ako je neko gladan, ocajan, a drugi mu ponudi resenje. To se desilo u ostalim socijalistickim drzavama.
U svim ostalim okolnostima, ljudi imaju veliki otpor prema promeni.

Mi se uzasno mucimo sa time koliko su promene (iz socijalizma u kapitalizam) bile neminovne u tom periodu, cak i za SFRJ koja nije bila spremna za njih.
Pazi po mnogim parametrima mi smo trebali da budemo itekako pripremljeni za promene...bili smo itekako otvoreni za jednu plansku privredu.

ali dužnost državnih organa je da rade svoj posao, da budu u službi građana države...a jezda i dafina se nisu pojavili slučajno

Којих грађана, кад су сви који су могли чекали у редовима код Језде и Дафине?
На крају, не видим да је то грађанима било битно и кад су "преварени". Нико није поменуо Језду и Дафину док су Милошевића водили у затвор.

Back