OTVORENI DIJALOG

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
a ti bre kakvo ti bre oces sas ovaj amragedon

Neću ja ništa SAS taj armagedon.To je armagedon JS iz njihovog svetog glasila.
icon39.gif

Ljudi obično pronalaze neprijatelja u neistomišljenicima, a i puni smo predrasuda, opterećeni i oštećeni prošlošću.
Imam - u praksi proverenu - teoriju koja se oslanja na jednu misao: Svaki čovek, kao i svaka knjiga, ima svoje dobre strane; treba samo preskočiti one koje nisu dobre. To apsolutno isto važi i za pojam vremena: treba preskočiti loše dane, odnosno ne dozvoliti im da utiču na ono što dolazi sutra.
Inače, agnostik sam.

Питање Борцу за рава животиња у ком си смислу агностик?

Ljudi obično pronalaze neprijatelja u neistomišljenicima, a i puni smo predrasuda, opterećeni i oštećeni prošlošću.
Imam - u praksi proverenu - teoriju koja se oslanja na jednu misao: Svaki čovek, kao i svaka knjiga, ima svoje dobre strane; treba samo preskočiti one koje nisu dobre. To apsolutno isto važi i za pojam vremena: treba preskočiti loše dane, odnosno ne dozvoliti im da utiču na ono što dolazi sutra.
Inače, agnostik sam.

Питање Борцу за рава животиња у ком си смислу агностик?

Ako znaš šta je agnosticizam, onda znaš i šta znači biti agnostik.

Možemo ovde da pričamo o crvenom kartonu koji sam ti dala, ako to želiš.

Inače, agnostik sam.

Ako znaš šta je agnosticizam, onda znaš i šta znači biti agnostik.

Možemo ovde da pričamo o crvenom kartonu koji sam ti dala, ako to želiš.

Ако си ти агностик како дефинишеш себе , мораш прво дефинисати мени која си врста агностика да ви могли да уђемо у дискусију,а картони су небитни биће их још или их неће бити.

Ако си ти агностик како дефинишеш себе , мораш прво дефинисати мени која си врста агностика да ви могли да уђемо у дискусију,а картони су небитни биће их још или их неће бити.

Pa ne moram ništa.
Ja na pdf. Religija ne insistiram da mi bilo ko definiše svoja životna načela.
Ali, ajde de: mislim da se ne može dokazati postojanje Boga, isto kao što mislim da se ne može ni osporiti njegovo postojanje. Takođe, za mene je pitanje nečije vere lična stvar. Ne očekujem da se doživljaj Boga može objasniti (isto kao što ja, koja se krećem "u umetničkim vodama" ne mogu objasniti pojam nadahnuća).
Dovoljno?

A apropo kaznenih kartona: ovde nema "jednakijih" od drugih. Pravilnik važi za sve.

Pa ne moram ništa.
Ja na pdf. Religija ne insistiram da mi bilo ko definiše svoja životna načela.
Ali, ajde de: mislim da se ne može dokazati postojanje Boga, isto kao što mislim da se ne može ni osporiti njegovo postojanje. Takođe, za mene je pitanje nečije vere lična stvar. Ne očekujem da se doživljaj Boga može objasniti (isto kao što ja, koja se krećem "u umetničkim vodama" ne mogu objasniti pojam nadahnuća).
Dovoljno?

A apropo kaznenih kartona: ovde nema "jednakijih" od drugih. Pravilnik važi za sve.

Постојање Бога се ни не доказје у Бога се верује или не верује,личини избор ту не постоји не бираш да ли ћеш веровати или нећеш,то је осећај надахнутости то је осећја вере. Вере је вера у свим религијама.Верује се у нешто над и веће ,верује се у творца у доброту у љубав.
Религиозност је лична ствар и људи припадају заједницама у складу са традицијом (наслеђем)или по неком свом избору.Заједници припадају чак и неки не верујући.
Питао сам те каој си тип агностика јер се обично из тврдње да је неко агностик крије атеиста.На основу твог "описа"верских осећања . Ти си ипак ближа атеизму са сумњом да ипак постоји надбиће.

Екстремизам и увреда се обично крију иза благих речи а не јаких ,јаке речи одбијају људе и/или служе за скретање пажње,благим речима се врши подилажење напуклим људским осећањима,или се покушава преко благих речи изругати нечему
на двосмислен начин.
И у свему се можемо договорити и дискутовати,али једнаки нисмо ти си "пендрекаш"
како неко од модератора назва вашу касту,а ја сам у божијој мисији

Matej 24:35-39 opisuje slicnu situaciju danasnjoj recima:

35 Nebo i zemlja proći će, ali riječi moje neće proći.
36 A danu tome i o času niko ne zna, ni anđeli nebeski, ni Sin, nego Otac sam.
37 Kao što je bilo u vreme Nojevo, tako će biti i o dolasku Sina čovečjega.
38 Jer u dane pred potopom jeđahu i pijahu ljudi, ženjahu se i udavahu do dana kad Noje uđe u korablju;
39 i ni o čemu ne posumnjahu dok ne dođe potop i sve njih ne odnese. Tako će biti i o dolasku Sina čovečjega.

Budite iskreni prema sebi, pitajte se koliko dugo ce ovaj sistem stvari da traje? 1, 2,3, 10,20, 30 godina?

Samo pomislimo na ekolosku katastrofu i globalno zagrevanje, nista drugo nam nije potrebno!

:hvala:

P.S. Time Square više nije kao što je bio, najveći svetski šljam je danonoćno u lovu na naivne!

Poslednja izmena:
Постојање Бога се ни не доказје у Бога се верује или не верује,личини избор ту не постоји не бираш да ли ћеш веровати или нећеш,то је осећај надахнутости то је осећја вере. Вере је вера у свим религијама.Верује се у нешто над и веће ,верује се у творца у доброту у љубав.
Религиозност је лична ствар и људи припадају заједницама у складу са традицијом (наслеђем)или по неком свом избору.Заједници припадају чак и неки не верујући.
Питао сам те каој си тип агностика јер се обично из тврдње да је неко агностик крије атеиста.На основу твог "описа"верских осећања . Ти си ипак ближа атеизму са сумњом да ипак постоји надбиће.

Екстремизам и увреда се обично крију иза благих речи а не јаких ,јаке речи одбијају људе и/или служе за скретање пажње,благим речима се врши подилажење напуклим људским осећањима,или се покушава преко благих речи изругати нечему
на двосмислен начин.
И у свему се можемо договорити и дискутовати,али једнаки нисмо ти си "пендрекаш"
како неко од модератора назва вашу касту,а ја сам у божијој мисији

Ja sam upravo naglasila kako mislim da se religiozni doživljaj ne može (a i ne mora) objasniti.
"Lična stvar" podrazumeva slobodu da se veruje ili ne veruje. Dakle, ne delim ljude na vernike i ateiste.
Neko može verovati u dobrotu i ljubav a da ipak ne veruje u Tvorca. S druge strane, ima ljudi koji se kunu u Boga ali sami nisu u stanju da pruže ljubav.
Ljude ne diskvalifikuje verovanje ili neverovanje, već licemerje.

p.s. Pendrekaš je ružna reč; "urednik" je adekvatnija. No, i iznad "pendrekaša" postoji supervizija koja je sastavila Pravilnik medija zvanog "Krstarica". Moja uloga, kao moderatora, sastoji se u tome da pomognem da ovako osetljiv pdf. liči na prijatno mesto, na kome će ljudi razmenjivati mišljenja bez uzajamnog vređanja i mogućih svađa.

p.p.s. Agnosticizam je, u osnovi, blizak ateizmu. U mom slučaju, to nema nikakve veze sa ulogom moderatora. Verovao ti ili ne, ovde su mi dragi čak i oni čiji se životni stavovi dijametralno razlikuju od mojih.

Ja sam upravo naglasila kako mislim da se religiozni doživljaj ne može (a i ne mora) objasniti.
"Lična stvar" podrazumeva slobodu da se veruje ili ne veruje. Dakle, ne delim ljude na vernike i ateiste.
Neko može verovati u dobrotu i ljubav a da ipak ne veruje u Tvorca. S druge strane, ima ljudi koji se kunu u Boga ali sami nisu u stanju da pruže ljubav.
Ljude ne diskvalifikuje verovanje ili neverovanje, već licemerje.

p.s. Pendrekaš je ružna reč; "urednik" je adekvatnija. No, i iznad "pendrekaša" postoji supervizija koja je sastavila Pravilnik medija zvanog "Krstarica". Moja uloga, kao moderatora, sastoji se u tome da pomognem da ovako osetljiv pdf. liči na prijatno mesto, na kome će ljudi razmenjivati mišljenja bez uzajamnog vređanja i mogućih svađa.

p.p.s. Agnosticizam je, u osnovi, blizak ateizmu. U mom slučaju, to nema nikakve veze sa ulogom moderatora. Verovao ti ili ne, ovde su mi dragi čak i oni čiji se životni stavovi dijametralno razlikuju od mojih.

Први део поста потписујем
"Пендрекаш" је назив који сте сами себи дали(то јест један од модератора)мислим да одговоара понашању појединих,сваки мој потез је свестан тако да ја кда добијем казну на форуму то јестер по правилима и никада се нисам жалио због казне или бан.
Вама ми не треба да будемо драги или не, ви сви имате дужност медијатора и то је све
Тешко је бити добар медијатор на теми религије ако ниси суштински верник било које вере ,међутим када сам прочито табова и котова упутства и није толико тешко пошто се у суштини и дискусија своди на објашњење и приближење сопствене вере или религије ,што је у принципу и коректно.Мало је теже испратити теме као што је Деца и Јеховини Сведоци али смо ту тему већ имали на политици пре десетак дана и ту је био велик сукоб ,ова тема није верско религијска више је политичка.
И ја сам одлучно против давања деце у хранитељске породице друге конфесије,јер се може сматрати да се тиме врши асимилација,било би врло занимљиво чути реакције да је обрнути случај.

И ја сам одлучно против давања деце у хранитељске породице друге конфесије,јер се може сматрати да се тиме врши асимилација,било би врло занимљиво чути реакције да је обрнути случај.

Šta je bolje?

Ovo:
http://www.********************/images/2008/01/05/a-liberian-orphanage_7333.jpg

28-mar-orphanage-sleeping-b.jpg

http://3.***************/_ELv-A32YPnc/SaZiTJVGDJI/AAAAAAAADaY/3_I9wFb5T34/s320/cribs_-_babies_in_orphanage.jpg

ili, recimo, ovo

http://2.***************/_xVup0-mD5DY/SbDD080EdkI/AAAAAAAAFDo/ojyullhApj0/s400/IMG_6282.JPG

1. више од 50%, али не много преко тога. технички се ради о агностику који тежи теизму."веома сам несигуран, али сам склон да верујем у Бога."
2. тачно 50%. потпуно неутралан агностик. "потпуно је једнака вероватноћа да Бог постоји и да не постоји."
3. мање од 50%, али не много мање. технички се ради о агностику који нагиње атеизму. "не знам да ли Бог постоји, али сам склон да будем скептичан."

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back