OTVORENI DIJALOG

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sve sto sam ja pokusao kroz moj monolog jeste da pokrenem kriticki nacin razmishljanja - onih koji taj monolog citaju :) . Nigde nisam isticao preterano moja shvatanja i moj pogled na svet . Koga to briga ?
Svaka čast na dobrim namjerama! Međutim, činjenica je da si ti isuviše mlada osoba, a koja pri tom misli da je u zenitu što se tiče spoznaje. Elem, ja samo mogu reći da ti tek počinje vatromet spoznaje. Na dobrom si putu i ne sumnjam da ćeš postići zavidne rezultate.

Ja nigde nisam napado vase religije - tako da ostrica nikada nije ni postojala u mojim postovima . Problem je nekima sto sumnju u potojanje necega , na cemu oni zasnivaju svoj pogled na svet , smatraju grehom , smrtnim grehom. Pa cak onog ko ih navodi na takvo razmishljanje smatraju djavolom koji mora nestati sa lica zemlje . Ako bi smo pricu nastavili dalje - dogodilo bi se da bi me vernik ubio smatrajuci da je uradio necuveno delo ili cak da je to bog kroz njegove ruke ubio djavola . To je cist probelm psihologije koja je vrlo precizno sve te pojave definisala i opsala i zna koji su njeni uzrocnici . Oni su to nazvali zlom iako nema mnogo veze sa onim religiskim zlom.
Možda ti misliš da nijesi napadao religije. Ali, kad se uzme činjenica da ti smatraš da ne postoji neka viša inteligentna sila iznad ljudi, nego da su Boga izmislili ljudi, e onda, razmisli da li si u pravu, kad vernici smatraju (znaju) da je Bog najrealnija realnost.

Vec sam napomenuo teoriju jkako je bog nastao . Kako su ljudi stvorili boga . Procitajte moje predhodne postove pa da pricamo ... Srz ljudskog uma jeste da zna . Covek ima potrebu sve da zna i sve sto mu je nejasno da to razjasni . Najveci problem da tako sve bude , da zna sve , jeste lenjost . Ali je potreba da sve zna nadvladala njega samog i tako je stvorio Boga cime je sve opisao . Sta god da se dogodi to je bio Bog ili njegovo delo . To vazi za skoro sve drevne religije . Tako da je covek na prvi pogled ( ali samo na prvi ) ispunio svoj nagon da sve razume i zna . Sve je opisano Bogom . vremenom se potvrdilo da i nije sve bog , vec covek . Covek prokopa kanal i promeni tok reke - to vise nije delo boga , vec coveka . Covek pocinje sredinu da menja prema svojim potrebama , a ne samo sebe da menja prilagodhjavajuci sebe sredini ! To je glavna razlika izmedju nas ljudi i zivotinja !
Pogrešno! Nijesu ljudi stvorili Boga. Obrnuto je - Bog je stvorio ljude. I dao im je mogućnost da Ga spoznaju. I uz to mogućnost da i oni postanu Bogovi! Srž ljudskog uma jeste da zna. Ali ljudski um se na sastoji samo od logičke komponente na koju se bazira naučno saznanje. Ljudski um sadrži i duhovnu komponentu, komponentu koja saznanja crpi direktno od Boga. (Naravno, prije toga čovjeku se mora dogoditi Bog tj. mora se uspostaviti komunikacija sa Njim). Lenjost može biti problem, ali i ne mora. Ima mnogo osoba koji prirodno nijesu lenji. Najveći problem je zabluda. Mnogi, a među njima si i ti, smatraju da je znanje koje su stekli apsolutna istina! Slijedeći samo logiku, odnosno zdrav razum, oni nijesu ni mogli zaključiti ništa drugačije. A, da li je to znanje stvarno istina? Pa, uzmite u obzir samo sugestije vernika, koji su uzgred u dvoterćinskoj većini, pa i više, a po pitanju postojanja Boga, vere i religije ne iskrivljujte zaključke vernika svojim "visokoumnim" pretpostavkama tj. dozvolite mogućnost da je i duhovna komponenta mozga realnost i - otvoriće vam se put ka spoznaji prave istine.

Moj pogled na svet koji u sve vecoj meri zasnivam na svim cinjenicama jeste da je Covek bog . On ima sve te karakteristike koje bi opisale Boga kao nekoga sa carobnim stapicem . Covek , ustvari , nije BOG . On je covek - samo sto je taj covek superioran i svemoguc i takav kakav je uklapa se u drevnu definiciju Boga kao nekoga ili necega sto moze da menja stvari .
Čovjeku je data mogućnost da bude Bog! Od svakog pojedinca, odnosno od njegovih djela, zavisi da li će tu mogućnost iskoristiti.

Evolucija je milionima godina , vrste , jedninke prilagodjavala sredini , ali kod coveka je postala nesto drugo . Coveku je omoguceno da on pak , sad tu sredinu menja i svesno je prilagodjava svojim potrebama . Covek je jedino poznato njemu , zivo bice koje ima takvu sposobnost . Dabrovi ... prave brane na reci . Oni prave takve brane vec milion godina . Dabrovi to ne rade na svesnom nivou ( u suprotnom bi vremenom opravili sve bolje i bolje brane i danas bi na zemlji postojali "vanzemaljci" ) , vec na podsvesnom , kao program . To je opet paradox . Mozda je i covek jedan veoma kompleksan program ?
Čovjek ima misiju, zadatak, cilj koji tereba da obavi. Sve što je do danas urađeno od postanka čovječanstva na putu je ostvarenja tog cilja. A čovjek jeste savršeni program, vrhunskom tehnologijom, direktno utkan u energetsko-materiajlnu stvarnost, kao u ostalom što je i svako živo biće. Najvjerovatnije je da je i evolucija dio tog programa.

Bratjo i sestre,
PEGAZ JE BANOVAN!

Posto mi je ispod dostojanstva da me samo iskljuce, napravio sam privremeni nalog da bih se sa vama civilizovano rastao. Najverovatnije me necete vise videti ovde, a razlog je diskriminacija po verskoj osnovi. Nema potrebe da se oko toga siri prica, jer forum ocigledno funkcionise kao i Srbija - svako tumaci i (ne) primenjuje Zakon kako hoce, ali hteo sam da znate osnovni razlog.

S obzirom da ja zivim u Grckoj (i sam sam poreklom Grk) nisam navikao da razmisljam na robovlasnicki nacin, nego kao i svi Grci, slobodu cenim iznad svega, a posebno slobodu veroispovesti. S obzirom da je forum grubo sekularan (bas kao i Srbija - na stetu Pravoslavlja), smatram da sam otvorenim temama i svojim postovima dovoljno duhovno doprineo ucesnicima foruma a i vama, mojim prijateljima.

Zelim vam sve najbolje, ni na koga se ne ljutim :bye:, a nadam se da se i ovde postuje logika "ne kaznjavaj dva puta za isto delo". Ja sam banovan, pa prema tome mislim da je izmedju mene i supermoderatora "cist racun" i duga ljubav, bar sa moje strane.

Pozdravljam vas sve, znam da sam mnoge nehoticno uvredio i ovim putem ih molim da mi oproste, jer verujte, stvarno sam zeleo da sa sobom donesem iskljucivo pozitivnu klimu.

Molim vas, nemojte me pominjati po zlu, jer ja vise od ovoga i ne mogu da uradim.
Molicu se za sve Srbe da se sto pre vrate veri, jer za 4 godine Srbija ce imati VELIKIH problema, ali o tome ne zelim ovde da pricam!

ZBOGOM!

ΗΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

:heart::heart::heart:
Prvo, želim ti sve najbolje, pa bio sa nama ili ne!

Drugo, žao mi je što ću te razočarati, na ovom forumu, a pogotovu na Religiji, nema diskriminacije na vjerskoj osnovi!

Drago nam je što si se kao čovjek druge nacije (grk, a jesi li i srbin?) družio sa nama i što nam dobronamjerno skrećeš pažnju na moguće, skorašnje opasnosti. Ipak, ko se uzda u Boga za njega ne postoje nikakve opasnosti.

Znaš da si uvredio ali - nenamjerno! E, ee... Zaviri iskrenije u svoje srce.

Nema razloga da te ovdje iko pamti po zlu.

Drago bi mi bilo da i dalje budeš sa nama.

Pozdrav.

Пегазе,
не долази у обзир да ти за увек напустиш овај пдф! Поготово ако си дискриминисан по верској основи, што је скандалозно!

Колико сам успео да разумем ти си банован зато што си на пдф Здравље написао ДА У МАНАСТИРУ ОСТРОГ ПОСТОЈЕ ЗАБЕЛЕЖЕНИ СЛУЧАЈЕВИ ИЗЛЕЧЕЊА???!!! Не могу да схватим да такав пост и такав текст уопште може бити повод за било какву опомену а поготово за бан??? Сигуран сам да је у питању некаква грешка, јер:

1. Тачно је да постоје забележени случајеви излечења у Манастиру Острог!

И не само у том Манастиру - постоје бројни докази тј. живи људи који су се излечили чудесним начином у појединим храмовима Српске православне цркве.

Молим те, остани овде и даље!

pegaz je dobio automatski ban na dva dana, kad je skupio tri aktivna poena. tako sistem radi.
svaki poen je dobio sa dobrim razlogom, i bolje bi bilo da umesto ovog dramaticnog oprastanja, prestane da radi to sto je radio, kad je dobio kazne...
danima vec smo bukvalno zasuti njegovim prituzbama, zalbama, optuzbama o raznim vrstama diskriminacije, koji se , NARAVNO, UVEK spustaju na licno..te je jednom diskriminisan jer je musko, jednom jer je pravoslavan, jednom jer nije homosexulac, i tako redom..
napisala sam mu na pp, a evo ponovicu i javno, sistem za kaznjavanje sluzi za prijavljivanje uvredljivih i neprimerenih sadrzaja, a gospodin pegaz napise tekst za koji misli da bi bio edukativan za moderatore, prijavi ga, i napise PROCITAJ OBAVEZNO!
za neizostavnim uzvicnikom.
na ovom forumu NIKO nije diskriminisan, ni po kom osnovu, i svi vi koji dolazite ovde znate koliko se trudimo da ispostujemo svacija uverenja.
ljudi smo, i ponekad mozda i pogresimo. ali to nikad nije sa namerom, i sa ciljem da nekog omalovazimo ili potcenimo, ili na bilo koji nacin dikriminisemo.
svi korisnici su dobrodosli, a raznolikost u misljenjima moze nam svima biti samo bogatsvo.

pegaz je dobio automatski ban na dva dana, kad je skupio tri aktivna poena. tako sistem radi.
svaki poen je dobio sa dobrim razlogom, i bolje bi bilo da umesto ovog dramaticnog oprastanja, prestane da radi to sto je radio, kad je dobio kazne...
danima vec smo bukvalno zasuti njegovim prituzbama, zalbama, optuzbama o raznim vrstama diskriminacije, koji se , NARAVNO, UVEK spustaju na licno..te je jednom diskriminisan jer je musko, jednom jer je pravoslavan, jednom jer nije homosexulac, i tako redom..
napisala sam mu na pp, a evo ponovicu i javno, sistem za kaznjavanje sluzi za prijavljivanje uvredljivih i neprimerenih sadrzaja, a gospodin pegaz napise tekst za koji misli da bi bio edukativan za moderatore, prijavi ga, i napise PROCITAJ OBAVEZNO!
za neizostavnim uzvicnikom.
na ovom forumu NIKO nije diskriminisan, ni po kom osnovu, i svi vi koji dolazite ovde znate koliko se trudimo da ispostujemo svacija uverenja.
ljudi smo, i ponekad mozda i pogresimo. ali to nikad nije sa namerom, i sa ciljem da nekog omalovazimo ili potcenimo, ili na bilo koji nacin dikriminisemo.
svi korisnici su dobrodosli, a raznolikost u misljenjima moze nam svima biti samo bogatsvo.
Potpisujem!

@ mega, giga, super i nadmoderatori

Да 'простите господе и госпође одговорни за овај пдф - да ли се то мени причињава или се овде на првој страници пдф Религија РЕКЛАМИРА ПРОСТИТУЦИЈА ??? :evil:

Poslednja izmena:
@ mega, giga, super i nadmoderatori

Да 'простите господе и госпође одговорни за овај пдф - да ли се то мени причињава или се овде на првој страници пдф Религија РЕКЛАМИРА ПРОСТИТУЦИЈА ??? :evil:

Reklame si nakačio sam nekim Browserom ili pretraživačem (google, googleart).

Kako ovaj mita uvek vidi ove brezobrazne reklame a mi ostali jok?:hahaha:

Па даааааааа....... еремита је бРезобразан а ви сте фини до yаyа.... :roll::roll::roll:

Али стварно ми није јасна та шизофрена дволичност - са једне стране стално ми овде неко попује о "примени Правилника", "о лепом понашању", "о пристојности" - а онда пусти рекламу ПРОСТИТУЦИЈЕ која је, узгред буди речено, законом у овој земљи ЗАБРАЊЕНА...... чудо невиђено...:rtfm:...............:think:

Jerohinac drago mi je da ti je machak ziv :)))

pozdravljam te :cao:

Hvala besmrtna.A kako je mačka ''vaskrsao'' Moonster izražavam mu javnu zahvalnost zbog toga.
373016-Felix_the_.gif

Ebo te mačak! Pa, ti si bre dijete!

Tačno ristobe.Ja sam u suštini dete jer sve ono u meni što ume da voli,da se raduje,da se igra,da bude srećno, dolazi od tog deteta u meni.Malo dete ne zna šta je sreća ali mu tako malo treba da je dostigne.A verovatno je nešta slično imao u vidu Dostojevski kada je rekao...''Sreća ne leži u sreći, već u dostignuću sreće.''
373016-Felix_the_.gif

Tačno ristobe.Ja sam u suštini dete jer sve ono u meni što ume da voli,da se raduje,da se igra,da bude srećno, dolazi od tog deteta u meni.Malo dete ne zna šta je sreća ali mu tako malo treba da je dostigne.A verovatno je nešta slično imao u vidu Dostojevski kada je rekao...''Sreća ne leži u sreći, već u dostignuću sreće.''
373016-Felix_the_.gif
:)
ko ume da sacuva dete u sebi, i to ono radosno, toplo , neiskvareno, znatizeljno dete, on nikad ne ostari..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back