OTVORENI DIJALOG

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Lepo smo, milion i jedan put naglasili svima da je zvanicni sajt Jehovinog naroda www.watchtower.org ali vi se i dalje oglusavate na nase molbe.

Стајићу, полако.
кукаш како се овде неки фалсификати из новина постављају и намећеш нам да читамо ваш сајт, да је он једини истинит, а шта си ти урадио.
јел теби неко на овом форуму упућивао на сајт СПЦ и убеђивао да је све што је ван тога фалсификат - није.
према томе твоје кукумавчење као и осталих "сведока" не пије воду.
и то што је Борац рекла сасвим је у праву. ако ниси приметио њену објективност, онда заиста са тобом нешто није у реду.
излазила вам је у сусрет по хиљаду пута, а мени је залепила црвени због расправе са њом, па нисам кукумавчио да није објективна.
а веруј ми да њој није лако са нама и поред својих убеђења које нема везе ни са вама ни са нама једино таква особа је валидна да оцењује шта је за брисање а шта не.

Стајићу, полако.
кукаш како се овде неки фалсификати из новина постављају и намећеш нам да читамо ваш сајт, да је он једини истинит, а шта си ти урадио.
јел теби неко на овом форуму упућивао на сајт СПЦ и убеђивао да је све што је ван тога фалсификат - није.
према томе твоје кукумавчење као и осталих "сведока" не пије воду.
и то што је Борац рекла сасвим је у праву. ако ниси приметио њену објективност, онда заиста са тобом нешто није у реду.
излазила вам је у сусрет по хиљаду пута, а мени је залепила црвени због расправе са њом, па нисам кукумавчио да није објективна.
а веруј ми да њој није лако са нама и поред својих убеђења које нема везе ни са вама ни са нама једино таква особа је валидна да оцењује шта је за брисање а шта не.

Sale samo ti noge vire... iz..

Borac je velika cura, moze i sama da govori za sebe kao sto govori, nemoj da izigravas viteza Koju!

:hvala:

EVO JA SVIMA DA DAM JEDNO OBAVESTENJE

a koje ima veze sa nekim ovde ucesnicima a i zbog drugih :aha:

Jehovini svedoci imaju samo jedan zvanican sajt i to ovaj http://www.watchtower.org/

a sve ostalo na internetu nema veze ni sa JS ni sa njihovim ucenjima

i to je hiljadu puta objasnjeno

a i pored toga sale, Boky, eremita, Jerohinac, NAMERNO stavljaju na forum slike i tekstove i skeceve

koji nemaju veze sa JS jer su sa nekih OTPADNICKIH sajtova

i tvrde da su to JS

sto je jako BEZOBRAZNO

Jehovini Svedoci su hriscani i deluju javno u 236 zemelja sirom sveta slobodno...

javno propovedaju hriscanstvo

sastanci su otvorenog tipa , svako moze doci i uveriti se sam svojim ocima...

i moze dobiti sve od literature i saznati sta JS naucavaju..

nista nema da je tajno a i na sajtu zvanicnom je vekliki deo nase litearute svima dostupan...

tako da bih zamolila doticne osobe da prestanu da iznose LAZI o JS sto ukljucuje maretijal sa otpadnickih sajtova i sajtova koji nisu od JS

a njihov lican stav prema JS je potpuno nebitan....

i ne zelim da ulazim ovde u raspravu

samo sam htela reci sto imam :aha:

kao Jehovin Svedok :) :heart:

hvala na razumevanju :)

Poslednja izmena:
1. Šta si hteo da kažeš ovim što sam boldovala? Srbi ne mogu biti neutralni? (A ostali mogu, jer nisu Srbi?)
2. JS, otkako su na pdf. Religiji, nisu ni ćutali, niti trpeli. To znaš i sam.
3. Šta sam ja to rekla, a što osporava moju objektivnost? Rekla sam da ne kačite fotografije koje nemaju veze s temom. Obratila sam se i ostalim učesnicima, koji nisu JS, porukom koja znači: mi nismo ni bosanski, ni hrvatski sajt ... Ovo je Krstarica, koja ima svoj Pravilnik. Nema diskusije o tome šta se može tamo a šta ovde.

Od sada će SVE fotografije na toj temi biti brisane.

Bravoooooooooo brisi sve fotogafije, ali i kada je rec o nama Jehovinom narodu, brisi i sve sto nije sa zvanicnog sajta. To bi bilo fer i uredu. Nije tesko da se ukapira sta je sa zvanicnog sajta JS a sta nije. Sve ono sto je otpadnickog i uvredljivog karaktera, sto sve nas vredja, to je materijal za brisanje.

Tacno je da, ne samo ti, NIKO nije u stanju da bude neutralan i objektivan kad je u pitanju religija i nacionalizam, NIKO nije savrsen. Jedino savrsen covek, mentalno i fizicki moze da bude objektivan i nepristran, da kontrolise svoj jezik. Ja znam da ti nisi savrsena i ne samo ti, NIKO na kugli zemaljskoj.

Ono sto si boldovala...
Ne razumem zasto to uzimas licno? Obicna kritika koja moze i ne mora da bude tacna. Sto se tice posla koji obavljas, nisam zadovoljan, i necu biti zadovoljan, iako se svojski trudite da bude sve OK. Zasto? Iz jednostavnog razloga sto uvek moze bolje. I na tome ce ostati da se maksimalno trudite da budete fer. Stanje ce uvek biti podnosljivo i tolerantno, nikad idealno da svi mi budemo zadovoljni. Oduvek je bilo i ostace:"Ako zelis da vidis kakav je ko, daj mu vlast pa ces videti"! Mozda bih i ja tako reagovao, ponekad mozda i rigoroznije. Ponekad ti zavidim jer si poniznija i stalozenija od mene. Dopada mi se ona ilustracija sa uvredljivom reci koju kad progutas, sladja je od meda. Jedna prijateljica je opisala nesto slicno recima:"Nosim veknu hleba ispod miske i kad god mi krene uvreda ili losa rec, strpam parce hleba u usta!"

Ni meni se ne dopada kad me drugi kritikuju i vredjaju ali to mi pomaze da vidim i znam gde m je mesto, da sam nista drugo nego obicna cestica prasine.

Ne zelim da stvaram sebi neprijatelje, naprotiv zelim prijatelje.

:kpozdrav:

Borac je velika cura, moze i sama da govori za sebe kao sto govori, nemoj da izigravas viteza Koju!

ЕТО СТАЈИЋУ КАКО ДОКАЗУЈЕШ СВОЈУ МАЛИЦИОЗНОСТ, што, да Борац неће да ми да плату?

а теби ако она смета имаш и више чинове на крстарици супермодераторе и администраторе, па изволи.

она је само показала своју величину наспрам тебе и нормално је да ћу дати коментар у њену корист.

Objasni mi,čime je Sale izazvao ovakve reči svojim postom?

Zar tako treba da počne svaka rasprava(udarcima ispod pojasa)?
..Možete li da se uzdržite od takvih insinuacija ubuduće ili ne?

Pa mora coek da ti prevodi kada ti ocigledno treba titlovanje onoga sto ti je borac rekla.

Sve sama inteligancija, raw talent, kako bi rekli Ameri!

Jedno od mnogih pravila konverzacije: kad nisi pitan, ili ako ti se ne obracam direktno, nemoj da odgovaras--znak nepristojnosti i nekulture!

Biblija nas savetuje:"Budi brz da cujes, ne da govoris"!

Dobro.
Svi smo mi samo šrafčići u univerzumu (to mi lepše zvuči nego da budem čestica prašine :lol:).
I da - slatko je progutati gorku reč. To znam iz ličnog iskustva. Progutati takvu reč ne znači izgubiti ponos, niti sebe degradirati na bilo koji način. Naprotiv. Dostojanstvo se ne meri rečima.

Saletu sam, kao postavljaču teme o kojoj sam pričala, dužna da kažem da će njegova tema biti otključana ujutru.

Objasni mi,čime je Sale izazvao ovakve reči svojim postom?

Zar tako treba da počne svaka rasprava(udarcima ispod pojasa)?
..Možete li da se uzdržite od takvih insinuacija ubuduće ili ne?

Kad budete obuzdali njihovo pljuvanje i bezocne lazi i klevete o Jehovinom narodu i kad ih budete javno opominjali za uvrede koje neprestano iznose sa otpadnickih sajtova vec mesecima. Glavni medju njima Jerohinac, Sale, Boki, Onisifor, Eremita, Valaam, Zuti, Sablon, Jelena, Kojica, Flpflp i mnogi drugi...

Onda ce, nadamo se biti prijatnije.

Kad budete obuzdali njihovo pljuvanje i bezocne lazi i klevete o Jehovinom narodu i kad ih budete javno opominjali za uvrede koje neprestano iznose sa otpadnickih sajtova vec mesecima. Glavni medju njima Jerohinac, Sale, Boki, Onisifor, Eremita, Valaam, Zuti, Sablon, Jelena, Kojica, Flpflp i mnogi drugi...

A da ti dodele ličnog moderatora,šta misliš?:lol:
Kako je moguće da svi tebe napadaju....svi mi bezobrazni,a ti jedan dobar i pametan...oladi malo,čoveče...pridaješ sebi preveliki značaj.
Jel te nisam dirala...nemoj ni ti mene...zdravo!

Ja sam ti postavila jednostavno pitanje a tvoj odgovor liči na pretnju..
u sistemu,prvo vi oslobodite nama prostor pa ćemo mi biti fini..
To se sigurno neće desiti..koliko vi učestvujete na temama koje nisu srodne
vašim ubedjenjima i kazujete svoje mišljenje tako i drugi mogu učestvovati na temama
koje vi postavljate.
Moderatori su tu da prate da nema vredjanja i grubog narušavanja pravila foruma.

Meni je jako zao za sve ovo sto se dogadja! Ja bih zeleo vise nego ista da razgovaramo na zdravim osnovama! Ali nije uvek jednostavno obuzdati se i progutati uvredu, ljudi smo brate mili iako se svojski trudimo da kontrolisemo grube reci i uvrede. Moja religija je moj zivot koji ja zivim i cela moja porodica, ja znam i uveren sam da je ono sto ja radim i moja porodica i Jehovin narod celog sveta, jasna i vidljiva istina. Sve ono sto se iznosi protiv Jehovinog naroda, naravno sto je neistina, duboko vredja moje bice, moju porodicu, moju decu i zato je veoma tesko obuzdati emocije.

Zao mi je ako sam povredio bilo cija osecanja a znam sigurno da jesam i nastojacu da se kontrolisem koliko je god to moguce.

EVO JA SVIMA DA DAM JEDNO OBAVESTENJE

a koje ima veze sa nekim ovde ucesnicima a i zbog drugih :aha:

Jehovini svedoci imaju samo jedan zvanican sajt i to ovaj http://www.watchtower.org/

a sve ostalo na internetu nema veze ni sa JS ni sa njihovim ucenjima

i to je hiljadu puta objasnjeno

a i pored toga sale, Boky, Jerohinac, NAMERNO stavljaju na forum slike i tekstove i skeceve

koji nemaju veze sa JS jer su sa nekih OTPADNICKIH sajtova

i tvrde da su to JS

sto je jako BEZOBRAZNO

Jehovini Svedoci su hriscani i deluju javno u 236 zemelja sirom sveta slobodno...

javno propovedaju hriscanstvo

sastanci su otvorenog tipa , svako moze doci i uveriti se sam svojim ocima...

i moze dobiti sve od literature i saznati sta JS naucavaju..

nista nema da je tajno a i na sajtu zvanicnom je vekliki deo nase litearute svima dostupan...

tako da bih zamolila doticne osobe da prestanu da iznose LAZI o JS

a njihov lican stav prema JS je potpuno nebitan....

i ne zelim da ulazim ovde u raspravu

samo sam htela reci sto imam :aha:

kao Jehovin Svedok :) :heart:

hvala na razumevanju :)

то значи да ово што ви овде пишете на крстарици која је отпадничка нема никакву вредност.
хвала на обавештењу.

п.с. само се мислим шта ћеш онда овде:think:

Ovo je forum sale, slobodno je svim religijama da budu ovde :)

i da pisu o svojoj veri

ja iznosim ISTINU o mojoj veri :):heart:

jer mnoge ljude zanima ISTINA :) :heart:

istina o Bogu i njegovoj nameri za covecanstvo :) :heart:

i Boznaska mudrost iz Bozje reci :heart:

:heart:

Sto se tice svih onih postova i slika koje sam objavio zelim da kazem da za nas Jehovine Svedoke nista od toga nije novo. Mi smo upoznati sa mnogo gorim stvarima koje "nedeljni hriscani" cine u ime religija i u ime Boga.

Razlog zbog cega sam izneo sve to (moguce da je razlog bio neispravan) bio je da bih ukazao na bol i povredjena osecanja nas Jehovinih Svedoka dok se danima iznose lazi i klevete sa otpadnickih sajtova o nama, nasim porodicama, nasoj deci, nasim prijateljima i iznad svega blati ime Jehove Boga.

Sve lazi i uvrede koje su iznesene, iznesene su u obliku tvrdnje i s ociglednom namerom da se nanese uvreda nama i iskompromituju Jehovini Svedoci kao religija.

ISTINA :heart:

Jovan 18
37 Reče mu Pilat: Dakle ti si kralj? - Isus odgovori: Ti govoriš da ja sam kralj. Ja sam za to rođen i za to dođoh na svet da svedočim za istinu. Svaki koji je od istine sluša glas moj.

Jovan 17:17 Posveti ih istinom svojom. Riječ je tvoja (Bozja) istina. :heart:

JOvan 14:6 Isus mu reče: Ja sam put istina i život. Niko ne će doći k Ocu do kroza me.

:cao:

ISTINA :heart:

Jovan 18
37 Reče mu Pilat: Dakle ti si kralj? - Isus odgovori: Ti govoriš da ja sam kralj. Ja sam za to rođen i za to dođoh na svet da svedočim za istinu. Svaki koji je od istine sluša glas moj.

Jovan 17:17 Posveti ih istinom svojom. Riječ je tvoja (Bozja) istina. :heart:

JOvan 14:6 Isus mu reče: Ja sam put istina i život. Niko ne će doći k Ocu do kroza me.

:cao:

Па на шта би личила хришћанска вера када би свакo могao да тумачи Свето писмо. Осим обавезног знања старогрчког, латинског, хебрејског и арамејског - за тако нешто неопходно је и познавање одлука Васељенских Сабора ...као и многа друга теолошка тумачења написаног.

п.с. Цитати које си постовала ПОТПУНО СУ НЕПРИМЕРЕНИ РАСПРАВИ...! :cool:

ЈЕВАНЂЕЉЕ ПО ЈОВАНУ:

(Јов. 18:37)
37. Onda Mu rece Pilat: Dakle si ti car? Isus odgovori: Ti govoris da sam ja car. Ja sam za to rodjen, i zato dodjoh na svet da svedocim istinu. I svaki koji je od istine slusa glas moj.
Isa. 55:4 Jovan 8:47 1 Tim. 6:13 1 Pet. 1:23 1 Jov. 3:19 Otkr. 1:5

(Јов. 17:17)

16. Od sveta nisu, kao ni ja sto nisam od sveta.
17. Osveti ih istinom svojom: rec je Tvoja istina.
18. Kao sto si Ti mene poslao u svet, i ja njih poslah u svet.
19. Ja posvecujem sebe za njih, da i oni budu osveceni istinom.
1 Kor. 1:30 1 Sol. 4:7 Jevr. 10:10

(Јов.14:16)

16. I ja cu umoliti Oca, i dace vam drugog utesitelja da bude s vama vavek:
Rim. 8:15

Poslednja izmena od moderatora:
pitanje moderatorima :)

da li je vama normalno ovo sto je eremita meni napisao:aha:

on bi da mi zabrani Bibliju :heart:

njemu smeta sto ja citiram Bibliju

toliko o njegovoj veri i hriscanskoj ljubavi :heart: :)

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back