Отворена антимуслиманска хистерија Вучића и Додика

комшија

Stara legenda
Poruka
90.990
1712143133335.png

Otvorena antimuslimanska histerija Vučića i Dodika

Nije slučajno da se Vučić u antimuslimanskoj histeriji priključio Dodiku nepuna 24 sata nakon što je gotovo pa 100-postotni vlasnik RS-a i višestruki ‘crnolistaš’ poručio kako ‘Bošnjaci mogu da žive na ovih 25 posto’.

Tan2024-03-3112405036_6-1711911569.jpg

Nije slučajno da se Vučić u antimuslimanskoj histeriji priključio Dodiku nepuna 24 sata nakon što je gotovo pa 100-postotni vlasnik RS-a i višestruki „crnolistaš“ poručio kako „Bošnjaci mogu da žive na ovih 25 posto"

01 Apr 2024

Ako ne znate odgovor na postavljeno pitanje, najbolje je da se pravite nemušti, iznenađeni, pa i povrijeđeni. Ako ne želite konkretno i direktno odgovoriti, onda je „rješenje“ da povisite glas, naružite onoga ko pita i optužite ga da je tendenciozan i nekorektan. Ako ste, pak, jednostavno nekulturni, bahati i primitivni, na pitanje ćete „odgovoriti“ nesuvislim kontrapitanjem. Ako ste, kojim slučajem, aktuelni predsjednik (ranije premijer) Srbije, onda imate pravo koristiti sve tri varijante, jer znate da vam niko ništa ne može, jer vam se godinama, pa i desetljećima, gleda kroz prste iako sjedite na (najmanje) tri stolice i besprizorno i neargumentirano udarate i po najjačim svjetskim silama i autoritetima.

“Samo mi pokažite, ja sam nepismen, glup, pokažite mi u pisanoj formi gde to piše. A vi, je li znate kakve su sankcije sada protiv [bh. entiteta] Republike Srpske, znate koliko je to komplikovano? Šta će da radi sad ona žena Zora [Vidović, ministrica finansija RS-a], žena da čupa kosu?“, lamentirao je i kontraupitima „odgovarao“ Aleksandar Vučić na novinarsko pitanje kako komentira aktuelnu situaciju u RS-u, najave predsjednika ovog bh. entiteta Milorada Dodika da će još jednom krenuti u proces secesije ako se ne udovolji njegovim ultimatumima i nakon što je Narodna skupština RS-a napravila još jedan udar na državu Bosnu i Hercegovinu usvojivši entitetski nacrt izbornog zakona.

Sve je dogovoreno na ‘redovnim konsultacijama’​

Ni slova o pokušaju državnog udara nakon što je visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt nametnuo tehničke (paket integriteta) izmjene državnog Izbornog zakona, skupštinskim (ustvari Dodikovim) zaključcima da ove izmjene ukinu u oba doma državne Parlamentarne skupštine, da se Schmidt i ambasadori SAD-a, Velike Britanije i Njemačke u Sarajevu protjeraju iz Bosne i Hercegovine, da se iz državnog Ustavnog suda izbace međunarodne sudije, zabrani web stranica Ureda visokog predstavnika…

“Vidio sam ga i razgovaram sa Dodikom svakodnevno, razmenimo osnovne informacije. Do dva sata sam noćas pratio rad Narodne skupštine RS-a. Situacija je komplikovana, politički uzavrela… I kad govorite o Dejtonskom sporazumu i da ga Dodik krši, pitam vas ja – je li Dodik prekršio oko imovine ili neko drugi, samo mi to pokažite, je li to Dodik prekršio?”, upitao je Vučić one na čija bi pitanja trebao odgovarati, svjesno i bezobzirno „zaboravljajući“ šta je odlučeno u parlamentu RS-a i „ubacujujući“ u priču najavu da bi visoki predstavnik mogao nametnuti i zakon o imovini Bosne i Hercegovine („uskoro ću pitati Schmidta da mi pokaže član Dejtonskog sporazuma po pitanju imovine koji je prekršio Dodik“), te zakukao što osobe i kompanije iz RS-a koje se nalaze na crnim listama SAD-a i Velike Britanije sada trpe sankcije.

Sve je ovo bilo očekivano i vjerovatno dogovoreno par dana ranije, na „redovnim konsultacijama“ Vučića i Dodika u Beogradu, i poslužilo je tek kao uvod u mnogo značajniju i opasniju priču kojom se nastoji javnost u Srbiji i RS-u „okrenuti na drugu stranu“, zamaskirati tešku međunarodnu poziciju prouzrokovanu sve izvjesnijim (majskim?) primanjem Kosova u punopravno članstvo Vijeća Evrope, američko-evropskim pritiscima da se uskladi politika spram brutalne ruske agresije na Ukrajinu i neskrivenim prijetnjama susjednim zemljama (Moldavija, Finska, Švedska, Poljska), potencijalnom slomu bankarskog sistema u RS-u (samim tim i velikim problemima finansijskog sektora u Srbiji) zbog sankcija „crnolistašima“…

‘Kakve rezolucije i deklaracije, gledajmo u budućnost’​

Nema boljeg i razornijeg „alata“ da se nabilda vlastiti nacionalni naboj osim da za svoje probleme i neuspjehe optužiš drugu naciju, koja je krivac i kada je žrtva, pogotovo kada je stradala zbog tebe i od tvoje ruke, noža, metka, mine, bombe, granate… I sada se ta žrtva sprema i nastoji da u Generalnoj skupštini Ujedinjenih naroda bude usvojena rezolucija o genocidu počinjenom u Srebrenici u julu 1995. godine, najvećem zločinu u Evropi nakon Drugog svjetskog rata, nedvojbeno argumentiranom i pravomoćno dokazanom pred relevantnim međunarodnim sudovima. „Spremaju [Bošnjaci, muslimani] i neku rezoluciju o genocidu u Srebrenici…“, zapomaže Vučić i dodaje kako o “užasnom zločinu” misli sve najgore. Što bi, valjda, trebalo biti dovoljno za žrtve i njihove porodice; kakve rezolucije i deklaracije, gledajmo u budućnost.

Jedan od razloga zapadnih svjetskih sila da glasaju za ovu rezoluciju je da „srpski narod bude kažnjen zbog slobodarske politike, da mogu muslimanima širom sveta pokazati da, uprkos podrške Izraelu, da su evo našli muslimane koje ćemo da podržimo i opet će se kola slomiti na Srbima. Posle toga je jasno šta sledi”, jer će „dan kasnije zapadni moćnici izaći sa težnjom da genocidne tvorevine ne mogu postojati“, slikovito je „pojasnio“ predsjednik Srbije kako će biti kažnjeni oni koji su počinili genocid, i to sve kako bi se zločini počinjeni nad muslimanima (Palestincima) u Pojasu Gaze „kompenzirali“ rezolucijom u korist muslimana (Bošnjaka) u Bosni i Hercegovini.
Ali, kao u onim televizijskim reklamama, to nije sve: muslimani će, uz pomoć zapadnjaka, „tražiti i ratnu odštetu od Srbije i sve drugo što su najavljivali… Imat ćete kolektivan zapad protiv nas i značajan broj muslimanskih zemalja“, zapomagao je Vučić i još jednom upro prst u muslimane i muslimanske zemlje kao glavne krivce što Zapad želi nauditi Srbiji i sestrinskoj Republici Srpskoj. A ne zbog autokratske vlasti, kriminala, korupcije, nepotizma, ponižavanja opozicije, slobodnih medija, nevladinog sektora, otvorenih i otrovnih proruskih aspiracija, poduge liste zaslužnih nosilaca sankcija i donedavno ponosnih i u pokušaju duhovitih „crnolistaša“, što je sada došlo na naplatu i skamenilo podrugljiv smijeh i utišalo „ne može nam niko ništa…“

‘Neće nestati ne isključuje etničko čišćenje i genocid’​

Nije slučajno da se Vučić u antimuslimanskoj histeriji priključio Dodiku nepuna 24 sata nakon što je gotovo pa 100-postotni vlasnik RS-a i višestruki „crnolistaš“ poručio kako „Bošnjaci mogu da žive na ovih 25 posto [Bosne i Hercegovine]… Dočekat ćemo trenutak da ćemo se od vas odvojiti… Jedini cilj Bošnjaka je da podjarme Srbe i da im se osvete…“ Podeblja bi se knjiga mogla napisati o uvredema i pogrdnim izrazima kojima je Dodik „častio“ Bošnjake (koje on uglavnom zove muslimani, po vjerskoj odrednici, misleći da je to pogrdno i tu mu pomoći nema), pa ko ima želje, volje i da to može provariti, neka se sam uvjeri, široka su polja internetska.

„Za svakog Srbina kojeg zapadnjaci sankcioniraju i kazne nakon stavljanja na crnu listu, mi ćemo procesuirati 100 muslimana“, parafrazirat ćemo izjavu Aleksandra Vučića iz 1995. godine: „Vi bombardujte, ubijte jednog Srbina, mi ćemo 100 muslimana!“ Da ne bi bio zapostavljen, evo sličnosti Dodika i njegovog (naknadnog) heroja i uzora, presuđenog ratnog zločinca i doživotnog uznika Radovana Karadžića. Dok je 1991. godine doktor i (kasniji) čudotvorac Dragan David Dabić najavio „nemojte da mislite da nećete Bosnu i Hercegovinu odvesti u pakao, a muslimanski narod možda u nestanak; jer muslimanski narod ne može da se odbrani ako bude rata ovdje“, Dodik je Bošnjacima muslimanima „dozvolio“ da mogu živjeti na 25 posto Bosne i Hercegovine“. Što bi se moglo protumačiti da neće nestati, ali ne isključuje etničko čišćenje i novi genocid.

link

Додиг већ дуго примењује модел политичких провокација који је све до сада био делотворан јер у међународној заједници и у пробосанским политичким опцијама у Сарајеву нису желели да на Додигове провокације одговарају на начин који би водио у ескалацију сукоба. То је очигледно била грешка јер би ескалација довела мањи босанско-херцеговачки ентитет у позицију да трпи штету до нивоа који би за режим у мањем босанско-херцеговачком ентитету постао несносан, а позитиван за државу Босну и Херцеговину. Зато је потребно да пробосанске партије сада стратегијски ескалирају политички конфликт који је Додиг започео и да то доведе до оштрије интервенције међународне заједнице. Стратешком ескалацијом ће се ући у последњу фазу политичког слома Милорада Додига и његовог режима; због рата у Украјини где се Додиг нашао на погрешној страни историје, као лицу које је под санкцијама САД и којем се суди, због одсуства сваке жеље али и могућности Србије да помогне мањем босанско-херцеговачком ентитету у Додиговом рату против западне цивилизације, и услед надолазећих избора у САД, сада је прави тренутак за ескалацију политичког сукоба у Босни.
 
Poslednja izmena:
1712152873435.png
EUFOR planira obuku sa našim Oružanim snagama, cilj da BiH ostane sigurno okruženje

Kako je na konferenciji rekao komandant Sticz, EUFOR predstavlja funkcionalnu i efikasnu kombinaciju snaga raspoređenih u području operacija koje imaju na raspolaganju rezervne snage, koje mogu pozvati u slučaju potrebe.

1712153062758.png


1 sat


Konferencija za novinare komandanta EUFOR-a generalmajor Laszla Sticza i ministra odbrane BiH Zukan Helez na kojoj je predstavljen plan raspoređivanja snaga EUFOR-a u BiH održana je danas u Butmiru, prenosi Klix.ba.

Kako je na konferenciji rekao komandant Sticz, EUFOR predstavlja funkcionalnu i efikasnu kombinaciju snaga raspoređenih u području operacija koje imaju na raspolaganju rezervne snage, koje mogu pozvati u slučaju potrebe.

"Ove rezervne snage mogu se integrirati na postojeće EUFOR snage na području BiH vrlo brzo. Veći broj zemalja članica EU su dale svoje snage u sastav ovih rezervnih snaga. Ove rezervne snage se redovno raspoređuju u BiH u svrhu obuke za upoznavanje sa BiH i procedurama koje mi provodimo, tako da bi bile u stanju jako brzo da se integrišu u snage EUFOR-a i izvrše zadatke koji im se dodjele. Sve je ovo razlog da bismo osigurali da se u BiH kontinuirano osigurava sigurno okruženje. Francuske snage iz sastava strateških rezervnih snaga EUFOR-a bit će raspoređene sljedeće sedmice i ostat će ovdje mjesec dana. Zajedno sa trupama iz Rumunije i Italije bit će pod komandom EUFOR-a i činit će multinacionalni element veličine jednog bataljona", kazao je.

Kako je dodao, za ovu vježbu bit će na raspolaganju blizu 250 vojnika.

"Tokom boravka u Bosni i Hercegovini ove rezervne snage će izvoditi obuku i patrolirati zajedno sa snagama EUFOR-a što će omogućiti EUFOR-u da uvježbava efikasnu integraciju strateških rezervnih snaga u strukturu snaga EUFOR-a. Oni će se također, osim s EUFOR-om, obučavati i s pripadnicima Oružanih snaga BiH", dodao je.

"EUFOR je snažan, jak, sposoban partner Bosne i Hercegovine i ostaje posvećen pružanju podrške vlastima BiH u osiguravanju sigurnog okruženja", zaključio je Sticz.

Ministar odbrane BiH Zukan Helez kazao je da EUFOR ima važnu ulogu u BiH.

"Zadatak njihove misije je da bude podrška vlastima u BiH u održavanju sigurnosti i stabilnog okruženja. Danas smo ovdje da najavimo zajedničku obuku pripadnika OS BiH i EUFOR-a kojima je svrha priprema za predstojeću vježbu "Kombinovani odgovor". Ovo je izvrsna prilika da se naše Oružane snage obučavaju. Privremeno će biti ojačan sastav EUFOR-a time što će im se pridružiti rezervni sastavi iz Francuske, Italije i Rumunije. Cilj vježbe je, kako je i najavljeno, da provjeri i pokaže sposobnost EUFOR-a da brzo osigura pojačanje i rasporedi snage kako bi mogao garantovati sigurno i bezbjedno okruženje", kazao je Helez.

Kako je dodao, EUFOR je potpuno opredjeljen za pružanje pomoći BiH i ostaje jedan od najvažnijih faktora u osiguravanju mira i stabilnosti u BiH.
"Obavještavam javnost u BiH da u danima pred početak vježbe građani mogu očekivati pojačano kretanje trupa i prevoz opreme rezervnih snaga EUFOR-a prilikom dolaska u BiH", kazao je.

Novinari su komandanta Sticza upitali da li se ova vježba može dovesti u vezu s trenutnom sigurnosnom situacijom u BiH ili je ovo aktivnost koja je planirana ranije?

"Kao što sam rekao, EUFOR predstavlja efikasnu i dobru kombinaciju. Da bi bila efikasna, moramo svake godine provoditi fazu obuke. Tu se provode različite aktivnosti uvježbavanja i obuke za rezervne snage koje nam se prdružuju. Ovo su aktivnosti koje provodimo svake godine, a razlog je da kažemo sebi i svima ostalima da jesmo spremni i sposobni da pružimo sigurno i stabilno okruženje. Ukratko rečeno, ovo je ranije planirana aktivnost", kazao je.
 
Pogledajte prilog 1525279

Otvorena antimuslimanska histerija Vučića i Dodika

Nije slučajno da se Vučić u antimuslimanskoj histeriji priključio Dodiku nepuna 24 sata nakon što je gotovo pa 100-postotni vlasnik RS-a i višestruki ‘crnolistaš’ poručio kako ‘Bošnjaci mogu da žive na ovih 25 posto’.

Tan2024-03-3112405036_6-1711911569.jpg

Nije slučajno da se Vučić u antimuslimanskoj histeriji priključio Dodiku nepuna 24 sata nakon što je gotovo pa 100-postotni vlasnik RS-a i višestruki „crnolistaš“ poručio kako „Bošnjaci mogu da žive na ovih 25 posto"

01 Apr 2024

Ako ne znate odgovor na postavljeno pitanje, najbolje je da se pravite nemušti, iznenađeni, pa i povrijeđeni. Ako ne želite konkretno i direktno odgovoriti, onda je „rješenje“ da povisite glas, naružite onoga ko pita i optužite ga da je tendenciozan i nekorektan. Ako ste, pak, jednostavno nekulturni, bahati i primitivni, na pitanje ćete „odgovoriti“ nesuvislim kontrapitanjem. Ako ste, kojim slučajem, aktuelni predsjednik (ranije premijer) Srbije, onda imate pravo koristiti sve tri varijante, jer znate da vam niko ništa ne može, jer vam se godinama, pa i desetljećima, gleda kroz prste iako sjedite na (najmanje) tri stolice i besprizorno i neargumentirano udarate i po najjačim svjetskim silama i autoritetima.

“Samo mi pokažite, ja sam nepismen, glup, pokažite mi u pisanoj formi gde to piše. A vi, je li znate kakve su sankcije sada protiv [bh. entiteta] Republike Srpske, znate koliko je to komplikovano? Šta će da radi sad ona žena Zora [Vidović, ministrica finansija RS-a], žena da čupa kosu?“, lamentirao je i kontraupitima „odgovarao“ Aleksandar Vučić na novinarsko pitanje kako komentira aktuelnu situaciju u RS-u, najave predsjednika ovog bh. entiteta Milorada Dodika da će još jednom krenuti u proces secesije ako se ne udovolji njegovim ultimatumima i nakon što je Narodna skupština RS-a napravila još jedan udar na državu Bosnu i Hercegovinu usvojivši entitetski nacrt izbornog zakona.

Sve je dogovoreno na ‘redovnim konsultacijama’​

Ni slova o pokušaju državnog udara nakon što je visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt nametnuo tehničke (paket integriteta) izmjene državnog Izbornog zakona, skupštinskim (ustvari Dodikovim) zaključcima da ove izmjene ukinu u oba doma državne Parlamentarne skupštine, da se Schmidt i ambasadori SAD-a, Velike Britanije i Njemačke u Sarajevu protjeraju iz Bosne i Hercegovine, da se iz državnog Ustavnog suda izbace međunarodne sudije, zabrani web stranica Ureda visokog predstavnika…

“Vidio sam ga i razgovaram sa Dodikom svakodnevno, razmenimo osnovne informacije. Do dva sata sam noćas pratio rad Narodne skupštine RS-a. Situacija je komplikovana, politički uzavrela… I kad govorite o Dejtonskom sporazumu i da ga Dodik krši, pitam vas ja – je li Dodik prekršio oko imovine ili neko drugi, samo mi to pokažite, je li to Dodik prekršio?”, upitao je Vučić one na čija bi pitanja trebao odgovarati, svjesno i bezobzirno „zaboravljajući“ šta je odlučeno u parlamentu RS-a i „ubacujujući“ u priču najavu da bi visoki predstavnik mogao nametnuti i zakon o imovini Bosne i Hercegovine („uskoro ću pitati Schmidta da mi pokaže član Dejtonskog sporazuma po pitanju imovine koji je prekršio Dodik“), te zakukao što osobe i kompanije iz RS-a koje se nalaze na crnim listama SAD-a i Velike Britanije sada trpe sankcije.

Sve je ovo bilo očekivano i vjerovatno dogovoreno par dana ranije, na „redovnim konsultacijama“ Vučića i Dodika u Beogradu, i poslužilo je tek kao uvod u mnogo značajniju i opasniju priču kojom se nastoji javnost u Srbiji i RS-u „okrenuti na drugu stranu“, zamaskirati tešku međunarodnu poziciju prouzrokovanu sve izvjesnijim (majskim?) primanjem Kosova u punopravno članstvo Vijeća Evrope, američko-evropskim pritiscima da se uskladi politika spram brutalne ruske agresije na Ukrajinu i neskrivenim prijetnjama susjednim zemljama (Moldavija, Finska, Švedska, Poljska), potencijalnom slomu bankarskog sistema u RS-u (samim tim i velikim problemima finansijskog sektora u Srbiji) zbog sankcija „crnolistašima“…

‘Kakve rezolucije i deklaracije, gledajmo u budućnost’​

Nema boljeg i razornijeg „alata“ da se nabilda vlastiti nacionalni naboj osim da za svoje probleme i neuspjehe optužiš drugu naciju, koja je krivac i kada je žrtva, pogotovo kada je stradala zbog tebe i od tvoje ruke, noža, metka, mine, bombe, granate… I sada se ta žrtva sprema i nastoji da u Generalnoj skupštini Ujedinjenih naroda bude usvojena rezolucija o genocidu počinjenom u Srebrenici u julu 1995. godine, najvećem zločinu u Evropi nakon Drugog svjetskog rata, nedvojbeno argumentiranom i pravomoćno dokazanom pred relevantnim međunarodnim sudovima. „Spremaju [Bošnjaci, muslimani] i neku rezoluciju o genocidu u Srebrenici…“, zapomaže Vučić i dodaje kako o “užasnom zločinu” misli sve najgore. Što bi, valjda, trebalo biti dovoljno za žrtve i njihove porodice; kakve rezolucije i deklaracije, gledajmo u budućnost.

Jedan od razloga zapadnih svjetskih sila da glasaju za ovu rezoluciju je da „srpski narod bude kažnjen zbog slobodarske politike, da mogu muslimanima širom sveta pokazati da, uprkos podrške Izraelu, da su evo našli muslimane koje ćemo da podržimo i opet će se kola slomiti na Srbima. Posle toga je jasno šta sledi”, jer će „dan kasnije zapadni moćnici izaći sa težnjom da genocidne tvorevine ne mogu postojati“, slikovito je „pojasnio“ predsjednik Srbije kako će biti kažnjeni oni koji su počinili genocid, i to sve kako bi se zločini počinjeni nad muslimanima (Palestincima) u Pojasu Gaze „kompenzirali“ rezolucijom u korist muslimana (Bošnjaka) u Bosni i Hercegovini.
Ali, kao u onim televizijskim reklamama, to nije sve: muslimani će, uz pomoć zapadnjaka, „tražiti i ratnu odštetu od Srbije i sve drugo što su najavljivali… Imat ćete kolektivan zapad protiv nas i značajan broj muslimanskih zemalja“, zapomagao je Vučić i još jednom upro prst u muslimane i muslimanske zemlje kao glavne krivce što Zapad želi nauditi Srbiji i sestrinskoj Republici Srpskoj. A ne zbog autokratske vlasti, kriminala, korupcije, nepotizma, ponižavanja opozicije, slobodnih medija, nevladinog sektora, otvorenih i otrovnih proruskih aspiracija, poduge liste zaslužnih nosilaca sankcija i donedavno ponosnih i u pokušaju duhovitih „crnolistaša“, što je sada došlo na naplatu i skamenilo podrugljiv smijeh i utišalo „ne može nam niko ništa…“

‘Neće nestati ne isključuje etničko čišćenje i genocid’​

Nije slučajno da se Vučić u antimuslimanskoj histeriji priključio Dodiku nepuna 24 sata nakon što je gotovo pa 100-postotni vlasnik RS-a i višestruki „crnolistaš“ poručio kako „Bošnjaci mogu da žive na ovih 25 posto [Bosne i Hercegovine]… Dočekat ćemo trenutak da ćemo se od vas odvojiti… Jedini cilj Bošnjaka je da podjarme Srbe i da im se osvete…“ Podeblja bi se knjiga mogla napisati o uvredema i pogrdnim izrazima kojima je Dodik „častio“ Bošnjake (koje on uglavnom zove muslimani, po vjerskoj odrednici, misleći da je to pogrdno i tu mu pomoći nema), pa ko ima želje, volje i da to može provariti, neka se sam uvjeri, široka su polja internetska.

„Za svakog Srbina kojeg zapadnjaci sankcioniraju i kazne nakon stavljanja na crnu listu, mi ćemo procesuirati 100 muslimana“, parafrazirat ćemo izjavu Aleksandra Vučića iz 1995. godine: „Vi bombardujte, ubijte jednog Srbina, mi ćemo 100 muslimana!“ Da ne bi bio zapostavljen, evo sličnosti Dodika i njegovog (naknadnog) heroja i uzora, presuđenog ratnog zločinca i doživotnog uznika Radovana Karadžića. Dok je 1991. godine doktor i (kasniji) čudotvorac Dragan David Dabić najavio „nemojte da mislite da nećete Bosnu i Hercegovinu odvesti u pakao, a muslimanski narod možda u nestanak; jer muslimanski narod ne može da se odbrani ako bude rata ovdje“, Dodik je Bošnjacima muslimanima „dozvolio“ da mogu živjeti na 25 posto Bosne i Hercegovine“. Što bi se moglo protumačiti da neće nestati, ali ne isključuje etničko čišćenje i novi genocid.

link

Додиг већ дуго примењује модел политичких провокација који је све до сада био делотворан јер у међународној заједници и у пробосанским политичким опцијама у Сарајеву нису желели да на Додигове провокације одговарају на начин који би водио у ескалацију сукоба. То је очигледно била грешка јер би ескалација довела мањи босанско-херцеговачки ентитет у позицију да трпи штету до нивоа који би за режим у мањем босанско-херцеговачком ентитету постао несносан, а позитиван за државу Босну и Херцеговину. Зато је потребно да пробосанске партије сада стратегијски ескалирају политички конфликт који је Додиг започео и да то доведе до оштрије интервенције међународне заједнице. Стратешком ескалацијом ће се ући у последњу фазу политичког слома Милорада Додига и његовог режима; због рата у Украјини где се Додиг нашао на погрешној страни историје, као лицу које је под санкцијама САД и којем се суди, због одсуства сваке жеље али и могућности Србије да помогне мањем босанско-херцеговачком ентитету у Додиговом рату против западне цивилизације, и услед надолазећих избора у САД, сада је прави тренутак за ескалацију политичког сукоба у Босни.
A bas me interesuje hoce li se Bosnjaci upecati na Dodikovu provokaciju od 25 posto teritorije? Naravno da hoce i napravice Dodiku uslugu da se narod RS okupi oko njega
 
Pripada i Bošnjacima kao građanima Republike Srpske ali Bošnjaci su manjina u Republici Srpskoj kao i Srbi u MHF.
Kao gradjanima RS . Daj budi ozbiljan
Srebrenica je mesto u Republici Srpskoj.
naravno da jeste u tom entitetu. Ali je ultimativno u BiH. E kad RS proglasi suverenost i to bude priznato onda ce biti u RS. Do tad je to sto kazes samo prica da se narod zamaje oko politike a ne oko loseg zivota
 
Kao gradjanima RS . Daj budi ozbiljan

naravno da jeste u tom entitetu. Ali je ultimativno u BiH. E kad RS proglasi suverenost i to bude priznato onda ce biti u RS. Do tad je to sto kazes samo prica da se narod zamaje oko politike a ne oko loseg zivota
Nije postojanje ili nepostojanje međunarodno priznatih statusa suverenosti jedini kriterijum za određivanje pripadnosti neke teritorije.U svakoj državi primarno je na snazi "unutrašnje" pravo a u slučaju o kome govorimo u "unutrašnje" pravo koje i u tom slučaju i nije u punom smislu samo unutrašnje pravo jer je DMS međunarodni ugovor,državljani Republike Srpske i državljani MHF ili FBiH suverenost ostvaruju primarno u entitetskim institucijama.
 

Back
Top