(Otac?) Pedja Popovic poceo da naplacuje klipove...

Нема духовности, ако волиш људску славу и новац...

Тежак је духовни пад тог згубидана, само умни примете
To se primeti i kroz način izlaganja - kad je okrenut sebi čak i kad na priča o sebi- bitniji je on nego poruka koju hoće da prenese.
Za to se ne mora biti uman, dovoljno je ne biti naivan. Što ne znači da ja nisam umna. A ovo ne znači da sam rekla da jesam.

To se primeti i kroz način izlaganja - kad je okrenut sebi čak i kad na priča o sebi- bitniji je on nego poruka koju hoće da prenese.
Za to se ne mora biti uman, dovoljno je ne biti naivan. Što ne znači da ja nisam umna. A ovo ne znači da sam rekla da jesam.
Опусти се, не мора да се браниш ни од кога... Схватиће те, ко како жели...

Нарциси се убише од прича шта се њима десило, а овај је ко пљунути за пример...

Пар пута су га већ терали из других парохија, баш због тога, што сваку причу и бизнис претвори о трактат о себи и свом идијотском уму који не зна за тачку и тиховање...

Нарциси се убише од прича шта се њима десило, а овај је ко пљунути за пример...

Пар пута су га већ терали из других парохија, баш због тога, што сваку причу и бизнис претвори о трактат о себи и свом идијотском уму
Ne ume ni da se pretvara da je skroman. A to je greh , tačnije greška.

Tipično za narcise (ili narcističko ponašanje) je da uvek temu moraju da okrenu ka sebi ne zapitavši sa da li je to bitno za onoga koji sluša. Uz taj naduveni, samozadovoljni izraz lica, a la Nestor.
који не зна за тачку и тиховање...
:lol:

Današnja kultura je uopšteno narcistička. Nekadašnje tradicionalno-versko vaspitanje je nestalo ali nije zamenjeno etikom. Ali ne samo etikom, znaju ti pametnjskovići etiku, samo što ona nije dovoljna. Sloboda se prihvatila u formi ja pa ja, ništa ja nisam dužan, kome ne odgovara baš me briga. Ono fino aristokratsko ponašanje kojem su težili i ljudi iz nižih slojeva je u najboljem slučaju zamenjeno korektnošću, kulturnim izražavanjem, finim ignorisanjem.
Опусти се, не мора да се браниш ни од кога... Схватиће те, ко како жели...
Ne branim se, čak sam se šalila. Samo nisam stavila smajlija koji bi to potvrdio mada sam htela.
Ali ipak je trebalo.
:lol:

To su gluposti. Gde piše?
Sve treba da bude sa merom. Iz života svetog Ignjatija Lojole:
Iz iskustva znamo da naš život ne ide bez nebrojenih i ozbiljnih poteškoća, prema tome smatramo upitnim unaprijed upozoriti na njih one koji bi htjeli slijediti nas, jer se bojimo da ne bi, pod izlikom dobra, udarili na dva grebena koje sami izbjegosmo. Prvi bi bio da se nametnu sudrugovima pod teški grijeh postovi, bičevanje, hodanje bosih nogu i gole glave, posebno odijevanje, oskudna prehrana, pokora, kostrijet i druga tjelesna mrtvenja. Sve to ne zabranjujemo stoga što bismo to osuđivali - naprotiv, hvalimo i uzvisujemo uvelike kod onih koji to provode - nego jedino jer ne želimo da naša braća budu satrvena gomilanjem tolikih tereta i da u tom ne nalaze kakvu ispriku da zanemare cilj što smo si ga postavili. Uostalom, svaki će moći, ako mu poglavar ne zabrani, pobožno se predati tim vježbama u mjeri u kojoj je upoznao bilo potrebu, bilo korist za sebe. Drugi bi greben bio primiti u Družbu nekog koji nije dugo i brižno kušan. Istom kad bude dokazao svoju razboritost u Kristu te svoju doktrinarnu i duhovnu vrijednost, bit će pripušten u Družbu Isusa Krista. Neka taj isti Isus Krist bude milostiv onom što smo u svojoj slabosti poduzeli na slavu Boga Oca, komu jedinom čast i slava na vijeke. Amen." (napomena - tu je kraj dokumenta)
Tvoji jezuiti vole pohvale od ljudi i sujetu?
Pravoslavni duhovnici odnosno monasi uce da treba straziti nad pomislima, tako se bdije nad svojom dusom a ovi uce i podsticu da treba da se bicuju i primaju razne ljudske pohvale za to!

To su gluposti. Gde piše?
Sve treba da bude sa merom. Iz života svetog Ignjatija Lojole:
Iz iskustva znamo da naš život ne ide bez nebrojenih i ozbiljnih poteškoća, prema tome smatramo upitnim unaprijed upozoriti na njih one koji bi htjeli slijediti nas, jer se bojimo da ne bi, pod izlikom dobra, udarili na dva grebena koje sami izbjegosmo. Prvi bi bio da se nametnu sudrugovima pod teški grijeh postovi, bičevanje, hodanje bosih nogu i gole glave, posebno odijevanje, oskudna prehrana, pokora, kostrijet i druga tjelesna mrtvenja. Sve to ne zabranjujemo stoga što bismo to osuđivali - naprotiv, hvalimo i uzvisujemo uvelike kod onih koji to provode - nego jedino jer ne želimo da naša braća budu satrvena gomilanjem tolikih tereta i da u tom ne nalaze kakvu ispriku da zanemare cilj što smo si ga postavili. Uostalom, svaki će moći, ako mu poglavar ne zabrani, pobožno se predati tim vježbama u mjeri u kojoj je upoznao bilo potrebu, bilo korist za sebe. Drugi bi greben bio primiti u Družbu nekog koji nije dugo i brižno kušan. Istom kad bude dokazao svoju razboritost u Kristu te svoju doktrinarnu i duhovnu vrijednost, bit će pripušten u Družbu Isusa Krista. Neka taj isti Isus Krist bude milostiv onom što smo u svojoj slabosti poduzeli na slavu Boga Oca, komu jedinom čast i slava na vijeke. Amen." (napomena - tu je kraj dokumenta)
Zašto bi život "svetog" Ignjatija Lojole pravoslavnim hrišćanima bio izvor za bilo šta osim za oprez?

Пеле је перионица новца... Ништа се не саблажњавај, већ бежи од таквих што даље, поред таквих само може да изгубиш или оповршиш веру која захтева дубину и висину богомислија...

Пеле се бацио на социјалне теме, пошто за духовне ем што није дорастао, ем што клијенти желе лагане причице за сврставање у савремени тор за блејање...
kazem ja da si ti nama odlican, evo ja nemam pojma ko je taj pele, ali kada mi ti ovako lepo objasnis, nema sanse da gubim vreme na njega

Pravoslavni duhovnici odnosno monasi uce da treba straziti nad pomislima, tako se bdije nad svojom dusom a ovi uce i podsticu da treba da se bicuju i primaju razne ljudske pohvale za to!
Психопате крвокатоличке

1730045564777.png

Сам си настран језуито...
ja sam ga prvi provalio, evo ga wanna be jezuita hvali bolesnika u glavu lojolu
postovi, bičevanje, hodanje bosih nogu i gole glave, posebno odijevanje, oskudna prehrana, pokora, kostrijet i druga tjelesna mrtvenja. Sve to ne zabranjujemo stoga što bismo to osuđivali - naprotiv, hvalimo i uzvisujemo uvelike kod onih koji to provode -
gedo, pridodaj i ovo :dash:

Чича, први пут да осетиш демонско присуство, не би никад више причао храбро о било чему духовном... Тресо би се ко прут и дан данас на сам помен...
ja sam i to osetio, ali isto samo jedanput u zivotu, uzas kako zvuce gomila njih! uh, kako su mi iskamcili strah, tada i nikad vise, oprez je zakon, uf, od tada Boga se boj, a ovima strah nikad vise, i zato su odustali, strah Boziji pocetak mudrosti, sada ucim da ne prodje minut i idem na sve manje intervale da mi je Bozije na pameti, ili u srcu, gledacu da interval bude sto manji, da ne prodje puno vremana a da zaboravim na Boga, posto sam ja ionako zaboravan, jer sam ADAM prvi covek, mnogo je vremena proslo

zato se i gnusam ovoga lojole, sta ima da se bicujem? skruseno srce pred Bogom je dovoljno, ako treba istopicu se, ali necu da se bijem kao da sam lud

Poslednja izmena:
Неки поп, што добро шиша овце... државни пројекат звани Тумане...
ma, ja u amerike, sta ce meni auto od toliko para, a mogao bih da uzmem kredit, zasto ne?
jasno, poznata mi je faca od nekud, ali sada si mi/nam ustedeo vreme... ljudi su zedni duhovnog i onda ih pecaju kojekave varalice, a taj pedja je samo primer da od njih treba bezati, neka ide da radi, umesto sto sisa OVCE ZA SVOJA BESNA KOLA... sve je to besno, zato tebe slusamo, jer ste vi ziloti skromni, alave ne cenimo mi hriscani nigde, ali i ovde dosta besnih protestanata po amerikama, retko ko je skroman

za tumane, ne znam, sta kazes i to prvara? ja ne znam, pa zato pitam, do sada sam cuo sve pozitivno

tu se tacno vidi na koji nacin se mi razlikujemo od njih, odlicno si ovo iskazao, mi bdijemo,a oni luduju samo do suicida
Бичевање и вериге су забрањене канонима... Попијеш одлучење од цркве због имитације светости
glumataju, besne i luduju, pa kada ne mogu nas da dovate onda sami sebe muce, demoni su to sve, na celu sa ovim lojolom, umobolnikom, sve to odbiti sto dalje od nas, to sto oni rade nema veze sa hriscanstvom, ali ja vam tvrdim latini stare varalice jos od pocetka 2. veka, a ne od skora kako vi mislite, konatantin je isto njihov, morate da se odreknete svih NJIHOVIH, a svi su skoro varalice, i prevarili su vas

Poslednja izmena:

Back