(Otac?) Pedja Popovic poceo da naplacuje klipove...

Post je neophodan, a ovi liberali u mantijama ga ublažavaju i ukidaju.
Bičevanja, klečanje, verige - to su isto dobre stvari.
Бичевање и вериге су забрањене канонима... Попијеш одлучење од цркве због имитације светости

Бичевање и вериге су забрањене канонима... Попијеш одлучење од цркве због имитације светости
To su gluposti. Gde piše?
Sve treba da bude sa merom. Iz života svetog Ignjatija Lojole:
Iz iskustva znamo da naš život ne ide bez nebrojenih i ozbiljnih poteškoća, prema tome smatramo upitnim unaprijed upozoriti na njih one koji bi htjeli slijediti nas, jer se bojimo da ne bi, pod izlikom dobra, udarili na dva grebena koje sami izbjegosmo. Prvi bi bio da se nametnu sudrugovima pod teški grijeh postovi, bičevanje, hodanje bosih nogu i gole glave, posebno odijevanje, oskudna prehrana, pokora, kostrijet i druga tjelesna mrtvenja. Sve to ne zabranjujemo stoga što bismo to osuđivali - naprotiv, hvalimo i uzvisujemo uvelike kod onih koji to provode - nego jedino jer ne želimo da naša braća budu satrvena gomilanjem tolikih tereta i da u tom ne nalaze kakvu ispriku da zanemare cilj što smo si ga postavili. Uostalom, svaki će moći, ako mu poglavar ne zabrani, pobožno se predati tim vježbama u mjeri u kojoj je upoznao bilo potrebu, bilo korist za sebe. Drugi bi greben bio primiti u Družbu nekog koji nije dugo i brižno kušan. Istom kad bude dokazao svoju razboritost u Kristu te svoju doktrinarnu i duhovnu vrijednost, bit će pripušten u Družbu Isusa Krista. Neka taj isti Isus Krist bude milostiv onom što smo u svojoj slabosti poduzeli na slavu Boga Oca, komu jedinom čast i slava na vijeke. Amen." (napomena - tu je kraj dokumenta)

Zilote, ti si đak razmaženog ruskog monaštva. Još je sv. Ignjatije Brjančaninov pisao da je rusko monaštvo u haosu, razmaženo, nastrano i da je blagodat pala na minimum.
Сам си настран језуито...

И Да... Цео живот живим у свили и кадифи, на државном буџету ко државни манастири...

Драго ми је да си ме прозорљиво разобличио, иде ти аман то блејање у слике и визуализације онога што помислиш...

Sveti Ignjatije Brjančaninov:
Али свети Игњатије Брјанчанинов је о томе давно (средином 19. века) писао да је слом свуда около:

„Манастири су се данас претворили у уточишта разврата, на неким местима отворена, на другим лицемерјем, у места прогонства, у места изнуде и других разних злоупотреба. Каста их је оваквим начинила, гледајући на њих као на своје закупе, мрзећи их и презирући, вршећи нужду у њима само са својим ђаволима, нетолерантна у окружењу света због необуздане изопачености ових ђавола“ (Св. Игњатије Брјанчанинов, Белешке). епископа Игњатија Брјанчанинова 1862-1866., „О неопходности Сабора...”).

„Многи манастири су се од уточишта морала и побожности претворили у поноре неморала и опачине: најјачи карактер не може да одоли... Писао сам вам о монаштву да оно опстаје у Русији, и свуда, како му се даје. Не очекујем обнову... Колико могу да разумем: не предвиђам, у духу времена и уопште у моралу целог народа, да би могло доћи до обнове Цркве у њеној древности. лепота, као и монаштво... Монаштво је осиромашило, а требало би још више да осиромаши... Нема подвига, нема правог монаштва, нема вођа: само туге замењују све“ (Св. Игњатије Брјанчанинов, из књиге „Писма Пријатељима”, став 9, новомученик Михаил / Новоселов /).

Сам си настран језуито...

И Да... Цео живот живим у свили и кадифи, на државном буџету ко државни манастири...

Драго ми је да си ме прозорљиво разобличио, иде ти аман то блејање у слике и визуализације онога што помислиш...
Gledam u čarobnu kuglu :hahaha:

Манастири су се данас претворили у уточишта разврата, на неким местима отворена, на другим лицемерјем, у места прогонства, у места изнуде и других разних злоупотреба.
Већ је била тема фалсификовања МП језуита, дела светих отаца...

Ни не чуди што си толико полудео од мржње, нема који фалсификат ви Папићи нећете подметати светитељима...

Већ је била тема фалсификовања МП језуита, дела светих отаца...

Ни не чуди што си толико полудео од мржње, нема који фалсификат ви Папићи нећете подметати светитељима...
To je iz njegovih pisama. On je pisao, skriptirao drevnu monašku praksu prema knjigama i žitijama. Nema originalnosti kao u sv. Isaka Sirina. Bolje bi bilo da se bičuješ ili nosiš verige umesto što dangubiš ovde. Kad je telo izmoreno nema vizija i prelesti.
+++
Da je bio pastir dobri, ne bi ostavio svoje stado!

To je iz njegovih pisama. On je pisao, skriptirao drevnu monašku praksu prema knjigama i žitijama. Nema originalnosti kao u sv. Isaka Sirina. Bolje bi bilo da se bičuješ ili nosiš verige umesto što dangubiš ovde. Kad je telo izmoreno nema vizija i prelesti.
+++
Da je bio pastir dobri, ne bi ostavio svoje stado!
Све је код светог Игњатија оличено оригиналношћу...

Ниси читао сва његова дела, већ ко Ботина чачкаш интернет сплачине, које су сасвим другачије у књижним оригиналима на руском...

Prozrela sam još ranije da je folirant i samoljubivac, pa me ovo ne čudi.

Nisam vernik ali volim da čujem pametne, iskrene i duhovne veroučitelje.
Нема духовности, ако волиш људску славу и новац...

Тежак је духовни пад тог згубидана, само умни примете

Kad je telo izmoreno nema vizija i prelesti.
Баш напротив лаиче, тад је појачана духовна битка...

Никад ниси дуго постио без хране и воде, зато о лупаш...

Ко пас би црко после три дана, а камо ли да 40 дана постиш само на причешћу...

Ти би од првог искушења демонског завршио у лудници, а камо ли цео пост да игноришеш и палиш духове сузама и молитвом...

Баш напротив лаиче, тад је појачана духовна битка...

Никад ниси дуго постио без хране и воде, зато о лупаш...

Ти би од првог искушења демонског завршио у лудници, а камо ли цео пост да игноришеш и палиш духове сузама и молитвом...
Ma nemoj. Šta ti znaš? Baš ti živiš u RPCZ iluzijama. Ti i tvoji ste otpad od RPCZ i to iz druge ruke reciklaža.
Zavukli ste se u mišje rupe i odatle klevećete.

Ma nemoj. Šta ti znaš? Baš ti živiš u RPCZ iluzijama.
Чича, први пут да осетиш демонско присуство, не би никад више причао храбро о било чему духовном... Тресо би се ко прут и дан данас на сам помен...

Не знаш шта причаш, јер ћеш га на крају и дозвати ко гомила форумаша овде...

1. Korinćanima 11,28Zato neka čovjek ispituje sam sebe, i onda od kruha neka jede i od čaše neka pije!
1. Korinćanima 11,29Jer tko jede i pije nedostojno, sud sebi jede i pije, ne razlikujući tijela Gospodnjega.
1. Korinćanima 11,30Zato su među vama mnogi slabi i bolesni, i preminuše mnogi.
1. Korinćanima 11,31Jer kad bismo sami sebe sudili, ne bismo bili suđeni.
1. Korinćanima 11,32Ali kad nas sudi Gospodin, kazni nas, da se ne osudimo sa svijetom.
1. Korinćanima 11,33Zato, braćo moja, kad se sastajete da jedete, pričekajte jedan drugoga!
1. Korinćanima 11,34Ako li je tko gladan, neka jede kod kuće, da se na osudu ne sastajete. A ostalo ću urediti, kad dođem.

Чича, први пут да осетиш демонско присуство, не би никад више причао храбро о било чему духовном... Тресо би се ко прут и дан данас на сам помен...

Не знаш шта причаш, јер ћеш га на крају и дозвати ко гомила форумаша овде...
Svašta sam ja video dok si ti još stao u pelene.

Ne nadimam se. A ti si kleti raskolnik. Otpadnik obični. Đavo vas veje ko prašinu rastura okolo u hiljadu jurisdikcija.
Не могу исповедници и чувари вере да буду расколници Гедо, џаба тако неурозан покушаваш да ухватиш реалне истине сад

Back