Otac Joil o pušenju...

2005. после 30 година пушења, оставих.
Не бих то успео да није било "Никорета", жвака натопљених никотином.
https://mediately.co/rs/drugs/70xRz...rette-freshmint-2mg-lekovita-guma-za-zvakanje
Bravo, svaka čast, teže je ostaviti(pogotovo, nažalost, u srpskom društvu koje je pušačko) nego ne pušiti uopšte, samo da se nikad ne vratiš na to. Ali ako ne pušiš već 20 godina onda si "očišćen".

Bravo, svaka čast, teže je ostaviti nego ne pušiti uopšte, samo da se nikad ne vratiš na to. Ali ako ne pušiš već 20 godina onda si "očišćen".

Буде ми досадно,
или будем узнемирен,
ма буде ми свашта
али ми цигара не пада на памет.

Једем више него што потрошим,
пијем Зеро енормно,
али пушење ништа.

Тек кад ме неко овако подсети као ова тема,
схватим колико су Никорете божији дар.

Први месец Никорете 4 милиграма.
Други месец Никорете 2 милиграма.
Трећи и четврти месец обичан Орбит.

Дакле 4 месеца сам жвакао, развалио вилицу.
Али се стварно исплатило.

Од тад верујем да постоји начин да се одвикнемо од било ког порока,
али заиста је срећа да на тај лек натрчимо у правом тренутку.

Ја сам на ове жваке натрчао баш кад промених радно место,
улетех међу неке чудаке који само ћуте и жваћу жваке ...

Па ми ваљда било нормално да и ја жваћем ?
Је бе м ли га ...

Poslednja izmena:
Bravo, svaka čast, teže je ostaviti(pogotovo, nažalost, u srpskom društvu koje je pušačko) nego ne pušiti uopšte, samo da se nikad ne vratiš na to. Ali ako ne pušiš već 20 godina onda si "očišćen".
У србском друштву које је пушачко, ако ниси пушач у великој мери си лишен друштвеног живота.

Још да додам да сам кукавица,
не бих успео да се од мене тражила "јака личност, чврста воља" и сличне ставри које ја немам.

Једноставно, сажваћеш Никорету и твоја крв добије потребну количину никотина.
И миран си.

Прво замениш у потсвести цигаре жваком,
а после натопљене жваке замениш обичним.

И тако, вештим заменама изведеш себе из пропасти.

То сам успео и код Кока коле, што се шећера тиче.
Ону стандарну сам успешно заменио оном Зеро.

Е сад кажу да није проблем само шећер већ газираност.

Пробам да се манем газираних пића,
али још не нађох са чим да их заменим и себе преварим ...

У србском друштву које је пушачко, ако ниси пушач у великој мери си лишен друштвеног живота.

То је тачно,
али ако си довољно матор,
такве ствари те не дотичу.

Ко ме воли због цигаре, а не због памети и других способности
не треба ми.

А и тај сан о "прихваћености" ...

Нема то бате, него оснујеш своју породицу,
ту си увек међу својима, жена, фамилија,
деца, унуци ...
комшије ...
и Вучић на ТВ.

Шта ће ти више ?!

Још да додам да сам кукавица,
не бих успео да се од мене тражила "јака личност, чврста воља" и сличне ставри које ја немам.

Једноставно, сажваћеш Никорету и твоја крв добије потребну количину никотина.
И миран си.

Прво замениш у потсвести цигаре жваком,
а после натопљене жваке замениш обичним.

И тако, вештим заменама изведеш себе из пропасти.

То сам успео и код Кока коле, што се шећера тиче.
Ону стандарну сам успешно заменио оном Зеро.

Е сад кажу да није проблем само шећер већ газираност.

Пробам да се манем газираних пића,
али још не нађох са чим да их заменим и себе преварим ...
Sve što nije otrov, reći ću ti samo jedno: umereno u svemu i sve će biti nikad bolje. Na primer nije loše da ne piješ ni kafu jer je ona teški otrov i droga.

U društvu u kojem je pušenje norma, nepripadanje tom čoporu često se tumači kao asocijalnost. Ali ja ne želim da pripadam društvu koje smrdi, guši i svesno se uništava.

Pušenje nije samo navika — to je slabost karaktera, zavisnost, psihička nestabilnost, egoizam. To je čin koji pokazuje da neko ne brine ni o svom zdravlju, a kamoli o tuđem.

To je greh — jer dok milioni gladuju, neki svakodnevno bacaju pare da kupe sebi bolest. Pušenje je svesno rasipanje života, novca, zdravlja i vazduha.

Meni ne treba društvo koje bira bolest nad zdravljem, oholost nad skromnošću, dim nad svetlošću. Ne želim da delim prostor sa nekim ko truje i sebe i mene.

Ne treba mi čopor — dovoljna je jedna ili dve iskrene osobe koje ne beže od odgovornosti za sopstvena dela. Čist vazduh, čista savest i čisti odnosi — to mi je društvo.

Joj, to je moj porok. Dosadilo mi je robovati cigari a sve vičem da ću sutra ostaviti. Kao da mi čitaš misli😅 razradjujem taktiku da mi snagu pruži gnjev na to robovanje i koliko tačno traje misao za cigarom. Mislim negdje oko 3 minute a onda popusti i kako vreme ide ta misao dolazi u sve većim vremenskim razmacima. Znači, najkritičnija bi bila prva 3 dana.

Joj, to je moj porok. Dosadilo mi je robovati cigari a sve vičem da ću sutra ostaviti. Kao da mi čitaš misli😅 razradjujem taktiku da mi snagu pruži gnjev na to robovanje i koliko tačno traje misao za cigarom. Mislim negdje oko 3 minute a onda popusti i kako vreme ide ta misao dolazi u sve većim vremenskim razmacima. Znači, najkritičnija bi bila prva 3 dana.
Znaš kako, odlaži da zapališ, pij vode umesto cigare, jabuku neku, žvaku, bilo šta, ali ih uvek nosi sa sobom da ne bi imala još veću želju kad ih nemaš, ali sve ređe i ređe pali, bolje onda slatko da jedeš, grickaj semenke, spavaj više, tuširaj se, plivaj, vozi bajs, šetaj, trči, sve po malo i izbacićeš, veruj mi...posle jela umesto cigare uzmi koka kolu, na primer...

Šta vi mislite, srpski pravoslavni vernici, ako ste pravi vernici, da li pušite? Ako smete iskreno da kažete.

Oni i ne misle o tome.

Jehovini Svedoci to razumeju iz Biblije i ne koriste duvan niti bilo koji oblik zavisnosti.
2 korincanima 7:1
Dakle, pošto imamo ta obećanja, voljeni, očistimo se od svake prljavštine tela i duha i trudimo se da usavršimo svoju svetost bojeći se Boga.

Back