(Otac?) Pedja Popovic poceo da naplacuje klipove...

Svi moji grijesi i dobra djela ce pred Gospoda,a ti filozofiraj za sebe.
Није то филозофија неуки човече, него захтев вере коју је дао апостол Павле... Не читаш Свето Писмо, зато и мислиш да понешто разумеш о православљу...

Није то филозофија неуки човече, него захтев вере коју је дао апостол Павле... Не читаш Свето Писмо, зато и мислиш да понешто разумеш о православљу...
Ti se drzi svoga,ja cu svoga.
Kada dodjemo pred Gospoda dobit cemo platu svoju.

Ti se drzi svoga,ja cu svoga.
Kada dodjemo pred Gospoda dobit cemo platu svoju.
Нећеш ти изаћи пред Господа са таквим схватањем...

Изаћи ћеш на Његов суд, а не пред Пречистога Христа, пред Чијим Лицем не стоји ништа нечисто

Нећеш ти изаћи пред Господа са таквим схватањем...

Изаћи ћеш на Његов суд, а не пред Пречистога Христа, пред Чијим Лицем не стоји ништа нечисто
Pa znam ja da nisam cist.Znam ja da cu na sud.
Drago mi je da ima vas koji ste cisti.
Bit ce bolji svijet sto ima vise vas cistih i bezgresnih.

Pa znam ja da nisam cist.Znam ja da cu na sud.
Drago mi je da ima vas koji ste cisti.
Bit ce bolji svijet sto ima vise vas cistih i bezgresnih.
Цинични, Једно је смртно грешан и горд, а друго несмртно грешан и богобојажљив...

Различите су врсте грешности, од несмртне коју Бог прашта на суду до смртне коју Бог осуђује, ма ко ти био

I pre velikih ratova i pre komunista i pre ovih današnjih, znali su naši kakvi su popovi...samo se danas mnogi foliraju i lažu sami sebe.
Na pope ruku! :mrgreen:

Свештеници нису монаси, нити су подвижници било ког типа.
Наравно, као и од осталих интелектуалаца, и од њих се очекује складно и разумно понашање !

Свештеници нису монаси, нити су подвижници било ког типа.
Наравно, као и од осталих интелектуалаца, и од њих се очекује складно и разумно понашање !
Оваки свештеници нису монаси, али су зато бизнисмени за туђе паре... Треба их подржати у таквом паразитирању у друштву, јер "и они су људи" и сл...

Цинични, Једно је смртно грешан и горд, а друго несмртно грешан и богобојажљив...

Различите су врсте грешности, од несмртне коју Бог прашта на суду до смртне коју Бог осуђује, ма ко ти био
Odo' ja u zadnju klupu,a ti kao dobar djak budi u prvoj.
Nadam se da cu i ja nakupiti ulja za svjetiljku.A kada dodje cas srce ce moje svjedociti za i protiv mene.
Prekidam diskusiju.Nismo na istom nivou.

Odo' ja u zadnju klupu,a ti kao dobar djak budi u prvoj.
Nadam se da cu i ja nakupiti ulja za svjetiljku.A kada dodje cas srce ce moje svjedociti za i protiv mene.
Prekidam diskusiju.Nismo na istom nivou.
Добро је да бар то схваташ... Свако добро од Господа ти желим, и да те Мајка Божија чува од самоумља.... Амин...

Оваки свештеници нису монаси, али су зато бизнисмени за туђе паре... Треба их подржати у таквом паразитирању у друштву, јер "и они су људи" и сл...

"Бизнисмени за туђе паре",
шта ти је бре то ?

Као да те нека љутња тресе ?
Није све по твоме ??

Мораћеш се навићи ...

"Бизнисмени за туђе паре",
шта ти је бре то ?

Као да те нека љутња тресе ?
Није све по твоме ??

Мораћеш се навићи ...
Ћути ђавољи адвокату, сам знаш да попови морају да су скромни и да не штрче из фрижидера, ко овај празнов...

Па добро, то се очекује и од професора, судија, лекара ...
Не... Попови си дали завет узвишенијег живот од бураније... Није то секуларна професија, па да је поредиш са својом осредњошћу у животу и духу вере ..

Mogao je to biti dobar covek, mada mozda jeste idalje ili ce tek biti... Medjutim na kom je on putu? Sve ih privuce ta mala slava, zvacemo je slavica :mrgreen: ...I zaista svi oni se toliko prime da izbacuju videe, da broje preglede i lajkove, da citaju komentare i ponose se...Onda ide prepoznavanje koje im prija, onda oni pricaju pricice, vole kad ih ljudi pazljivo slusaju i dive im se,vole kada im ljube ruke, kada im kazu "e kako je on dobar", (a tu je i veca lova sto je najvaznije)....Mozda sve to utice na njihovo sveukupno misljenje o sebi...Prestaju da budu samokriticni, ako su ikada i bili...Ono sto rade i sto im prija nema vezu sa hriscanstvom...Oni cuvaju samo one prazne reci koje su njihova sminka i koje privlace one koji im se dive.... Tako da, njega sad vode kao da izvinete onu "mecku" ko se seca... Ide on i na boks meceve, na festivale i pijanci na raznoraznim proslavama, muzika, provereni restorani, drustvo itd... Da ako ga i na kokain ne navuku....Oprostite, ovo je samo iskreno misljenje..

Hristos je rekao Apostolima "besplatno" ste dobili , "besplatno" dajte .
stavljam rec besplatno pod navodnice jer se ne dosecam koji je tacno izraz u svetom pismu . mozda- badava
Туње пријасте, туње дадите им... Превод је "за бадава (џаба) примисте, за џаба и дајте

Бадава и бесплатно су синоними, последње је модерније рећи...

Smatram da nije ok kao duhovnik ograničiti svoju blagodat ili mir koji bi nekome pomogao samo na ljude koji imaju ili mogu da plate.

Ali dobro, nisu ni duhovnici sveci, sve su to grešnici koji su na nekom putu, a videćemo na kom putu je Peđa.

Lično mi se ne sviđa kad duhovnici postaju javne ličnosti i selebritiji, ali bolje i on da gostuje nego neka nakaza.

Smatram da nije ok kao duhovnik ograničiti svoju blagodat ili mir koji bi nekome pomogao samo na ljude koji imaju ili mogu da plate.

Ali dobro, nisu ni duhovnici sveci, sve su to grešnici koji su na nekom putu, a videćemo na kom putu je Peđa.

Lično mi se ne sviđa kad duhovnici postaju javne ličnosti i selebritiji, ali bolje i on da gostuje nego neka nakaza.
Добро није добро, ако није на прави начин... Поука је светог Василија Великог...

Back