Otac moje devojke mi preti tužbom

Moja devojka ima 16 godina a ja 19. Jako smo vezani jedno za drugo i probali smo na sve nacine da nas ne rastave. Medjutim njen otac rasista ne odobrava nasu vezu i stalno je maltretira. Naravno nemamo dokaze za to jer je ona iz beograda a ja iz vrnjacke banje. Ne zelim da je neko maltretira zbog mene a kada bih raskinuo to bi nas oboje slomilo. Bezala je kod mene vec 5x u nadi da ce biti bolje. Otac kaze da ce parama sve srediti i da ima veze da mene zatvore za zavlacenje maloletnika a nju psihicki maltretira. Socijalni rad u zemunu ne reaguje jer ni ne saslusava njenu pricu vec samo pricu njenih roditelja uz reci slicne ovima: oni su ti roditelji ti se ne pitas nista bitno da su finansijski dobri. Da li postoji nacin ljud! Jer ovo je NEPRAVDA! To sto vas je neko stvorio ne znaci da moze da vas unistava i donosi odluke umesto vas. Vise ne znam sta da radim, svi koji ne treba da budu protiv nas su protiv nas.
Da se ne praviš blesav nego lepo u skladu sa tradicijom da spremiš pare za mladu.

Pa ovako. Nije meni problem finansija, i zahvaljujem ljudima koji me podrzavaju. Mene boli nepravda, ono sto bi sve vas trebalo. Ne mozes da glumis patriotizam a da ni ne znas sta to znaci. Ja jesam cigan ona srpkinja, otac njen je musliman a majka pravoslavne vere nbtn. Ali ta ljudska ogranicenost. Ja sam trenutno zavrsio cetvorogodisnju skolu, otac je privatnik i ako je naglasavam CIGAN. Zasto to kazem. Moj otac joj ne govori da samo ***** se vuku sa ciganima itd... Problem je ogranicenost. Moji roditelji su duplo skolovaniji i na posten nacin zaradjuju 2 njegove plate. E sad, dokle ce ovaj lazni patriotizam da se siri ne znam. Moji su pravoslavci, vredni, radni ljudi... za ove smernice hvala, snasao sam se. Svako dobro
Узимајући у обзир болдовани део текста, могу рећи да мало шта природније има од реакције њеног оца.

Природни је нагон човека да чува своје и тако је од времена постанка.
Верска припадност је нешто друго, а гени су гени.

Pre svega ,,ČUVAČU JE" jer očigledno nema ko.
Да ли је она здрава и права или болује од нечега?

мсм...ако је здрава и права, шта има било ко њу да чува. Чуваће се сама, са ким год да буде.

А ако је здрава и права, а ти мислиш да је цео живот оставиш неспособну, као што је са 16 година, док је још дете, онда још један разлог да побегне од тебе.

Да ли је она здрава и права или болује од нечега?

мсм...ако је здрава и права, шта има било ко њу да чува. Чуваће се сама, са ким год да буде.

А ако је здрава и права, а ти мислиш да је цео живот оставиш неспособну, као што је са 16 година, док је још дете, онда још један разлог да побегне од тебе.
Код њих ти за неудату женску особу од 16 година испред термина девојка обавезно иде и префикс баба.

Живот им је до 12те, евентуално 13те... а после муж, деца...

Moja devojka ima 16 godina a ja 19. Jako smo vezani jedno za drugo i probali smo na sve nacine da nas ne rastave. Medjutim njen otac rasista ne odobrava nasu vezu i stalno je maltretira. Naravno nemamo dokaze za to jer je ona iz beograda a ja iz vrnjacke banje. Ne zelim da je neko maltretira zbog mene a kada bih raskinuo to bi nas oboje slomilo. Bezala je kod mene vec 5x u nadi da ce biti bolje. Otac kaze da ce parama sve srediti i da ima veze da mene zatvore za zavlacenje maloletnika a nju psihicki maltretira. Socijalni rad u zemunu ne reaguje jer ni ne saslusava njenu pricu vec samo pricu njenih roditelja uz reci slicne ovima: oni su ti roditelji ti se ne pitas nista bitno da su finansijski dobri. Da li postoji nacin ljud! Jer ovo je NEPRAVDA! To sto vas je neko stvorio ne znaci da moze da vas unistava i donosi odluke umesto vas. Vise ne znam sta da radim, svi koji ne treba da budu protiv nas su protiv nas.

Него, ако се заиста толико волите,

шта ти је проблем да сачекаш још годину и по дана, да постане пунолетна, па ће онда, тако пунолетна да иде где год хоће, па и код тебе, ако хоће.

Ако је волиш сада, волећеш је подједнако и за годину и по дана, док постане пунолетна. ако вам је љубав јака, онда ћете се сачекати још то мало времена. Волиш ли је довољно да сачекаш годину и по дана и не правиш јој проблеме у животу?

Него, ако се заиста толико волите,

шта ти је проблем да сачекаш још годину и по дана, да постане пунолетна, па ће онда, тако пунолетна да иде где год хоће, па и код тебе, ако хоће.
Изнервирао си ме до мере да... морам поново да те цитирам. :ljutko:

Па зар немаш ни мало разумевања за човека? Његови вршњаци из насеља вероватно већ унучиће чекају, а он неожењен да чека њу још коју годину...
Да се прекрсти човек и левом и десном.

Ала кeњате за медаљу, дечко до јуче и сам био малолетник, а ви га овде развлачите као да је маторац који јури дете од 12 година. Имамо само делић слике али тај делић говори да њеном оцу није проблем њихов узраст него то што је дечко Ром, то се види из чињенице да сопственом детету говори да се ,,само кyрве вуку с Циганима". Није ни чудо што мала хоће да побегне од таквог јадника од оца. Какви све паћеници имају децу, жали Боже и децу и свет.

Znam za slucaj coveka kome se cerka udala za ciganina i izradjala decu, umro od srcke kad je saznao. Svako u svoje jato i nije zivot jedna zena. Inace brat od te cerke je imao sve kvalitete i ostao neozenjen. Nije stvar rasizam. I taj decko kog je ona uzela je skolovan medicinski radnik. Prosto njihov izbor. I sta je problem naci ciganku ako si cigan, srbina ako si srpkinja? To su 2 razlicite kulture i nacina zivota. Nadam se da ova devojka od 16 nece zas*ati svoj zivot ovako na pocetku.

Ала кeњате за медаљу, дечко до јуче и сам био малолетник, а ви га овде развлачите као да је маторац који јури дете од 12 година. Имамо само делић слике али тај делић говори да њеном оцу није проблем њихов узраст него то што је дечко Ром, то се види из чињенице да сопственом детету говори да се ,,само кyрве вуку с Циганима". Није ни чудо што мала хоће да побегне од таквог јадника од оца. Какви све паћеници имају децу, жали Боже и децу и свет.
Шта год да је оцу проблем, она је малолетна, те су родитељи одговорни за њу.

Кад постане пунолетна, нека иде где хоће.

Код њих ти за неудату женску особу од 16 година испред термина девојка обавезно иде и префикс баба.

Живот им је до 12те, евентуално 13те... а после муж, деца...
Nije ti to za sprdnju. Mnogi Romi dolaze iz disfunkcionalnih porodica i do 20 imaju po 5 brakova iza sebe ali to je posledica poremećenih vrednosti.

Шта год да је оцу проблем, она је малолетна, те су родитељи одговорни за њу.

Кад постане пунолетна, нека иде где хоће.
Они јесу одговорни за њу али им то не даје права да ју злостављају, што је случај овде и о чему се не говори, него дечка боцкате дебилним форицама о циганским стереотипима. То што је малолетна је тек секундарни проблем легалне природе.

Они јесу одговорни за њу али им то не даје права да ју злостављају, што је случај овде и о чему се не говори, него дечка боцкате дебилним форицама о циганским стереотипима. То што је малолетна је тек секундарни проблем легалне природе.
Да скратимо причу...
Ти не би имао никакав проблем са тим да ти се неко из породице уда / ожени из те мањинске групе?

А зашто ти њему верујеш да је злостављају?

Замисли, не дозвољавају јој у 16 година да из Београда иде у Врњачку Бању сама???

Је л' то злостављање?

Очигледно је, из првог поста, да се у овај случај укључио и Центар за социјални рад.

Како није он контактирао Центар, јасно је да су родитељи контактирали Центар, који је покренуо неки поступак.

Дакле, родитељи немају шта да крију, већ су обавестили надлежну институцију. Да је злостављају, били би у опасности да се злостављање у поступку открије.

Pazi, postoje Romi koji završavaju u DNK i postoje Romi koji su vredni ljudi i domaćini. Romi nisu jedinstven narod već skupina različitih kultura i vera. Romi islamske veroispovesti su daleko veći domaćini od Roma pravoslavne i katoličke vere.
Више сам пута у животу видео кишу метеора, него ову другу врсту припадника поменуте мањине.
Обрни окрени, чак и ови вредни су ипак на јако ниском цивилизацијском нивоу.

А зашто ти њему верујеш да је злостављају?
Право питање је зашто ти мислиш да лаже. Не познајемо га ни ти ни ја.

Замисли, не дозвољавају јој у 16 година да из Београда иде у Врњачку Бању сама???

Је л' то злостављање?
Нико то није рекао, не знам што ми трпаш речи у уста. Реко сам шта сам реко.

Да је злостављају, били би у опасности да се злостављање у поступку открије.
Човек јој буквално говори да је кyрва. Сопственом детету од 16 година. То може лично да саопшти Центру и ником ништа, али то не значи да се не ради о психичком злостављању. То што је малолетна он само користи да јој ограничи могућност да буде с њим док још може. Да није Ром, не би се он толико кyробецао уопште око момка свега 3 године старијег од ње. А ни овде поједини не би имали муниције за своје врхунске вицеве о циганским традицијама.

Нико то није рекао, не знам што ми трпаш речи у уста. Реко сам шта сам реко.
ово си написао

ово си написао
Јесам. Лик је дегенерик који сопствено дете не васпитава него злоставља. Да му је проблем то што је дечко пунолетан, а она малолетна, не би потенцирао то да је кyрва јер се ,,вуче" с Циганом.

Back