Otac moje devojke mi preti tužbom

Svaki pametan muskarac hoce da ugrabi sa berze devojku dok je berza ne pokvari.
Broj razvoda onih koje su se udale odmah posle srednje je mnogo manji , dobri momci su sa njima puno sretniji I zivot je puno sladji.
A nisu ni bogatiji niti su obisli svetske destinacije.
Steta sto takvu ideju vise guraju impulsivni nepromisljeni muskarci , jer promisljene su u moje vreme okirali sa pricom prvo faks pa posao pa zenidba....
Za tih 5 godina ludiranja zene poblesave I nakupe se sebicluka I razocaranja I mnoge I popucaju u glavi.
Sigurica I problemi ili nesigurica I nevinost.....

"Јавља ми се", као Љубиши Трговчевићу. Не морају ни да завршавају неке високе школе уколико не желе или не могу или немају услова. Довољно је да се обоје оспособе за неки користан занат или чак више њих. Та знања и вештине трају вечно, увек су потребна и не зависе од технолошког "прогреса", а сада обезбеђују и веома пристојну егзистенцију.
За релативно кратко време биће недостижан узор "мегатренџијама" који ништа ни о чему нису научили и које ће макар ублажавање коруптивног система и вештачка интелигенција да пошаљу испред контејнера са "пет звездица".

Moja devojka ima 16 godina a ja 19. Jako smo vezani jedno za drugo i probali smo na sve nacine da nas ne rastave. Medjutim njen otac rasista ne odobrava nasu vezu i stalno je maltretira. Naravno nemamo dokaze za to jer je ona iz beograda a ja iz vrnjacke banje. Ne zelim da je neko maltretira zbog mene a kada bih raskinuo to bi nas oboje slomilo. Bezala je kod mene vec 5x u nadi da ce biti bolje. Otac kaze da ce parama sve srediti i da ima veze da mene zatvore za zavlacenje maloletnika a nju psihicki maltretira. Socijalni rad u zemunu ne reaguje jer ni ne saslusava njenu pricu vec samo pricu njenih roditelja uz reci slicne ovima: oni su ti roditelji ti se ne pitas nista bitno da su finansijski dobri. Da li postoji nacin ljud! Jer ovo je NEPRAVDA! To sto vas je neko stvorio ne znaci da moze da vas unistava i donosi odluke umesto vas. Vise ne znam sta da radim, svi koji ne treba da budu protiv nas su protiv nas.
a sto je rasista, jer si iz vrnjacke banje? :think:

Фокусирајте се на оно шта је написао, главни проблем је што њен отац хоће да га гони за подвођење.
ja se fokusirao na rasizam koji izbija iz cele price, a ne znamo na kojoj drustvenoj osnovi je na kvarno uguran u celu pricu.

auh sad videh, pdf socijalna zastita...ne pisem ovde zbog moderacije :cao:

Pre svega ,,ČUVAČU JE" jer očigledno nema ko. A zbog ovakvih stvari propadamo. Jer odrasli ne veruju u ljubav, ne podrzavaju, bitne su im samo pare pare i pare... Zato su im zivoti neispunjeni i tuzni. Mi ako zelimo da zivimo zajedno ne znaci da cemo ziveti od vazduha. Ja radim, moji rade, otac bi nam pomagao dok ne stanemo na noge. Ljudima treba vera... Ono na sta su odavno zaboravili

Дакле, ако пође за тебе, остаће без школе, неће моћи да нађе посао и биће зависна од твоје и воље твоје породице?

Та девојка од тебе треба да бежи што даље.

Moja devojka ima 16 godina a ja 19. Jako smo vezani jedno za drugo i probali smo na sve nacine da nas ne rastave. Medjutim njen otac rasista ne odobrava nasu vezu i stalno je maltretira. Naravno nemamo dokaze za to jer je ona iz beograda a ja iz vrnjacke banje. Ne zelim da je neko maltretira zbog mene a kada bih raskinuo to bi nas oboje slomilo. Bezala je kod mene vec 5x u nadi da ce biti bolje. Otac kaze da ce parama sve srediti i da ima veze da mene zatvore za zavlacenje maloletnika a nju psihicki maltretira. Socijalni rad u zemunu ne reaguje jer ni ne saslusava njenu pricu vec samo pricu njenih roditelja uz reci slicne ovima: oni su ti roditelji ti se ne pitas nista bitno da su finansijski dobri. Da li postoji nacin ljud! Jer ovo je NEPRAVDA! To sto vas je neko stvorio ne znaci da moze da vas unistava i donosi odluke umesto vas. Vise ne znam sta da radim, svi koji ne treba da budu protiv nas su protiv nas.
Pa ovako. Nije meni problem finansija, i zahvaljujem ljudima koji me podrzavaju. Mene boli nepravda, ono sto bi sve vas trebalo. Ne mozes da glumis patriotizam a da ni ne znas sta to znaci. Ja jesam cigan ona srpkinja, otac njen je musliman a majka pravoslavne vere nbtn. Ali ta ljudska ogranicenost. Ja sam trenutno zavrsio cetvorogodisnju skolu, otac je privatnik i ako je naglasavam CIGAN. Zasto to kazem. Moj otac joj ne govori da samo ***** se vuku sa ciganima itd... Problem je ogranicenost. Moji roditelji su duplo skolovaniji i na posten nacin zaradjuju 2 njegove plate. E sad, dokle ce ovaj lazni patriotizam da se siri ne znam. Moji su pravoslavci, vredni, radni ljudi... za ove smernice hvala, snasao sam se. Svako dobro

Pa ovako. Nije meni problem finansija, i zahvaljujem ljudima koji me podrzavaju. Mene boli nepravda, ono sto bi sve vas trebalo. Ne mozes da glumis patriotizam a da ni ne znas sta to znaci. Ja jesam cigan ona srpkinja, otac njen je musliman a majka pravoslavne vere nbtn. Ali ta ljudska ogranicenost. Ja sam trenutno zavrsio cetvorogodisnju skolu, otac je privatnik i ako je naglasavam CIGAN. Zasto to kazem. Moj otac joj ne govori da samo ***** se vuku sa ciganima itd... Problem je ogranicenost. Moji roditelji su duplo skolovaniji i na posten nacin zaradjuju 2 njegove plate. E sad, dokle ce ovaj lazni patriotizam da se siri ne znam. Moji su pravoslavci, vredni, radni ljudi... za ove smernice hvala, snasao sam se. Svako dobro
Ti mozes sutra da je ozenis,da ti njen otac da blagoslov,i da se nakon sest meseci rastanete.Nakon par godina ti se zaljubiska u drugu , a kod nje stomak do zuba i jedno gura u kolicima.Postavi sebi pitanje,kako bi ti reagovao da tvoja cerka u tim godinama pravi ludorije a zet je klinac.
Strpljen spasen,ako ste jedno za drugo vreme nije problem

kod roma moze da se devojcica od 16 godina uda ili ode kod decka ali samo uz saglasnost roditelja devojcice..taj romski obicaj bi trebao da znas

Sa 16 godina, po Porodicnom zakonu, osoba moze da stupi u bracnu ili vanbracnu zajednicu ukoliko se itvrdi da je dostigla telesnu i dusevnu zrelost, za zastitu svojih prava, licnosti i interesa...ali to sve mora sud da aminuje
Али ће суд свакако питати за мишљење ЦСР и родитеље, да ли је закључење брака у интересу малолетнице.

И какве везе има суд? Када већ не процесуирају криминалце и остале кумове, сада треба да се баве младима у чијем понашању нема ни трунке кривичног дела?
Кривични поступак је само један и то мањи део надлежности судова.

За сада, законски заступници малолетне девојке су њени родитељи, и они одлучују о њеном статусу, укључујући и место њеног боравка.Сви надлежни органи су дужни да предузму мере да се малолетник врати законским заступницима.

Мој савет је да се пунолетно лице треба клонити интимних веза са малолетницама.

Jer ovo je NEPRAVDA! To sto vas je neko stvorio ne znaci da moze da vas unistava i donosi odluke umesto vas. Vise ne znam sta da radim, svi koji ne treba da budu protiv nas su protiv nas.
Не, то је правда.Не могу деца командовати одраслима него је обрнуто.Треба да тражиш девојку својих година а не да јуриш малолетнице.

Пре 100 или 150 година, ступање у брак 16-годишњакиње није био проблем.Данас, изузетно је тешко имати пристојан посао бар без средње школе, а заснивање брака са 16 или 17 година, углавном подразумева прекид школовања.Такође, све је теже имати добар посао и са средњом школом, па је све више императив високо образовање, чак и за неке послове који су пре неколико деценија могли радити и са средњом школом.

Пре 100 или 150 година, ступање у брак 16-годишњакиње није био проблем.Данас, изузетно је тешко имати пристојан посао бар без средње школе, а заснивање брака са 16 или 17 година, углавном подразумева прекид школовања.Такође, све је теже имати добар посао и са средњом школом, па је све више императив високо образовање, чак и за неке послове који су пре неколико деценија могли радити и са средњом школом.
A mozda oni bas nece da se skoluju i zive kao pre 150 godina van potrosackog drustva m

Pre svega ,,ČUVAČU JE" jer očigledno nema ko. A zbog ovakvih stvari propadamo. Jer odrasli ne veruju u ljubav, ne podrzavaju, bitne su im samo pare pare i pare... Zato su im zivoti neispunjeni i tuzni. Mi ako zelimo da zivimo zajedno ne znaci da cemo ziveti od vazduha. Ja radim, moji rade, otac bi nam pomagao dok ne stanemo na noge. Ljudima treba vera... Ono na sta su odavno zaboravili
Drži se brate, previše si hrabar ali misli i glavom. Nemoj devojci i sebi da upropastiš život. Koju sam godinu stariji i ja sam se na proleće tako usrao i staru vezu zamenio novom sa poludelom strankinjom i sad kad mi je sve dosadilo dođe mi da se roknem. Ljubav je sranje.

Back