Otac kažnjava brže od države

@jeka
Ja stvarno mislim da njega treba lopatom, jer je takvo ponasanje kao ruzna navika, kad je takav u skoli, takav je i na ulici, i u kući, nema veze sa B92.

Predpostavljam da nisi TI mislio da se pozivas na B92...prokomentarisala sam to nakon mnogo postova koji su spominjali lopatu od strane mnogih forumasha, dakle, misija te televizije uspela, lopata je postala metonimija.

A za nadzor? Na glasanju npr. u nasoj skoli, od oko 100 predavaca bilo nas je petoro ZA, od toga je jedan Disha i dva zamenika. A mnogi su digli halabuku kako im je to atak na privatnost:eek::roll:. Ja ih pitala zar ce presvlaciti brushaltere u ucionici il sta? Koja bre privatnost sa trideset tutubana u ucionici.:dash:

pa ovih 95 ocigledno oce da sakrije svoj nerad,svoje suvoparno izlaganje koje uspavljuje decu i nikog ne zanima,zele da sakriju da su im casovi isti kao kad su pocinjali kao pedagozi pre 30-tak godina---plase se svake provere jer ne zele nista da menjaju,tako im je dobro u anonimnosti--sve manje daju od sebe -rutineri,al zato verovatno isticu svoje iskustvo i ne daju nase--ZBOG TAKVIH JE NEMOGUCE NAPRAVITI REFORMU...!!!!

pa ovih 95 ocigledno oce da sakrije svoj nerad,svoje suvoparno izlaganje koje uspavljuje decu i nikog ne zanima,zele da sakriju da su im casovi isti kao kad su pocinjali kao pedagozi pre 30-tak godina---plase se svake provere jer ne zele nista da menjaju,tako im je dobro u anonimnosti--sve manje daju od sebe -rutineri,al zato verovatno isticu svoje iskustvo i ne daju nase--ZBOG TAKVIH JE NEMOGUCE NAPRAVITI REFORMU...!!!!

Rforma je nesto sto je vlast u nasoj zemlji pocela da shvata naopako. Prvi korak treba da bude smanjenje broja ucenika u odeljenju, a sve ostalo ide redom. A oni krenuli od komplikovanja administracije. Naopako.

Rforma je nesto sto je vlast u nasoj zemlji pocela da shvata naopako. Prvi korak treba da bude smanjenje broja ucenika u odeljenju, a sve ostalo ide redom. A oni krenuli od komplikovanja administracije. Naopako.

ma da je samo to naopako ali !!!
ne razumem kako neko moze da pravi bilo kakvu reformu a da ne konsultuje one koji ce tu reformu izneti ???
i drugo..kako je moguce da se nastavni plan i program pravi u ministarstvu bez konsultacije sa nastavnim osobljem ???
mozda to zato i ne lici na nista !!!
a sto se administracije tice , e to je rak rana ove drzave.....birokratija ce dotuci ovu zemlju !!!

Diplomatski se dopire do mozga takvim djacima mnogo pre pa onda ni ne dolazi do konfliktnih situacija, veruj mi. Pijan ili trezan, djak reaguje na nepravdu, stvarnu ili umisljenu. Mi smo tu da mu tu "nepravdu" argumentujemo na pravi nacin i dokazemo da je pravda. A ta argumentacija treba da bude sistematska, da je ima uvek, za svaku ocenu, a ne kad nekom dogori pri zakljucivanju. Citaj pazljivije sta sam napisala i videces neke delove koji pokazuju kako spreciti takve situacije kao sto je ovo lemanje.
Pre svega na pijanstvo se reaguje na pocetku casa. Pijani djaci se vrlo brzo daju prepoznati i oni se iskljucuju sa nastave pomocu vlasti u skoli, diskretno i bez sukoba.

Продискутовала сам цео овај догађај са једном мојом другарицом психологом. Готово исте ствари је рекла које
си и ти рекла набрајајући таксативно пропусте професорке, а прво и основно што си и у овом посту поновила је
да уопште и не сме да дође до тако драстичне конфликтне ситуације, а за то сноси одговорност, пре свега
професорка.
Ми смо у овом видео запису заправо видели само кулминацију једног догађаја, који очито има своју дугу
предисторију.

:hahaha::dash: E ovo ti je bilo sasvi dovoljno, nemoj vise molim te, smejace ti se narod. Biserko!
Pre svega napravi razliku izmedju stilskih figura ironije i metafore, a onda nauci da su obe figure stvar semantike reci, a ne nacina pisanja. Formalne stilske figure ne postoje u zvanicnom Pravopisu Matice Srpske iz 1993. i jedino ih neki forumashi ovde upotrebljavaju (umecuci velika slova tu i tamo) kao revolt protiv ove ili one politicke opcije. Takvi neologizmi kojima se sluzis su meni glupi, besmisleni i nepotrebni ljudima koji imaju vokabular za normalnu diskusiju i zato se sa njima sprdam. Ako hoces, nastavi da se blamiras izvlaceci svoje gluposti iz naftalina, ja te necu sprecavati. Ti si stvarno horor prica za malu decu.:hahaha:

:hahaha::dash: E ovo ti je bilo sasvi dovoljno, nemoj vise molim te, smejace ti se narod. Biserko!
Pre svega napravi razliku izmedju stilskih figura ironija i metafora, a onda nauci da su obe figure stvar semantike reci, a ne nacina pisanja. Formalne stilske figure ne postoje u zvanicnom Pravopisu Matice Srpske iz 1993. i jedino ih neki forumashi ovde upotrebljavaju (umecuci velika slova tu i tamo kao revolt protiv ove iloi one politicke opcije. Takvi neologizmi kojima se sluzis su meni ogavni i zato se sa njima sprdam. Ako hoces, nastavi da se blamiras izvlaceci svoje gluposti iz naftalina, ja te necu sprecavati. Ti si stvarno horor prica za malu decu.:hahaha:

Otkud stilske figure u pravopisu, lingvisto? :eek: Otkad se pravopis bavi stilskim sredstvima? :eek: Aman, zeno, mora da je losa gandza, sto bi rekao Muerte. :mrgreen:

Otkud stilske figure u pravopisu, lingvisto? :eek: Otkad se pravopis bavi stilskim sredstvima? :eek: Aman, zeno, mora da je losa gandza, sto bi rekao Muerte. :mrgreen:

Biserko, pravopis se bavi nacinom pisanja, upravo ti o tome pricam. Upotreba slova u reci spada u pravopis, a stilske figure, na najnizem nivou analize u semantiku, a kasnije i u stilistiku i analizu diskursa. Poduchi se bre vec jednom.

Tada je isla na proteste i lupala u serpe :D

Velika greska, jer su te serpe dovele do zutih mutjkova koji nas sad ebu u zdrav mozak vise nego ijedna vlast pre. A vodje tih jalovih protesta, zaglavili se po stranim agencijama za razne donacije i muljaju li muljaju na racun gradjana. Tako je bilo bar sa novosadskom revolucionarnom elitom.
A, iskreno, protesti nisu opravdanje za neznanje srpskog jezika, ipak je maternji.:rtfm: Ostali predmeti ajde, al maternji jezik, to je steta propustiti kroz skolovanje.

Jesi ti prolupala, govorile smo o stilskim figurama, a ne o pravopisu. Zna se sta je pravopis, npr. u jednom postu iz linka napisala si jel'... :hahaha:

Hajde sad ukljuci mozak (to je ono sto mozda imas u lobanji)... jel si ga nasla, super, ajde sad ukljuci lampicu pa da se napokon razumemo: Govorile smo o stilskim figurama, u sta si ti ubrojala igru slovima koju koristis u diskusiji na forumu, a takva upotreba velikih slova nije stilska figura i spada u polje koje pokriva pravopis, ona bi se evntualno, uslovno, nezvanicno i ironicno, ovako kako je ti koristis, nazvati formalnom stilskom figurom jer ti tim slovima pridajes izvesnu konotaciju (dodatno znacenje), ali samo uslovno u nezvanicnoj diskusiji kao sto je ova jer to nigde, nigde ni u jednom jeziku osim ovom na Krstarici ne postoji.
Ako ti sad nije jasno, onda zaista, ne znam od cega patish.:roll:

Velika greska, jer su te serpe dovele do zutih mutjkova koji nas sad ebu u zdrav mozak vise nego ijedna vlast pre. A vodje tih jalovih protesta, zaglavili se po stranim agencijama za razne donacije i muljaju li muljaju na racun gradjana. Tako je bilo bar sa novosadskom revolucionarnom elitom.
A, iskreno, protesti nisu opravdanje za neznanje srpskog jezika, ipak je maternji.:rtfm: Ostali predmeti ajde, al maternji jezik, to je steta propustiti kroz skolovanje.

Draga moja, nemas pojma kako se upotrebljavaju zarezi, a za apostrof nikad nisi ni cula. To ti je sustina pravopisa. :rtfm:
Ne bih vise da trosim reci uzalud, ne vredi. :(
I ne kaze se JEL nego JER, nauci vec jednom, a u drugom kontekstu JE L'.

Poslednja izmena:

Back