Otac kažnjava brže od države

0. Nije smela da posle toliko godina rada dozvoli sebi da bude djacima (u grupi) antipaticna. To nije stvar njene strogosti, nego pogresnog stava. Profesor moze vrlo lako biti i strog i voljen, ali ako nije nadmen i drzak.
Posle toliko godina rada ko zna šta je sve preturila preko glave. I siguran sam da je nekima bila antipatična, drugima simpatična... Baš kao što znam da moji drugovi i ja danas sa vremenske distance imamo različita mišljenja o nekim našim profesorima.
Hoću reći, kome li je to još pošlo za rukom da svima bude simpatičan?

1. Skoro mogu da tvrdim da nije dovoljno obrazlozila ocenu jer kad dobije argumentovano obrazlozenje ocene, u nezadovoljnom djaku se dosta smanjuje agresivnost koja proizilazi iz tog nezadovoljstva.
I u mojoj generaciji je bilo ljudi koji nisu bili zadovoljni dobro argumentovanim obrazloženjem ocene.

2. Nije smela da dozvoli da djak ne bude na svom mestu.
Ovo je smešno.
Ma profesor je nekada bio zakon. Može biti simpatičan ili antipatičan, ali kada drekne: "Tišina!" ima da bude tišina. Ako je hteo mogao je da izbaci onoga ko mu ometa čas, ili da ga časkom propita zalepivši mu vaspitnog keca.
A danas... Profesor ne sme da viče na učenike, ne sme da ih izbaci sa časa, ne daj Bože da ga udari... Evo, dobijaju batine. A mi pričamo o tome kako nije smela da im dozvoli da ne budu na svom mestu...

3. Kad je vec djak poceo da se otima o Dnevnik, trebalo je da profka, usled nedostatka snage da otme Dnevnik, izadje iz ucionice i prekine cas i dovede obezbedjenje koje ce odrzati red i odmah zatim da podnese prijavu protiv doticnog djaka direktoru skole u pismenoj formi. Ukoliko Dnevnik bude ostecen, doslo bi do prepisa dokumenta i to je lako, a djak bi bio iskljucen iz skole i verovatno niko ne bi dobio batine. Ni slucajno nije smela da udari djaka.:rtfm:
Da, trebala je da mu ostavi Dnevnik i da izađe iz učionice.
A da li ovo rešava problem koji imamo, a ogleda se u totalnom poremećaju vrednosti?

4. Kada je vec doslo do tuche, nije trebalo da se cima sa djakom oko Dnevnika, vec da pokusa da napusti ucionicu i uradi kao sto je dato pod tri.
Da, trebalo je da pusti da bude po njegovom. I ovako nije sačuvala Dnevnik, a dobila je batine.

A o djaku necu da komentarisem, zato sto postoje ovakvi ogromni propusti osobe koja je mnogo starija i odgovornija od njega. Ne pravdam ga, samo ga necu komentarisati.
Ne osobe koja je starija, već društva koje olako prihvata neke nove očigledno pogubne standarde.
Kada bi se omogućilo profesorima da budu profesori i roditeljima da budu roditelji bez uplitanja i urušavanja autoriteta, ovakvih stvari ne bi bilo (kao što i nije bilo).

Posle toliko godina rada ko zna šta je sve preturila preko glave. I siguran sam da je nekima bila antipatična, drugima simpatična... Baš kao što znam da moji drugovi i ja danas sa vremenske distance imamo različita mišljenja o nekim našim profesorima.

I u mojoj generaciji je bilo ljudi koji nisu bili zadovoljni dobro argumentovanim obrazloženjem ocene.

Ovo je smešno.
Ma profesor je nekada bio zakon. Može biti simpatičan ili antipatičan, ali kada drekne: "Tišina!" ima da bude tišina. Ako je hteo mogao je da izbaci onoga ko mu ometa čas, ili da ga časkom propita zalepivši mu vaspitnog keca.
A danas... Profesor ne sme da viče na učenike, ne sme da ih izbaci sa časa, ne daj Bože da ga udari... Evo, dobijaju batine. A mi pričamo o tome kako nije smela da im dozvoli da ne budu na svom mestu...

A da li ovo rešava problem koji imamo, a ogleda se u totalnom poremećaju vrednosti?

Da, trebalo je da pusti da bude po njegovom. I ovako nije sačuvala Dnevnik, a dobila je batine.

Ne osobe koja je starija, već društva koje olako prihvata neke nove očigledno pogubne standarde.
Kada bi se omogućilo profesorima da budu profesori i roditeljima da budu roditelji bez uplitanja i urušavanja autoriteta, ovakvih stvari ne bi bilo (kao što i nije bilo).

Боже па твоји ставови су тако тврди и радикални, уопште не разумеш колико се он јадан уздржавао, ал шта ће толико га је изазивала!

:klap:

Da sam ja profesor i da neko ovako krene na mene, zavrsio bi na podu sa jaukom. Znaci i drugi profesori su provokatori pa on ima 6 keceva? Da svi su vam krivi, jer ne ucite. Kad sam ja bio ucenik, mnogi su se zalili na neke profesore kako ih ovi mrze itd. A istina je potpuno drugacija. Profesori su ih realno ocenjivali jer ovi nisu imali pojma ni za jedan a uvek su pokusavali na frku da dodju do dvojke (njih dvadesetak). Mogu misliti kakvi su tek sad klinci.
Svi ste nesto besni, lozite se na 90-e ovo ono. Jaki ste samo u grupi.

ma more ne *****j ... gluposti pricas ... da si mi profesor i da me dohvatis ... bio bi ti meni prvi Srbin na mjesecu ...

Thumb_0111_21.jpg

Znachi retard godine.

VOJVODA !!!

Kako ‘’Blic’’ saznaje, O. M. je na saslušanju inspektorima za maloletničku delinkvenciju izjavio da ga je profesorka prva udarila i razbila mu nos, na šta on nije mogao da se kontroliše, pa joj je uzvratio udarce. Njegov otac Petar M. juče je u telefonskom razgovoru za ‘’Blic’’ rekao da mu je „vrlo neprijatno zbog svega” i da je ‘’O. M. posle saslušanja uznemiren, ne može da spava, ima traume, a o eventualnoj krivičnoj prijavi protiv profesorke će razmisliti’’.

:hahaha:
Razbila mu nos.
:rotf:

Da odem malo u off, kad sam ja isao u srednju, imali smo profana istorije, laf covek, koga je jedan bizgov slican ovome u ucionici pogodio udzbenikom u glavu. Tip se mrtav 'ladan okrece i kaze: "Ti da imas jaja, to bi mi uradio van skole. A sad lepo izadji i produzi do direktorke."

Naravno, junacina je nesto pricao kako ce da profesora na'vata posle skole, ali kako se to nikada nije desilo (nije uspeo da sakupi ekipu), toliko smo mu bulju pomerali da se na kraju ispisao iz skole.

I na kraju ce se, kako rekoh, zavrsiti "tresla se gora, rodio se mis"...
Eto, on ce da tuzi profesorku za razbijen nos... pa ce se onda kao zataskati, jer su oboje krivi...
I govedo ce nekoga izbosti nozem za godinu-dve, i biti "heroj ulice"...
Kako sejemo, tako i zanjemo...
Rastite, deco... uz Eurocrem...

Ovo je smešno.
A danas... Profesor ne sme da viče na učenikeovo nije tacno, sme da vice, ne sme da ih izbaci sa časa, ne daj Bože da ga udariovo nije nikada bilo dozvoljeno, ni pre pedeset godina, ali su to mnogi radili na svoju ruku... Evo, dobijaju batine.ima slucajeva od pre mnogo godina da su se desavali slicni ispadi djaka, ali to nije moglo biti zabelezeno mobilnim telefonom A mi pričamo o tome kako nije smela da im dozvoli da ne budu na svom mestu...apsolutno nije smela, to je problem nedostatka autoriteta koji itekako moze da se ostvari i nad totalno problematicnom decom, samo ako se ume

A da li ovo rešava problem koji imamo, a ogleda se u totalnom poremećaju vrednosti?Ko ovde na forumu uopste moze da resava ovakve kompleksne drustvene probleme.:roll:

Ne osobe koja je starija, već društva koje olako prihvata licno ne poznajem nikog normalnog ko bi prihvatio takvo ucenicko ponasanje kao normalnoneke nove očigledno pogubne standarde.
Kada bi se omogućilo profesorima da budu profesori i roditeljima da budu roditelji bez uplitanja i urušavanja autoriteta, ovakvih stvari ne bi bilo (kao što i nije bilo)ko roditeljima brani da budu roditelji:eek:.
:ok:

Apsolutno nisi u pravu u nekim delovima. Profesor koji je vecoj grupi antipatican, a pod vecom grupom podrazumevamo odeljenje mora da je dosta prema djacima gresio. Mi imamo u skoli neke jaaako stroge profesore koje djaci jednostavno obozavaju jer zauzimaju pravichan stav.
Ne kazem da se nikad ne naleti na impulsivnog djaka, niti da se djacima treba oprostiti neki ovakav ispad. Nemoj da mi umeces stavove koji nisu moji i da odgovaras na njih. Dakle, treba kazniti djake za ovakve bezobrazluke. Ali treba pokusati da se oni sprece, a ne da se reaguje u neskladu sa pravilnikom skole i Pravilnikom o ocenjivanju, a onda da se kuka.

И од болида увек има већи!!!! Ал не брини има овде тета на форуму које потпуно размеју твоју потребу да с времена на време изнабадаш некога. ....Љуби га мајка!

mogao bi ti uskoro da mi pozdravis zorana dj. posto takvi redovno lete za nizozemsku .... lako vas prepoznati ...

dechko je napravio par greshaka ..
sto je uopshte ushao sa njom u sukob u uchionici
ako je vetj reshio ispred prostorija skole ... :)

mudar potez njegovog matorog je sto ga je odmah ispisao :)
pravno gledano nemogu da ga izbace ako se ispisao :) upishe ga drugde
polozi godinu i onda opet upis u istu skolu :) pravno gledano nema sankcija :)

Postoji veliki problem propagande prava djaka i obespravljenosti nastavnika u odnosu na djake koji se povecava iz dana u dan jer jurimo da dostignemo jevropu u kojoj je predavastvo maltene usluzna delatnost kao i konobarisanje. Odatle totalni nesklad. Nastavnicima nisu omogucena sredstva kojima bi unapredili nastavu i mogli ocekivati vece uspehe od djaka, a djacima su data velika prava i smanjene radne obaveze. Muljaju se pare po raznim debilnim i glupavim skupim seminarima i idu kretenima koji nemaju pojma sta predaju i uce nas vec sasvim poznatim stvarima umesto da se iste pare potrose na unapredjenje skola. Zamislite, 150 evra po ucesniku u Master centru pre mesec dana, eeej, tolike pare smarachima sa engleskim pegicama. :evil: To je donekle i na zapadu tako, zato su im eksperti koji dodju ovamo debili, ali ulaganje sredstava u skole ipak na zapadu postoji, tamo se ulaze u materijal za kvalitetan predavacki rad i onda je normalno za ocekivati da se trud i zalaganje profesora mogu procenjivati kroz znanje djaka. Kod nas je sve i svasta naopako i ruinirano, a opet se to isto ocekuje. Postoje i poremeceni uslovi, i poremecene vrednosti i poremeceni kriterijumi u skolstvu u nasoj zemlji. Zato cesto dolazi do sukoba stavova i do sukoba autoriteta.

Poslednja izmena:
Postoji veliki problem propagande prava djaka i obespravljenosti nastavnika u odnosu na djake koji se povecava iz dana u dan jer jurimo da dostignemo jevropu u kojoj je predavastvo maltene usluzna delatnost kao i konobarisanje. Odatle totalni nesklad. Nastavnicima nisu omogucena sredstva kojima bi unapredili nastavu i mogli ocekivati vece uspehe od djaka, a djacima su data velika prava i smanjene radne obaveze. Muljaju se pare po raznim debilnim i glupavim skupim seminarima i idu kretenima koji nemaju pojma sta predaju i uce nas vec sasvim poznatim stvarima umesto da se iste pare potrose na unapredjenje skola. Zamislite, 150 evra po ucesniku u Master centru pre mesec dana, eeej, tolike pare smarachima sa engleskim pegicama. :evil: To je donekle i na zapadu tako, zato su im eksperti koji dodju ovamo debili, ali ulaganje sredstava u skole ipak na zapadu postoji, tamo se ulaze u materijal za kvalitetan predavacki rad i onda je normalno za ocekivati da se trud i zalaganje profesora mogu procenjivati kroz znanje djaka. Kod nas je sve i svasta naopako i ruinirano, a opet se to isto ocekuje. Postoje i poremeceni uslovi, i poremecene vrednosti i poremeceni kriterijumi u skolstvu u nasoj zemlji. Zato cesto dolazi do sukoba stavova i do sukoba autoriteta.

Ma sve si u pravu, al kako ces ti nekoga ko je totalno nezinteresovan i nestimulisan (upisao se jel nije imao gde drugo, i ako zavrsi moze da se slika sa diplomom, nema nikakvih ozbiljnih konsekvenci za neprimereno ponasanje) da privolis da se ponasa primereno! Mozes spejs satl da mu dones - dzaba!

Debilni seminari su posebna prica. Eto, pre pola godine imali smo jedan saminar sa tri predavanja. Ne zna se koje je bilo smesnije, ali od svega me najvise iritirala zena koja je jednostavno procitala predavanje.'Ejjjj, zamislite da mi na casu citamo lekcije!!! Mogu da mislim kolike su im bile dnevnice. Mi smo samo protracili subotu, a oni su nafilovali dzepove. Mogli su nam, jednostavno, to poslati mailom.

Apsolutno nisi u pravu u nekim delovima. Profesor koji je vecoj grupi antipatican, a pod vecom grupom podrazumevamo odeljenje mora da je dosta prema djacima gresio.
Šta sam ja napisao?
Da profesor koji je antipatičan jednom đaku može biti simpatičan drugom.
Što se tiče veće grupe, imali smo na višoj profesora koji nikome od nas nije bio simpatičan. Isti profesor je u drugoj višoj školi bio (na naše iznenađenje) omiljen lik.

Mi imamo u skoli neke jaaako stroge profesore koje djaci jednostavno obozavaju jer zauzimaju pravichan stav.
Strogoća i (ne)simpatičnost nemaju veze jedno sa drugim kod svih ispravno vaspitanih đaka.

Ne kazem da se nikad ne naleti na impulsivnog djaka, niti da se djacima treba oprostiti neki ovakav ispad. Nemoj da mi umeces stavove koji nisu moji i da odgovaras na njih.
Izvini, ali koji sam ti stav umetnuo pa odgovorio na njega?

Dakle, treba kazniti djake za ovakve bezobrazluke. Ali treba pokusati da se oni sprece, a ne da se reaguje u neskladu sa pravilnikom skole i Pravilnikom o ocenjivanju, a onda da se kuka.
Kako? Ovo je suština problema. Postoji li mehanizam koji bi sprečio ovakva dešavanja?
Šta bi ti radila ne mestu ove profesorke? Kako bi to gradila autoritet u uslovima kada ne smeš da vičeš na đaka, ne smeš da ga izbacuješ sa časa i moraš strogo da vodiš računa da se ponašaš tako da njima ne budeš antipatična?

Ma sve si u pravu, al kako ces ti nekoga ko je totalno nezinteresovan i nestimulisan (upisao se jel nije imao gde drugo, i ako zavrsi moze da se slika sa diplomom, nema nikakvih ozbiljnih konsekvenci za neprimereno ponasanje) da privolis da se ponasa primereno! Mozes spejs satl da mu dones - dzaba!

Може се рећи и овако, предаје у тој школи, јер није имала избора. Боље школе је нису примиле.:mrgreen:

Back