gost 198065
Poznat
- Poruka
- 7.720
Sigurno ste nekada naleteli na neku osobu koja vam se za nesto sveti, na bilo koji nacin.
Mene zanima sta pokrece te osvetnike da se svete, da li im je to poluljan ego, pa moraju da izravnaju racune na ovaj nacin ili onaj ili sta je u pitanju?
Kapiraju li ti osvetoljubivi ljudi samo tako sebe koce i ponizavaju umesto da zive svoj zivot normalno oni se opterecuju nekom osvetom.
Zašto misliš da osvetoljubivi ljudi koče sami sebe?
Da li, možda, zato što ulažu truda u osvetu?
Pa, šta znam. Naprimer, šta je ono što ti smatraš vrednim ulaganja truda? Nešto što doživljavaš vrednim da na njeg potrošiš svoje misli, emocije, želje, vreme? Naravno, ne znam odgovor; ali postoji mogućnost da bi mi odgovorio nečim što bih ja smatrala skroz jalovim i nepraktičnim.
Kako je to tvoj život, i tvoje vreme, imaš pravo raspolagat s njim kako god nalaziš za shodno.
Ne postoji ništa što te koči i ponižava, osim onoga što lično kao takvo doživljavaš. Sve je ostalo tuđ pogled i sud, koji, čak i kad deluje sto procenata logičan, opravdan, human, mudar i šta god oćeš; opet ostaje tuđ.
Ja volim da se svetim. Štaviše, uživam u tome kao u retko čemu. Bilo je situacija u mom životu u kojima nisam bila u stanju da funkcionišem s ljudima pre nego sam im vratila milo za drago. A morala sam među njima da funkcionišem u tom trenutku u vremenu. Naravno, bilo bi mnogo bolje da mi je trenutna situacija omogućavala da funkcionišem mimo njih; mada sumnjam da bi me čak i to smirilo. Pre nego bih otišla, ja bih se svejedno naplatila.
Zašto? Verujem, u životu, u akciju i reakciju. Takođe, verujem u kosmičku pravdu. Seratori najposle pojedu gov.no; mada možda ne u ovom životu. E, pa, ja nemam dosta strpljenja da čekam da vidim druge živote i svetove. Šta znam, bog je da prašta, ti ne smeš. I ako nekome ko se o mene ogrešio bog nađe za shodno da se sveti; to opet nema ništa sa mnom. Tome neću prisustvovati pre Armagedona; a smak sveta mi je, da prostiš, malo dugo da čekam. Ja bi da trampim plaćanje bogu, za plaćanje meni. Eto, nek mu bog oprosti.
Ionako se nije bogu zamerio, pa šta sad?
Opet, zašto to želim i tomu stremim? Zato što volim gledat ljude koji pate i plaču? Ne sve ljude, i ne svakog čoveka.
Ako si na moju dobru nameru odgovorio zlim, plač i patnja sasvim su mi mala satisfakcija. Da li me to čini budalom koja troši svoj život na besplodne gluposti? Taman koliko me čini i sadistom.
Volet bol kod nekoga nije isto što i volet bol kod svakog. A besplodne su gluposti i poniženje subjektivni termin.
Jedino što ja želim, to je da svako požanje šta je sejao.

ali pamtim ko slon...ni ne smishljam osvetu,ali je prepoznam u delicu sekunde i onda u sebi kazem e to ti je za to...i super mi je...nekako tako stvari dodju u red,a dotle su bile u ne redu