- Poruka
- 6.563
Zvao sam ih, uglavnom izbjegavaju da komentarišu.
I ja, kao za onu temu o Goraždevcu, prave se blesavi i ignorišu.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zvao sam ih, uglavnom izbjegavaju da komentarišu.
Pajo, kada se prikupi još zamoliće Dragon nekog od moderatora da obriše sve naše postove i da ostane samo materijal. Trebalo bi nas što više da traži da bude lepljiva, možda neka tema o tome i anketa.
a sto da brise postove..?? nek ostanu...nek ide diskusija nista ne smeta...materijal je bitan..
MESTO I VREME: Derventa, logor u prostorijama Doma JNA, kraj aprila 1992. godine.
KRATAK OPIS: Prilikom jedne od masovnih tuča uhapšenih Srba iz naselja Čardak u Derventi, mnogi su tako pretučeni da su gubili svest.
Tom prilikom od zadobijenih udaraca pao je Đuraš Blagoje iz naselja Čardak, u Derventi, kome je tada prišla Kovačević Azra, koja je bila u vojnoj uniformi i nožem mu prerezala grlo, prokomentarisavši da to čini da bi lakše umro.
Nakon toga su terali zatvorene Srbe da ližu krv sa Đuraša.
DOKAZ: Komitet pod brojem 438/94, i 584/94.
http://www.slobodan-milosevic.org/documents/reports/Serbian/5-IZV.htm
--------------
http://www.urz-derventa.org/urz/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=9&Itemid=63
Iz izjave Svjedoka_033
U međuvremenu u salu Doma JNA došla je jedna žena u maskirnoj uniformi,koja je za bijelim opasačem imala pištolj,a u ruci je držala nož, dok je o desnom ramenu držala manji automat. Sa njom je u Dom došlo nekoliko pripadnika hrvatske vojske u maskirnim uniformama sa oznakom HOS i šahovnicom, a moglo ih je biti oko deset i odmah su počeli nas zatvorenike da udaraju.
Azra je prišla Kuzmanović Mili koji je bio na čelu gledano od vrata, u ruci je držala nož i rekla da će mu odsjeći polni organ, a zatim ga počela šamarati tražeći da prizna šta je posjedovao od oružja, kome je oružje predao, govorila mu je da je četnik i da je likvidirao hrvatske vojnike, a zatim je redom išla od jednog do drugog uhapšenog zatvorenika i tukla ih. Za njom su išli ostali pripadnici HOS-a, njih oko osam, koji su takođe udarali zatvorenike, rukama, čizmama, kundacima od pušaka, palicama, a udarali su nas po čitavom tijelu, od čega su neki zatvorenici padali na patos, bili u nesvjesnom stanju i obliveni krvlju.
...
Kada je Azra došla do mene, udarila me pesnicama u predjelu sljepočnica od čega sam ja posrnuo, ali su me dočekala dva pripadnika HOS-a, uspravili me i držali ispod pazuha, a Azra je prošla iza mojih leđa, pitala me jesam li ja bio četnik, šta sam imao od oružja, gdje je moje oružje, koga sam ubio od hrvatskih vojnika, kada sam ja i zbog čega kao Srbin došao i nastanio se u naselje Čardak,a zatim me nožem kojeg je držala u ruci, ubola ispod lijevog pazuha nedaleko od srca. Takođe me je drugi put ubola nožem nešto niže ove rane u predjelu predzadnjeg rebra sa lijeve strane, a treći ubod nožem Azra mi je nanijela u predjelu lijevog bubrega prema kičmi, o čemu postoje vidni ožiljci. Ja sam izgubio svijest i pao na patos , jer su me počeli udarati nogama, šakama i kundacima pušaka, a na zemlji su me gazili nogama.
Pošto sam pao onesvješćen, izbacili su me kroz prozor Doma JNA napolje i tom prilikom sam zadobio povredu lakta lijeve ruke i pete lijeve noge, od čega su na laktu ostali ožiljci.
Kada sam došao svijesti vidio sam napolju da iznad moje glave stoje dva mlađa pripadnika HOS-a, od kojih je jedan držao pištolj u ruci iznad moje glave. Odavde su me uzeli za ruke i vukući po zemlji uvukli u prizemnu prostoriju Doma JNA, gdje je na vratima pisalo «Zatvor pri HOS-u». Od udaraca koje sam zadobio, ja sam u ovoj prostoriji bio u komi sve do ponedeljka ujutru 27.04. o.g.
Zaboravio sam napomenuti da su me u velikoj sali Doma JNA, kada su me 26.04. drugi put udarali i kada sam pao na patos, tjerali da po patosu ližem svoju krv i krv drugih zatvorenika, a sjećam se da je na patosu bilo i polomljenog stakla. Tada me je jedan HOS-ovac čizmom udario u potiljak, izgubio sam svijest i tada su me izbacili kroz prozor Doma napolje.
Dok su mene i ostale uhapšene Srbe udarali, u Dom JNA je doveden i uspio sam vidjeti da je njega pet HOS-ovaca udaralo nogama, kundacima od pušaka, od čega je on pao na patos sav obliven krvlju. Međutim, pošto sam ja od udaraca pao u nesvijest, ne znam šta se dalje sa Đurašem zbivalo,ali sam sutradan 27.aprila čuo da je Đuraš Blagoje toga dana zaklan od strane jednog HOS-ovca riječke jedinice i Azre.
aktivira se i ti sestro...
Da,čisto da pokušam da doprinesem ovakvim temama;to je najmanje što možemo da učinimo-da pišemo o ovim užasima,da se ne zaborave...
Ako tako mislite za postove nemam ništa protiv, mislio sam da možda skreću pažnju sa materijala. Inaće kad smo kod njega ja ovo moram da čitam na kašičicu.
ako nema postova a tema nije lepljiva--slabo ce ko i citati...nece biti na prvoj strani...a i komentari su pozeljni..