Ostajanje u vezi

gost 445101

zmajka
Poruka
45.745
koliko ste spremni da idete protiv sebe i da trpite nešto što vam ne odgovara samo da ne biste povredili osobu sa kojom ste u vezi?
koji je to momenat kada postaje nepodnošljivo i spremni ste da prekinete vezu iako znate da vas ta osoba voli i da ćete je povrediti ako odete?
neću da dajem nikakve primere, ovu temu treba posmatrati baš široko, interesuje me gde su vam granice i šta smatrate zdravim požrtvovanjem i sa druge strane šta smatrate sebičnošću

Od ranog jutra teske teme.
Ako me voli valjda ce ciniti ono sto me cini srecnom, bar ja tako funkcionisem.
Ukoliko je veza na pocetku mozda se ljudi ne poznaju dobto pa dolazi do takvih situacija o kojima pises odsabajle?

Ako se dugo znaju a on je promenio svoje ponasanje, nesto skripi.

koliko ste spremni da idete protiv sebe i da trpite nešto što vam ne odgovara samo da ne biste povredili osobu sa kojom ste u vezi?
koji je to momenat kada postaje nepodnošljivo i spremni ste da prekinete vezu iako znate da vas ta osoba voli i da ćete je povrediti ako odete?
neću da dajem nikakve primere, ovu temu treba posmatrati baš široko, interesuje me gde su vam granice i šta smatrate zdravim požrtvovanjem i sa druge strane šta smatrate sebičnošću

Uh, ne mogu da trpim.
Na mom licu se sve vidi a umem da budem i gruba kad nešto moram na silu da radim..a inače vrlo brzo nakon upoznavanja sa nekim osetim dal tu ima ili nema ništa što meni prija i u skladu sa tim nastavljam ili prekidam odnos...

Uh, ne mogu da trpim.
Na mom licu se sve vidi a umem da budem i gruba kad nešto moram na silu da radim..a inače vrlo brzo nakon upoznavanja sa nekim osetim dal tu ima ili nema ništa što meni prija i u skladu sa tim nastavljam ili prekidam odnos...
Zavisi u kojoj je fazi, taj odnos. Ako je pocetak bolje prekid.
Ako su duze, treba nam jos informacija. Za analizu mislim. :lol:

Treba iskreno pristupiti,skuvati kafu i ispricati mu kako se osecas i da zelis da se civilizovano rastanete.
Granice su kod nekog velike a nekom je dosta i mala iskra da odluci da presece.
Zavisi sta prozivljavas?Mogla bi malo detaljnije da napises kako se osecas sa tom osobom..Moje misljenje da je potrebno dosta pozrtvovanja radi opstanka zajednice al obostranog.Ako to samo s,jedne strane nema smisla deliti zajednicki zivot,samo je bitno pronaci resenje za realizovanje vaseg internog dogovora ako su tu posredi i deca ..

Treba iskreno pristupiti,skuvati kafu i ispricati mu kako se osecas i da zelis da se civilizovano rastanete.
Zavisi sta prozivljavas?Mogla bi malo detaljnije da napises kako se osecas sa tom osobom..Moje misljenje da je potrebno dosta pozrtvovanja radi opstanka zajednice al obostranog.Ako to samo s,jedne strane nema smisla deliti zajednicki zivot,samo je bitno pronaci resenje za realizovanje vaseg internog dogovora ako su tu posredi i deca ..
sunce ti.... i ti sine brute prešao u psihologe? Nisam se nadao to od tebe....:confused:

0 minuta i 0 sekundi :D

Jedna od najvećih grešaka u vaspitanju i kulturi je to forsiranje trpljenja u vezi, da neko nekog trpi a nije srećan.

Stvari treba maksimalno banalizovati: ako si srecan ostani, ako nisi idi.

Isto je notorna glupost fraza "za srecu je potrebno dvoje".

Dobra fraza je "za sreću u dvoje je potrebno dvoje srećnih".

Dakle oboje!

Svi mi obožavamo da trpimo i žrtvujemo se za ljubav, sve dok ne dođe trenutak kada ne možemo više ni da podnesemo sopstveni miris u tom odnosu. Jer, očigledno, zdrav odnos podrazumeva da stalno stavljamo potrebe drugih ispred svojih, bez da razmislimo da li to uopšte ima smisla. Ko bi voleo da bude srećan i zadovoljan u vezi, kad je mnogo uzbudljivije igrati igru “ko će se više žrtvovati”

prilicno, ali kad se predje crvena linija ne zanima me da li cu povrediti ili ne, ako je toksično, sto se pre razidjemo to bolje za oboje. Mislim da je tako najiskrenije.
Al generalno na početku veze postavim crvene linije, to jest pricam otvoreno o svemu sto mi smeta, cesto problemi proizilaze iskljucivo zbog nedostatka komunikacije. Pa se trpi trpi i trpi dok ne eskalira. A sve se u startu moglo spreciti da su se postavili zdravi temelji, kao i da se odrzava prica otvoreno, a ne ocekuje da se citaju misli i osecanja.
ne znam da opisem, samo osetim da nesto počinje da me gusi, ako vidim da nema spremnosti i razumevanja, da se nesto menja.
Bolje da rasturim, nego da uradim nesto zbog cega cu za zazaliti.

imala sam ja jednog što me je voleo, a bio ljubomoran ko pas i to me nije činilo srećnom ni malo
tu ne mozes nista, takvi se ne menjaju. I yo zapravo dolazi iz nesigurnosti u sebe.
Recimo stariji brat mog druga, neda svojoj zeni da radi, jer je ljubomoran zbog besvesti. Ne pusta je manje vise nigde bez njega, i tako.
I ona sa fakultetom sedi kuci, tu i tamo kafenise sa komsinicama i to je to. Umesto da zivi zivot.
Ja to ne bih mogao trpeti da sam zensko.
I kao muskarcu sloboda mi je jako bitna. Ako mi ne verujes, ja tu nista be mogu

tema nema nikakve veze sa mojim životom, a pošto inače više ne trpim sranja uglavnom i ne ulazim u ozbiljne veze
inspiracija za temu je došla od nečega što sam pročitala na drugoj temi
i kao što rekoh, interesuje me kakav je pogled ljudi na takve stvari, a ne da meni neko daje neke savete, jer pobogu, 20 godina sam na ljisu, ja već sve znam šta i kako treba

Ljubomora ubija 🙃💁‍♀️

Back