Осиромашени уранијум

Хехехех, страшно...алфа честице које се ослобађају распадом оу нису радиоактивне...не верујем да то рече бивши мод са Природних наука.

pa vidis, posto vi pod radioaktivnoscu smatrate samo ono sto je stetno, normalno je da i ja tako ulazim u raspravu.
ako cemo precizno, svasta je radioaktivno pa se o tome ne govori na taj nacin.

Имаш ли уопште представу како делују на организам?
Мислиш, не може да изазове проблем ако доспе 2 цм у дубину?

a koja kolicina materijala, i kog je potrebno da se alfa cestica zaustavi (vec znas koliko putuju kroz vazduh)?
i ne znam sta ti nije jasno u tome sto se spominju alfa cestice?

sevilja:
Тема је била радиоактивност Уранијума који је бачен у форми оу на Косову...па због дугог полувремена распада, и због тога што је доспео у земљу, па преко земље у воду, троваће народ ко зна колико дуго. Е то твој компањон Обер негира

vidis, ober to ne negira, ali *******, kapiram da je jako tesko procitati nesto....

Тема је била радиоактивност Уранијума који је бачен у форми оу на Косову...па због дугог полувремена распада, и због тога што је доспео у земљу, па преко земље у воду, троваће народ ко зна колико дуго. Е то твој компањон Обер негира:idea:

projektili sa DPU nisu padali samo na kosovu, toliko je lokacija po bgd koje chak nisu ni dekontaminirane ...

Pitao sam te da li bi poslao svoju decu da žive na Kosovu ako šiptari odu odatle? Dakle, decu, roditelje, brata sestru, nebitno... Kosovo je naše! Da li bi poslao svoje najbliže da tamo žive?
Ja ne.

A ti?

Dakle, da je to moj dom bih jer zagadjenje je u krajnjoj liniji pogodilo ceo region. Naravno kada ne bi bilo pod okupacijom, kada ne bi bilo ilegalnih imigranata, terorista i kada bi Srbija bila centralizovana, unitarna drzava kakva treba da bude.

Back